Jump to content
Naimisiin.info

Scaglietta

Rouva
 • Posts

  239
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

641 profile views

Scaglietta's Achievements

Vakkari

Vakkari (3/5)

 1. Mä vastasin nyt "ulkomaalaisen nimi yhteisenä" vaikka se ei olekaan ihan oikein, mutta kai se mitä tässä tarkoitettiin. Meillä siis minä (suomalainen) olen ulkomaalainen kun miehen kotimaassa asutaan, ja koko perheellä on siis hänen nimensä. Eipä siihen mitään erikoista syytä ollut, mutta onhan se kiva että kaikilla on sama sukunimi Ja se on toki kotimaassamme helpompi ymmärtää kuin omani.
 2. Pk-seudulla puhutaan epämääräistä suomen ja ruotsin sekoitusta, jolla nyt ei ainakaan puhtaan suomen kielen kanssa ole kyllä niin mitään tekemistä Aika hassua että joku ihan tosissaan(?) niin ajattelee? Vaikka ei sillä, itseäni eivät häiritse mitkään murteet, ehkäpä eniten juuri helsinkiläisten silloin, kun käytetään ruotsinkielisiä sanoja eikä ymmärretä mitä ne tarkoittavat Ja Satuhäiden "pariskunta" Lähinnä kävi sääliksi purkkaa mässyttävä morsian, jota ei olisi naimisiinmeno voinut vähempää kiinnostaa. Olivat ilmeisesti uskovaisia, ja siksi pakko mennä naimisiin? Muuten en kyllä ymmärrä miksi mennä naimisiin jos noin vähän kiinnostaa? Häät olivat ihan ok ja sisko ainakin tehokas.
 3. No näinhän se juuri oli. Tätä mäkin tarkoitin tuossa aiemmin, mutta tässä se olikin tiivistettynä Tuo asenne mua häiritsi, ei se että häihin käytettiin paljon rahaa tai että sulhanen piti morsianta nättinä
 4. Mua ei haittaa jos joku laittaa rahaa häihinsä tai lapsensa häihin, mutta jotenkin nyppi se asenne. Sulhasen äiti hehkutti miten he ovat päättäneet tarjota satuhäät pojan morsiamelle, ja morsiamen äitikin hehkutti sitä kuinka upeaa on kun tyttö on päässyt matkustelemaan ja sai niin hienot häätkin. Enemmän mua ehkä häiritsi se morsiamen äiti, joka oikein alleviivasi sitä kuinka upeita ihmsiä sulhasen vanhemmat on, kun heillä on rahaa Itse pariskunta oli ihan söpö. Poika vaikutti mukavalta ja rennolta kaverilta, joka ei varmaan tee suvun rahoista sen kummempaa numeroa. Tyttö oli aika mitäänsanomaton hissukka, nätti kyllä. Jännitti ehkä kameroita ja häitäkin tietty. Heidän rakkautensa kestävyyttä en kyllä osaa tuon perusteella analysoida
 5. Jos nyt vielä kerran, siis miehesi EI TARVITSE OLESKELULUPAA. Hän saa oleskella maassa pysyvästi jos pystyy elättämättään itsensä, ts. on töissä tai pystyy osoittamaan että varallisuus riittää elämiseen ilman sosiaalitukia, joko esim. säästöjen avulla, vanhempien avustuksella tai sinun tuloillasi.
 6. Hmm, no mulle nimen harvinaisuudella ei kyllä ole mitään merkitystä. Mun oma sukunimi ei ole millään lailla harvinainen(n. 3500 henkilöä) mutta ainakaan meidän kotiseudulla ei montaa samannimistä ole tullut vastaan. Eli "yleisyydestä" ei ole mitään haittaa. Miehen sukunimen otin koska halusin että koko perheellä on sama nimi, olin jo kyllästynyt aina tavaamaan kaikkialla että vaikka mun lapset ovat tämännimisiä niin minä olenkin tämänniminen... Mun nykyinen nimi on Suomessa melko harvinainen(se on vain mulla ja meidän lapsilla ) eikä meidän vakituisessa kotimaassakaan kai kovin yleinen, mutta ei siitä asiasta ole mulle ollut sen kummemmin haittaa kuin hyötyäkään eikä nimen harvinaisuus vaikuttanut millään lailla nimenvalintaan.
