Jump to content
Naimisiin.info

Fitz

Morsian
  • Viestit

    46
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Fitz kaikki viestit

  1. Nonni! Mulla on nyt vihdoin Employment Authorization Card kadessa pitkan odottelun jalkeen. Tulin USAan K1-viisumilla 10.9.08. Naimisiin mentiin 25.10., taalla piti kayda uudestaan laakarilla veri- ja tubikokeissa ja 9.12. lahetettiin hakemus Green Cardia, EADta ja Advance Parolea varten. Notice of Action tuli 18.12. ja Biometric Appointment (sormenjaljet ym.) oli 7.1.09 Ja sitten odoteltiin... 26.2. sain ikavan kirjeen, jossa ilmoitettiin, etta heidan rekistereissaan olen edelleen tyttonimellani vaikka olin hakenut Green Cardia uudella nimella. Olin pari viikkoa aiemmin tehnyt virallisen nimenmuutoksen Suomen paahan ja ilmeisesti se ei nakynyt viela heidan tiedoissaan. En ollut myoskaan laittanut uutta virkatodistusta hakemukseen vaan kopion vanhasta ja se ei tietenkaan riittanyt. Eli omaa vikaa koko viivastyminen. Soitin sitten maistraattiin ja pyysin heita lahettamaan uuden virkatodistuksen seka suomeksi, etta englanniksi ja lahetin ne heti eteenpain USCISlle. 6.4. tipahti postilaatikkoon vihdoin se kaivattu kirje kortteineen paivineen! Eli tasta neuvoksi kaikille, jotka ovat K1-hakuprosessin kiemuroissa: 1. Laita Green Card-paperit heti haiden jalkeen liikkeelle. 2. Ole huolellinen. Laita mieluummin liikaa papereita kuin liian vahan. Muuten ottaa paahan... 3. Tee nimenmuutos Suomeen heti haiden jalkeen. Lahetystosta saa lisaa tietoa ja kaavakkeet. 4. Hae uusi passi heti kun nimenmuutos on voimassa. Vanha passi jaa sinulle mitatoityna (siina kun on viela se K1-viisumi). Tahankin saat ohjeet lahetystosta. 5. Ole karsivallinen. Kylla se paperi sielta viela tipahtaa... Nama nyt on aika itsestaanselvia asioita, mutta itse jamahdin jotenkin sohvaperunaksi ja saamattomana ajattelin, etta ehtiihan nuo myohemminkin. Kaikki olisi kylla mennyt paljon kivuttomammin, jos olisin jaksanut saataa haiden jalkeen viela viimeisen loppurutistuksen. Haat ja muutto veivat vain kaikki mehut niin, etta ylimaaraista energiaa ei oikein enaa loytynyt. Mutta nyt on siis kaikki hyvin! Onnea kaikille hakuun!
  2. Ihan kuin MiaMaria sanoi: terveyskeskuksen ARKISTOSTA saa sellaisen oikeaksi todistetun kopion vanhasta terveyskortista (?) eli mulla se oli kopio sellaisesta ikivanhasta kortista, johon koulun terkkari on rustannut rokotuspaivamaarat kasin. Nain siis minun kohdalla ja paakaupunkiseudulla. En tieda eroaako kaytanto muilla paikkakunnilla ja muiden tapausten kohdalla kovasti. Taman paperin lisaksi on hyva olla tieto koulun jalkeen annetuista rokotuksista eli niista jotka olet mahdollisesti ottanut itse esim. lomamatkaa varten. Laakari kay nama asiat viela lapi ennen kuin menet vastaanotolle eli ei tarvitse huolehtia liikaa etukateen. Ja jos jotain puuttuu niin sitten vaan pistetaan rokottaen...
