Jump to content
Naimisiin.info

Hanna K

Ammattilainen
  • Viestit

    22
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.hannakorhonen.fi
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Paikkakunta
    Kuopio

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

825 profiilin katselua

Hanna K's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. Kiitokset NiElle ammattimaisista vastauksistasi sekä tässä, kuin muissakin keskusteluketjuissa, sekä kiitokset myös Hiipulle suosituksista. Vaihtoehtoisia rosoisen ilmeen jalokiviä on edelleen etsinnöissä, mutta valkeaa ja harmaata hyvin kestävää raakakiveä ei juurikaan ole muita kuin timanteissa. Yhden vaihtoehdon rouhealle ulkoasulle voisi tuoda harmaa timantti. Se ei välttämättä ole kuitenkaan niin utuinen, kuin niehkun aloituspostauksessa olevassa sormuksessa on, mutta sävyltään kuitenkin toivottuun suuntaan. Harmaa sävy voi olla jopa hieman metallimainen. Rouhean ilmeen jalokivien metsästys jatkuu...
  2. Hei Tipzilla! Ymmärrän täysin, minulla on juuri kuvailemasi mukaiset sormet Erittäin hyvänä vaihtoehtona on teettää juuri sellainen sormus kuin toiveissasi on, jos sopivaa ja mieluisaa sormusta ei löydy valmiina. Ota yhteyttä ( [email protected] ), jos haluat tietää lisää sormuksen teettämisestä, kerron mielelläni lisää. Voin myös laskea sinulle hinta-arvion toiveittesi mukaiselle sormukselle.
  3. Hei Vieras_Safiiri_*! Safiirit sopivat vihkisormuskäyttöön erinomaisesti, ne ovat riittävän kovia (Mohs 9) ja säilyvät hyvässä kunnossa jokapäiväisessä käytössä. Värivalikoimakin on safiirien osalta hyvin runsas. Jos et löydä valmiina mieluista sormusta, teettämällä saat juuri sellaisen sormuksen kuin toiveissasi on, juuri niistä materiaaleista kuin haluat. Ota ihmeessä yhteyttä ( [email protected] ), kerron mielelläni lisää teettämisestä ja voin laskea sinulle hinta-arvion toiveittesi mukaiselle sormukselle.
  4. Näin juuri, kuten ensimmäisessä vastauksessani sanoinkin, sormus on kuitenkin mahdollista sulattaa, puhdistaa ja seostaa uudelleen, tällöin keltakullasta saadaan tehtyä valkokultaa. Prosessi on työläs, joten sen vuoksi epäilin yksittäisen korun seostamista. Sepiltä kannattaa toki tiedustella työn mahdollisuuksia, se ei maksa mitään. Keltakultaisen sormuksen saa hyödynnettyä valkokultaisen sormuksen valmistuksessa myös niin, että sormuksen kulta hyvitetään uuden sormuksen hinnassa. Tällöin lahjasormus kuitenkin jää sepälle ja uusi koru valmistetaan uudesta kullasta. Vanha sormus menee kierrätykseen ja siitä valmistetaan uutta materiaalia.
  5. Hei Miian! Ikävä kyllä keltakultaista sormusta ei ole mahdollista muuttaa valkokullaksi. Ainoa keino on rodinoida sormus, eli sormus pinnoitetaan rodiumilla. Tämä ei kuitenkaan ole jokapäiväiseen käyttöön tulevalle korulle järkevä vaihtoehto, sillä pinnoite kuluu käytössä ja melko nopeasti pinnoitteen alta paljastuu keltakullan väri rumina läikkinä. Sormuksen sulatus ja kullan puhdistus, sekä seostus valkokullaksi on toki mahdollista, mutta tätä prosessia ei varmastikaan tehdä missään yksittäiselle korulle.
  6. Hei Flik! Teen korujen muutostöitä, sekä uniikkeja tilaustöitä. Jos tahdot, lähetä toiveesi minulle osoitteeseen [email protected], niin lähetän sinulle hinta-arvion ja mahdolliset muut ehdotukset sähköpostitse.
  7. Hei Vieras_Tiedustelija_*! Valmistan koruja tilaustyönä, juuri niillä mitoilla ja materiaaleilla kuin asiakkaan toiveissa on. Ota yhteyttä ([email protected]), niin katsotaan toivomiesi korvakorujen mallia ja timanttien kokoja ja määriä tarkemmin.
  8. Hei Flik! Profiililtaan puolipyöreä tai tynnyri sormus on mahdollista takoa tai hioa flakaksi, mutta sormuksen tulisi olla mahdollisimman paksu. Ohuemmissa sormuksissa aineenvahvuus ei riitä ja sormus ohenee muokatessa niin, ettei se enää ole riittävän kestävä käytössä. Sormus kannattaa yleensä tehdä kokonaan uusiksi, tällöin siitä saa tehtyä juuri saman vahvuisen ja muutoinkin samanlaisen kuin vihkistä.
  9. Hei pampuliina! Sormukset on mahdollista juottaa yhteen toivomallasi tavalla, jolloin niistä muodostuu yhtenäinen sormus. Keltakullan ja palladiumin yhdistämisessä ei ole mitään ongelmia materiaalitasolla ja ulkonäöllisestikin yhdistelmästä kuulostaisi tulevan tasapainoinen ja hyvännäköinen kokonaisuus
