keijukaneli

Rouva
 • Content count

  73
 • Joined

 • Last visited

About keijukaneli

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Aina kannatta kokeilla, eihän sitä koskaan tiedä. Kun sanoit, että puku on sun suunnitelmissa olkaimeton niin sitten ne luut joudut kyllä väkisin laittamaan ja niitä täytyy sitten ihan oikeasti olla joka saumassa. Muuten se puku ei sun päällä pysy ja joudut sitä koko ajan nykimään. Olkaimettoman puvun ideahan on se, että niillä luilla se tavallaan ankkuroidaan vyötärölle, jossa se pysyy napakasti. Sovituksissa pitäis alusta asti olla oikeat rintsikat päällä. Mutta ei muuta kun onnea ompeluun!
 2. Polyesterin värjääminen kotona ei oikein onnistu mutta saahan tuohon jollain pienillä yksityiskohdilla lisäväriä jos sitä kaipaa. Hihojen poistaminen pitäis olla ihan yksinkertainen juttu, jostain erillisestä kankaasta(vaalea lakana tms.) kannattaa sitten tehdä hihansuulle muotokaitaleet niin saa ehkä siistimmän lopputuloksen. Siinä samalla voi kaventaa olkaimia jos tahtoo. Tuo korsettijuttu on periaatteessa mahdollinen, mutta jos haluat tosi napakan siitä, niin puvun täytyis olla just sopiva. Ei yhtään liian pieni tai suuri. Kankaan kestävyyttä on myös vähän hankala tässä arvioida. Muutaman luun voit tietysti ihan malliksi laittaa jos haluat korsettityyppisen. Satiininauhasta kannattaa tehdä luille omat kujat saumanvarojen päälle. Kannattaa myös miettiä tarkasti se luun pituus. Liian lyhyt alkaa helposti törröttää ja liian pitkien kanssa et pysty istumaan. Tuosta takapääntien alentamisesta, jos jätät pukuun olkaimet niin oisin sitä mieltä, että sitä pääntietä voi alentaa ihan melkein niin paljon kuin haluat. Toi sun helmaidea oli tosi hyvä! Eihän näiden kaikkien muutosten tekeminen mikään ihan yksinkertainen juttu ole ja ihan 100% hyviä neuvoja on hankala antaa kun ei ole nähnyt pukua ihan livenä..Mutta jos sulla nyt jonkinverran on kokemusta ompelusta niin etköhän tuosta selviä.
 3. Sellainen 5-3 kuukautta on ihan hyvä aika aloittaa puvun teko ompelijan kanssa mutta tottakai saa aikaisemminkin. On hyvä kuitenkin muistaa, että ompelijalla on usein myös muita asiakkaita ja projekteja ja pukua pitää sovittaa useita kertoja. Mitä enemmän on aikaa, sen helpompi on sumplia aikatauluja sopimaan yhteen, ilman paniikkia siitä, ehtiikö puku valmiiksi. Myöskin riittävä suunnitteluaika takaa sen, että ei ole pakko tyytyä ensimmäiseen vastaantulevaan kankaaseen vaan on aikaa vertailla ja miettiä, mikä olisi se oma juttu.
 4. Tällainen puku tuli tehtyä itselle. Materiaali on silkkiä. Kuvassa on vielä loppusilitykset tekemättä.
 5. Kiitos! Kimppu maksoi muistaakseni n. 60e.
 6. Thaimaa, Khao Lak. Mä en ollut alunperin yhtään innostunut Thaimaahan lähtemisestä, mies enemmänkin mutta sitten kun ennakkoluulottomasti lueskelin matkakertomuksia ja tutkiskelin tarjontaa niin johan alkoi kiinnostaa. Khao Lak paikkana vaikutti parhaalta vaihtoehdolta, sillä ei haluta niihin pahimpiin turistirysiin..Onhan tuo Thaimaa vähän jotain erikoisempaa tällaiselle Välimeren kävijälle.