  3. Moi ja tervetuloa joukkoon! Kaikki nuo paperit otetaan mukaan lahetystoon sitten JOS teidan hakemus menee ensin lapi USCIS:ssa eli kaytannossa ensin tutkitaan amerikkalaisen osapuolen paperit ja sitten vasta sinun. Kannattaa kayda kaikki visajourneyn sivun ohjeet tarkasti lapi ennen kuin alkaa hakea niin kaikki on sitten helpompaa. Mikali rikosrekisterissa on merkintoja tai jompikumpi teista on ollut naimisissa tarvitsette niista lisaselvitykset - pelkka rikosrekisteriote tai virkatodistus ei riita. Amerikkalaisen kohdallahan esim. virkatodistuksen tilalla on syntymatodistus tai passi, joten siviilisaaty taytyy selvittaa notarisoidulla todistuksella siita, etta avioliitto on tosiaan paattynyt. Aika monimutkaisia nama asiat ovat... Toivottavasti vastasin kaikkeen oikein... Tassa hassakassa unohtaa niin paljon alkutaipaleen kiemuroita...
  4. Hei tietaako kukaan saako K1-viisumilla olla harjoittelijana? Eli siis tietysti ilman palkkaa...
  5. Heippa! Haakraasaa loytyy esim. Party Citysta tai muista juhlatarvikekaupoista. Kannattaa myos tarkastaa askarteluliikkeet kuten esim. Michael's. Valitettavasti en tieda useampia liikkeiden nimia mutta googlettamalla loytyy varmasti helposti oman alueen liikkeet.
  6. Hui, eihan me edes huomattu tuollaista tekstia...! Mun sulho kavi notarisoimassa kaikki paperit ja lahetti ne sitten mulle ups:lla ja mina sitten liitin koko lajan samaan kasaan muiden lahetystoon menevien papereiden kanssa. Ei siita ole sen kummempia kommentteja tullut ja olen nyt turvallisesti taalla USAssa... Varmaan tuo teksti liittyy muihin hakemuksiin...? Se 90 paivaa alkaa siita kun astut maahan eli sulle leimataan taas se sama leima passiin. Kiva kuulla, etta NVC toimii nopeasti - saat varmasti ihan kohta kirjeen lahetystolta ja siina on sitten ihan selkeat ohjeet siihen miten pitaa toimia. Mutta hyvinhan sulla nayttaa olevan jo kaikki hallussa. Onnea matkaan!
  7. Multa ei ainakaan pyydetty muita terveystietoja kuin rokotustodistukset, eli niiden osalta raavi kasaan kaikki mita loydat. Terveyskeskuksilla ei tietaakseni ole opiskelijaterveydenhuollon kanssa samoja tiedostoja, joten taman takia saatat joutua kyselemaan puuttuvia rokotuksia ympari maailmaa mikali olet ottanut rokotuksia muissa maissa/kaupungeissa. Mutta ei tasta varmaan kannata tehda itselleen mitaan ongelmaa (vaikka kaikkia rokotuspapereita ei loytyisikaan) - laakari antaa lisatietoja kun soitat hanelle. Laakarintarkastuksessa kysyttiin kaikenlaisia outoja kysymyksia, jotka kaikki menee tietyn "check listin" mukaan. Eli laakari tayttelee kaavaketta antamiesi tietojen mukaan. Varmaan kannattaa ottaa mahd papereita mukaan, mikali sinulla on joku mainitsemisen arvoinen sairaus. Mutta en tosiaan tieda onko se edes tarpeen. Laakari osaa varmasti vastata siihenkin. Itse tein kaikista karpasista harkasia koko paperisodan aikana (ja nyt taas AOS hakiessa... ), mutta jalkikateen ajateltuna ne asiat oli kuitenkin aika helposti selvitettavissa ja kaikki se stressaaminen tuntuu ihan turhalta. Elkaa murehtiko siella, kaikki menee hyvin ja aina joku osaa auttaa jos tulee tenkkapoo!
  8. MiaMarian aiemmassa kirjoituksessa on suomannettuna lahetystolta saadun kirjeen sisalto. Viisumimaksu on saattanut muuttua dollarin kurssin myota, mutta muuten sisallon pitaisi olla edelleen suunnilleen sama. Heti kun saatte NOA2 kannattaa varata laakari, tilata virkatodistus ja rikosrekisteri ym. mahdolliset todistukset. Me odoteltiin ihmeissamme lisatietoja USAn paasta, mita ei sitten ikina tullut eli kannattaa noudattaa vj:n ohjeita ja lahettaa tarvittavat todistukset USAsta mahd nopeasti. Siihen ei tule sielta paasta mitaan erillista kaskya. Eli NOA2 mukana ei tule mitaan varsinaisia ohjeita, mutta lahetyston kirjeen mukana on sitten sitakin tarkemmat selostukset tarvittavista papereista.
