NorthernLight

Rouva
  • Viestit

    50
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän NorthernLight kaikki viestit

  1. En nyt tarkoita sen "virallisen" hääkuvauksen ajoitusta. Se on ilmeisesti tarkoitus suorittaa ennen vihkimistä, ettei vieraiden tarvitse odotella ja kuvaajaksi yritän saada mieleiseni ammattikuvaajan. Mutta missä vaiheessa olisi paras ajankohta ottaa potretteja hääparista vieraiden kanssa? Entä missä vaiheessa olisi paras varmistaa, että jokainen vieras tulee kuvatuksi? Olisiko huono idea kuvata vieraat siinä vaiheessa, kun he saapuvat ja siirtyvät eteistilasta juhlatilan puolelle odottamaan? (Siis heti päällysvaatteiden riisumisen jälkeen) Vai olisiko parempi kiertää ottamassa kuvat juhlan aikana? Kuvaajana toimii todennäköisesti joku vieraista siltä osin, mitä tulee tiettyjen asioiden / henkilöiden kuvatuksi tulemisen varmistamiseen. (Olipas vaikeasti ilmaistava lause. ) Mielelläni siis ajoittaisin kuvaamiset niin, että kuvaaja voisi keskittyä pääasiassa juhlien viettämiseen ja kuvaisi vain hetkittäin ne ennalta sovitut jutut. Aiomme pyytää digikamerallisia vieraita dokumentoimaan juhlaa omalta osaltaan sen verran kuin tuntuu sopivalta, joten siitä sitten kertyy ne loput kuvat. Sillä tavalla uskomme juhlan sujuvan ilman, että kuvaaminen häiritsee kenenkään vieraan juhlasta nauttimista. Miten häitä jo viettäneet olette asian järjestäneet? Miten häitään suunnittelevat olette ajatelleet asian järjestää? *Muoks* Huomasin nyt vasta, että tälle olis parempikin osio. Saa siirtää.
  2. Me ei ihan vuoden sisällä olla naimisiin menossa, mutta läheltä liippaa, kun sitoutumisesta kuitenkin on kyse. Me päätettiin antaa vauvalle lupa tulla viisi kuukautta seurustelun alusta ja kuukautta myöhemmin testi näytti plussaa. Oli kyllä puhetta myös kihlautumisesta jä naimisiin menosta, mutta ajateltiin niiden aika olevan myöhemmin. Kyllähän me aika monenlaisia reaktioita saatiin nähdä, kun jotkut luuli lasta vahingoksi ja osa ei ällistykseltään osannut oikein ajatella mitään. Poika on nyt reilun vuoden ja häät tulossa, yhdessä oltu suunnilleen 2½ vuotta.
  3. Mulle ei tule valkoista pukua (vaan tumman sininen / musta) eikä valkoisia kenkiäkään. Mun kengät on mustat niittiremmikengät, jotka on aika rock.
  4. Kiitos! Ne on usein tosi yliromanttisia hörsykkeineen, aika harvoin näkee oikeesti nättejä. Usein ne on myös aika tarpeettomia juhlapaikan ollessa helposti löydettävissä. Ne on sillon laitettu vaan siks, että joittenkin mielestä ne pitää olla ja mainostamaan tiettyjen ihmisten hääpäivää. Eikä siinä varsinaisesti mitään pahaa. Ite vaan en erityisemmin välitä. Ei tuu siis meillekään tienvarsikylttejä, joissa olis meidän nimet tai nimikirjaimet. Yks opastekyltti (jossa lukee juhlapaikan nimi ja sit nuoli tien suuntaan) ilmeisesti laitetaan pihatien risteykseen, kun muuten voi olla vaikee huomata mistä se lähtee. Kutsujen mukana laitettiin kartta ja paikkakunta on pieni, joten ei siellä enempää opasteita tarvita.
