P.K.K.

Rouva
 • Content count

  20
 • Joined

 • Last visited

About P.K.K.

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Onko joku muukin jääny kaipaamaan häämessuilta semmosta koristelupuolta? Mä itse kävin joskus muutama vuosi sitten Wanhassa satamassa ja Häämuotimessuilla, mutta mun mielestä semmosta tarjontaa valmiista koristeluista ei juurikaan ollu. Tarkotan paperitarvikkeita (valmiit kutsukortit, menukortit, kiitoskortit), pöytäkoristeet, kukat, kakkukoristeet, kakut, valaistus, kattaukset yms. Mä en niinkään kaivannu Sinellin tai Tiimarin tee-se-itse -osastoa, vaan ostovalmiita tuotteita ja ideoita.
 2. Vinkiksi niille jotka etsii hyvää vihkipaikkaa Vantaalla: Yrityspalvelukeskus Leija. Kuulostaa pahalta, mutta oli täydellinen meidän käyttöön! Me siis vuokrattiin tuolta semmonen todella siisti kokoustila pariksi tunniksi, ja vihkijä hoiti seremonian siellä. Meillä oli vieraita semmonen 65, ja kaikille oli istumapaikka. Vihkitilaisuuden jälkeen sirryttiin hääautolla varsinaiselle juhlapaikalle, vähän niinkun kirkkohäissäkin. Rakennus sijaitsee lähellä Jumboa, ja on ulkoa tosi siistin näkönen. Parkkitilaa on kans reippaasti. Ovesta pääsee aulaan, ja heti aulan vierestä löytyy kokoustilat Forum 1 ja 2. Noi tilat saa helposti yhdistettyä. Paikka on mun mielestä yllättävän viihtyisä, isot ikkunat, puulattia jne. Musiikkilaitteet löytyy paikanpäältä. Siisteistä tuoleista me tehtiin penkkirivit niin, että ovelta saatiin käytävä tilan perälle. Vihkitoimituksesta saatiin sopivalla tavalla perinteistä kirkkovihkimistä muistuttava, isä saattoi mut musiikin soidessa "alttarille", siviilivihkijä piti noin 20 minuutin puheen, kaaso luki runon, poistuttiin mieheni kanssa musiikin soidessa, ja riisinheitto olis sitten hoidettu ulko-ovesta poistuttaessa ellei just sillon olis satanu aika reippaasti vettä. Jos jotakuta kiinnostaa, mä voin laittaa privana vaikka pari valokuvaa paikasta.
 3. Mun mielestä täysin ohjelmattomat häät kannattais pitää kohtalaisen lyhyenä, ellei tiedä varmasti vieraiden olevan puheliasta porukkaa ja tulevan toimeen ilman mitään ylimäärästä ohjelmaa. Ohjelman puuttumisesta mä kyllä ilmottaisin vieraille, joko etukäteen tai viimeistään juhlapaikalla. Mun kokemusten mukaan siirtyminen ajoissa jonnekin jatkoille on hyvä vaihtoehto. Mutta jos haluaa juhlia yöhön saakka juhlapaikalla, niin mun mielestä olis hyvä olla jotain ohjelmaa, vaikka bändi soittamassa musiikkia.
 4. Eiköhän MLL:sta löydy osaavaa ja luotettavaa porukkaa. Sinne ottaisin yhteyttä. Jos haluat, että lapsi on jonkun hyvän tutun hoidossa, ei auta kun pyytää kyseistä henkilöä lähtemään aikasemmin juhlasta. Jos taas haluat, että kaikki hyvät ystävät ja sukulaiset saa juhlia niin pitkään kun huvittaa, on lapsi laitettava jonkun ei niin hyvän tutun luo hoitoon. Yksinkertanen juttu, nuo ehdot sulkee kyllä toisensa pois.
 5. Mä luulen, että vastuu on periaatteessa kuvattavalla, mutta jos etukäteen asiasta sopii kuvaajan kanssa, niin eiköhän ammattilainen voi mainitakin, että nyt kannattais oikasta vähän hametta, tai lisätä puuteria.
 6. Ohjelma on tietysti hyvä olla ainakin pitopalvelun ja bändin tiedossa, että tietävät millonka toimitaan ja miten. Mutta kyllä mun mielestä on ihan hyvä tehdä jonkunlainen ohjelma myös vieraita varten. Sillon esimerkiks aikasin kotiin lähtevät voivat varautua, että me halutaan nähdä häävalssi, ja se tulee tossa välissä. Loppu ohjelma ei ole meille niin tärkeetä, että lähdetään mielummin lasten kanssa kotiin. Jos ei ohjelmaa ole lainkaan tiedossa, ja etenkin jos järjestys on jollain tavalla erikoinen tai jotain "olennaista" jää kokonaan pois, niin ihmiset tietää, että sitä häävalssia tai kimpun heittoa on ihan turha odottaa. Myöskin jos häät on kesällä, saattaa osa vieraista viihtyä myös ulkosalla. Jos ei ole mitään käsitystä esimerkiks siitä millon suurinpiirtein on kakunleikkaus tai jotain ohjelmaa, saattaa kyseiset tapahtumat jäädä kokonaan väliin jos osa vieraista seisoo ulkona vaikka tupakalla.