  9. Heippa Rey ja onnittelut! Lahetysto toimii todella nopeasti ja joustavasti, joten voit hoitaa kaikki tarvittavat paperit jo nyt valmiiksi - ne eivat varmastikaan ehdi menna vanhaksi. Lahetyston kirje on ehka jo postissa... Rokotustodistukset loytyvat kun kysyt terveyskeskuksesta. Heilla on jossain polyisessa arkistossa kaikki kouluaikaiset tiedot. Minulta laakari kavi vaan nopeasti listan lapi ja totesi, etta kaikki kouluaikaiset rokotukset olivat voimassa ja olin ottanut itse polio-, jaykkakouristus- seka A- ja B-hepatiittirokotukset yhta matkaa varten kauan sitten, joten kaikki oli kunnossa. Ala sina nyt kuitenkaan ota taman perusteella mitaan rokotuksia ennen kuin puhut laakarin kanssa!!!!!! Laakari antaa sinulle mahdolliset puuttuvat rokotteet. Kun saat kirjeen lahetystolta, siina listataan hyvaksytyt laakarit, ja omalla kohdallani laakari (Helle, aivan mahtava, suostui ottamaan ylimaaraisena listalle ) halusi antaa itse ohjeet siihen, mita papereita minun taytyi hoitaa ennen vastaanottoa. Eli laakarilta voit sitten kysya lisaa esim. opiskeluaikaisista tiedoista. Valokuvista sen verran, etta itsekin ihmettelin tuota maaraa, mutta loppujen lopuksi ainakin siina paikassa, jossa otin kuvat, kaikki passikuvat tehtiin neljan sarjoissa. Jouduin siis maksamaan kahdeksasta kuvasta, mutta nyt Green Cardia hakiessa voin kaiketi kayttaa ne ylimaaraiset kuvat tahan hakemukseen. Tuntuu vaan vahan hassulta kun tata meikalaisen nassua pyorii ympari maailmaa kohta kymmenen kappaletta ja kohta otetaan viela ajokorttiinkin uusi versio. Alkaa jo kyllastyttaa vahan tama ainainen poseeraus... Ja kun ne passikuvat on amerikkalaisessa muodossaan ihan yhta karseita kuin suomalaisessakin...
  10. Heippa! Nyt kun tama maahanmuuton alkuhuuma on vahan laantunut, tajusin etta meidanhan pitaa alkaa kasata AOS-pakettia... Kysymys kuuluukin: pitiko teidan kayda uudestaan laakarintarkastuksessa AOS varten? Riittaako laakarin minulle antamat kopiot (eli kaikki leimatkin on kopioita...) todistamaan rokotuksista ja negatiivisesta HIV/tubi tuloksesta? Se kiva seta tullissa vei multa koko ruskean kuoren rontgenkuvineen kaikkineen eli mulla on ainoastaan tama epamaarainen pieni kirjekuori ja passi. Ja syntymatodistustahan mulla ei tietenkaan ole - pitaako mun tilata suomesta uusi virkatodistus vai riittaako kopio siita, jonka tilasin K-1 varten? Toinen kysymys liittyy naimisiinmenoon: Riittaako Suomen viranomaisille se, etta mentyamme taalla naimisiin hoidamme avioliittotodistuksesta kopion apostillen kera ja lahetamme sen Suomeen? Ja missa vaiheessa vaihdoitte nimea (AOS vanhalla nimella???) ja miten se tapahtuu? Avioliittolupaa hakiessa officer ei tiennyt tahan vastausta, koska en ole "paikkakuntalainen"... On taa vaan niin turhauttavaa... Kuvittelin jo tietavani kaiken kaikesta, mutta tama kaikki tuntuu taas niin kaaaaaauhean monimutkaiselta! Paperisota ei kai ikina lopu!!!!!!!