 7. Saksassa vihkisormusta pidetään oikeassa nimettömässä, kihlasormusta yleensä vasemmassa, tai sitten myös oikeassa tai ei ollenkaan Eli ei ole kovin tarkkaa. ainoa "sääntö" on se että vihki on oikeassa. Toisaalta tämä on ylipäätään aika liberaalia, vihkiä tai kihlaa voi pitää myös vaikka keskisormessa tai kaulaketjussa tai pöytälaatikossa. Sormuksista on aika vaikea päätellä nykyään yhtään mitään. Vanhemmilla ihmisillä on toki yleensä se vihki oikeassa kädessä ja kihla joko vasemmassa tai sitä ei ole ollenkaan. Saksassa kihloista ei usein tehdä sellaista numeroa kuin Suomessa käsittääkseni on tapana, monella ei ole ollenkaan kihlasormusta mikä sitten selittää sen puuttumisen myöhemminkin Se "kihloihin meneminen" ei täällä ainakaan ole vielä mikään teinivillitys missä itsetarkoituksena on sormus vaan kihloista puhutaan sitten kun tosissaan aiotaan mennä naimisiin (Suomessahan kuulemma usein aikuisetkin menevät "kihloihin" vaikka eivät olisi edes miettineet naimisiinmenoa ) eikä siinä välttämättä hankita enää mitään sormuksia.
 8. No siinä vaiheessa ollaan yleensä vielä aika nuoria, harva sitä kovin syvällisesti on uskonasioita miettinyt. Toki se olisi varasti tarkoitus, mutta eiköhän suurin osa konfirmoida ihan vain tavan vuoksi. Eikä kirkollakaan varmasti ole mitään sitä vastaan että melkoinen joukko niitäkin jotka eivät ole uskonnollisia tai juuri käytä seurakunnan palveluja maksavat silti kirkollisveronsa Itse en ole koskaan ollut uskonnollinen, en tosin ateistikaan. En tarvitse tähän mitään titteliä Kirkkoon olen aina kuulunut koska se nyt on sattunut olemaan suvussa tapana(sukuun kuuluu toki uskonnollistakin väkeä) ja minulle perinteet ovat kuitenkin tärkeitä, myös kirkolliset sellaiset. Mielestäni sellainen yhteisöllisyys on ihan mukava asia vaikka itse sanoma ei omaan elämään vaikuttaisikaan. Ja kirkkohäitä meillä ei ollut(kirkossa vihkiminen ei kotimaassani ole tosin edes mahdollista, vain avioliiton siunaaminen joka tosin on aikalailla sama rituaali kuin Suomen kirkkovihkiminen) koska siis emme ole uskonnollisia eivätkä jumalat tai uskonnot liity meidän avioliittoomme millään tavalla. Kirkkoon kuulumme silti yhä, eikä ole mitään suunnitelmia erotakaan sieltä.
 9. Minulla on vain vihkisormus koska meillä ei ole kihlasormuksia. Ts. ei "menty kihloihin" sen kihloihinmenon vuoksi kun ei katsottu sitä tarpeelliseksi vaikka kyllähän me tietysti periaatteessa jossain vaiheessa kihloissakin oltiin kun hääpäivä sovittiin.
 10. Jep, meillä maistraatissa oli vieraita niin paljon kun saatiin huoneeseen sullottua, joku reilu 20, ja viralliset todistajat piti nimetä etukäteen, he sitten jotain allekirjoittivat ja henkkarit kysyttiin sitä varten.
 11. ^Ok Sitten ymmärrän, en vain aluksi oikein hoksannut miten vieraiden juhliminen häiriintyisi hevosista
 12. Meillä oli todistajina miehen serkku ja veli. Ja henkkarit kysyttiin ja allekirjoituskin tarvittiin molemmilta
 13. En oikeastaan tykkää kukista enkä ollut miettinyt koko kimppua mutta sulho oli sellaisen sitten kuitenkin(viimetipassa) hommannut.
 14. Mulla oli puolipitkä suklaanruskea/shamppanjanvärinen satiinimekko.
 15. Mitäs häiriötä ne aiheuttavat? Meillä ei hevosten poisjättäminen olisi onnistunut kun ne asuvat juhlapaikalla.
×
×
 • Create New...