Jump to content
Naimisiin.info

Saaruskainen

Aktiivijäsen
  • Viestit

    42
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Saaruskainen

  1. Kiitos Disaronno  ;D! Tätä minä olen yrittänyt muutamassa ketjussa jo sanoa, että hääthän ovat KAHDEN ihmisen yhteinen tilaisuus ja molempien vakaumusta pitäisi kunnioittaa! Meillä siis tulee siviilivihkiminen ja kirkollinen siunaus. Sulhasta ei tarvitse kirkkoon väkisin raahata, vaan suostui ihan mukisematta, kuten minäkin sitä edeltävään siviilivihkimiseen. Minusta tämä on juuri MEILLE sopiva tapa!

    Lisäksi täällä niin kovasti perustellaan, että on väärin, jos ateisti tai muuten vaan kirkkoon kuulumaton saa palvelua kirkolta, koska ei maksa kirkollisveroa. MUTTA MUTTA entäs sitten, kun MINÄ kuulun kirkkoon ja MAKSAN kirkollisveroa, joten mielestäni minulle kuuluvat aivan samat palvelut kuin muillekin "maksaville asiakkaille", eikä minua tulisi rangaista sulhoni kirkkoon kuulumattomuudesta. Sehän olisi todella epäreilua minua kohtaan, jos meiltä evättäisiin kirkollinen toimitus. Enpä tosin ollut asiaa edes ajatellut tältä kannalta ennen kuin täällä siitä kovasti keskustelua luin... Kirkollinen siunaus on minulle tärkeää ja olen todella onnellinen, että se on mahdollista  :-X.

  2. Myös isojen portaiden yläpuolelle saa auton... siis siihen senaatintorin puolelle.  Jos siitä eteläovesta tulee ulos, ensin on muutama porras, sitten tasanne (jonne auton saa) ja sitten alkavat ne isot portaat. Kävimme toissapäivänä juttelemassa kirkon vahtimestarin kanssa ja hän suositteli poistumista nimenomaan eteläovesta, koska turistit parveilevat pääovella odottaen sisäänpääsyä, eivätkä väistä morsiusparin tulessa ulos. Me siis menemme sisään pääovesta ja ulostulessa menemme ensin morsiushuoneeseen ja sitten ulos eteläovesta, jonka eteen automme on ajettu.

  3. Meille tulee kaiverretut shampanjalasit... Tilasimme Galligraphenilta. Meidän lasit eivät tosin ole läpinäkyviä, mutta heiltä löytyy niitäkin. Olen myös saanut valmistujaislahjaksi kaiverretun shampanjalasit. Siinä kaiverrus oli laitettu lasiin kiinnitettyyn metalli"kylttiin". Ihan kivanäköinen sellainenkin ratkaisu :). Ystäväni oli teetättänyt sen jossakin...

  4. Meillä avioliiton aikana kertynyt omaisuus tullaan erotilanteessa jakamaan avioliittolain mukaan. Avioehtomme koskee vain ja ainoastaan avioliittoa edeltävää omaisuutta (miehen pyyntö) sekä mahdollista perintöä (minun pyyntöni, en haluaisi esimerkiksi suvun tilaa jaettavaksi ja myydyksi avioeron vuoksi)...

    Avioehtomme astuu voimaan ainoastaan avioerotilanteessa eli toisen kuollessa avioehto EI astu voimaan. Tämä kannattaa myös ottaa huomioon, koska avioehto astuu voimaan myös toisen kuollessa, ellei sitä erikseen mainita!! Kaikista oikeuksistaan ei kannata minun mielestäni kummankaan osapuolen luopua. Esimerkiksi minä en suostuisi allekirjoittamaan sellaista sopimusta, jossa myös avioliiton aikana hankittu omaisuus kuuluisi avioehdon piiriin!! En suostuisi myöskään allekirjoittamaan sellaista sopimusta, jossa avioliiton päättyessä toisen kuolemaan, avioliittoa ennen hankittu omaisuus kuuluisi avioehdon piiriin. Tai sitten me emme hankkisi lapsia (tai mies jäisi lasten kanssa kotiin, kun minä luon uraa - meillä, kun on samantasoinen koulutus molemmilla  ;)). Olemme päässeet avioehdosta hyvin sopimukseen, koska meillä molemmilla on siinä omat toiveemme  ;D.