  11. Terveiset Kaliforniasta! Taytyy kylla sanoa, etta koko paperisota on vaivan arvoista (vaikkakin paasimme todella helpolla verrattuna esim. tx:n tapaukseen...!!!) nyt kun olen vihdoin taalla sulhon kainalossa! Kaikki tutut on nauranut kun kerron, etta vietettiin mun syntymapaivaa Targetissa, mutta kun mulle on kaikkein tarkeinta talla hetkella saada olla yhdessa ja laittaa kotia, joten yhteiset pyyhe/saippuaostokset tuntuvat juhlalta monen kuukauden erossaolon jalkeen! Lykkya vaan kaikille, jotka olette tahan hommaan ryhtyneet!!!
  12. Kiitos kiitos! Meilla meni NOA1 - viisumi valiin 5kk ja 12 paivaa. NOA2 - viisumi kesti 1kk + 11 paivaa. Kaikkein kauheinta oli olla erossa 5,5kk. Se oli todellinen koetinkivi suhteelle mutta onneksi siita selvittiin. Nyt ainakin tiedamme, etta vaikeistakin ajoista selvitaan. Onnea teille prosessiin! Muista, etta joku paiva se NOA2 tupsahtaa sielta postiluukusta ja sitten asiat etenevatkin todella nopeasti!
  13. Pitkan odotuksen jalkeen mulla on vihdoin viisumi kadessa! JEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alunperin haastattelu oli ilmoitettu olevan tiistaina, mutta pyysin uutta aikaa sahkopostilla (maanantaina leikattiin kaikki viisaudenhampaat pois ) ja parissa paivassa tuli vastaus "No problem" ja uusi aika torstaille. Torstaina marssin lahetystoon ja koko homma kesti 45min, josta 35min odottelin aulassa kun mun papereita tutkittiin. Silla aikaa multa kaytiin valilla pyytamassa sormenjalkia ja allekirjoituksia ja sitten taas odoteltiin... Itse haastattelu tehtiin englanniksi, muistutti aika lailla tullimuodollisuuksia (Where are you staying in US? Are you gonna work when you get there? How did you meet your fiance? How long have you been together? Remember that you have to get married in 90 days!) ja haastattelija vain vilkaisi muhun ohimennen ja selasi sitten vain papereita kysymyksia esittaessaan. Vartijoita lukuunottamatta kaikki henkilokunta on lasin takana ja haastattelukin tehtiin "vankilatyyliin" mikrofonin kanssa. Sanoinkin mua saattaneelle vartijalle, etta USAn lahetysto taitaa olla helsingin parhaiten vartijoitu alue...!!!! Mulle sanottiin haastattelun lopuksi, etta saan viisumin luultavasti tiistaina, mutta perjantaina lahetystosta soitettiin ja sanottiin papereiden olevan valmiina portilla ja etta voin hakea ne sielta milloin vain. AIVAN MAHTAVAA!!!!! Lentoliput on varattu ja lahto on 10.9. Alle 1,5 viikkoa aikaa hyvastella ystavia ja pakata kamoja! Hui! Nyt alkaa jo jannittaa! Iina77: ONNEA MATKAAN!!! jossu: Mulle sanottiin aiemmin lahetystosta, etta hakuaikana saa matkustaa jenkkeihin. Asia ei kuitenkaan kuulu lahetyston tyyppien vastuulle vaan ainoa taho, joka paattaa maahanpaasystasi on tulliviranomainen eli kaytannossa se yksi jammu, joka sinua rajalla tenttaa. Hanella on oikeus (ja velvollisuus) olla paastamatta "epailyttavia" maahanpyrkijoita lapi ja mikali han koneelta nakee, etta viisumihakemus on menossa ja toteaa, etta tassa on nyt joku malttamaton hatahousu liikkeella ja epailee, ettet aio enaa palata kotimaahan, voi han kaannyttaa sinut takaisin ja viisumin saaminen voi vaikeutua. Tallaisia tarinoita voi lukea