Elisah

Morsian
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Elisah

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. ^ Näin asian itsekin käsitän. Mielestäni myös kaavan loppuosa, se mikä tulee varsinaisten kysymysten jälkeen, viittaa siihen että aviopuolisot kahdestaan muodostavat perheen: "Teidät on nyt vihitty avioliittoon. Puolisoina olette keskenänne yhdenvertaiset. Osoittakaa avioliitossa toinen toisillenne rakkautta ja keskinäistä luottamusta sekä toimikaa yhdessä perheen hyväksi." Itse taas pidän tosi paljon tuosta siviilivihkimisen kaavasta, se vastaa omia ajatuksiani avioliitosta ja tulevaisuudestamme.
 2. Komppaan Woodwomania, vaikka meidän juhlat tosiaan on vasta edessä. Tällä hetkellä meillä on hakusessa joku erityinen paikka vain vihkimistä varten ja kun sellainen (toivottavasti) keksitään niin varmasti teemme myös seremoniasta hienon, tunnelmallisen ja meidän näköisen. Valitsemme ehkä muutamia perintesiä elementtejä (puhe, musiikkiesitys, sormusten vaihto) kun taas toiset, erityisesti ne uskonnolliset, osat jäävät pois (alttari tai sille saatto, jne). Koputan puuta täällä, etteivät hienot suunnitelmat kaatuisi vihkijän saamiseen lauantaipäivälle...
 3. Vastaanpa tässä itse itselleni, ehkä tiedoista on hyötyä jollekin. Kävimme siis lauantaina katsomassa ko. paikkaa, vaikutti oikein hyvältä. Paikalla oli miellyttävä naishenkilö, jolla tuntui olevan hyviä ideoita ja kokemusta juhlien järjestämisestä. Meille jäi erittäin positiivinen mielikuva, mutta taidamme sittenkin järjestää häämme tyyliltään varsin erilaisessa paikassa. Niin, monia varmasti kiinnostaa se, että paikassa tosiaan ei ole A-oikeuksia.
 4. Olen kerran kimpun napannut huikealla loikalla, mutta ei tainnut taika toimia kovin hyvin, kun tuon päivän ja oman hääpäivän välillä on 32 kuukautta. Itse olen kokenut kimpun tavoittelun jotenkin kiusaannuttavana, joten en aio itse sitä heittää. No, totta puhuen en ehkä hanki koko kimppua.
 5. Itsehän olisin mieluiten karannut ulkomaille, mutta mies kaipaa jonkinlaisia juhlia. Ajatus oikein pienistä häistä on hylätty, koska jos kutsumme vain "pakolliset" vanhemmat ja sukulaiset, saadaan aikaan todella jäykät ja turhat juhlat (näin siis meillä, eivät tunne toisiaan). No, jos haluamme järjestää juhlat jotka ovat meidän näköiset ja joissa itsekin viihdymme (olisi toivottavaa ), rahaa tuntuu pakostikin kuluvan. Silti, voin jo nyt aavistaa ne morkkikset jotka mieleen hiipivät kun hääpäivää seuraavana aamuna herään ja tajuan, että edelliseen päivän kului tosiaan kymppitonni.
 6. Kiitos vastauksesta cara! Nyt kun tarkemmin mietin niin sehän olisi vain hyvä mikäli vieraat tulevat lähelle ja esimerkiksi puolikaaren muotoon. Voisi olla tunnelman kannalta rennompaa.
 7. Netin kuvasatoa selaillessa kiinnitin huomiota, että neliön malliset 8 hlö pöydät ovat yleistyneet. Tarkoitan sellaisia, joissa istuu 2 hlö kullakin neljällä sivulle. Tai olla että en vain ole kiinnittänyt niihin huomiota aiemmin. Mielestäni näihin pöytiin sopii erityisen hyvin "puolivapaa" istumajärjestys, ts on vain merkitty kuka istuu missäkin pöydässä, mutta paikkanssa siinä tietyssä pöydässä saa valita vapaasti.
 8. Olen ollut viime aikoina muutamissa häissä, mutta hassua miten vähän tosiaan muistan niiden koristeluista! Mieleeni tulee vain, että eräissä häissä oli kynttiläpurkkeihin laitettu kahvinpapuja - ja tämänkin muistan vain siksi, että pöytäseurueessa keskustelimme siitä alkavatko ne tuoksua illan kuluessa kynttilän lämmittäessä niitä (eivät tuoksuneet). Vaikka koristelut jäävätkin meillä luultavasti minimiin, nostan silti hattua kaikille jotka jaksavat niihin panostaa. Varmasti huoliteltu kattaus jne saavat vieraat tuntemaan, että juhliin on panostettu. Ehkä se kuitenkin vaikuttaa alitajuisesti siihen, millaisina häät koetaan. Riippuu tietenkin juhlapaikan tyylistä, kaikkialle koristeet eivät sovi ja isossa tai jo valmiiksi koristeellisessa juhlapaikassa pienet tilpehöörit ovat mielestäni turhia.
