Jump to content
Naimisiin.info

leppis83

Morsian
  • Viestit

    32
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän leppis83 kaikki viestit

  1. Glögi kuulostaa oikein hyvältä Joulun alla oleviin häihin erityisesti. Itse terästän yleensä väkevillä - se on helpointa (voi kaataa valmiiksi lasin pohjalle tilkan). Ihan kirkas viina on ok tai sitten konjakki, brandy tms. josta tulee vähän makuakin.
  2. Meille nou nou: - kirkkovihkiminen - leikit, myöskin kimpun/sukkanauhan heitto - booli - puolituntemattomat sukulaiset - jäykkä tunnelma Nämä on meidän tekemiä valintoja. Sopivat parhaiten meidän juhliin.
  3. Kannattaa laskea aika tarkkaan tulevatko kahvihäät edullisemmiksi. Varsinkin jos kahvipöydässä on monen sortin suolaista (voileípäkakkua yms), kohoaa hinta yleensä lähelle - ellei yli- yksinkertaisen lämpimän ruuan. Menekkiä kun on reilusti, jos ihmiset eivät ole syöneet lounasta ennen. Kannattaa harkita esim. keittoa tai kiusausta pääruuaksi niin ei kahvipöytään tarvi niin paljoa tavaraa. Jos häät kestävät koko illan (alkavat ne sitten kolmelta tai viideltä) niin vieraat kyllä odottavat syötävää. Eri asia on kutsua kahvitilaisuuteen vihkimisen jälkeen, jolloin kaikki varmasti ymmärtävät asian ja varautuvat. Usein se lounas jää välistä kun valmistautuu juhlaan...
  4. Onneksi hesari julkaisi juttunsa näin meidän häiden kynnyksellä, hälventää vähän ennakkoluuloja, kun maistraatissa vihkiminen on oikeasti tosi yleistä. Meillä siis tulossa maistraattivihkiminen ja seuraavana päivänä keskikokoiset häät. Kutsussa ei maistraatista mitään mainittu, joten ihmettelyjä kirkosta on tullut. Lisäksi koomista on, että vieraat puhuvat häistämme "hääjuhlana" ei "häinä". Onhan se tavallaan totta että kyseessä on "pelkkä" juhla (vain perheemme todistavat maistraatissa), mutta vähän tuosta tulee sellainen vähättely olo - meillä ei ole häitä vaan pelkkä hääjuhla. Todellisuudessa panostamme kyllä häihimme ihan samalla lailla kuin kirkossa vihittävät. Pahinta oli kuitenkin appiukon valitusvirsi (=haukkui tulevan mieheni maanrakoon), jonka mukaan vain kommunistit menee maistraatissa naimisiin yms. Annoin tämän mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta en kyllä hänelle aio joululahjoja ostaa. Sen verran rumasti puhui musta ja siitä etten kuulu kirkkoon. Miehelle otti koville. Saa nähdä tuleeko appiukko ollenkaan vihkimiseen. Ei anneta tämän kuitenkaan pilata häitämme. Toivotaan vaan, että jos tulee paikalle, niin ymmärtää olla hiljaa.
  5. Mä en halunnut vaihtaa nimeä, joten pidetään molemmat omamme. Mieheni ei edes harkinnut mun nimeä. Taitaa olla sen verran perinteinen (ja suvun mielipiteitä pelkäävä), ettei uskalla moisia edes ajatella.
  6. ^Mä olen edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä. Mielestäni itse ostetuista juomista rahan pyytäminen on sekä laitonta että tökeröä. Jos rahaa tarvitaan välttämättä kuluja kattamaan, niin mieluummin keräisin sitä jonkin leikin varjolla (morsiamen ryöstö tms). Tai sitten ihan vaan kippo hiluja varten jonnekin pöydän kulmaan - ei missään nimessä mitään hinnastoja juomapöytään
  7. Meille tulossa muutama vauvaikäinen oma mukaan lukien (alle 1-vuotias) sekä pari vanhempaa muksua. Ohjelmassa näitä ei ole erityisesti huomioitu. Muutaman pikkujutun ajattelin kuitenkin otta mukaan lapsia varten - Vauvoille maissinaksua ja purkkiruokaa pöytään. Lelujakin tulee varmasti mukaan. - Vähän vanhemmille lapsille (6-8 v) läppäri, jossa voi pyörittää dvd-leffoja. Lisäksi voisin ottaa piirustuspaperia - se on helppo kuljettaa ja ois ihana saada lasten piirustuksia hääparista.
  8. Meillä on papyrys. Löytyi wordista valmiina ja mielyttää silmää.
  9. Meillä pitopalvelu tarjoilee avecit suoraan pöytiin. Niiden hakeminen noutopöydästä edellyttäisi kahta reissua, koska kahvikupin ja kakkulautasen lisäksi ei saa muuta tuotua. Tarjolla konjakkia (Larsen VS) ja amarettoa.
