Flossband

Ammattilainen
 • Content count

  19
 • Joined

 • Last visited

About Flossband

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Olemme myös olleet soittamassa tosi monissa häissä, joissa on Annin pitopalvelu hoitanut ruokapuolen. Ilmeisesti aika iso firma. Ruoka heillä on aina ollut hyvääja henkilöstö poikkeuksellisen mukavaa. Joskus pitopalvelut ovat vähän ynseitä orkesterien kanssa ja erityisesti tulee kiistaa siitä kenen auto saadaan lähimmäs ovea Heidän kanssaan ei tällaista sanomista ole tullut.
 2. Mä sanoisin että humppatrio ois paras. Toki 3 soittajaa maksaa enemmän ku 2. Mutta tämä nyt oli vaan oma näkökulma. Yleensä se on näissä pienemmissä kokoonpanoissa 2-3 hlö niin että kaikki laulaa. Ja se on selvää että jos loppuillasta haluatte sitä ominta musiikkia niin sitten tuo dj on se valinta. Mutta jos näin ei ole niin sitten en kyllä nää järkeä tilata kahta eri esiintyjää vaan sijottaa sitten isompaan bändiin joka soittaa kaiken. Ja sekin oli hyvä pointti että setin takia tyhmä raahata hirveät kamat, ehkäpä bändi voisi jossain määrin käyttää DJ:n PA -kamoja tai sitten tilaa vaan niin akustisen bändin. Ja toki pienemmillä kokoonpanoilla on vähemmän kamaa. Mutta kokoonpano joka keikkailee jatkuvasti esim häissä ei kyllä varmaan hinnottele kovin paljon halvemmaks sitä yhtä settiä kun kolmea, harvoin pystyy tekemään kahta keikkaa illassa. Siinä siis yks näkökulma vielä asiaan.
 3. Täytyy sen verran kommentoida että tässä on sama homma kun bändienkin kanssa. Kun on ohjelmatoimisto välissä, voi hankaluuksia tulla. Ohjelmatoimisto välissä soveltuu parhaiten yritystilaisuuksiin tai baareihin mutta häissä varmasti varminta on olla suoraan yhteydessä artistiin. Se vähä mitä itse ollut tekemisissä ohjelmatoimistojen kanssa, niin aikamoista sähläystä se välillä on. Buukataan päällekkäisiä esiintyjiä, ei edes tiedetä ajoissa tilaisuudesta tai sijainnista yms Hyvä että tiedetään missä itse ollaan. Ja kaikki nämä tiedot saanut itse metsästää. Todennäköisesti tässäkin ollut asialla firma joka järjestää pääasiassa pikkujouluja yms ja lähdetty melkeen sillä setillä liikenteeseen "Joo no perushäät, soitat jotain". Varmaankin aika äkkiä buukattu todellisuudessa tuo esiintyjä. Ja on siis tässä maassa varmaan ihan asiansakin osaavia ohjelmatoimistoja mutta miksi maksaa häiden järjestäjänä yhdelle välikädelle josta tulee samalla informaatiokatkos? Vai onko niin että dj:t ovat pääasiassa toimistojen kautta. Ikävää kyllä, DJ:n idea (toisin kun bändin) taitaa olla juuri tuo että saadaan ihan sitä spesifisesti toivottua musaa
 4. Näin se kannattanee tehdä jos ei ole humppaa soittava bändi kyseessä. On kyllä joo aika kova nakki vetää monta settiä rockkia.