 7. Minä taas olen sitä mieltä, että alkumalja ja ruokajuomat olis hyvä tarjota vieraille, mutta ikinä en oo ollu häissä missä olis tullu vielä avec kaiken päälle. Niimpä sitä ei meillekään tullu. Loppuillaksi oli tosin muuta juomaa vähintäänkin riittävästi.
 8. Kyllä mun mielestä kannattais kuitenki järjestää jotain ohjelmaa myös vanhemmalle porukalle. Mun mielestä on vähän tylyä kutsua kaikenikästä porukkaa, ihmiset tulee kuka mistäkin paikalle, on ostanu häälahjat, ja sitte ilmotetaanki turhan aikasin illalla, että teidän osalta juhlat päätty nyt.
 9. Riippuu ihan paikasta. Tuskimpa kuitenkaan vielä oot myöhässä useimpien paikkojen osalta. Me lähdettiin etsimään yli puoltoista vuotta ennen hääpäivää juhlapaikkaa, ja jo sillon tarjottiin yhdessä paikassa eioota. Että kyllä lähtisin heti etsimään juhlapaikkaa kun hääpäivä on tiedossa.
 10. No tuokin on yks vaihtoehto. Minä kyllä kuitenkin tekisin vähän niinku joko tai -tyylillä, elikkä joko pelkästään rennot kaveribileet alusta asti, tai sitten juhlitaan kaikkien halukkaiden, nuorten ja "vanhusten" kanssa iltaan asti. Minä melkeimpä mieluiten saunoisin kavereiden kanssa vaikka joku toinen ilta, sen kun voi periaatteessa järjestää melkein mistä syystä hyvänsä (synttärit, tuparit tms.), ja juhlisin häät häinä.
 11. Kyllä mä luulen että moni vielä sadan kilsan päähän lähtee, mutta voi olla että useempi tulee omalla autolla ja lähtee ajoissa kotiin.
 12. Meilläkin unohtui varsinaisista kuvista mun vihkisormus, kimppu ja miehen viehe. Kuvia katsellessa nuo tajusin, mutta en mä ole asialla sen kummemmin päätäni vaivannu, missään kuvassa mun kädet ei näy niin paljoo että vihkisormuksen puuttumisen huomais, ja joka kuvassa me ollaan mieheni kans niin lähekkäin, ettei vieheenkään puuttumista huomaa, kimppu taas olis ollu kuvissa jo liikaa. Olis ollu kiva saada muutama kuva missä kaikki puuttuva irtaimisto on myös mukana, mutta eipä se oikeestaan mua ainakaan vaivaa.
 13. Me saatiin maistraatista mallipuheita ja pakollinen osa. Itse kirjoitettiin vihkipuhe malliversioita apuna käyttäen, omaa tekstiä lisäillen ja sisällytettiin se pakollinen osio tietysti myös siihen. Vihkivaloja meillä ei ollu, mutta tietysti oli sormusten vaihto ja suukko. Lisäksi valittiin meille mieluiset runot sekä alkuun että loppuun. Kaaso luki myös yhden runon tilaisuuden aikana. Lisäks meillä oli "marssit" sekä sisälle tullessa että poistuessa, isäni saattoi mut vihkijän eteen Louis Armstrongin What a wonderful worldin tahdissa ja poistuimme mieheni kans B.E. Kingin Stand by me:n tahdissa. Meillä oli ihan erillinen tila vihkitoimitusta varten, missä kaikki vieraat pääs istumaan käytävän molemmin puolin, ja mistä me lähdettiin sitte hääautolla juhlapaikalle. Toimi meillä hienosti, ja saatiin paljon palautetta siitä että koruttomaksi luultu tilaisuus olikin tosi kaunis ja juhlallinen. Koko tilaisuus kesti vajaan puoli tuntia.
 14. Meillä oli erikseen vihkitila. Isäni saattoi sisälle Louis Armstrongin What a wonderful world taustalla soidessa, ja poistuttiin mieheni kans B.E. Kingin Stand by me:n tahdissa.
 15. Midgård maksoi tänä kesänä muistaakseni 500 euroa lauantailta. Siivous maksoi 50 euroa, ja jos haluaa mennä jo perjantaina koristelemaan tilat, niin perjantain vuokra on 100 €. Jonkunlaisia astioita Midgårdissa on, kattilaa ja boolikulhoa, sekä jotkut ei-niin-kauniit kahvikupit, mutta ruokalautasia ei tainnu olla ollenkaan. Mutta jos ruoat hommaa pitopalvelun kautta niin astiathan yleensä tuleekin sieltä.