PrinsessaFiona

Rouva
 • Content count

  40
 • Joined

 • Last visited

About PrinsessaFiona

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Helsinki
 1. Meillä oli "Jumala loi auringon, kuun". Virsi 135. On mulle tärkeä laulu. Ja valintaan vaikutti myös se, että suurimmalle osalle vieraista tämä on tuttu kappale (voi laulaa mukana halutessaan ja tunnelma tulee tiiviimmäksi).
 2. Meillä oli poistuttaessa Pulmusten tunnari: Love and Marriage. Oli ihan mahtava loppukevennys ja muutenkin vähän erikoisempi musiikkivalinta, kuten oli tarkoituskin. Koko juhlaväki nauroi. Ja kirkon ulkopuolella odottivat hevosvankkurit (Biisin sanojen mukaan "love and marriage go together like a horse and carriage...").
 3. Ginamaria ja muutkin, kannattaa kysellä peruutuksia. Me saatiin tuurilla 1.8.2009 hääpäiväksemme, kun olimme liikkeellä syyskuussa 2008 (päivälle oli tullut peruutus). Syyskuussa 2008 oli vapaana vielä syyskuun 2009 puolivälistä eteenpäin lauantaipäiviä. Pitää vaan sit huomioida, että Karunan kirkko ei ole enää syyskuussa käytettävissä.
 4. Kirjoittelinkin tänne jo aikaisemmin omista kokemuksistani. Vaihdoin juuri Universal Nails geelikynsistä akryylikynsiin, koska halusin siirtyä lähempänä kotiani sijaitsevaan paikkaan. Mulla on kokemusta geelikynsistä noin vuoden ajalta. Geelikynnet kestivät minulla noin kolme viikkoa, pari kertaa kestivät neljä viikkoa, ja muutaman jokusen jouduin korjauttaman pari irronnutta kynttä jo viikon-parin kuluttua huollosta. Geelihän ei ole ihan kovaa heti laittamisen jälkeen, joten pitää olla varovainen, ettei tuoreita kynsiä tökkää mihinkään kovaan tai terävään. Pääsääntöisesti geeli laitettiin mulla aina omalle kynnelle, mutta jos kynsi katkesi, aloitettiin koko homma alusta ja laitettiin kärkeen tippi, jonka annettiin kasvaa pois. Jossain vaiheessa geeli alkoi aina nousta reunoilta vähitellen ja muutenkin tuntui, että mun kynnet vähän hylkivät sitä geeliä, eli eivät pysyneet niin "liimattuna" kiinni kuin joillain muilla. Pituus on mulla aina aika maltillinen, joten siitä ei pysyvyysongelmat johtuneet. Ja muoto mulla on yleensä tylppä, mutta kokeilin jokusen huollon ajan myös ovaalin muotoisia ja yhtä hyvin pysyivät. Nyt siis siirryin uuden kynsimuotoilijan suosituksesta akryyleihin, jotka on olleet nyt kolme päivää ja näyttävät edelleen täydellisiltä. Akryyli laitettiin vanhan geelipohjan päälle eli geeliä ei ihan kokonaan poistettu alta. Eli pystyn sanomaan akryylin pysyvyydestä mun kynsilläni vasta muutaman huollon päästä. Materiaali on selvästi kovempi ja kestävämpi kuin geeleissä, mutta muuten fiilikset on samanlaiset, siis se tuntuma. Kynsien ulkonäkö tulee akryyleillä ainakin mun tapauksessa vähän siistimmäksi (mulla on ranskalainen nyt ja valkoisen raja on siistimpi kuin geeleissä oli). Nämä on myös vähän paremmin muotoillut kuin mitä entinen tekijäni teki (joskus vähän epätasaista/epätasapaksua jälkeä), eli tykkään senkin puolesta. Jännityksellä nyt siis odotan, miten pysyvät, ja toivon parasta (uusi paikka oli tosi kiva, tekijä erittäin hyvä ja hinta järkevä). Toivoisin, että kestäisivät sen 4 viikkoa, niin ei tarvitsisi niin kovin usein ravata huollossa (geelejä piti huoltaa 3-3,5 viikon välein). Rakennekynsistä en tule varmaankaan enää luopumaan, sen verran kauniit ja huolitellut kynnet mulla nyt on. Luonnonkynnet näyttävät vaan jotenkin nykyään niin ällöttäviltä... Edit: Kesällä mulla oli myös varpaissa geelit, joissa ranskalainen kärki. Kestivät kauniina kuukauden verran, sitten alkoi ranskis lohkeilla. En ole huoltanut, vaan annan kasvaa itsekseen pois. Siististi kasvavat pois.