  10. Mun mielestä menu on kiva pöydässä, kun voi sitten etukäteen katsella mitä on tulossa. Sitä paitsi meillä ei ainakaan buffet-pöytään tule erikseen ruokiin nimikylttejä.
  11. Hyvä tietää että variaatioita löytyy. Pitää miettiä miten itse tekee. Ehkä siten, että häävalssin tanssimme yksinämme noin puoleen väliin, jolloin vanhempamme yhtyvät tanssiin (sulhasen isä+morsiamen äiti, morsiamen isä+sulhasen äiti). Seuraavassvalssissa sitten tanssimme morsiamen vanhempien kanssa (morsian+morsiamen isä, sulhanen+morsiamen äiti) ja sen puolivälissä saa muutkin yhtyä mukaan. En halua kolmea valssia katseltavaa. Pitää sanoa bestmanille ja kaasolle, että yhtyvät jossain kohtaa tanssiin, niin yleisökin uskaltautuu mukaan.
  12. Mä annan lahjana unohtumattoman hääyön Siis yllätyksenä sulholle olen varannut hyvästä hotellista sviitin ja hankkinut lastenhoitajan koko yöksi. Muuta en ajatellut hankkia. Tai jos jotain oikein mukavaa tulee mieleen niin saatan ostaa.
  13. LAinaan itseäni kun ongelma on ratkaistu. Pyysin parasta ystävääni hänen elämäntilanteestaan huolimatta. MEillä ei kaasolle ole muita hommia kuin lahjapöydästä huolehtiminen ja "pukijana" toimiminen. Ohjelma ja kaikki muu suunnitellaan siis itse. Olen tosi tyytyväinen että kuitenkin pyysin kaason. On ihanaa kun on joku jonka kanssa jutella asiasta. Hän on myös innolla mukana ja järjestelee ilmeisesti myös polttareita mulle. Lisäksi hänellä on paljon kokemusta häistä, joten kyselen aina vinkkejä!
  14. vesikannut on kiva olla pöydissä, jos tilaa on. MEillä ei tila riitä, joten jokaiselle on valmiiksi kaadettu lasillinen vettä ja lisäksi paikalla tyhjä viinilasi. Eka viininkaato tulee pöytiin, loput haetaan itse juomapöydästä kuten muutkin juomat. Sinne laitetaan lisäksi puhtaita laseja niitä tarvitseville Jos pöytiin katetaan ruokailuvälineet ja servetit, niin kattaus on vähän tyhjännäköinen ilman laseja.
  15. Syöttötuoli tarvitaan n. 6 kk -- 2 v. Riippuu tosi paljon lapsesta minkä ikäisenä istuu vielä syöttötuolissa. KAnnattaa kysyä erikseen. Jotkut alle puoli vuotiaatkin osaavat jo istua syöttötuolissa, toiset oppivat vasta myöhemmin. Samoin alle 2-vuotias harvoin pärjää ilman, mutta siitä eteenpäin varmaan menee ihan hyvin. Monella perheellä voi olla helppoja matkasyöttötuoleja (esim. sack and seat, joka kiinnitetään tavallisen tuolin selkänojaan), joten kannattaa kysyä ilmoittautumisten yhteydessä tarvitsevatko syöttötuolia ja voivatko ottaa oman mukaan
  16. ^ Jotain tuon suuntaista olin ajatellut, mutta kävin vielä keskustelemassa pitopalvelun kanssa ja päädyttiin vaihtoehtoon, jossa kahvit haetaan kakun kanssa. Avec tuodaan pöytiin ja samoin lisäkupillinen kahvia tullaan kaatamaan. Ei tarvitse sitten tuoda niitä kuppeja tyhjänä pöytiin.
  17. olin kesällä ravintolahäissä, joissa tarjottiin vain alkumaljat. En kuullut kenenkään valittavan tästä: ravintolassa oli baari auki janoisille. Itse taisin juoda lasillisen viiniä (lasten kanssa liikenteessä). Monet ottivat enemmänkin mutta mitään övereitä ei näkynyt. Näitä voi joillekin tulla jos viinat ilmaisia... Eli jotain hyvääkin tässä järjestelyssä. Minusta toimi oikein hyvin. Parempi näin, kuin siten, että häät järjestetään kaukana kaikesta ja viinat loppuu kesken/viina tarjolla hyvin rajoitetusti... Tai että ei tarjoilla ollenkaan. Mutta nämä on mielipideasioita. Omasta mielestäni suomalaiset tarvii vähän ilolientä rentoutuakseen.
  18. Haluaisin kahvin kaadon pöytiin, koska kokemuksesta tiedän, että kakku + konjakki + kahvi on aika hankala raahata pöytään. Ajattelin että kahvia vois sitten kaadella lisää sitä mukaan kun vieraat ovat kuppinsa tyhjentäneet. Onko tässä ollut jotain ongelmaa? olisiko kahvin haku itse yksinkertaisempi? Meillä vieraita 70, tarjoilijoita 3. Missä vaiheessa kupit on katettu pöytiin? Meillä ne ei mahdu olemaan alusta asti, joten onnistuuko niiden tuominen jälkikäteen? (Esim. ruokailun ja kahvin välissä sen jälkeen kun lautaset on korjattu pois).
  19. leppis83

    Istumajärjestys?

