leppis83

Morsian
 • Content count

  32
 • Joined

 • Last visited

About leppis83

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Glögi kuulostaa oikein hyvältä Joulun alla oleviin häihin erityisesti. Itse terästän yleensä väkevillä - se on helpointa (voi kaataa valmiiksi lasin pohjalle tilkan). Ihan kirkas viina on ok tai sitten konjakki, brandy tms. josta tulee vähän makuakin.
 2. Meille nou nou: - kirkkovihkiminen - leikit, myöskin kimpun/sukkanauhan heitto - booli - puolituntemattomat sukulaiset - jäykkä tunnelma Nämä on meidän tekemiä valintoja. Sopivat parhaiten meidän juhliin.
 3. Kannattaa laskea aika tarkkaan tulevatko kahvihäät edullisemmiksi. Varsinkin jos kahvipöydässä on monen sortin suolaista (voileípäkakkua yms), kohoaa hinta yleensä lähelle - ellei yli- yksinkertaisen lämpimän ruuan. Menekkiä kun on reilusti, jos ihmiset eivät ole syöneet lounasta ennen. Kannattaa harkita esim. keittoa tai kiusausta pääruuaksi niin ei kahvipöytään tarvi niin paljoa tavaraa. Jos häät kestävät koko illan (alkavat ne sitten kolmelta tai viideltä) niin vieraat kyllä odottavat syötävää. Eri asia on kutsua kahvitilaisuuteen vihkimisen jälkeen, jolloin kaikki varmasti ymmärtävät asian ja varautuvat. Usein se lounas jää välistä kun valmistautuu juhlaan...
 4. Onneksi hesari julkaisi juttunsa näin meidän häiden kynnyksellä, hälventää vähän ennakkoluuloja, kun maistraatissa vihkiminen on oikeasti tosi yleistä. Meillä siis tulossa maistraattivihkiminen ja seuraavana päivänä keskikokoiset häät. Kutsussa ei maistraatista mitään mainittu, joten ihmettelyjä kirkosta on tullut. Lisäksi koomista on, että vieraat puhuvat häistämme "hääjuhlana" ei "häinä". Onhan se tavallaan totta että kyseessä on "pelkkä" juhla (vain perheemme todistavat maistraatissa), mutta vähän tuosta tulee sellainen vähättely olo - meillä ei ole häitä vaan pelkkä hääjuhla. Todellisuudessa panostamme kyllä häihimme ihan samalla lailla kuin kirkossa vihittävät. Pahinta oli kuitenkin appiukon valitusvirsi (=haukkui tulevan mieheni maanrakoon), jonka mukaan vain kommunistit menee maistraatissa naimisiin yms. Annoin tämän mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta en kyllä hänelle aio joululahjoja ostaa. Sen verran rumasti puhui musta ja siitä etten kuulu kirkkoon. Miehelle otti koville. Saa nähdä tuleeko appiukko ollenkaan vihkimiseen. Ei anneta tämän kuitenkaan pilata häitämme. Toivotaan vaan, että jos tulee paikalle, niin ymmärtää olla hiljaa.
 5. Mä en halunnut vaihtaa nimeä, joten pidetään molemmat omamme. Mieheni ei edes harkinnut mun nimeä. Taitaa olla sen verran perinteinen (ja suvun mielipiteitä pelkäävä), ettei uskalla moisia edes ajatella.
 6. ^Mä olen edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä. Mielestäni itse ostetuista juomista rahan pyytäminen on sekä laitonta että tökeröä. Jos rahaa tarvitaan välttämättä kuluja kattamaan, niin mieluummin keräisin sitä jonkin leikin varjolla (morsiamen ryöstö tms). Tai sitten ihan vaan kippo hiluja varten jonnekin pöydän kulmaan - ei missään nimessä mitään hinnastoja juomapöytään