  5. Itse asiassa, meidän oma poika ja siskon tyttö pääsee häihin, kaveripariskunnan poika pyydettiin jättämään kotiin. Syy: Omaa lasta ei tietenkään suljeta omien häiden ulkopuolelle, (ikää hieman vajaa 1v3kk) ja siskon tytölle ei ole hoitajaa, (ikää 1v) kun kaikki sellaiset on meidän häissä tai tosi kaukana. Toki mun suosikkityttö muutenkin on tervetullut, eikä vaan tuon hoitajahomman takia. Kaveripariskunta kututtiin ilman lasta, koska leikki-ikäsen on hiukka vaikea viihtyä koko päivä ilman seuraa ja halutaan tarjota kavereille kiva päivä ilman lapsen perään kattomista. Täysin OT, mut tulipa mainittua. Vettä myllyyn... Omaa visaani en toki pidä parempana kuin vieraiden järjestämää ohjelmaa, en siis missään väitä etteikö muitten järjestämä kelpais. Ei vaan haluta. Morsiusparina me päätetään mitä päivä sisältää ja piste siihen. Mies ei tykkää olla huomion keskipisteenä, joten suotakoon hänelle rauha juhlia omia häitään. Itse puolestani olen saanut leikkiä opiskeluaikana ja töissä ihan riittämiin, joten hääpäiväni juhlin mieluusti ilman leikkejä. Riittääkö perusteluiksi? Onko tuossa "uteliaisuudessa" (kun tuohon sävyyn kirjoitat) kyse kuitenkin siitä, ettet itse uskalla tehdä oman mielen mukaan vaan pyrit miellyttämään muita? Ei siis pahalla, tuli vaan sellainen fiilis.
  6. Aika monta asiaa. - Morsiammen luovutus - Kirkollinen vihkiminen - Laahuksellinen ja valkoinen puku - Huntu ja tiara - Sukkanauhan ja kimpun heitto - Nolaaminen - Häävalssi/-tanssi - Pitkät puheet, varsinkin vakavat - Leikit (mun pitämää visaa lukuun ottamatta) - Hääauton koristelu, myös meteliä pitävät jutut Aika epäperinteiset häät on tulossa, mut ihan meidän näköiset.
  7. Hyvin sanottu, näin mäkin ajattelen. Aloin ihan pohtimaan tän keskustelun myötä mitkä meillä ne syyt on. Jotenkin se vaan on ollut aika itsestään selvää, että naimisiin mennään ja osittain järkisyistä vaikka rakkaus on myös merkittävä syy. Me ollaan muille osoitettu sitoutumisemme yhteisellä toivotulla lapsella, joten sitä ei tarvitse naimisiin menolla todistaa. Eikä muiden mielipiteillä ole edes väliä.
  8. Mun käsittääkseni perinteisempää on se, että isä saattaa. Olen nähnyt sekä isän saattavan, että morsiusparin tulevan yhdessä. Me mennään vihkijän eteen yhdessä, koska musta tuntuis hassulta, jos isä luovuttais mut. Mulla ja miehellä kun on jo yhteinen lapsikin.
  9. Meidän häihin tulee visa, joka on tarkoitus toteuttaa aterian jälkeen kahvia odotellessa. Keksin sulhaseni avustuksella 15 kysymystä, joihin on a/b/c -vaihtoehdot. 5 kysymystä mua koskien, 5 kysymystä sulhasesta ja 5 kysymystä meidän yhteistä elämää koskien. Tein kysymykset niin, ettei kukaan tiedä kaikkiin vastauksia, vaan jokainen joutuu myös päättelemään ja arvaamaan. Oon myös vihjaillu tuleville vieraille, että kannattaa pitää korvat auki ja pistää asioita mieleen. Kysymyksiä en vielä paljasta, jos vaikka joku vieraista tai avustajat lueskelee tätä palstaa. Koitan muistaa tulla kertomaan ne sit häiden jälkeen. Melkein tekis mieli vielä lisäillä omiin kysymyksiin jotain, kun tuli hyviä ideoita. Taitas vaan tulla sit liikaa kysymyksiä. Visan meinaan toteuttaa niin, että jaan paperit ja jokainen vastaa rengastamalla mielestään oikean vastauksen emännän vaihtaessa kahvia pöytään. Tauolla sit tarkistan ja sen loputtua kerron tulokset. Kolmelle parhaalle kokoan samanlaiset hemmottelukorit, joiden sisältö on vielä hieman auki. Jotain sellasta niiden sisältö kuitenkin tulee olemaan, ettei ole sukupuoliriippuvainen.
