sm2

Morsian
 • Content count

  97
 • Joined

 • Last visited

About sm2

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

821 profile views
 1. Oletko Prims tutustunut Kokkolan tilaan Enossa? Siellä on vanhan navetan ylisistä tehty juhlapaikka, jonne tuon porukan saisi mahdutettua samaan tilaan ilman että ihan sumpussa joutuu olemaan. Vähän pöytien järjestelyä kaivannee kuitenkin, mutta silti jää tanssilavaakin. Pitopalvelulle paikka on haasteellinen pienten keittiötilojen vuoksi, mutta osaavat kyllä ratkaista ongelmat.
 2. Meillä oli hääparia, onnitteluja ja ruokaa odotellessa naposteltavaksi kurkku-, porkkana- ja paprikatikkuja, sekä sipsejä ja dippiä + vettä ja mehua. Hyvin upposivat.
 3. Enossa Kokkolan Erän maatilamatkailussa häitään viettäviltä tai muilta tietäväisiltä kyselen, että missä haitarissa vuokrat liikkuu?
 4. Meillä suuri päivä vasta heinäkuussa 2010, joten en nyt ihan vielä sinne kirkkoon soittele.. Tosi mukava kuitenkin kuulla, että suhtautuvat hyvin, niin on mukavampi soittaa. Ja pieni korvaus ei tietenkään kuulosta pahalta, päinvastoin juuri etenkin kuorolle jotain tahtookin antaa, mutta kun joissakin luterilaisissa kirkoissa tuntuu olleen tosi korkeat maksut ulkopaikkakuntalaisille, niin ehdin jo säikähtää.. Ja meillä juuri pitkälti vierasmäärän vuoksi tuohon Joensuun kirkkoon päädyttiin, kun ei oikein mahduta kirkkoon täällä Oulussa, eikä sen paremmin kyllä Nurmeksen seurakunnan alueella sijaitsevalla kotipaikkakunnallammekaan, joten Aadan ehdottama kirkko ei taida tulla kyseeseen. Mutta tuota paikkaa en olisi kyllä muutenkaan älynnyt ajatella, joten loistavaa kun sekin täällä esiin tuotiin.
 5. Kiitoksia allure! Kaaso kuuluu nykyään kyseiseen seurakuntaan, joten ei tarvinne hirveitä summia sitä varten varata, vaikka itse tällä hetkellä tosiaan muualla asummekin.
 6. Hei! Tulin pitkästä aikaa lueskelemaan tätäkin ketjua, ja huomasin, että alluren häät on Joensuussa. Itselläkin siellä tarkoitus juhlia, joten kiinnostaa tietää maksoiko kirkko tai kuoro ja minkä hintaista tämä on? Tietäis tuota budjettiaan muokkailla..
 7. No täällä Suomessa meille on tulossa yhet sormukset oikeeseen nimettämään, kun mies on ortodoksi ja tehään ortodoksiperinteen mukaan.. Entisen venäläisen työkaverini sormuksista päätellen käytäntö on siellä sama. Ja kaveri kun meni naimisiin Belgiassa, katolisessa kirkossa, niin kaks sormusta hällä on vasemmassa nimettömässä.. Miehestä en oo aivan varma, mut on ainakin yks ja vasemmassa myös. Mut heidän sormuksiinsa saattaa liittyä sekoitusta täältä Suomen luterilaisperinteestä, joten en tiiä, miten yleensä.
 8. No ihan OT, mut ei siinä maailmanmatkaaja tartte ollakkaan.. Meille tulee oikeeseen, kun mies on täysin suomalainen ortodoksi.. Mut älysin kyllä pointin.. Mun mies ties sormuksista kans vaan, et nimettömään, ihan varma ei käestä ollu.. Eikä se tienny sitäkään et perinteisesti ortodoksit pitää vaan sitä vihkisormusta, eivätkä osta kihlasormuksia.. No sit kun kuuli tästä, niin huokas helpottuneena: Jes, ei tartte tuhlata kun yksiin sormuksiin.
