tm

Aktiivijäsen
 • Content count

  62
 • Joined

 • Last visited

  Never

About tm

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Kannattaa kyllä välttää hurrikaani aikaan matkustamista. Meidän tuurilla häämatkan Karibian risteily typistyi 2 1/2 päivällä ja emme ehtineet käydä kun parissa kohteessa. Tuota aikaa emme edes voineet mitenkään käyttää hyödyksi, kun koko Miami evakuoitiin ja siellä istuttiin evakkopaikassa sämpylöitä ja sipsejä syöden. Matkavakuutuksista ei saa korvausta luonnoilmiön aiheuttaman viivästyksen tai peruuntumisen vuoksi. Carnival varustamolta saatiin muistaakseni 250 $/hlö ja -50% alekuponki seuraavaan risteilyyn. Ei vaan tiedetä minne mentäis, varmaan käytetään se Kanadan risteilynä.
 2. Me varattiin -03 marraskuussa ja matka oli -04 syyskuussa.
 3. Mulla oli kukkana myös Cymbidium-oksa vihreällä lehdellä. Oli todella kaunis. Hinta oli tosin elokuussa muistaakseni 59 euroa/oksa. Pienempiä oksia ostin hiuskukaksi ja vieheisiin. Kukka kesti lähes muuttumattomana meidän häämatkan ajan (yli 2 vkoa), vaikka en ollut laittanut sitä edes veteen.
 4. Samaisella laivalla ja kannella oltiin. Mutta näin mutu-tiedolla(kokemuksella) sanoisin, että esim. Siljan sviitti(ja jopa Vikingin) on noin kolme kertaa tuon hytin kokoinen. En oikein ymmärrä kommenttia "hyttilaatu riippuu tasosta"?
 5. Me pidettiin huoli siitä, että lähdettiin juhlista ajoissa(klo 21) ja saatiin hääyöstä kaikki irti. Sauna,iltapala, kuohuvaa...hääjuhlan edetessä aloin oikein odottamaan edessä olevia mukavuuksia. Hääyönviettopaikasta olikin sitten mukavaa lähteä kotiin purkamaan lahjat ja häämatkalle...
 6. Meillä on yksi mun inttikaveri joka ei tuonut lahjaa saati korttia. Mutta tämä on niin hänen tyylistään, että sopii varsin mainiosti kuvioon. Me kun ei lahjoja kaivattukaan. Pääasiana oikeasti oli, että ihmiset pääsivät paikalle. Tämän kun kerroimme etukäteen, niin vain tämä yksi henkilö sitä varsinaisesti noudatti.
 7. Moni varustamohan ei edes järjestä Karibialla elo-syyskuussa risteilyjä. Hirmumyrskyajan vuoksi. Mutta ainakin meidän varustamo siirsi lähtöpäivää heti reilusti, kun Frances riehui merellä. Ei tarvitse itse varmastikaan hankkia sääennustajan taitoja. Toki ehdoin tahdoin ei kannata hirmumyrskyaikaan tuonne matkata. Ei siellä evakossa koulun käytävällä erityisen mukavaa ollut häämatkaa viettää.
 8. Palattiin eilen Florida/Karibia häämatkalta. Itse oltiin muutama yö Ramada Marco Polossa ja se oli ainakin ihan ok. Siisti, ilmastointi toimi, hyvä aamupala, kunnolliset allasalueet, kuntosali, kauppoja jne. Hintakin oli vaivainen 100 $/yö. Elo-syyskuussa Floridaan menoa kannattaa kyllä viimeiseen asti välttää. Me olimme hurrikaani Francesin takia 4 päivä punaisen ristin evakossa koulun lattialle. Onneksi oli iltapuku mukana, siitä sai loistavan makuupusssin Jälkikäteen ihan ok kokemus, silloin kyllä harmitti. Ulos ei edes nähnyt kun tietenkään ei ollut ikkunoita.