  10. Ollaan päätetty laittaa kaikkiin kutsuihin avec, mut mua on alkanut arveluttamaan. Kaasoni ei seurustele, joten onko hänellä täysi vapaus valita kenet haluaa seurakseen juhliimme vai onko minulla morsiammena sanani sanottavana? En haluaisi paikalle sellaisia joita en tunne tai joista en pidä. Häät on pienet, (sekä sulhanen että minä haluttiin pienet häät) joten tuntuisi typerältä viettää niitä epämieluisten ihmisten seurassa, kun monta läheistä on rajattu kutsuttujen ulkopuolelle. Kutsuja ei siis vielä ole lähetetty, mutta asiasta on ollut keskustelua. Vieläkö voin perua lupaukseni tulla avecin kanssa tai sanoa kenet saa seuralaisekseen tuoda?
  11. Olipas ap:llä vihaisen sävyinen mielipide. Olisi mielenkiintoista tietää taustat, mutta tähän aikaan yöstä en jaksa lukea koko pinoa tarkistaakseni käykö se ilmi. Mun kaasolle oli käsittääkseni selvää, että polttarit järjestää (ainakin hänen puheestaan tulkitsin, että mielellään järjestää) ja toimitin hänelle listan kutsuttavista. Valitsin myös paikan, koska monilla kutsutavilla on niukka rahatilanne ja halusin varmistaa edullisen paikan. Se, miten paikan maksu jakautuu, ei kuulu mulle. Kaaso auttoi mua juhlapaikan löytämisessä, koska asuu kyseisellä paikkakunnalla. Poltarit taas on tarkoitus järjestää mun kotia lähellä, joten mun oli kätevämpi selvittää siihen sopiva paikka. Ohjelmaa en toivo kummoista, lähinnä kivassa seurassa ruokailua ja saunomista. Sellaista rentoa yhdessä oloa. Kaasoni on tietoinen asiasta, kuten myös vieraiden rajallisesta kyvystä sijoittaa viikonloppuun rahaa. Ohjelmaa en tiedä enkä tule tietämään etukäteen, mutta ollaan puhuttu asiasta. Mitään kallista ei tule, ettei kenenkään sen takia tarvitse jättää osallistumista väliin. En myöskään halua, että vieraille jää rahastuksen maku vaan kivat muistot mukavasta yhteisestä päivästä / viikonlopusta. Polttareita voi järjestää monella tavalla ja kuulemani / lukemani mukaan usein kaaso / kaasot tai vastaavasti bestman on se joka liioittelee. Hurjia summia ei tarvitse sijoittaa saadakseen kiva päivä morsiammelle / sulhaselle. Pienelläkin summalla voi saada ihmeitä aikaan, kun käyttää mielikuvitusta ja hyödyntää mahdollisia suhteita. Kukin tavallaan. Jos jollakin kaasolla on hermo kireallä morsiammen vaatimuksista, niin kannattaa ottaa asia puheeksi.
  12. Meillä on siviilivihkiminen juhlapaikalla. Pihistykset ja panostukset menee näin: Pihistystä: - Ei heittokimppua, koska en heitä kimppua. Morsiuskimppuakaan en halua, vaan kukkakoristeeksi tulee vieheen tapainen. - Hääauto kaverilta, joka toimii myös kuskina. Autoa ei koristella, koska se ei ole meidän tyylistä. - Ei bändiä. Musiikki tulee cd:ltä, mahdollisesti yksi livebiisi vieraan esittämänä. - Sulhanen käyttää aikaisemmin hankkimaansa pukua. Oman pukuni teetän kaverilla. - Hääkenkinä käytän aikaisemmin hankkimiani korkkareita. - Kaaso ja bestman hankkivat pukunsa itse, mikäli kaapista ei löydy sopivaa. - Emme maksa myöskään avustajien ehostuksia. - Sulhaspoikia ja morsiustyttöjä ei tarvitse vaatettaa, koska niitä ei ole. - Hääparin lasit joko kotoa tai juomme samanlaisista vieraiden kanssa. - Ei tiaraa, laukkua, käsineitä, arvokoruja (mun vihkisormusta lukuun ottamatta) eikä huntua. - Kutsut teen itse, samoin paikkakortit, menyt/ohjelmat, hääkarkkipakkaukset, tuikkulasit sekä kiitoskortit. - Juhlapaikan koristelussa käytetään mun