 7. Meillä ei häissä ollut myöskään mitään ihmeellisempiä ohjelmanumeroita. Kimpun ja sukkanauhankin heitto korvattiin ihan muilla esineillä, eikä niiden esineiden tarkoitus varsinaisesti ollut kertoa kuka on seuraava sulhanen/morsian. Sää onneksi suosi mahtavalla kelillään, joten ihmiset viihtyivät ulkona ja jälkeenpäin olemme saaneet hurjasti positiivista palautetta siitä, että ei ollut niitä mukahauskoja ohjelmanumeroita.
 8. Tässä oma kimppuni toukokuisista häistä! Pionin lisäksi kimpussa oli mm. neilikkaa ja harsokukkaa.
 9. Sen voi nyörittää ylhäältä alaspäin ja alhaalta ylöspäin. Se on makuasia. Jos haluat nauhan päät pois näkyvistä, kannattaa ehkä nyörittää alhaalta ylöspäin, jolloin voit laittaa nauhan päät puvun yläreunan taakse piiloon.
 10. Häämatkakassaan toivoimme täyttöä ja ihan hyvin sitä tulikin. Vieraita jotakuinkin tarkalleen 100, rahaa saimme hiukan vajaa 5000e.
 11. Meillä häissä oli 12 lapsivierasta (2-13 vuotta) ja kolme pienen pientä muutaman kuukauden ikäistä vauvaa. Minkäänlaista haittaa ei näistä yhdestäkään ollut. Tosin, vihkiminen oli ulkona, joten sinne kyllä hyvin hukkui kaikki lasten touhut..Muutenkin juhlassa oli hyvin vähän mitään paikallaan olemista vaativaa ohjelmaa, joten ihan vapaasti saivat mennä ja olla. Piirustusvälineet ja pikkukivet ulkona näyttivät olleen hitti.
 12. Ihmeen hyvin tuli nukuttua. Kannattaa toisaalta edellisenä aamuna herätä klo 4.00(mikä liene etukäteisjännitys..) ja valvoa puoleen yöhön niin eiköhän se uni sieltä pian tule..
 13. Enemmän kuin tyytyväisiä! PopHope Neljä settiä mahtavaa musiikkia ja molemmat laulajat tosi hyviä! Harjoittelivat myös häätanssibiisin vaikkei heidän soittolistaansa suoraan kuulunutkaan.
 14. Voi ei! Mä arvoin ainakin kymmenen eri mallin kesken ennen kun päädyin yhteen. Sekin on muokkautunut vielä muutamaan kertaan sovituksissa. Tässä tietysti erona on se, että teen puvun itse, joten mulla oli mahdollisuus jättää kaikki avoimeksi..Kuitenkin jos oot yhtään epävarma mallien kanssa, knnattaa käydä sovittelemassa mekkoja. Mä kävin ja se kyllä helpotti hirveesti tiettyjen päätösten tekemistä. Ompelijoillakin on yleensä hyviä ideoita ja vinkkejä ja ompelijastakin on monesti mukavampaa, jos asiakas ei tule ihan valmiin suunnitelman kanssa paikalla..Ne kun tuppaa kuitenkin muuttumaan..
 15. En nyt tarkalleen muista leveyttä mutta vinonauha on ennen ompelua,"normaalitilassa" n.2cm ja ompelun jälkeen se on noin sentin levyinen. Asettuu kyllä hyvin ja näkyykin. Kovin leveää ei kannata laittaa, sillä se äkkiä rullautuu ja toisaalta myös nyörityksen lenkit/sirkat joutuisi tekemään aika isoiksi jotta nauha menisi niistä nätisti läpi. Tuota ompelujuttua on vähän hankala näin sanoin selittää, mutta nauha ommellaan siis vain kaksinkerroin mutta koska nauha on jo valmiiksi taitettu, tulee ompelun jälkeen lopputulokseksi neljä kerrosta kangasta.