  10. Hei Aestas flos! Helmet kannattaa ainakin puhdistaa, tai puhdistuttaa paikkakuntasi kultasepällä. Jos puhdistus ei auta, helmet voi myös punoa uudelleen. Tunkkaisuus ja lika tarttuvat helmisilkkiin ja sen vaihtamalla asia saadaan viimeistään korjattua. Tässä vielä helmien huolto- ja käsittelyohjeet: Helmien kanssa tulee varoa eri kemikaalien käyttöä, esimerkiksi hiuslakka, kosteusvoiteet ja hajuvesi ovat vaaraksi helmille. Kuten muutkin korut, helmet tulisi ottaa aina pois uidessa, saunoessa ja suihkussa käydessä. Helmet tulisi puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen, jottei lika ja mahdolliset kemikaalit pääse vaurioittamaan helmen pintaa. Puhdistus tehdään pehmeällä kankaalla tai säämiskällä kevyesti pyyhkimällä (kostuta liina tarvittaessa). Helmet kannattaa puhdistaa välillä perusteellisemminkin, jolloin ne pestään miedossa saippuavedessä. Huuhtelun jälkeen kuivaus tehdään pehmeällä kankaalla, punotut helmet kannattaa jättää tasolle liinan päälle kuivumaan, jottei nauha pääse venymään. Samasta syystä helminauhan tulee olla täysin kuiva ennen käyttöönottoa.
  11. Hopeisen sormuksen rinnalle käy mikä vain. Eri jalometalleista johtuva rinnakkaisten sormusten kuluminen on sen verran vähäistä, joten siitä ei koidu ongelmia. Kun sormuksia huolletaan ja käytetään asianmukaisesti, ne kyllä kestävät. Lisäksi hopea on väriltään käytännössä valkoinen, joten se ei riitele minkään värin kanssa. Voit siis huoletta valita oman makusi mukaisen sormuksen vihkiksi Rodinointi tarkoittaa metallin pinnan päällystämistä rodiumilla, pintakäsittely tapahtuu samaan tapaan kuin esimerkiksi hopeoinnissa. Metallin pintaan tehdään ohut rodium-kerros, joka on vaaleampi kuin valkokullan oma väri. Tämä pinnoite kuitenkin kuluu käytössä ja rodinointi pitää uusia säännöllisin väliajoin, jottei pinnasta tule laikukas valkokullan tullessa rodinoinnin alta esiin.
  12. Hei -Nelly-! Ainakin Kuopiossa Kultart Oy:ssä on vanhojen korujen Vintage-shop, johon voi tarjota omia koruja myyntiin. Tämä olisi ainakin yksi vaihtoehto, en tiedä tarkemmin, missä muissa kaupungeissa tällaista palvelua on tarjolla.
  13. Hei Marena! Sormuksesta jäävä pala (ja muukin romukulta) voidaan hyvittää hinnassa korvakorun korjauksen tai muun kultasepäntyön yhteydessä. Palasta sinänsä ei tehdä uutta tappia, sillä se toisi ylimääräistä työtä (palan sulatus ja uudelleenmuotoilu yms.) muutoin yksinkertaiseen työhön. Helmien osalta on hankala sanoa niitä näkemättä, mitä niille kannattaisi tehdä. Joka tapauksessa, jos helmien pinta on mennyt rikki ja ne ovat tästä syystä himmenneet, ainoa keino on vaihtaa helmet uusiin. Jos nykyisillä helmillä on kuitenkin tunne- tai muuta arvoa, kannattaa vaihtamista harkita tarkkaan. Helmien kanssa tulee varoa eri kemikaalien käyttöä, esimerkiksi hiuslakka, kosteusvoiteet ja hajuvesi ovat vaaraksi helmille. Kuten muutkin korut, helmet tulisi ottaa aina pois uidessa, saunoessa ja suihkussa käydessä. Helmet tulisi puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen, jottei lika ja mahdolliset kemikaalit pääse vaurioittamaan helmen pintaa. Puhdistus tehdään pehmeällä kankaalla tai säämiskällä kevyesti pyyhkimällä (kostuta liina tarvittaessa). Helmet kannattaa puhdistaa välillä perusteellisemminkin, jolloin ne pestään miedossa saippuavedessä. Huuhtelun jälkeen kuivaus tehdään pehmeällä kankaalla, punotut helmet kannattaa jättää tasolle liinan päälle kuivumaan, jottei nauha pääse venymään. Samasta syystä helminauhan tulee olla täysin kuiva ennen käyttöönottoa.
  14. Kyllä vain, sormus venyy ja samalla myös ohentuu takoessa jonkin verran. Takomisen jälkeen sormukselle pitää tehdä koon muutos venymisen vuoksi (tämä on huomioitu antamissani hinta-arvioissa). Jos sormuksen on materiaalivahvuus ei ole riittävä, sitä ei kannata takoa ohenemisen vuoksi. Kun seppä on nähnyt sormuksen ja arvioinut, ettei sormusta kannata takoa, luotan tähän. Pintakäsittelytapoja on kuitenkin rutkasti ja uskon että vaihtoehdoista löytyy myös sinulle mieluinen tyyli
  15. Hei! Vanhan sormuksen pintakäsittelyä voi muuttaa melkeinpä minkälaiseksi vain. Muokkauksen hinta on 20-45€, riippuen pintakäsittelytavasta.
×
×
  • Create New...