 9. Olipa huojentavaa löytää tällainen ketju, en siis ole ainut joka tätä pohtii! Haluaisin pitää häät aika yksinkertaisina ja stressittöminä enkä halua/jaksa panostaa mihinkään mikä tuntuisi itselle oudolta tai turhalta. Ja tätä kimppua en tosiaan tarvitse yhtään mihinkään, en edes tiedä mikä sen symbolinen tarkoitus on alunperin ollut (pl tästä ketjusta lukemani ajatukset). Kimppu siis jääköön, vaikka pidän kukista ja hääkimput voivat olla todella kauniita! MUTTA, hyvät kimputtomat morsiamet, mihin laitatte kätenne vihkimisessa jos kimppua ei ole? Itselläni on muutenkin tapana väännellä käsiäni, joten varmasti hermostuneena teen huomaamattani jotakin hassua...
 10. Meille on näillä näkymin myös tulossa siviilivihkiminen juhlapaikalla ja vaikka häitä ei vielä ole pidetykään, komppaan edellisiä kirjoittajia siinä, että seremoniasta varmasti saa juhlavan. Nostelenkin tätä vanhaa ketjua lähinnä siksi, että haluaisin kuulla uusia kommentteja äänentoistoon liittyen, jos vihkiminen olisi ulkotiloissa. Taitaa olla mahdoton ajatus jos vieraita noin 70... olisipa jossakin sellainen juhlapaikka, jossa olisi pieni "amfiteatteri", samanlainen kuin esimerkiksi Espoon Tapiolan kulttuurikeskuksen vieressä! Entä istumapaikat, pitääkö vieraiden päästä istumaan? Vihkiminen ravintolassa sisällä ei houkuta, koska olen kerran ollut häissä jossa morsian ja isä ilmestyivät invavessasta ja kiersivät noutopöydän ennen vieraiden luokse saapumista. Tuntui hieman kornilta vaikka muuten seremonia oli oikein kaunis.
 11. Auts, ristiriitaisia kommentteja ja valitettavasti ylläolevan arvostelun puolueettomuudesta ei voi olla ihan varma? No kuitenkin kiva kuulla, että kaikki on mennyt hienosti, koska paikan sijainti olisi meille passeli. Olisi kiva kuulla vaikka Katlein kommentteja syyskuussa pidetyistä juhlista? A-oikeuksien puuttuminen olisi plussaa, sillä paikka tuntuu muuten aika kalliilta (vaikka vaihtoehtomme eivät olekaan työväentaloja ). Emme ole vielä käyneet paikanpäällä, joten vielä kysäisen onko piha sellainen, että vihkiminen voitaisiin järjestää siellä sään salliessa? Edit: Kiinnostuneille tiedoksi, että Ravintola Keilarannassa on avoimet ovet lauantaina 1.10. klo 12-14.
 12. Onko kellään kokemusta Dolly Couture -nettikaupasta tilaamisesta (Linkki)? Foorumilla ainakin on ollut muutamia pukujen kuvia esillä, mutta ainakaan haun perusteella en huomannut että kukaan olisi tilannut pukua sieltä tai edes harkinnut sitä? Ovat nimittäin erittäin kauniita ja jotakuinkin sitä mitä olen etsinyt, mutta nettitilaaminen epäilyttää - lähinnä siis mittojen ottaminen ja puvun sopivuus. Pitää myös ilmeisesti laskeskella millaiset tullimaksut noiden (muuten kohtuullisten) hintojen päälle olisi vielä odotettavissa.
 13. Olisikohan kellään uusia kokemuksia Hima & Salista, harkitsemme paikkaa 2012 keväälle. Nopea aikataulu, tiedän, mutta heillä tuntuisi olevan vielä muutamia vapaita päiviä. Olemme sen verran myöhään liikkeellä, että Helsingin suosituimmat paikat täytyy rajata suosiolla pois, mutta toisaalta Hima & Sali olisi muutenkin enemmän tyyliämme. Lisäksi nopean laskemisen perusteella vaikuttaa siltä että Hima & Sali on myös hinnaltaan ok. Suurin ongelma tuleekin siitä, että näillä näkymin meille tulee vihkiminen juhlapaikalla. En tiedä onko tila siihen mitenkään sopiva, ravintolan ulkopuolella ainakin on aika karua eikä kevätsäistä koskaan tiedä.