 9. Näihin kommentteihin voisin yhtyä. Eilen palattiin Carnival Triumphilta. Hyttimme oli laivan parhaita. Siltikään siellä ei ollut mitään "luxusta" saati tilaa. Siljan sviitit voittaa tämän Carnivalin "sviitin" mennen tullen. Showt olivat loistavia, kuntosali myös. Ruoka maistuvaa ja illallisilla tarjoilu pelasi. Muutoinkin palvelu oli ensiluokkaista. Kauppoja oli vaatimattomat kaksi, joissa ei juurikaan ostettavaa. Toki jotain alkoholia ja laivakrääsää. Kultaketju alet toivat mieleen:"kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää". Kylpylän palvelut todellakin olivat ylihinnoiteltuja. Oli ajatellut käydä päivittäin kuntosalin jälkeen hieronnassa, mutta empäs mennytkään kun tavallinen 50 min hieronta maksoi vaatimattomat >100 $. Ja oli tosiaan edullisin kyseisessä hinnastossa. Todellakin olivat ylihinnoiteltuja. Myös retket satamissa olivat melkoisen hintavia. Vinkkinä muille, että niitä ei kannata laivalta varata. Kun menee satamaan, samat palvelut on saatavissa noin puoleen hintaan. Esim. Cayman Saarilla, saarikierros maksoi meille laivalta ostettuna 59 $, satamasta sen olisi saanut 30$:lla. Aerobicin kerrottiin olevan ilmainen, no se, kuten jooga maksoi 10 $/kerta. Samoin elokuvat maksoi 9 $, vaikka etukäteisinfossa ne olivat ilmaisia. No, en valita hintoja, tiedoksi vain muille. Meillä tosin negatiiviseen fiilikseen saattoi vaikuttaa hurrikaani Francesin aiheuttama lähdön viivästyminen kolmella päivällä. Jäi siten Haiti ja Puerto Rico näkemättä. Saadaan toki hyvitys ja saatinkin jo laivalle extrana 200 $ käyttörahaa.
 10. Oletteko muuten olleet niillä gaalaillallisilla? Eilen pakkailin laukkua ja mietin millaista iltakolttua sinne ottaa mukaan? Tekis mieli ottaa hääpuku, mulla kun on sellainen iltapuku-tyylinen kapea. Joskin tosin valkoinen. Sulho pakkas pelkän tumman puvun.
 11. Juu näin on, tajusin itsekin. Sieppas tuolloin vain tuo touhu. Etenkin, kun eräs yksinhuoltajaystäväni ilmoitti kyselemättä lapsensa, mutta tajusi kysyä luvan miesystävälleen. Piti siis lapsia automaattisesti kutsuttuina.
 12. Mun polttarit tulivat maksamaan noin 100-150 € osallistujaa kohden. Itse en maksanut mitään. Tuohon hintaan tosin kuului issikkavaellus, mökkivuokra, mun lahjat(mekko,koru,laukku,kirja) ja ruoat&juomat. Lisäksi tietenkin itse kullekin tuli matkakuluja(lento- junalippuja, bensakuluja), mutta nehän nyt muutenkin kuuluvat elämään. Sulhon poltttarit maksoi muistaakseni luokkaa >50 €, mutta siihenkin kuului mökki ja koskenlaskua. Hyvistä polttareista voisin maksaa vaikka mitä. Eli jos osallistujillekin jotankin aktiviteettia, niin kyllä sitä voi maksaakin.
 13. Sulholla oli moottoripyöräilyyn liittyviä juttuja(tosin harrastaa ja kilpailee mp-lajeissa), koskenlaskua(juuri tuolla Laukaassa). Lisäksi oli naisten alusvaatteiden ostamista sekä tietokilpailu morsiamesta. Tietysti ruokailu ja saunomista. Sulho ja muu polttariväki olivat todella tyytyväisiä, ei ollut mitään nöyryytystä ja baarien kiertoa.
 14. Kaikki eivät todellakaan ymmärrä vaikka kuoressa olisi vain aikuisten nimet. Meillä on hetken aikaa ollut kutsut sisällä. Kuoressa lukee selkeästi vain aikuisten nimet, paitsi yhdessä kutsussa lasten nimet(sulhon siskon pojat). Kuitenkin jo kolme pariskuntaa on ilmoittanut:"Meiltä tulee 2 aikuista ja kolme lasta". Argh, nuo kolme lasta vie meidän 8 hlön pöydistä heti lähes puolet istumapaikoista. Me varmaankin jätetään nuo kutsumattomat lapset huomioimatta. Ei laiteta heille istumapaikkaa. Ollaan siis ilkeitä. Jos eivät tajua, niin viimeistään oppivat sitten juhlapaikalla.
 15. Tuo kukkasipuli on loistava idis! Saiskohan elokuun lopussa jo amarylliksen sipulia? Vois antaa vieraille joulukukan kasvatettavaksi jo tuolloin?