askarteluja, pöytien maljakoihin yksittäiset kukat. - Ei videointia. - Vierasmäärä rajallinen, koska haluamme juhlia pienen porukan kanssa. - Ei kosmetologilta karvanpoistoa eikä muutakaan hemmottelua. - Ei kakkukoristetta. Kakku ja mahdolliset muut kahvipöydän tarjottavat tehdään itse. - Alkoholit hommataan itse, mahdollisesti reissutuomisina. - Häämatka miehen vanhempien mökille pariksi päiväksi. Panostus: - Morsiamen puku ja alusvaatteet. - Juhlatila - Pitopalvelu hääaterian osalta. Lihaksi valitsimme naudan filettä. - Mun vihkisormus (en kuitenkaan halua mitään ökysormusta) - Kutsut teen itse, samoin paikkakortit, menyt/ohjelmat, hääkarkkipakkaukset, tuikkulasit sekä kiitoskortit. - Vihkijä juhlapaikalle (En halua mennä naimisiin maistraatissa, vaikka siviilivihkimisen haluankin) - Mun kampauksen ja meikin tekee ammattilaiset - "Viralliset" hääkuvat ottaa ammattilainen. - Avustajia muistetaan lahjalla Melkoiset listat noista näköjään tuli.
  13. Meillä on vihkiminen hääpaikalla. Haluan kukkia, mutta en kimppua. Pohdinnan ja asiaan perehtymisen jälkeen oon päätynyt siihen, että teetän vieheen. Sulhaselle, bestmanille ja kaasolle tulee myös, mutta mulle hieman isompi. Toivottavasti puvusta löytyy hyvä paikka sen kiinnitykselle.
  14. Me kuulutaan molemmat kirkkoon, jostain kumman syystä ei olla vielä erottu. Mulla on sellainen periaate, että jos pappi tulee mun häihin paikalle, niin minä en tule. En usko siihen, mitä kirkko edustaa, joten tuntus tyhmältä mennä kirkossa naimisiin tai käydä edes siunaus hakemassa. Ei o yhtään mun juttu. Mua vaan ahdistaa sellaset jutut, kun oon saanu vähän yliannostuksen aikoinaan ahdasmielisestä tuputuksesta. Pakana oon ollut lapsesta asti.
  15. Koskaan en ole ollut polttareita järkkäämässä ja nytkin olen juhlakaluna. Kerron kuitenkin sen mitä tiedän. Kaasoni järjestää mulle polttarit yhdessä päätettynä ajankohtana. Mä olen auttanut järjestämällä tilan (majoitus samassa), koska hän on auttanut mua juhlatilan ja monen muun asian kanssa. Juhlatila on kaasoa lähellä, polttaripaikka mua lähellä. Osa kutsuttavista on pienillä tuloilla, joten kovin suuri summa henkeä kohti ei voi olla ilman, että porukkaa jää siksi tulematta. Ohjelma tulee keskusteluiden perustella olemaan aika yksinkertaista ja suht edullista, ei mitään extremeä tai kalliita hemmotteluita. Tila on edullinen ja pitkämatkalaiset voivat majoittua siellä koko viikonlopun. Maksun jakautumisesta olettaisin niin, että koko viikonlopun yöpyvät maksaa hieman enemmän. He ovat onneksi työssä käyviä. Juomat mahdollisella baarireissulla maksetaan jokainen omamme, paitsi jos joku haluaa mulle tai koko porukalle kierroksen tarjota. Tämän toiveen olen kaasolle kertonyt, ettei pienillä tuilla eläville kavereille tulisi liian kalliiksi. Syömingit tehdään enimmäkseen yhdessä, osittain kai suhteilla hankituista raaka-aineista. Yhteiseen käyttöön tulevia juomiakin saatetaan tuoda reissuilta. Muuta en sitten tiedäkään. Pointti siis on se, että jokainen maksaa osallistumisensa mukaan eikä ohjelma maks akohtuuttomasti. Kaason oletan maksavan saman verran kuin muutkin, mikäli ei omasta tahdostaan enempi pistä likoon. Varmasti suheillaan saa sen verran paljon hyötyä polttariporukallekin, että siinä olisi vaikka osallistumismaksun verran. Kiitos vinkeistä etukäteismaksussa ja muutenkn kokemuksista! =) Kaaso varmaan arvostaa lisävinkkejä.
