-Fanny-

Aktiivijäsen
  • Viestit

    14
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä -Fanny-

  • Taso
    Untuvikko

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Ei meillä ihan saksofoni"marssia" ole suunnitelmissa, mutta tulemme sisään Pachelbellin Canonin tahtiin, jonka soittavat meille sello + 3 viulua. Ei siis urkuja lainkaan. Kappale on todella kaunis ja herkkä. Ei mikään marssi.
  2. Kiitos kannustavista kommenteista! Juu itse kanssa mietin juuri sitä, että en haluaisi lihaa olevan, koska en pidä ajatuksesta, että lihaa on tarjolla juhlissani. Mutta toisaalta tuntuu kovin itsekkäältä muita vieraita kohtaan "pakottaa" heidät syömään "minun tavallani". Toivoisin kuitenkin kaikkien viihtyvän ja saavan vatsansa täyteen. Tällä hetkellä en tiedä yhtäkään kala-allergista kutsuttujen joukosta. Kutsun liitteessä ajattelimme kertoa menun olevan "morsiusparin mieltymysten mukaisesti kala-kasvis" sekä pyytää vieraita ilmoittamaan mahdolliset ruoka-aineallergiat sekä erityisruokavaliot etukäteen. Tässähän saamme tietää kala-allergiset ja voimme heiltä kysyä millainen ruokavalio heille sopii.
  3. Mielestäni tuo taimen antaminen on ajatuksena hyvin viehättävä. En huomannutkaan kirjoitustasi kun ehdin aloittaa sitä koskevan aiheen. Miten olet ajatellut toteuttaa idean käytännössä? Mistä hankit taimet? Kuinka laitat ne esille? Entäpäs jos tilaa näitä metsäistutuksiin takoitettuja puuntaimia, nehän kuivuvat melko herkästi. Olisi kiva kuulla kuinka olet jalostanut ideaa.=)
  4. Onko kellään hyvää reseptiä nimenomaan koville nekuille? Ei siis sellaista reseptiä, joka sisältää kermaa.
  5. Joitain saattaa myös hieman riipiä näky kokonaisesta siasta, jota leikellään lautasille... Itseäni ainakin puistattaisi.
  6. Kuulostaa mahtavalta! Mulla noiden häiden ajoitus asettaa omat rajoitteensa. Keijunmekot ovat kyllä kasvamassa, mutta epäilen ehtivätkö kukkaan kauniisti heinäkuun alkuun. Siksipä kylvän myös elämänlankaa, joka on suunnitelma B. Nuo liljat haen heti kun kauppaan tulevat ja alan kasvattaa. Mikäli sitten menee mönkään niin onneksi on ammattilasiten apu käytettävissä.=) Kun asiantuntija olet, osaatko suositella jotain valkoista liljaa, jonka saisi esikasvatuksella aikaisin kukkaan?
  7. Kiitos kommenteista!=) Juuri tuota joidenkin miesten suhtautumista vähän epäilen. Varmaksi tiedän yhden miesvieraan, joka yksinkertaisesti on niin nirso, ettei kelpuuta juuri mitään muuta lautaselleen kuin pihvin. Asia on lähipiirissä ihan yleinen vitsikin. Muut taitavat kalaa syödä... En ole vielä keskustellut pitopalvelun kanssa yksityiskohdista, mutta tarkoitus olisi, että ruoka olisi kuitenkin monipuolista. Olen itse ajatellut kalaa eri muodoissa, sekä alkupaloina, että pääruokana. Samoin kasviksista saa myös ihania pääruokia, ei vain salaatteja. Ja salaateistakin saa hyvin ruokaisia. Mieltävätkö "pupunruokaa" kammoksuvat miehet myös kasvispääruoan esimerkiksi täytetyt paprikat "syömäkelvottomaksi" =) ? Toisaalta tiedän sulhasen puolelta sekä omista ystävistäni muutaman täysin vegetaristin, joten kasvisvaihtoehto tulee ainakin olla. Hankalaa yrittää miellyttää kaikkia... Olisi kiva kuulla vastaavanlaisia menuja!
  8. Olen vegetaristi, tosin kala kuuluu ruokavaliooni. Mieheni noudattelee pääosin samoja linjoja, tosin syö ajoittain lihaa. Haluaisimme tarjota vieraillemme kala-kasvis-menun? Lihan tarjoaminen tuntuu vieraalle kun en itse sitä eettisistä syistä syö. Vieraiden allergiat toki huomioimme. Miten "kaikkiruokaiset" olette kokeneet/kokisitte tällaisen? Entäs lapset? Onko menu liian yksipuolinen kala-allergisille kun heille on tarjolla vain kasvisvaihtoehto?
  9. Argh! En saa noita linkkejä näkyviin. Ei kellään ole tietoa minkälaisia ehdotuksia sieltä takaa löytyy? Mielelläni kuulisin lisää ideoita esimerkiksi juuri siitä miten muotoilla sanoiksi se, että rakkautta tulee vaalia ja hoitaa kuten kukkaakin, jolloin se kukoistaa ja ilahduttaa ympärillä olevia. Idea olisi tuossa, mutta sanamuoto hieman hukassa...
  10. Totta tosiaan noiden pionien kohdalla. Niitä en nyt ehdi saamaan. Kyselin juuri paikallisesta Agrimarketista kukkasipuleiden kauppaan tuloa. Liljoja on tulossa viikolla 13. Taidampas lähteä ostoksille. Ajattelin tehdä niin, että koetan kasvattaa kukkia itse. Mikäli epäonnistun, otan kaiken valmiina floristilta. Floristit ovat muutenkin olleet sitä mieltä, että lopulliset tilaukset kannattaa tehdä vasta kuukautta ennen häitä. Silloin tiedän jo melko hyvin tuleeko tuosta omasta kasvatuksestani mitään. En ole mikään viherpeukalo,multasormi kylläkin (eli intoa on enemmän kuin osaamista =) ) mutta päivänkakkaran kai väitetään kukkivan kesäkuusta syyskuulle. Ja kyseessä on monivuotinen perenna joka kukkii vasta toisena vuotena kylvämisestä. Itse pähkäilisin, että kasvin kukinta osuu juuri parhaimmilleen kesälle 2009 mikäli kylvät siemenet nyt keväällä 2008. Tänä vuonna siis se ei vielä kuki. Siemenet kannattaa kylvää hyvissä ajoin ja niitä ei peitetä. Eikun yrittämään ja tee jokin varasuunnitelma mikäli homma meneekin pieleen.
  11. Hienoa! Löytyyhän teitä. Onko kellään suunnitelmissa liljoja tai pioneja?! Ajatus siitä, että kukat ovat itsekasvatettuja kiehtoo minua.
  12. Löytyykö viherpeukaloita tai multasormia, jotka kasvattaisivat itse hääkukkansa/kukkakoristeensa? Olisi kiva kuulla kokemuksia ja lajikkeita.
  13. Onko kukaan viettänyt häitään Fågernäsin kartanolla Niuvassa? Paikka on vasta hiljattain remontoitu, joten useita juhlia ei ole ehditty varmaan järjestää. Oikein viehättävä paikka lähellä Kuopion keskustaa. Kokemuksia?
  14. Onko kellään vihkiminen klo. 17.00? Meneekö liian myöhälle?? Kirkkoa ei saada aikaisemmin. :-[ Kyseessä on kyllä heinäkuun alku, joten eikös valoa riitä? Kaikilla ketjussa tuntui tuo vihkiminen olevan kuitenkin klo.12-16 välillä. Olisin itsekin halunnut klo.15, mutta meitä matti myöhäsiä rangaistaan. :-/