    Avioehdosta riippumatta aviopuolisoilla on lain mukaan elatusvelvollisuus ja avioliiton aikana omaisuus on yhteistä.

  5. Olenkin varmaan jonnekin tähän ketjuun jo kirjoittanut ;). Häämatkamme (kolme viikkoa) Thaimaaseen alkaa Bangkokista, sieltä menemme Koh Taolle (sukeltamaan), Koh Phanganille (rantalomailemaan ja melomaan syrjäiselle rannalle) ja lopuksi Koh Samuille (rantaloma jatkuu). Muut hotellit ovat vielä vähän avoinna, mutta Bangkokissa yövymme Bayoke Sky hotellissa (ystävämme kehuivat!) ja Koh Samuilla Coral Bayssa (täällä ja muilla palstoilla paljon kehuttu).

  6. Miu,

    niinhän se on, että jokainen tekee, kuten itsestään oikealta ja parhaimmalta tuntuu ;D. Itse tulkitsin (ilmeisen virheellisesti  ;D) kommenttisi eräänlaisena ihmettelynä sitä kohtaan, että menisi siiviilisti naimisiin, mutta haluaisi kuitenkin siunauksen... Toin esiin erilaisen näkökannan asiaan  ;D. Teidän tilanteessanne on aivan selvää tuo, miksi ei, koska voisitte halutessanne saada kirkollisen vihkimisen, mutta olette valinneet siviilin :). Paljon ihania hääsuunnitteluhetkiä teille :).

  7. Meillä on kuvaus ennen kirkkoa. Me menemme virallisesti naimisiin edellisenä päivänä maistraatissa, joten taikauskoinen ei meidän tapauksessa varmaan kannata olla edes perinteiden vuoksi. Kirkossa liittomme siunataan. Sulho on jo nähnyt pukuni (päälläni) muutama kuukausi sitten, joten sitäkään ei tarvitse enää salailla ;). Werty, Minusta tuo juhlapaikalla ohjelmanumerona kuulostaa oikein hyvältä. Itsekään en oikein pidä ajatuksesta, että kirkon jälkeen hääpari lähtee kuvauksiin studiolle tms. ja vieraat joutuvat odottamaan juhlapaikalla. Olen kerran ollut häissä, jossa näin tehtiin ja me vieraat odotimme hääparia 2 tuntia ulkona sateessa. Se latisti tunnelmaa todenteolla.

  8. Hei,

    meillä sulhoni on ateisti, eikä kuulu kirkkoon. Meitä ei voida vihkiä kirkossa, mutta siunauksen saamme. Kaavassa on vain pieniä eroja sanamuodoissa, muuten on aika vastaava. Aviopuolisoiksi julistaminen puuttuu, mutta "tahdon" pääsee kuitenkin sanomaan. Kysymys kuuluu jotenkin näin "tahdotko sinä X avioliitossasi, jonka olet solminut Y:n kanssa rakastaa ja olla hänelle uskollinen myötä- ja vastamäessä?". Meillä pappi sanoi, että sormusvala ja sormuksen antaminenkin voidaan nykyisin tehdä kirkossa avioliiton siunaustilaisuudessa.

  9. Olen aivan samaa mieltä kanssasi Rouhe  ;D. Sulho on alkanut kutsua häitämme Saaruskaisen prinsessapäiväksi  ;). Ja muistaa toki mainita itsensä prinssinä: "se on se päivä, kun prinsessa saa komean prinssinsä". Mä olen muuten kyllä niiiiiiin kaukana mistään prinsessamaisuudesta, että kai sitä yhtenä päivänä vähän voi...  ;D.

×
×
  • Create New...