  16. Mullakin on ihana kaaso, kun lupautui askartelemaan mun apuna rasiat hääkarkeille. Ajattelin siis kaikki askartelut tehdä itse yksin. Mun kaaso on auttanut mua tilavaihtoehtojen kanssa ja pitopalveluhommissa, joten mä puolestani avitin polttaripaikan järjestämisessä. Ne kun on mun lähellä, juhlapaikat kaason lähellä. Homma toimii hyvin ja olen tosi tyytyväinen, kun pyysin rakkaan siskoni, joka aidosti iloitsee kanssani.
  17. Meillä on yhtenä vaihtoehtona se, että vihkiminen ja juhla vietetään mun vanhempien pihalla. Tarkoitus olisi vuokrata teltta, koska sisälle ei kaikki juhlijat järkevästi mahdu. Häät ovat syksyllä, joten hieman mietityttää lämpötila ja sää muutenkin. Ehkä joudutaan vuokraamaan myös lämmittimiä, mikäli tuohon vaihtoehtoon päädytään. Kokemusta tuollaisista puutarhajuhlista ei ole, mutta kaveripariskunta on juhlistanut häitään puutarhassaan. Itse ei päästy paikalle, koska me oltiin samaisena päivänä mun serkun häissä toisella puolella Suomea. Heillä on sellainen pienehkö katos, johon saa seinät. Sää oli suosinut, joten hyvin oli kaikki mennyt. Muakin kokemukset puutarhahäistä kiinnostaa, joten toivottavasti sellaisissa olleet kirjottelis tänne vastauksia. Millaisia suunnitelmia teillä on noin niin kuin toteutuksen kannalta? Onko isotkin häät? Meillä on vieraslistalla vain parikymmentä nimeä eli pienet, mutta tunnelmalliset häät on tarkoitus järjestää.
  18. Mun mielestä voi. Meille tulee pienet häät ja haluaisin silti juhlistaa naimisiin menoani muutamien vieraslistan ulkopuolelle jäävien kavereiden kanssa. Polttareihin kutsuttavilla on / tulee olemaan häiden mittakaava tiedossa, joten ymmärtävät miksi hääkutsua ei tule. Jos joku ei tykkää osallistua polttareihin sen takia, että ei pääse häihin, niin oma on asiansa. minä en siitä loukkaannu. Voihan sen niinkin ajatella, että polttareita järjestävä porukka saa häissä vastinetta vaivalleen ja rahoilleen, mutta saavathan he polttareissakin. Ja eikös pääasia ole rento ja mukava yhdessäolo eikä niinkään toisista hyötyminen? =)
  19. Mä ostin kertisliinoja pojan nimiäisiin ihan Cittarista. Oli aika kivasti valikoimaa väreissä ja kuvioissa, eikä hintakaan ollut päätä huimaava. Pysyivät siisteinä, joten voidaan käyttää vielä uudestaankin.
  20. Me laitettiin mun vanhemmille tekstarina kuva käsistä, joissa kihlat. Miehen vanhemmilla ei kuvaviestien vastaanotto onnistu, joten niille ihan vaan tekstarina. Sanamuoto tais olla ihan vaan, että "Mentiin kihloihin. Ei puheita eikä juhlavastaanottoa." Kaverit huomas sitte ku huomas, ei mainostettu. Meillä oli tällanen "hiljainen" tyyli.
  21. Mä en ole juurikaan huomannut ärtymystä tässä ketjussa, mutta kieltämättä hieman provosoiva aihe yleisesti ottaen. Mulle on ihan sama missä ja miten muut vihitään, kunhan ei kukaan pakkotuputa mulle kirkollista vihkimistä. Jokaisella on oikeus tehdä sellainen valinta, joka itselle tuntuu parhaimmalta. Maistraatteja ja vihkijöitä on monenlaisia, kuten parejakin. Kaavasta ja muista toiveista voi puhua vihkijän kanssa, olipa hän sitten pappi tai maistraatin vihkijä. Pakollisen osuuden lisäksi voi vihkijältä pyytää puhetta ja musiikkiakin voi vihkimiseen sisällyttää. Maistraattiin ei mahdu kovin isoa porukkaa juhlaväkeä, mutta vihkimisen voi suorittaa myös juhlapaikalla tai muussa tärkeässä paikassa. Kaikki vieraat on siis mahdollista saada paikalle todistamaan tärkeää hetkeä. On siis hääparista itsestään kiinni onko siviilivihkiminen kuinka juhlallinen. Se voi olla jopa juhlavampi ja tunnelmallisempi kuin kirkollinen vihkiminen. Paljon on kiinni myös omista ennakkokäsityksistä ja mielikuvista kumman kokee juhlavampana. Kumpikaan ei ole toista vaihtoehtoa parempi tai huonompi.