    Meille tulee istumajärjestys pöydittäin (siis saavat pöydän sisällä päättää paikoista). Ongelmana on vaan pienehköt pöydät. Istuvatko vanhemmat aina samassa pöydässä? entä isovanhemmat? Vanhempamme eivät kovin hyvin tunne ja ovat todella erilaisia. Ja sitten, kenen "taakaksi" isovanhemmat? He kun tarvitsevat apua ruuan noutamisessa yms. Tuntuu aika ikävältä laittaa istumaan esim. jonkun tädin pöytään, kun tämä ei sitten pysty ehkä täysillä juhlimaan, kun puolikuuroa mummoa joutuu avittamaan...
  20. Mä kärsin tästä ongelmasta erityisen paljon opiskeluaikana. Bepanthen auttoi rasvoista parhaiten, mutta ei sekään mikään ihmelääke ollut. Vuoden jälkeen tajusin, että mulla oli aina suupielet rikki ennen tenttejä! Stressistä siis johtui!?! Vieläkin menee joskus rikki suupielet, kun jo jotain stressaavaa tiedossa... Toivottavasti ei kuitenkaan häihin.
  21. leppis83

    Valmiina tilatut kutsut

    Ifolorin hinta vaikuttaa hyvältä. Karhukopiosta sain tarjouksen 40 kpl/55 euroa. Tekevät pdf-tiedostosta suoraan kortin kaikkine painatuksineen. Ifolorilta kun tulee vielä postikulut päälle, ja tässä on aika kiire Voisikohan kiitoskortit teettää tuolla ifin kortilla? Vai onkohan liian arkinen
  22. leppis83

    Teemana punainen

    Kivasti kuvia. Meillä tummanpunainen/viininpunainen tulee olemaan hallitsevin väri hääpaikan sisustuksen vuoksi. Mietinkin, että minkä värin laittaisin mausteeksi?Hääpaikassa on siis todella paljon punaista: kokolattiamatto, seinät ja tuolit. Pöytäliinat tulevat olemaan valkoiset, samoin lautasliinat. Tuikkukippo on läpinäkyvä. Katossa kristallikruunut. Nyt suunnittelen pöytäohjelman/menun väriä. Sopisiko kulta tai hopea? Musta on liian "kova" mun makuun kun liinat ovat valkoisia ym. Onko muuten tyhmää, jos morsiamen korut ovat hopeisia mutta somistuksessa kultaa? (minäkö tarkka )
  23. leppis83

    Valmiina tilatut kutsut

    Minkähintaista on painatus? Olen tässä pari iltaa leikkinyt kuvankäsittelijää ja nyt on kansilehteen sopiva kuva tuunattuna valmiiksi. Tarkoitus olisi painaa kanteen mustavalkoinen kuva, jossa yhteinen valokuva meistä sekä teksti kutsu. Sitten sisälle normaalit tekstit. Minkähintaista tällainen suunnilleen on? A5 kokoinen kartonkikutsu taitettuna. Painotalojen sivuilla on tosi huonosti hinnastoa. Ois kiva tietää vähän hintaa ennen kuin lähtee tilaamaan. Itse printtaamalla saan kyllä kartongille nuo sisäsivun tekstit, mutta ongelmana on etukannen kuva - meidän printteri ei tee siinä siistiä jälkeä.
  24. Meillä maksaa 600 euroa. Pidin ihan hyvänä diilinä ennen tätä ketjua. Tosin ei kaipaa koristeluja (kristallikruunut yms ihanaa), tilaa sadalle hengelle ja aivan ison kaupungin keskustassa. Omat juomat saa tuoda, pitopalvelu otetaan paikan päältä. Ei tarvi siivota, koristelemaan pääsee edellisenä päivänä. Päädyttiin tähän kun on niin paljon helpompi kuin erillinen tila ja sinne pitopalvelun ottaminen. Täällä kun on ravintoloitsija valmiina joten vastaa sitten kokonaisuudesta. Menu on kohtuuhintainen (halvempi kuin kilpailuttamillani pitopalveluilla).
  25. leppis83

    Mikä miestä häissä kiinnostaa?

    Täällä mies miettii vaan polttareitaan... muiden kanssa ei pidä kiirettä. sama homma meillä ollut ennenkin: juhlia ei haluta suunnitella, mutta pari päivää ennen sitten ollaan kuset housuissa onnistuuko homma. häiden kanssa ei noin viime tinkaan voi jättää!
×
×
  • Create New...