 5. Auts! Toi on jo aika paha setti. Kuinka teille on voinut käydä noin huono tuuri. Ei tosta tarinasta tiedä itkeäkö tai nauraa. Tuossa on kyllä tehnyt tilaaja virheen, ei ole tietenkään ajatellut sen tarkemmin että hei 200 vierasta, suurin osa yli 65, onpas kiva ROCK -bändi. Tietysti on kiva saada omaa makuaan vastaava bändi mutta tuo on aina kahden kauppa häissä, ei se homma kyllä niinkään toimi että 70-80% juhlayleisöstä murjottaa. Tottus on se että se kuka häät maksaa, vaikuttaa siihen suoraan mimmoista musaa siellä pääasiassa soitetaam (Jos hääpari itse maksaa niin sukulaisia ei kutsuta sitä kahtasataa vaan ennemmin kavereita yms) Ja mitä tuohon lopettamisajankohtaan tulee niin tuommostahan ei kannata sulattaa. Tietysti jos olette pubeissa yms pyörivä bändi niin olette ehkä tottuneet myöhäisiin keikka-ajankohtiin. Joskus saattaa juhlayleisössä olla kiistaa siitä että mitä halutaan kuulla, esim. vanhempi väki haluaisi soitettavan tanssimusiikkia koko illan. Yleensä ei käsitetä sitä että kenen juhlat on kyseessä. Häissä onkin hyvä olla liikenteessä porukalla joka ei kaihda sitä humppaakaan. Uskallan väittää että tanssimusiikki on yleisesti ottaen aika helppoa soitettavaa ettei jää ainakaan siitä kiinni kenelläkään. Mutta joo tosi törkeästi on kyllä topicin aloittajaa kohdeltu, harvinaisen rumaa tuommoiset soittelut yms.
 6. Sillä perustellaan se hinta ainakin itselleen että kuin paljon siinä on sitä vaivaa Eihän se oikeastaan asiakkaan ongelma ole, ja asiakkaan näkökulmasta riittää että hän saa hyvän orkesterin, siis sitä hintaa vastaavan mitä maksaa. Joku tämän ketjunkin on aloittanut, mutta taitaa olla soittaja itsekin, ei tosiaan ihmiset enää pidä noita hintoja niin kovina kun kaikki muukin on kallistunut. Joku onkin joskus sanonut että roudaaminen maksaa, ei soittaminen. Soittajien näkökulma on kuitenkin tämä, kyllä siinä on vähän eritavalla rasittunut jos oot ajanu johkin kauas etukäteisroudaamaan ja oot kotona kolmelta yöllä, kun että keikka ois tuolla ytimessä ja keikkareissun pituus jäis johkin vaivaseen 8 tuntiin. Ja nehän on niitä keikkoja joita pks-seudulla tuntuu musiikinopiskelijoiden bändit kahmivan Näin se vaan on. Aina ei voi saada kuitenkaan vaivaa vastaavaa hintaa ja keikka on aina keikka, oli sitten hieman kauempana.
 7. Harmi että joillakin on vieläkin tämä käsitys asiasta. Itsellä meni viime launtaina kotiovelta kotiovelle 16h. Ja oli kyllä kesän kuumimpia päiviä loppuillasta....
 8. Ja kyllä varmasti joku hiekottaa sen pihan ja laitatte sinne tyypillisiä ulkotulia vielä palamaan reitin varrelle
 9. Onnistuisiko jotenkin että häätanssin jälkeen juhlat siirtyisivät lähes kokonaisuudessaan sinne "isoon luokkahuoneeseen" ? Kyllä nyt iltapalan ja boolin pitää vaikka missä. Se varmasti vaikuttaa siihen missä porukka pysyy. Bändin kannalta ja ihmisten tanssimisen kannalta tämä on kaikinpuolin se paras vaihtoehto. Itsekin muistat eräät talvihäät jossa oli tuolla tavalla että erillisessä tilassa söivät ja sitten tulivat "liikuntasaliin " juhlimaan loppuiltaa. Toimi oikeen hienosti. Jos luokkatila kaikuu niin ei varmaan kaiu enää kun sinne sijoitetaan lähemmäs 100 ihmistä. Bändillä tulee kiire roudata kesken hääjuhlan jos heidän pitää tulla samaan tilaan. Lisäksi vieraat joutuvat katsomaan siitä johtuvan shown. Flyygelistäkään ei ole bilebändille isompaa apua. Tuo tilakysymys riippuu siis hieman bändistäkin. Jos tulee joku akustinen kokoonpano tai maksimissaan trio niin sitten voisi harkita myös sitä L muotoista tilaa.
