markka83

Rouva
 • Content count

  243
 • Joined

 • Last visited

About markka83

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

664 profile views
 1. Meillä tuli juomat esille vasta kahvin jälkeen ja sitä ennen ei ollut alkumaljaa lukuunottamatta mitään alkoholia. Vaikka osa vieraista tykkääkin juoda niin ei saatu valituksia että juomat tuli vasta sitten. Mulla oli myös järkevä perustelu siihen jonka kerroin kun joku kysy. Eli meillä oli juhlissa lapsia jotka ovta tärkeitä meille ja ne sinne halusimme. Emme kumminkaan halua että lapset joutuvat näkemään humalaisia juhlijoita, en edes tarkoita kovin kännisiä ihmisiä. Joten kun juomat tuli vasta kahvin jälkeen alkoivat lapsetkin kohta puolin lähteä kotia jolloin kukaan ei ehtinyt humaltua liikaa. Jos ei halua ottaa lapsia huomioon tai niitä ei tule niin sitten riippuu paljon teidän aikatauluistanne. Jos ruoan ja kahvin välillä ei ole paljon eroa ja siinä välissä on ohjelmaa niin ei välttämättä tarttee tuoda ennen kahvia. Muuten voi vaikka tuodakin.
 2. Mie varmaan valitsisin hääpaikaksi Oulun lähistön. Kellään ei liian pitkä matka ja monet pääsee lyhyellä kulkemisella. Ongelma ei tosiaan ole järjestellä niitä kauempaa. Vielä kun sanoit että käytte siellä välillä. Me kävimme katsomassa oman hääpaikkamme vuotta etukäteen ja sen jälkeen järjestelimme asioita sähköpostin välityksellä. Naikkareista oli paljon apua. Löytyy hyvin tietoa ja kokemusta monista paikkakunnista. Muut eivä tauttaneet meitä vaikka matkaa oli 400 km. Osan tavaroista veimme tosiaan etukäteen kun saimme niitä täältä. Oulustahan voi hyvinkin löytyä se unelmien puku ettei sitä tarttee alkaa raahaamaan jos junassa liikkuu. Töistä otimme lomaa loppuviikon ja lähdimme mun kotiin jo keskiviikko iltana. Hyvin ehti käydä koekampauksessa ja koristella juhlapaikka perjantaina(silloin oli kavereita muutama auttamassa). Kyltit tehtiin vasta perjantaina. Meillä paikan valintaan vaikutti että halusimme talvihäät, eli nykyinen asuinpaikkakunta ei tullut kyseeseen ja olemme asuneet niin vähän aikaa täällä ettemme ole vielä kotiutuneet eikä edes häistä päätettäessämme olleet varmoja asutaanko täällä enää silloin. Paikka oli sopivasti mun lapsuuden maisemat missä äiti vielä asuu ja muutama muu sukulainen. Loput joutu matkustamaan mutta kaikki yhtäpaljon. Ei olisi onnistunut yhtään paremmin häät vaikka oltais vieressä asuttu. Paljon vaan kuvia ja mittoja juhlapaikasta(pöydät, etäisyydet, paljonko mitäkin on) niin hyvin sujuu.
 3. Hei, punttisilimästä saa vuokrattua erikseen esim saunaa ja saunatupaa, meillä oli kyllä koko alue. Mie en saunonut mutta mies ilmeisesti tykkäs ja mielestäni siinä oli aika sopivan kokoinen saunatupa(mahtuu varmaan parikymmentä hyvinkin ja siinä voi olla ulkonakin ja esim grillata) vieressä ja jääkaappia ja muuta. On ihan kivalla paikalla.
 4. Ei tarvitse osallistua polttareihin. Itse en ole osallistunut kuin muutamiin. Yleensä juuri pitkien välimatkojen takia. viikonloput kun oli ainoita aikoja jolloin sai levätä rauhassa. En mie edes olettanut että kaikki osallistuis mun polttareihin ketä kutsuin, juuri edellämainittujen syöden tähden ja se oli musta ihan ok.