  22. Ei tule valssia meille eikä muutakaan häätanssia. Häätanssi on ollut harkinnasta, mutta taivuttiin hääbiisin puolelle. Kumpikaan ei ole innostunut tanssimaan, varsinkaan sillai esityksenä muille. Vieraatkaan ei oikein ole tanssi-ihmisiä, joten kukaan tuskin jää kaipaamaan. Toiveissa siis olisi, että joku vieraista (alustavasti onkin puhetta yhden kanssa ollut) soittaisi valitsemallaan instrumentilla ennalta sovitun biisin ja se korvaisi häätanssin.
  23. Meillä on siviilivihkiminen juhlapaikalla, joten odotusta ei tuollaisenaan tule. Juhlapaikkaa on nyt mietitty uudestaan, joten kuvaus suoritetaan sään salliessa ulkona. Vihkimisen ja aterian välissä tuntuisi nyt olevan paras aika, varsinkin jos "viralliset" potretit ottaa ammattikuvaaja. Lisäkommentit on edelleen tervetulleita.
  24. Kummin tehtävä on perinteisesti ajateltuna se uskontoon kasvattaminen, mutta nykyäänhän se ajattelutapa on jo aika häilyväinen. Enemmänkin kyse on "luottoaikuisista" tms, jotka tukevat vanhempien kasvatustehtävää. Monillakaan lapsensa kirkkoon kastavilla ei ole toiveena kummeja kohtaan se uskonnollinen kasvatus. Mielestäni jokaisen olisi hyvä keskustella tulevien kummien kanssa odotuksista ja toiveista heitä kohtaan kastettiin lapsi tai ei. (Oma poikani ei kuulu kirkkoon, mutta hänelle valittiin "kummit". Heille myös on kerrottu, että toivomme heidän jättävän kristillisen kasvatuksen väliin ja halutessaan puhuvan lapselle uskonnollisista asioista neutraalisti yleisellä tasolla.) Itse sitten joskus, jos/kun kummin tehtävään kysytään, teen selväksi etten pysty perinteisessä muodossa sitä hoitamaan. Kaikki tuttuni tosin entuudestaan sen tietävätkin, joten tuskin tulee ongelmaa sen osalta. Toki olen miettinyt kirkkoon kuulumistani tuonkin asian osalta, kun se on ristiriidassa vakaumukseni kanssa. Kummeja valitseville vanhemmille kuitenkin on helpompi, jos osa ehdokkaista edes kuuluu kirkkoon oli vakaumus mikä tahansa. Tavallaan siis syyni on perusteltu ja epäitsekäs. En koe kuitenkaan uhrautuvani enkä tule tuntemaan tarvetta kiitollisuuteen. Kysehän on puhtaasti omasta valinnastani, joka perustuu asioiden yksinkertaistamiseen. Onhan tuo kysymys ot, mutta hyvä silti. Hyvinhän tuo keskustelu aiheen alla tuntuu pysyvän, vaikka pieniä poikkeamisia välillä tuleekin.
  25. Joo, selvyyttä tuli. Juteltiin kaason kanssa ihan yleisesti avec-asiasta, kun pienen budjetin takia ollaan miehen kanssa keskusteltu aiheesta muutenkin. Sanoi tulevansa todennäköisesti yksin, vaikka avec-kutsun saisikin. Kun ei sitä vakituista ole, mikäli ei ennen häitä satu tapaamaan jotain sopivaa. Onneksi on ihan helppo asioita jutella kaason kanssa, niin ei tuostakaan tarvitse paineita ottaa.