 10. Kyllä kait tuo 300e kohtuullinen on näin kesäaikaan, tuossakin tuo esiintyminen on siihen aikaan ettei siitä oikein toiselle keikalle pääse? Tai mistäs sitä tietää Niin tosiaan mitä tuohon tuntipalkka-asiaan tulee. Otetaan vaikka tuo esimerkki että 4 hlö pyytää 1000e keikasta. Roudaavat vaikkapa vielä etukäteen ja saapuvat paikalle 3:lla autolla (bändikamat vaativat kuljetuskapasiteettia). Ajatellaan että matkakuluihin menee 100e päältä. Bändi on siis paikalla jo klo 15 roudaamassa. Tämän jälkeen jäävät joko odottamaan takahuoneeseen tai sitten ajavat jonnekkin muualle odottamaan keikkaa. Odottelun jälkeen klo 20:30 häävalssi ja siitä täydet setit puoleenyöhön asti tai jopa pidemmälle. (Yleisö haluaa tässä vaiheessa aina one more, mutta pakko lyödä loppu jossain vaiheessa) Rankka öinen roudaus vielä juhlivan yleisön läpi. Kotona joskus 2-3 maissa hikisen puvun kanssa rättiväsyneenä. Tässä nyt näyttäisi että tuntipalkka on noin 19 euroa. Työaika lauantai iltapäivästä yöhön yleensä noin 12h työpäivä. Todellisuus on kuitenkin että tässäkään ei ole vielä kaikki. Koko bändin kamojen yhteisarvo nousee helposti 10 tuhanteen, bändin markkinointi + kotisivut maksaa pari sataa vuodessa. Pukeuduttava on myös keikoille. Toinen vaihtoehto on että bändi vuokraa tarvikkeita, se tulee vähintään yhtä kalliiksi pidemmän päälle. Lisäksi hääkeikkoja tehdäkseen bändin on harjoiteltava ainakin hääparien häätanssitoiveet, pahimmassa tapauksessa nuotitettava kappale itse. Lisäksi muu vuosien taustatyö hommaan. Tuntipalkaksi voi laskea näillä vähennyksillä ehkä jotain reilua 10 euroa.
 11. Käydäänpäs hieman läpi. Tuossa on siis kaks ihmistä kyseessä, laulaja ja säestäjä. Voi olla etteivät he ennestään osaa kappaletta jolloin harjoittelevat sen? Sitten juhlapäivänä kumpikin vartavasten keskeyttää lauantaipäivän vieton, pukee juhlavaatteet yms ja lähtevät samalla tai eri autoilla ajamaan kirkkoon. Erityisesti naisartistilla voi laittautuminen kestää tovin. Sitten odottavat vuoroaan kirkossa, esittävät esityksensä ja jossain vaiheessa poistuvat paikalta, ajavat takaisin kotiin, vaihtavat juhlavaatteet pois... Kuten nimimerkki. Laulaja tuossa sanoi tuohon menee se "koko päivä" Toki tuo 210e voi tuntua hieman kohtuuttomalta siihen nähden mitä itse saa vastineeksi, jos tuo "ihan ok" meinaa että lauluääni ei ihan miellytä niin sitten kannattaa toki harkita uudestaan. Yleensä näitä tarjoavat esiintyjät kuitenkin poikkeuksetta kuulostavat hyviltä. Toki varsinaiseen orkesteriin nähden tässä on iso ero, kirkkolaulusetin takia ei ole roudausta, myöhäisiä työaikoja yms. Valitettava tilanne kuitenkin jos kokee maksavansa liikaa, mahdollisesti jos samat ihmiset esiintyisivät iltajuhlassa, olisi tuon kirkkoesityksen saanut ehkä hieman halvemmalla. Vinkkinä: Voi myös kannattaa yrittää neuvotella hinnasta, sitä varaakin saattaa noissa keikoissa hyvinkin olla, erityisesti jos häät eivät ole keskellä pahinta sesonkia