 9. Minä kuulun lampaisiin.. Ne on oikein lutusia.. ELi miehen nimi tulee, niin sen oon aina aatellu. Nyttemmin aateltuna saman nimen haluun perheeseen kaikille, miehelle miun nimi ei ole vaihtoehto (tai no olis varmaan jos siitä tappelemaan alettas..) ja oikeestaan on ihana päästä eroon ainaisesta nimivinoilusta tai väärin kirjotetusta nimestä. Pikkusisko taas ei koskaan halua nimestään luopua, niin että kukin tehköön niin kuin haluaa.
 10. Oon testannu juuri tolla reseptillä ja oikein hyviä olivat.
 11. Meillä ei ainakaan oo vanhoja mistä teettää. Ja autoilusta sen verran et kun suurin osa hääväestä asuu maalla, niin kirkkoon ja hääpaikalle on melkein väkisinkin ihmisten tultava autolla. (siis esimerkiks osa asuu sillai et bussipysäkille on 20km ja sit bussit niistä paikoista, joista niitä lähtee, kulkee tosi harvakseltaan, joten pääseminen kirkkoon ja sit juhlista pois ei välttämättä saman vuorokauden aikana onnistus..) Itse en mitenkään erityisesti ole ekologisuutta aatellu, mut pieniä tekoja tullu tehtyä huomaamattaan, pihi kun oon. Eli olen pukuni kolmas käyttäjä ja puvun laahuksesta teen itelleni hartiahuivin, kun otan sen laahuksen irti. Hääkengät on jo muutamissa juhlissa pitämäni kengät. Sit mitään hääkarkkeja en väkerrä ja muutenkin aion koristella ihan vaan luonnonkukkasilla. (Ja maljakot on jotain lasipurkkeja, eli ei mitään maljakon nimellä ostettua, vaan maustekurkkuja tms.. ) Leipomuksista tulee löytymään ite poimittuja marjoja ja myös mehut lienevät lapsuudenkotini marjoista itsetehtyjä. Kalaa ja riistalihaa saatetaan myös käyttää hyödyksi, se tosin toistaiseksi epävarmaa. Sormukset on huonot, kun kultaset tulee molemmille, mut ei niihin sentään timantteja oo tarkotus ottaa, ja kihlasormuksia ei ookkaan. Ja matka Islantiin suunnitteilla, joten nepä ne vesittikin ekologisuuden aika pitkälti. Lisäks kutsut lähtee tavan postissa, mut sit oli tarkotus jakaa porukat pöytäkuntiin ja aattelin vähän et yks ohjelmalehtinen, jossa näkyy myös ketä pöytään on tarkotus tulla, riittää per pöytä. Eli nimenomaan meidän ekologisuus on pieniä tekoja, joilla ei suurta merkitystä oo aatellen noita epäekologisia valintoja, mitä ollaan tehty.
 12. Onneksi olkoon! Noista muista kirkoista en osaa sanoa, mut Uspenskiin mahtuu tosi iso joukko. Tosin joku muu osannee sanoa tarkemmankin määrän..
 13. Kyllä kova yritys olla näyttämättä ennen kirkkoon menoa. Saa sit nähä miten onnistuu. Mut monet muut taikauskosten perinteet ainakin ite haluun unohtaa. Ainakin häitä edeltävän yön tahon nukkua kullan kainalossa, vaikkei sitä vissiin suositella.
 14. Kiitoksia, en ollu huomannu ortodoksiset morsmaikut ketjua. Päätettiin sitten kuitenkin, et pietään kokonaan ortodoksiset häät Joensuun ort.kirkossa, eli kaukana täältä, mut lähempänä lähes kaikkia vieraita.
 15. Täällä myöskin yksi eripari. Minä ev.lut. ja mies ort. Tarkoituksena olisi ort.häät, mutta täälläpäin ort.kirkko sen verran pieni, et ei maheta mahtua sisään.. Niinpä kiinnostaisi tietää, että tietääkö joku, voiko mennä naimisiin ev.lut.kirkossa ort.menoin, vaikka paikkakunnalla ort.kirkkokin on? ..Tosin nuo ev.lut.-kirkot täällä näyttivät aika rumilta. Ja koska vielä harkinnan alla lähinnä miun sukulaisten tähen tää ort.kirkossa vihkiminen, niin tiedot ekumeenisista vihkimisistä ois myös paikallaan..