 5. Kesän 2010 lauantait ovat tässä vaiheessa varmaan kaikki jo varattu Ravintola Seurasaaresta. Ainakin viime vuonna ravintoloitsija kertoi, että kaikki käytettävissä olevat kesälauantait lukuunottamatta syyskuun lauantaita (,mutta silloin ei kirkko ole enää auki,) vuodelle 2009 olivat menneet elokuun lopussa 2008. Meille löytyi sattumalta tilaa kesältä, kun joku pari oli peruuttanut varauksensa. Kirkko taas ottaa varauksia vastaan vasta tammikuun ensimmäisenä arkipäivänä 2010. Mulla on paljon kuvia kirkosta sisältä, joten jos joku haluaa niitä nähdä, voi laittaa vaikka sähköpostinsa näkyville tänne, niin yritän jossain vaiheessa muistaa tulla täällä taas käymään ja voin sitten niitä näyttää. Kirkko on melko pieni (mahtuu n. 120 ihmistä istumaan) ja hämyisä, ja sinne tulee ikkunoista luonnonvaloa, muuten sitä ei ole valaistu. Valo- ja videokuvaajan, esiintyjien, kaasojen ja bestmanien paikoittelu oli hieman haastavaa, mutta saatiin ihan hyvin heidät kaikki mahtumaan. Sähköurkujen ääni oli sympaattinen ja tunnelma kirkossa oli ihanan tiivis ja lämmin (kuuma ei ollut, vaikka oli lämmin päivä). Todella ihana vihkipaikka! Edelliseen viestiini vielä pari kommenttia: Kirkkoa pääsee (tietenkin) katsomaan maksutta. Ja voin myös kertoa, että hääjuhlamme oli kaiken kaikkiaan todella onnistunut niin kirkon kuin ravintolankin osalta. Ruoka oli mahtavaa ja ravintola hoiti kaikki hommansa hääpäivänä erinomaisesti.
 6. Kirjoittelinkin tuossa kesällä, että meidän hääkukat tulevat Töölöntorin kukasta ja piti nyt vielä jälkikäteen tulla vahvistamaan, että kukat oli upeat, kestävät ja toiveiden mukaan tehdyt. Palvelu oli koko ajan erinomaista, voin suositella lämpimästi!
 7. Meidän kukat tulevat Töölöntorin kukasta. Siellä on todella pätevä, hääkukkiin erikoistunut floristi, jonka kanssa suunnittelimme kimpun yhdessä. Hän perehtyi toiveisiini huolellisesti ja kertoi paljon hyödyllisiä asioita kukkiin liittyen, ja olenkin varma, että kimpustani tulee upea. Myös muut kukkajutut (vieheet, hiuskukat, heittokimppu) tulevat täältä. Hintataso järkevä. Runebergin kukasta sain tylyä palvelua soittaessani sinne silloin, kun mietin, mistä kukkani hankin... Ja kukat on mielestäni ylihinnoiteltu tuolla.
 8. Mun kaasoni ovat mun kaksi hyvää ystävääni.
 9. Ravintola on myös ulkoa päin todella kaunis. Sen toinen siipi toimii kahvilana, joka on hieman modernimpi rakennus, mutta ei mitenkään ruma kuitenkaan. On vaan eri tyylinen kuin vanha, huvilamainen ravintolasalirakennus. Voin suositella paikkaa lämpimästi jo etukäteen, se on todella kaunis ja romanttinen miljöö. Voin kertoa jälkeenpäin kaikesta sitten vielä lisää. Ravintolan ympäristö on puistomainen. Siitä laskeutuu kauniit portaat alas puistoon, josta on ehkä sata metriä merenrantaan. Ravintolasta näkee merelle. Puisto siinä ravintolan ympärillä/alapuolella on avara ja siinä on hyvin tilaa ohjelmanumeroillekin. Meillä hoidetaan onnittelumaljat todennäköisesti siinä kauniilla rappusilla ja niiden tasanteella. Myy2908, meinaatteko te tehdä kuinka paljon opastekylttejä saareen ja oletteko miettineet niiden paikkoja vielä? Entä ootteko miettineet, missä otatte hääkuvia? Saaressahan on noin miljoona kaunista paikkaa valokuvausta varten, joten valinnanvaikeutta voi ilmetä. Meidän pitäisi käydä ravintolassa ja kirkolla tässä lähiaikoina vähän katselemassa ja suunnittelemassa. Tiedätkö muuten ravintolan/kahvilan aukioloaikoja arkisin? Kirkko on kai auki päivittäin klo 11-17. Entä tiedätkö, pitääkö sinne maksaa päästäkseen sisään? Kävin eilen lenkillä ja kirkon portilla luki hintatietoja. Kai nyt vihkipari pääsee ilmaiseksi katsomaan kirkkoaan...