 12. Tämä keskustelu ei taida enää olla niin pinnalla, kyllähän täällä moni häitään suunnitteleva joskus aikoinaan ihmetteli kuinka bändit voivat pyytää niinkin karmeita hintoja kuin yli 500e (4-5 hlö kokoonpanot). Vedottiin siihen että ruoatkin joutuu tarjoamaan ja eihän se ole kuin soittamista, kivaa harrastelua. Ja on sitä monessa ketjussa käyty läpi että miksi ja miten se hinta on mitä on, peruspointtina näin että laskekaa itse te päivätöissä olijat mitä teille maksetaan lauantaista ja sunnuntaiyöstä Mutta nykyään ovat tainneet häitään viettävät hyväksyä tämän yleisen hintatason, kysyntää kuitenkin on julmasti kesäkuukausien ajalla (moni täälläkin markkinoiva bändi saisi kesän parhaille päiville 10 kertaa itsensä myytyä )
 13. Yleensähän tanssimusiikkiin pätee, että tulee aina kutakin tanssia kaksi kappaletta. Mekin jos valssilla aloitamme niin soitamme perään kaksi muuta. Sama juttu myös yleensä jos häätanssi olikin joku muu kuin valssi. Valsseja voi sitten tulla myöhemmin lisää (yleensä niitä aletaan sitten loppuillasta toivomaan vanhemman väen toimesta). Tuo traditio tosiaan hiemaan vaihtelee että miten on vanhempien valssia. Joskus vanhemmat tulevat mukaan häävalssin aikana. Tuntuu siltä, että toisessa valssissa melkein aina kaikki jo tanssivat. Vähän riippuu tuo jatkopuoli siitäkin mitä te haluatte häissänne soitettavat, yleensä siihen tulee muutakin perinteistä tanssimusiikkia. Jossei halua antaa liian humppa-häät -vaikutelmaa, voi siihen tulla vaikka jotain foxia jälkeen. Eiköhän se traditionaalisesti menisi sillä tavoin että seuraavaksi tangoa tms?
 14. No joo, kyllä se monesti alkuillasta varsinkin saa hääkeikoilla olla hyvinkin tarkkana noiden volumien suhteen. Huvittavinta on se, kun rullailet sitä / niitä 18" subbaria siinä nuorisoseuran talon lavan eteen lattialle. Edessä on yleensä se sukulaisten pöytä jossa ne kaikki mummot ja vaarit istuu. Ne meinaa saada paskahalvauksen kun näkevätkään sen. 7/10 tapauksesta tulee joku heti kyselemään, että tuleeko tuolta ääntä tuolta kaiuttimesta, että voisiko sen viedä jonnekkin muualle. Haha Tuo on kyllä aivan perustilanne, juurikin sitä 18" subbaria ja siellä nuorisoseuran /työväentalolla, ja tottakai vanhusten pöytä sijoitettu eteen. Tämä on semmoinen asia, joka kannattaa häitä suunnitellessa ajatella, jos mahdollista.
 15. On tainnut tuo yleinen hintataso päästä tämänkin asian puitteissa hieman ylemmäs, kuin se oli joitakin vuosia sitten. Kyllä varmaan pitopalvelunkin lasku on toista luokkaa myös, kun ruoan hinta noussut . Tuntuuhan nuo isoilta rahoilta, varsinkin itse maksettaviksi kun päivään liittyy muitakin kuluja. Varmasti löytyy noita halvempiakin vaihtoehtoja (aloittelevia bändejä?, jotain vanhempia tanssitrioja yms) Hinta/laatusuhde kannattaa toki ottaa huomioon ja se että eri ihmisillä voi toki olla erilaisia vaatimuksia. Toiset tykkäävät että on kiva olla live-musiikkia ja toisilla pitää olla stadion-luokan esiintyjä. Kyllähän tohon hintaan toki vaikuttaa se, että kuinka paljon sitä tekee "ammatikseen". Ja moni muu seikka. Saa nähdä laskeeko lama/laskukausi hintoja ?