lisaa vj:n sivuilta, mutta toki sielta loytyy myos niita onnellisia tarinoita, joissa tullin kanssa ei ole ollut mitaan ongelmia. Suosittelen tarkkaa harkintaa ja toivon sulle koko sydamestani onnea, mikali paatat kokeilla tuuriasi. Itse en uskaltanut ottaa riskia - olimme puoli vuotta erossa kunnes poikaystavallani oli mahdollisuus kayda Suomessa kesakuussa. Taytyy myontaa etta se puoli vuotta oli elamani ankeinta aikaa, eika kenenkaan pitaisi joutua olemaan erossa rakkaastaan niin pitkaan, mutta selvisimme siita ja tapaaminen oli sitten sitakin suloisempi! Poikaystavasi saa tietenkin matkustaa Suomeen vapaasti - viisumihakemus voi vaikuttaa ainoastaan sinun tilanteeseesi, eika liity Suomen rajaviranomaisiin mitenkaan. Ja paperit voitte laittaa jouluna menemaan vaikka heti samana paivana kun olet maahan astunut. Ja suosittelenkin laittamaan mahd. nop. koska nain saatte pari odotusviikkoa tavallaan "ilmaiseksi" kun voitte olla yhdessa viela papereiden jattamisen jalkeen. Tosi hyvin selitetty - toivottavasti ymmarsit mita tarkoitin... Mina olen aina sanonut rajalla rehellisesti, etta olen menossa poikaystavan luokse. Olen aina ilmoittanut saman osoitteen oleskelupaikaksi ja nayttanyt paluulippua eika ongelmia ole ollut. Ehka olen ollut onnekas...
  14. Meidan hakemus kulki nain: NOA2 18.7. packet 3 lahetystosta 1.8. laakari 6.8. laakarin tulokset 13.8. paketti poikaystavalta UPS:n kautta 18.8. (herra on hieman onneton kaytannon asioissa, paketti olisi voinut olla perilla jo samaan aikaan packet 3 kanssa jos olisi toimittu nopeammin...) lahetin check listin lahetystoon 18.8. lahetysto ilmoitti haastatteluajan kirjeitse 20.8. Haastattelu on 26.8. Lahetysto on toiminut mielestani todella nopeasti; voitte myos itse vaikuttaa omilla toimillanne kasittelyn nopeuteen jonkun verran. Laakari (varmista viisumilaakarien lista aina lahetystosta, ettet mene vaaralle, mikali varaat ajan ennen kuin saat packet 3 lahetystosta - packet 3 sisaltaa listan talla hetkella viisumiasioita hoitavista laakareista) kannattaa varata heti kun NOA2 saapuu. Amerikkalaisen osapuolen kannattaa myos hoitaa omat asiansa niin nopeasti kuin mahdollista. Meidan tapauksessa tasta jahkailusta koitui yksi ylimaarainen viikko odottelua... NOA2 odottelu on kaikkein raastavinta, siita selvittyani on kaikki tapahtunut niin nopeasti, etta tuntuu silta kuin hylkaisin ystavani kun nain "yhtakkia" olen lahdossa. Toiseen maahan muuttaminen ei ole mikaan pieni juttu ja itsellani on ollut tunteet aika pinnassa (seka hyvassa etta pahassa) siita saakka kun asiat alkoivat edeta. Aika tuntuu loppuvan kesken ja olen yrittanyt nahda kaikkia vanhoja ystaviani mahdollisimman paljon ja imea kaiken mahdollisin suomalaisuuden itseeni. Joku muu voi varmasti kokea taman saman tilanteen aivan erilailla mutta minulle tama on ollut henkisesti aika raskasta aikaa. 1,5kk menee loppujen lopuksi todella nopeasti myos kaytannon asioita jarjestellessa. Paperisota viisumin kanssa vie paljon energiaa ja pakkaus ym. asiat pitavat kiireisena lahtoon saakka. Kaiken taman odottelun ja jarjestelyn jaksaa kuitenkin kun tietaa, etta saa viettaa loppuelamansa rakkaansa kanssa!
