kirppu11

Aktiivijäsen
 • Content count

  25
 • Joined

 • Last visited

About kirppu11

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Tampere
 1. Tämä on yleinen käytäntö, mutta tuo keskustelu on kai tarkoitettu nimenomaan siihen, että käydään läpi, mitä avioliitto ja sen solmiminen kristilliseltä kannalta tarkoittaa. Harva pappi vain tätä enää käytännössä kyselee tai tästä juttelee.
 2. Suosittelen Tammelan puistokadulta Nina Floraa! Olin joulukuussa häissä kaasona ja tilasimme kaikki kukat sieltä. Toiveemme olivat aika erikoisia sekä halusimme tietyn teeman mukaiset kukat ja meillä oli väri- ja tunnelmatoiveet. Vieheet ja oma rannekukkani olivat jo todella upeita, mutta morsiammen kimppu oli mieletön. Paikan omistaja on todella luova ja ymmärsi, mitä haimme. Kimppua on vaikea edes kuvailla ilman kuvia, mutta se oli moniulotteinen ja täynnä hienoja yksityiskohtia, mutta silti kokonaisuus. Plussaa annan tietysti vielä siitä, että hinnat olivat yllättävän edulliset (toivottavasti omistaja tajuaisi nostaa hintoja tuolla ammattitaidolla).
 3. Minä koen asian hieman eri tavalla. Jos hääpari haluaa omaan pöytäänsä vain oikeat vanhempansa, olkoon niin. Vaikka olette olleet olleet naimisissa pitkään, et silti voi koskaan olla isän korvike morsiammelle/sulhaselle. Isä ja äiti ovat aina isä ja äiti, eikä kukaan kolmas voi sitä paikkaa ottaa. Toivottavasti pystyt kunnioittamaan hääparin toivetta ja olemaan loukkaantumatta tämän pahemmin. Tämä on kuitenkin heidän päivänsä. Enkä usko, että tällä yritetään sinua mitenkään kammeta ulos kenenkään elämästä tai loukata tahallisesti, et vain ole se isä, joka on naimisiin menevän lapsen kasvattanut. Eikä mielestäni sinun kuulu edes kilpailla tuosta paikasta. Vaikka et siis ymmärrä syitä tällaiselle toiveelle/käytökselle, toivottavasti voit kuitenkin kunnioittaa hääparia ja heidän päätöstään.
 4. Diabeetikot voivat kyllä syödä ihan normaalia ruokaa, jos sitä ei nyt ihan voilla kuorruta. Kakkua tms. osaavat varmasti ottaa sen verran kuin voivat syödä ja annostelevat sitten insuliininsa sen mukaan.
 5. Viime syksynä tuohon aikaan Tampereella oli jo kaikki lehdet pudonneet ja ruskettuneet, haravointitalkoita pidettiin ennen syyslomaa ja loman aikana. Eli silloin oli luonto todella paljaana ja harmaana. Jos haluat ruskahäät, varmempi ajankohta olisi syyskuun lopussa.
 6. Nyt täytyy kysäistä, mistä olet saanut päähäsi, että kirkko ei jotenkin hyväksyisi tulevaa puolisoasi? Eihän asia ihan näinkään ole. Mielestäni kyse on enemmän rajanvedosta, sillä ihmiset tuppaavat vaatimaan kirkolta kaikkea ja vielä ilmaiseksi vain siksi, että se on kirkko ja monet maksavat kirkollisveroa jopa huiman pari prosenttia. Koen, että tämä rajanveto, että kirkkoon kuulumattomia ei vihitä kirkollisesti, on oikeutettu. Miksi ihminen, joka ei usko ja jota ei ole edes kastettu, pitäisi vihkiä Jumalan silmien alla? Siunauksenhan liitollensa saa, vaikka ei kirkkoon kuuluisikaan. (Kuten myös esim. kodin siunauksen.) Ja niin, kirkolta ei ihan lähitulevaisuudessa ole rahat loppumassa, siksi ei olla huolissaan kirkosta eronneiden määrästä. Huoli on enemmänkin siitä, että ihmiset ovat luopumassa kaikista yhteyksistään kristinuskoon. Kerran vuodessa joulukirkossa kävijät ja periaatteessa myönteisesti kirkkoon suhtautuvat ovat kuitenkin kosketuksissa uskon asioihin edes jollain tasolla.