 10. Täällä ei oikeastaan tullut vastausta siihen kysymykseen, miten toimia, kun vanhalla nimellä oleva passi vanhenee ennen vihkimistä ja häämatkaa. Eli onko teillä siitä kokemuksia? Ja nimenomaan kirkollisen vihkimisen ollessa kyseessä.
 11. Etiketin mukaan kutsuttuja ovat vain kirjekuoressa mainitut henkilöt. Siten jos kutsu on osoitettu Äiti ja Isä Virtaselle, kutsu tarkoittaa vain heitä, ei koskaan tai missään tapauksessa lapsia. Jos kutsu on osoitettu Äiti ja Isä Virtaselle "perheineen" tai lapsien nimet on kuoressa mainittuna tai kutsu on osoitettu vain Virtaset-nimellä, kutsu koskee myös lapsia vanhempien niin halutessa. Meillä on keskusteltu ystävien kanssa siitä, että toivomme heidän pääsevän juhlimaan ilman pieniä lapsiaan. Kaikki he haluavatkin tulla ilman lapsiaan, kun siihen kerrankin on mahdollisuus. Yhdelle sukulaispariskunnalle kerroimme, ettemme halua pieniä lapsia juhliimme. Isommat sukulaislapset (yli 10-vuotiaita) kutsutaan nimillä häihin. Ja pienistä lapsista ainoastaan kummipoikamme, joka on häiden aikaan puolivuotias, tulee juhliin.
 12. Meillä sulhaselle ei tule mitään meikkiä, mutta kyllä mä varmaankin pyydän, että saisin laittaa hänelle vähän puuteria naamaan kuvausta varten. Ja varmaan hän siihen suostuukin. On nimittäin kesähäiden ollessa kyseessä mahdollista, että päivä on tosi kuuma ja sen tähden nassu kiiltää.
 13. Meillä on vihkiminen klo 15 ja kuvaus vihkipaikan läheisyydessä n. klo 13 aikaan. Mulla on kampaus ja meikki varattu samasta paikasta, noin 10 minuutin matkan päästä kotoa, klo 8-11, jonka jälkeen pitää ehtiä syödä nopeasti jotain ja siirtyä vihkipaikalle, jonne on noin 10 minuutin matka kotoa. Hiukseni ovat pitkät ja paksut enkä halua minkäänlaista kiirettä aamuuni, joten mieluummin liian väljä kuin tiukka aikataulu ennen juhlimista.
 14. Valitettavasti tuohon hintaan ei onnistu kynsien tekeminen keskustassa tätä nykyä... Ja toki kynsien pysyminen on yksilöllistä. Mietin vaan, että jos noin halvalla pystyy kynnet tekemään, jostain on pakko tinkiä (sijainti, toimitila tai aineet ja itse ainakin tingin mieluummin sijainnissa ja toimitiloissa, eli käyn kauempana toimitiloissa, jotka eivät ole viimeisen päälle, kuin aineiden turvallisuudessa).
 15. Mä päädyin nyt kokeilemaan tuonne: http://www.kauneusstudio.com/ Eli kynsien laitto 45 euroa. Toki huoltokin sitten on 40 euroa tuolla, mutta en ole varma huollatanko vai jääkö vaan tähän yhteen kertaan.. Osaako joku kertoa paikkaa, jossa saisi huollon alle 40 euron? Mä käyn tuolla, olen käynyt puolisen vuotta. Olen ollut tosi tyytyväinen, Nina tekee huolella kynnet ja minulla ovat kestäneet hyvin. Huolto maksaa siksi lähes saman verran kuin uudet kynnet, koska siihen menee lähes saman verran aikaa. Työ tehdään huolella. Uusiin ja halpoihin paikkoihin suhtautuisin ainakin itse varauksella. Ei ole mielestäni mahdollista tehdä hyviä, kestäviä kynsiä turvallisilla laatuaineilla, jos hinta on naurettavan halpa (tilavuokraakin pitää maksaa). Vaikka toisaalta monen paikan hinnoissa on paljon ilmaakin.