  15. Onnea Marian!!! Aivan mahtavaa, etta olette saaneet paperit kasaan! Aivan kohta saatte sen NOA1-ilmoituksen ja sitten voitte rekisteroitya USCIS-sivuille ja seurata paperin etenemista. Meilla ei tosin tapahtunut mitaan muutosta koko odotusaikana, NOA2 vaan tipahti yhtakkia postiluukusta ja nettisivuilla lukee vielakin meidan kohdalla "case received and pending". NOA2 jalkeen USCIS lahettaa paperit NVC:lle, josta ne lahetetaan lahetystolle, josta saat heti kirjeen, joka sisaltaa ohjeet seuraaviin vaiheisiin. Laakarin aika kannattaa varata heti kun saatte NOA2, itse sain ajan seuraavalle viikolle (laakari oli tosi kiva ja otti mut ylimaaraisena listalle!) kun soitin suoraan laakarille(laakari antaa ohjeet tarkastusta varten henkilokohtaisesti). Han sanoi aiemmin jutellessamme, etta tarkastus on voimassa vain 3kk, joten en uskaltanut varata sita etukateen. Sulhon kannattaa lahettaa omat paperinsa sulle myos heti kun NOA2 saapuu, siihen ei mun mielesta saatu mitaan kovin selvaa ohjetta, ja lahetyston kirjeessakin oli vain checklist, jossa affidavid of support oli epamaaraisesti mainittuna. Kannattaa kuitenkin noudattaa VJn ohjeita sulhasen lahettaman paketin kasaamiseen (MiaMaria on suomentanut ne tanne sivuille, laakarilistakin loytyy ketjun alusta) ja hatatilassa vaikka kysya lahetystosta. Onnea hakuprosessiin! Olette todella onnekkaita kun haette Vermontin kautta, ymmartaakseni Vermontin prosessi on edelleen nopeampi kuin Kalifornian. Meilla meni NOA1-NOA2 melko tarkasti 4kk ja NVC-lahetysto 2vk, eli ei mitenkaan paha aika odottaa! Nyt odottelen vain sita sulhon lahettamaa pakettia ja sehan on tietty jossain Atlantin ylla kadoksissa. Huoh!
  16. Kuinka paljon olette ottaneet todisteita mukaan haastatteluun? Mulla on tosi paljon valokuvia ja lentolippuja, mutta kirjeita, sahkoposteja ym. ei juurikaan ole kun kommunikoimme suurimmaksi osaksi skypessa. Kuinka tarkkaan naita todisteita syynataan? Pitaisiko mun tilata viela eriteltyja puhelutietoja? Niiden saamisessa tuppaa vaan menemaan vahan aikaa ja jokainen ylimaarainen minuutti tuntuu tuskalta talla hetkella. Tahtoo jo oman kullan syliin!!!!
  17. Onnea Hakuun!!! Me oltiin mun sulhon kanssa se kuusi kuukautta erossa tammikuusta kesäkuuhun ja kauheeta se on, mutta jos laitatte paperit HETI (eli ei ensi viikolla!!!) menemään niin saatte olla yhden kuukauden yhdessä ikään kuin "ilmaiseksi". Ja voitte hyvin laittaa paperit menemään vaikka heti tänään vaikka oletkin vielä maassa. Suosittelen pikaista toimintaa... Kokemuksesta voin kertoa, että sinäkin tarvitset sen puoli vuotta elämän muutoksen sulatteluun - kyseessä kun ei ole sellainen "muutetaan tässä vähän yhteen"-tilanne. Siihen liittyy paljon tunnemylläkkää ja luopumista. Tai näin siis ainakin itselläni. Ehkä sinä olet spontaanimpi...? Kokeile tätä linkkiä: Igor's list (CSC) Kyseessä on visajourneyn "sivutuote" eli tänne päivittyy vj:n jäsenten luomat profiilit ja tätä olen itse seurannut silmät sirrilläni koko puoli vuotta. Selvitä ensin, kuulutteko Californian vai Vermontin Service Centerin alueelle - tämä linkki oli sinne Californiaan, mutta Vermontiin löydät toisen linkin tämän kautta. Voit rekisteröityä vj:n jäseneksi ja luoda oman aikataulun, joka päivittyy igor's listiin tunnin välein. Näin voit seurata "sijoitustasi" muiden vj:n jäsenten joukossa ja saat paremman käsityksen koko prosessin aikataulusta. Olipas epäselvästi selitetty... Toivottavasti ymmärsit...?