 7. Meillä on kummallakin kihlassa Raamatun paikka (1Kor 13:8a) ja mulla vihkissä käsin kaiverrettu Mun etunimi Miehen etunimi hääpäivä
 8. Voi hyvä tavaton, en todellakaan pidä aina. Teen paljon pihahommia, retkeilen, lenkkeilen yms, jolloin sormukset on pois. Ja meille on miehen kanssa tullut tapa kummallekin ottaa ne pois kotona ollessa, koska pestään paljon käsiä, touhutaan koiran kanssa jne. Ja mulla tulee muutenkin aika herkästi ihottumaa sormuksien alle, kun sormet hikoaa. Taisin tosin ensimmäisen puoli vuotta pitää niitä yhtä soittoa sormissani, mutta en siis enää. Tiedän kyllä olevani naimisissa, vaikka ei sormuksia olekaan. Sormukset eivät siis vaikuta identiteettiini millään tavalla. Enkä ole muutenkaan valinnut ns. esittelysormuksia itselleni.
 9. Uskaltaisin veikata, että ovat murotaikinaa ja suklaamurotaikinaa. Raidat saa, kun tekee taikinasta pötköjä, laittaa ne vieriviereen ja kaulii vähän.
 10. Kannattaa kyllä todellakin soitella nyt kanttorille, sillä tuohan ei ole varsinaisesti mikään hengellinen laulu. Suurimmassa osassa seurakunnista on tehty päätös, että vihkimisen/siunaamisen jumalanpalvelusluonteen vuoksi ei kirkossa esitetä ei-hengellisiä rakkauslauluja...
 11. Jospas mäkin kommentoisin... Olen ollut parissa häissä, joissa mut ja mieheni on laitettu vastakkain. Siinä sitä jotenkin onkin vasta tullut juteltua oman miehen kanssa, sillä häneen on koko ajan katsekontakti. Toinen pointti vastakkain istumista vastaan on valokuvat, sillä samaan kuvaan ei pariskuntaa tällöin pöydässä istuessa saa mitenkään fiksusti. Ja varsinkaan jos on niitä kertakäyttökameroita tms. pöydissä. Tuo vastakkain istuminen mun mielestä on muutenkin kankeeta, eli mulle itselleni tulee paljon rennompi olo, jos mies istuu mun vieressä.
 12. Helou! Mun kimppuni (sillon joskus vuonna miekka ja kypärä) oli ilmainen. Runko kaverin tontilta kerättyä pajua (rautalankaa ja juuttinarua löytyi kaapista) ja kukat oli itse kasvatettuja. Ainoa mistä maksoin, oli oasis-sieni... Jos häät on loppukesästä ja on mahdollisuus kasvattaa jossakin kukkia, suosittelen kyllä. Sillä ja ripauksella mielikuvitusta säästää rahaa.
 13. Yks tosi kiva vaihtoehto on mustaherukanlehtimehu, jota on tosi helppo tehdä itse. Ja voi tehdä sekä kevään nuorista lehdistä että syksyllä marjojen jälkeen. Ja mukaan voi lisätä jotain kuohuvaa, jos tykkää poreilevasta. Lapsetkin tykkää, on paljon makeamman makuista kuin kuusenkerkkäjuoma. Siis tonkimaan sukulaisten marjapuskat
 14. Sain tässä itse yksi päivä lahjaksi ryytisuolaa, joka oli laitettu pilttipurkkiin (purkissa kannen päällä vielä kangas ja kaunis etiketti kyljessä). Joku vastaavanlainen mauste(seos) voisi olla ihan kiva "hääkarkki". Varsinkin, jos jompikumpi hääparista on intohimoinen kokkaaja, kuvaisi tuo lahja myös hääpäria.
 15. Tässä asiassa ei pappi voi välttämättä sanoa juuta eikä jaata vielä ainakaan, kun Heikan työryhmä vielä selvittää asiaa. Ainakin itse olen törmännyt moniin, jotka ilmaisevat vain kirkon kannan (siis ei hyväksytä) eikä omaansa. Toki on poikkeuksiakin. Toisaalta miksi haluat kirkkovihkimisen nimenomaan ev.lut. (?) kirkossa, jos et hyväksy kirkon tämän hetkistä kantaa ja silti vaadit vihkijältäsi muuta kantaa asiaan? Olipas se taas selkeesti sanottu...