 7. Meille tulossa muutama vauvaikäinen oma mukaan lukien (alle 1-vuotias) sekä pari vanhempaa muksua. Ohjelmassa näitä ei ole erityisesti huomioitu. Muutaman pikkujutun ajattelin kuitenkin otta mukaan lapsia varten - Vauvoille maissinaksua ja purkkiruokaa pöytään. Lelujakin tulee varmasti mukaan. - Vähän vanhemmille lapsille (6-8 v) läppäri, jossa voi pyörittää dvd-leffoja. Lisäksi voisin ottaa piirustuspaperia - se on helppo kuljettaa ja ois ihana saada lasten piirustuksia hääparista.
 8. Meillä on papyrys. Löytyi wordista valmiina ja mielyttää silmää.
 9. Meillä pitopalvelu tarjoilee avecit suoraan pöytiin. Niiden hakeminen noutopöydästä edellyttäisi kahta reissua, koska kahvikupin ja kakkulautasen lisäksi ei saa muuta tuotua. Tarjolla konjakkia (Larsen VS) ja amarettoa.
 10. Mun mielestä menu on kiva pöydässä, kun voi sitten etukäteen katsella mitä on tulossa. Sitä paitsi meillä ei ainakaan buffet-pöytään tule erikseen ruokiin nimikylttejä.
 11. Hyvä tietää että variaatioita löytyy. Pitää miettiä miten itse tekee. Ehkä siten, että häävalssin tanssimme yksinämme noin puoleen väliin, jolloin vanhempamme yhtyvät tanssiin (sulhasen isä+morsiamen äiti, morsiamen isä+sulhasen äiti). Seuraavassvalssissa sitten tanssimme morsiamen vanhempien kanssa (morsian+morsiamen isä, sulhanen+morsiamen äiti) ja sen puolivälissä saa muutkin yhtyä mukaan. En halua kolmea valssia katseltavaa. Pitää sanoa bestmanille ja kaasolle, että yhtyvät jossain kohtaa tanssiin, niin yleisökin uskaltautuu mukaan.
 12. Mä annan lahjana unohtumattoman hääyön Siis yllätyksenä sulholle olen varannut hyvästä hotellista sviitin ja hankkinut lastenhoitajan koko yöksi. Muuta en ajatellut hankkia. Tai jos jotain oikein mukavaa tulee mieleen niin saatan ostaa.
 13. LAinaan itseäni kun ongelma on ratkaistu. Pyysin parasta ystävääni hänen elämäntilanteestaan huolimatta. MEillä ei kaasolle ole muita hommia kuin lahjapöydästä huolehtiminen ja "pukijana" toimiminen. Ohjelma ja kaikki muu suunnitellaan siis itse. Olen tosi tyytyväinen että kuitenkin pyysin kaason. On ihanaa kun on joku jonka kanssa jutella asiasta. Hän on myös innolla mukana ja järjestelee ilmeisesti myös polttareita mulle. Lisäksi hänellä on paljon kokemusta häistä, joten kyselen aina vinkkejä!
 14. vesikannut on kiva olla pöydissä, jos tilaa on. MEillä ei tila riitä, joten jokaiselle on valmiiksi kaadettu lasillinen vettä ja lisäksi paikalla tyhjä viinilasi. Eka viininkaato tulee pöytiin, loput haetaan itse juomapöydästä kuten muutkin juomat. Sinne laitetaan lisäksi puhtaita laseja niitä tarvitseville Jos pöytiin katetaan ruokailuvälineet ja servetit, niin kattaus on vähän tyhjännäköinen ilman laseja.
 15. Syöttötuoli tarvitaan n. 6 kk -- 2 v. Riippuu tosi paljon lapsesta minkä ikäisenä istuu vielä syöttötuolissa. KAnnattaa kysyä erikseen. Jotkut alle puoli vuotiaatkin osaavat jo istua syöttötuolissa, toiset oppivat vasta myöhemmin. Samoin alle 2-vuotias harvoin pärjää ilman, mutta siitä eteenpäin varmaan menee ihan hyvin. Monella perheellä voi olla helppoja matkasyöttötuoleja (esim. sack and seat, joka kiinnitetään tavallisen tuolin selkänojaan), joten kannattaa kysyä ilmoittautumisten yhteydessä tarvitsevatko syöttötuolia ja voivatko ottaa oman mukaan