  18. Ei hätää, mä (ja suurin osa muistakin K-1 hakijoista) sain NOA2 neljässä kuukaudessa. Eli tuo 12-15kk ei pidä paikkaansa!!! Voit vertailla muiden hakijoiden käsittelyaikoja Igor's list-nimisellä sivulla. Toivottavasti tämä linkki toimii: Igor's list (Kalifornian taulukko...) Joissain tapauksissa hakemus on kyllä jostain syystä viivästynyt ilman syytä. Olettaisin, että nämä ovat vain jotain yksittäisiä inhimillisiä erheitä ja yleinen käsittelyaika on 4-6kk. USCISn sivuilla mainittu käsittelyaika ei vastaa totuutta eli kannattaa seurata visajourneyn sivuja. Itse en lähtisi kokeilemaan onneani ja hakemaan green cardia turistiviisumilla. Pienikin riski viiden vuoden karkotuksesta tuntuisi liian isolta verrattuna puolen vuoden kärsivälliseen odotteluun...
  19. Pistäkää vaan K-1-paperit menemään heti, eli käyttäkää vaikka koko huominen paperisotaan. Meidän piti laittaa paperit jo joulukuussa, mutta oltiin laiskoja ja täytettiin kaavakkeet vasta tammikuussa just ennen kuin mun piti palata Suomeen. Sitten mun poikaystävä ei kehdannut tunnustaa, että sillä ei ollut yhtään rahaa( uskomatonta machoilua, olisinhan mä lähettänyt sille ne rahat jos olisin tiennyt ), joten meni helmikuuhun asti ennen kuin se vihdoin lähetti paperit. Sitten ne paperit seikkailivat postissa niin, että saatiin NOA1 vasta 17.3. Mulla meni 4kk NOA2 odotteluun, mutta nyt kun se on saatu tuntuu siltä, kuin valtava taakka olisi tippunut harteilta. Täytyy vain toivoa, että tästä lähtien kaikki menee hyvin nopeasti. Eli tarinan opetus: älkää säästelkö rahaa missään postikustannuksissa alkääkä hidastelko paperisodan aloittamisessa. Mikään ei ole niin inhottavaa kuin katsella sivusta kun muut saavat ilmoituksia hyväksytystä hakemuksesta ja sinä olisit voinut olla samassa joukkiossa jos olisit toiminut nopeammin. Jos nyt laitatte paperit menemään, on hyvinkin mahdollista, että tammikuussa oletkin jo varaamassa lippua tai jo oman kullan kainalossa. Lue MiaMarian ohjeet tuosta toisesta ketjusta, ne selvittävät todella paljon! Tällä hetkellä on kaksi paikkaa, joihin hakemuksia voi lähettää (Kalifornia ja Vermont) ja lähetyspaikka määräytyy asuinpaikan mukaan. Vermont on ollut huomattavasti nopeampi, mutta ilmeisesti ero on viime viikkoina tasoittunut hiukan. Ja onnea kihlautumisen johdosta!
  20. MiaMaria: Kyllä sä hyvin selitit (tää koko ketju on täynnä mahtavaa infoa, Fitzin sisälukutaidossa on vaan vähän parantamisen varaa... ), lähinnä päivittelin tätä koko systeemin monimutkaisuutta. Mutta huojentavaa kuulla, että työ-ja matkustusluvassa ei sentään mene se 7kk...!!! Ja mä olin jo unohtanut, että AOSkin maksaa taas maltaita. Mitähän kroisoksia ne kuvittelee siirtolaisten olevan?!!! Kiva kuulla, että teitäkin pelottaa ajaa vaikka olette jo ajaneet paljon Suomessa. Sehän tarkoittaa sitten sitä, että mä oon aina ihan p****t housussa kun pitäis tarttua rattiin. Toivottavasti ette ole liikkeellä Etelä-Kaliforniassa? Mä olen sitten se, joka ajaa motaria 40km/h aamu-tv:n liikennehelikopteri perässä.
  21. Hmm, onpas monimutkaista. Saitteko te sulle matkustusluvan samaan aikaan kuin työluvan? Vai olitko matkustuskiellossa koko 7kk? Väliaikainen työlupa kuulostaa vähän hankalalta... Ehkä mä keskityn ensin opiskelemaan ajokorttia varten ja murehdin työpaikkaa sitten kun sen aika koittaa. Mä oon jo nähnyt kivoja painajaisia ajamisesta. Kun nyt ensin erottais kaasun ja jarrun...