 5. Mielestäni yksi panostuksen kohde on hyvä seremoniamestari/bestman/kaaso. Joku joka osaa tehdä asioita ja osaa päättää asioista ja johon luottaa. Meillä on kun, niin eipä tarvinnut millään vaivata päätä enää hääpäivänä kun tiesi et jos jotain tulee niin ne osaa hoitaa sen. Voi itse rauhassa keskittyä päivään.
 6. Meillä kutsuttiin 124 ja 97 tuli. Noista 10 tiedettiin jo etukäteen etteivät tod.näk tule kun asuvat ulkomailla. Muutama viime hetken peruutus tuli myös, mutta he olivatkin ilmottautumisen yhteydessä sanoneet että voi olla etteivät pääse. Oikeastaan kaikki kenestä oletimme että pääsevät paikalle tuli ja ne keistä oletimme etteivät pääse niin eivät myöskään päässeet.
 7. Ainahan voit kysyä mitä hintaan kuuluu mukaann. Astiat, ehkä koristeita tarjoilupöydälle, tarjoilijat jne.
 8. Meillä ainakin astiat kuului hintaan eikä tarvinnut erikseen laskea mitä maksaa.
 9. Mulla oli kukkia kampauksessa. Ruusunterälehdistä tehty. Mullakin hiukset eivät yllä olkapäihin ja ovat ohuet ja silti niistä sai tosi nätin(iso) nuttura kampauksen kukkien kanssa.
 10. Meillä tein pilttipurkkeihin hilloa ja sitten vain nätti kangas korkin päälle ja nauhalla kiinni. Tuli kivat ja vieraat tykkäsivät kovasti. Keksin idean syksyllä ja keräsin tutuilta sitten raparperit puskista kun niitä yleensä riittää. Sit vaan mansikkaa sekaan. Menihän siinä aikaa kun pienellä kattilalla keitteli ja oma hommansa pienten purkkien desifiointi, mut vaivansa arvoinen.
 11. Kovasti tykättiin myös meillä kuvista.
 12. Meillä meni 6000€ 100 hengen häihin. Olin ajatellut että menis paljon enemmän. Ei siis harmita yhtään. Mitään en keksi mihin olisi voitu enemmän panostaa, ei rahallisesti tai muutenkaan.
 13. Voi olla että oli tökeröä odottaa vieraita paikalla, mutta niin ne vaan tuli(Ei siis sentään ihan hihasta vedetty paikkaa vaan oli mun lapsuuden kotikuntani jossa äiti vielä asuu). Ei siis tietenkään ulkomaan sukulaiset, mut sen nyt tiesikin. Ehkä se vaan on ollut meidän suvussa tapana että ei makseta majoituksesta. Toisaaltaan taas ihmiset pääsi majoittautumaan ihan kohtuu hintaan lähelle. Mun puolen sukulaisista melkein kaikki pääsi nukkumaan jonkun muun sukulaisen luokse lähikuntiin jolleivat itse asuneet siinä. Kavereilla oli kavereita lähellä tai sitten majoittautuivat mökkeihin jotka oli juhlapaikan pihapiirissä, samoin kuin miehen sukulaiset. Mökkiin mahtu 7 henkeä ja siinä sai olla yötä koko viikonlopun joten ei tullut maksamaan montaa euroa/pää toi yöpyminen mutta jos me oltais jouduttu maksamaan koko lössi niin olis ollut kallis meille. Ne ketkä valitsi hotelli, se oli heidän oma asiansa. Jos oltais pidetty häät missä nyt asutaan olisi majoittautuminen ollut ehkä vielä vaikeampaa ja ehdottomasti kalliimpaa ja matkat olisivat monelle muodostuneet paljon pitemmiksi.
 14. Meillä myös oli iltapalaa. Ruoka oli 15.30 ja hyvin kelpasi ihmisille iltapala vähän yhdeksän jalkeen. Miehen isä oli vielä tuonnut kylmäsavuhirveä ja graavilohta niin kyllä ihmiset tykkäs. Söivät vaikka ei ollut edes kova nälkä Meillä oli myös meetvurstipasta salaattia ja sekin kelpasi hyvin.
 15. Kukkakimppu unohtu valokuvaamoon. Onneks serkku ehti tuoda sen matkassaan ennen vihkimistä.