rouvaliini

Jäsen
 • Content count

  3
 • Joined

 • Last visited

About rouvaliini

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Me lennettiin Finnairilla Bangkokiin, viivyttiin siellä pari päivää ja sieltä Air Asialla Balille. Kaikki toimi loistavasti. Oliskohan vajaan tonnin paikkeilla ollut yhteensä (Hki-Bkk ~700e, Bkk-Kul-Bali-Kul-Bkk ~300e), ei paha. Päiväretket onnistuvat varmasti ihan loistavasti. Välimatkat on lyhyitä, eikä ainakaan meillä ollut mitään ruuhkia missään ja matkat sujuivat tosi kätevästi. Pari tuntia etelästä Ubudiin ja Ubudista pohjoisempaan Gunung Baturille oli joku tunti. Taksimatkat sitten sovitaan ennen matkalle lähtöä...!
 2. Juuri Balilta palanneena (ei tosin häämatka, sillä sellaisella olimme toisaalla viime kesänä) pari kommenttia... Ensinnäkin, jos Balille asti lähtee, kannattaa ehdottomasti kierrellä saarta. Bali on todella kaunis, vehreä saari, mutta kaikki se kauneus jää näkemättä jos jumittaa yhdessä kohteessa (oli se sitten turistien valtaama Kuta tai Sanur - kumpainenkaan ei omia suosikkejani). Itse olimme reissussa huhtikuussa jolloin on low-season matkailussa - käytännössä tämä tarkoitti sitä, että saimme todella olla omillamme ja nauttia rauhasta. Usein olimme ravintolan ainoat asiakkaat tai saimme upean valkohiekkaisen rannan vain itsellemme. Ei paha . Porukkamme (4 hlöä) ehdoton suosikki oli Nusa Lembongan, pienenpieni saari Balin kaakkoisosassa. Veneellä matka taittuu n 1,5 h, mm Sanurista pääsee tuolle paratiisisaarelle. En tiedä millaista siellä on turistikautena, mutta nyt huhtikuussa paikka oli todella rauhallinen. Ja rento. Majoituimme upealla Mushroom Beachillä jossa ravintolastamme ja uima-altaaltamme oli estoton näkymä merelle. Snorklausmahdollisuudet olivat upeat. Myös Dream Beach pikkusaaren toisella puolella on huikean kaunis - ja rauhallinen. Vuokrasimme skootterit ja liikuimme niillä pari päivää - kätevää ja helppoa. Nusa Lembongan todella on paratiisi. Kuta Beach... noh, se on just sellainen kuin sen voi kuvitella olevan. Aussinuorten kansoittama. Shoppailua, biletystä ja surffausta. Ranta on kyllä hieno ja erinomainen juuri surffaukselle, miksei uimisellekin. Kaupustelijoita oli vähemmän kuin yleensä turistirysäkohteissa, ja niistä pääsi eroon kohteliaasti kieltäytymällä. Ubud saaren keskiosassa on suositeltava paikka ja erinomainen paikka erilaisten retkien keskipisteeksi. Me kävimme koskenlaskussa (jota toooodella suosittelen - aivan uskomattomat maisemat!!!) ja vaelluksella Gunung Baturilla (tämäkin erittäin upea kokemus ja suositeltava). Myös täällä vuokrattiin skootterit ja kierreltiin ympäristössä - josta löytyy muuten todella kauniita riisiviljelmiä! Multa voi kysellä majoitussuosituksia, jos ei tarvitse 5 tähden hotellitasoa. Me majoituimme 3 eri majoituksessa ympäri saarta ja jokainen hotelli oli oikea paratiisi - upeine puutarhoineen ja uima-allasalueineen. Ainakin mut Bali yllätti positiivisesti, juurikin turistien vähyyden vuoksi. Ja se kauneus... Balilta löytyy ihan kaikkea; vuoristoa, riisiviljelmää, koskia, rantoja, kulttuuria... !
 3. Juu, Katteluksen tilalta löytyy mökkimajoitusta, lisäksi lähistöllä on Päiväkummun kylpylä jossa osa vieraistamme majoittui. Oltiin varattu yksi mökki kaasoille, bestmanille ja parille kaverille, mökille oli juhlapaikalta kävelymatka ja pitivät mökillä sitten ns juhlan jatkot. Aamulla mökiltä pääse rantaa uimaan, oli kuulemma ihan loisto paikka.