  22. Tervetuloa joukkoomme Pickie! Joku muu osaa varmaan vastata tuohon CR-1-kysymykseen paremmin - itselleni se on suuri mysteeri... Me valitsimme K-1-vaihtoehdon siksi, että jotenkin erossa olo tuntui kihlattuna "helpommalta" vaihtoehdolta. Yllättävän nopeasti aika kului ja nyt tuntuu todellakin siltä, että ollaan voiton puolella kun se kauan kaivattu NOA2 on kädessä. Täytyy tunnustaa, että vielä viime kesänä pidin kihlaviisumia jonkinlaisena keinona saada 3kk lisäaikaa tutustumiselle. Nyt kun aikaa on kulunut ja olemme keskellä paperisotaa, olen oppinut kantapään kautta, että K-1 on erittäin raskas prosessi, johon ei pidä ryhtyä ellei todellakin ole vakavissaan menossa naimisiin. Tällä hetkellä suunnittelemme häitämme innolla ja kaikkein ihanin ajatus on se, että kaiken tämän erossaolon ja papereiden pyörittelyn jälkeen pääsemme vihdoin aloittamaan yhteisen elämämme! Vuosi sitten emme olisi olleet siihen vielä valmiita. MiaMaria: Tää olis nyt taas vissiin ymmärtänyt ihan väärin: luulin, että AOS on samalla työlupahakemus... Höh! Terveiset taas Tyhmät Blondit Ry:stä! Tiedätkö mitään siitä väliaikaisesta työluvasta, jota voi hakea maahantullessa? Ja kiitos edellisestä vastauksesta!
  23. Kiitos! 7kk! Sissus! No täytyy toivoa, että tulis se lottovoitto pian niin ei olla ihan puilla paljailla kunnes vihdoin saadaan se green card... Työpaikan löytäminen on asia, joka mua kaikkein eniten stressaa. Onko täällä kellään kokemuksia asiasta/ oletteko kuulleet mitään juttuja? Onko suomalaisten helppoa saada töitä? Entäs vakuutukset? Lasten hankkiminen? Uudet ystävät? Apua! Nyt rupes jännittämään!!!
  24. JEEEEEE!!! Sulho herätti mut tänään ihanalla puhelinsoitolla ja kertoi, että meidän postilaatikosta oli löytynyt vihdoinkin se kauan odottamamme NOA2! Aivan mahtavaa!!!!! Nyt sitten jännitetään, että onko NVC nopea liikkeissään... Olen kuullut huhuja, että Kalifornian myöntämillä NOA2-hakemuksilla on voinut kestää jopa kuukauden ennen kuin paketti on vihdoin saapunut NVCn kautta lähetystöön. Mutta voiton puolella ollaan joka tapauksessa! Hih! Miu.: Joko olette lähettäneet AOS-paketin? Miten meni? Lykkyä odotukselle! Taas vahvistuu se ajatus, että koko USAn viisumijärjestelmä peittoaa meidän pikku KELAn ihan 100-0...!
  25. Höh, tää taitais olla taas kovasti blondi kun ei löydä tuota suomi-amerikkamammat-sivustoa...? JenniN, voisitkohan liittää tähän jonkun linkin...? Mammoja etsiessäni törmäsin mielenkiintoiseen "suomalainen ruoka"-keskusteluun suomi24:n sivuilla. Ihanaa tietää, että ihan kaikesta ei sentään tarvitse luopua vaikka vaihtaakin manteretta. Meillä on nyt takana uuvuttava viiden kuukauden ero - näimme toisemme viimeksi tammikuun alussa. Eihän tällainen etäsuhde ole enää inhimillistä, mutta kaiken ikävöimisen, itkeskelyn ja skypessä huokailun jälkeen olemme kuitenkin selvinneet voittajina ja sulho on vihdoin kahden viikon päästä täällä. Tuntuu niin uskomattomalta ajatukselta saada viettää aikaa yhdessä! Toivottavasti sitä osaa sitten elää elämänsä niin, ettei ala pitää yhdessäoloa itsestäänselvyytenä.
×
×
  • Create New...