KiMa

Rouva
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by KiMa

 1. Heippa, olen asunut vuoden Firenzessä ja oleskellut Roomassakin pitkiä aikoja. Lisäksi on tullut paljon kierreltyä Toscanassa. Poikennut olen Gardajärvellä ja Venetsiassa.. tämä siis taustaa... mua ei ole koskaan ryöstetty eikä ole koskaan edes yritetty ryöstää. Ja huom. olen vaalea ts. turistin näköinen. En ole myöskään kokenut mitään kestämätöntä lähtentelyä (inhoan tosi paljon "limaisia" gigoloja!). Joskus joku on huudellut mutta esimerkiksi nykyään ainakin Roomassa mua rouvitellaan vaikka olisin yksinkin liikkeellä, ja olen siis 29v. ja mielestäni melko nuorennäköinen (ei siis mikää tätilook). Joten jos lähdet miehesi kanssa niin luulisinpa, että saat olla rauhassa. Kannattaa käydä Italiassa, oma sydämeni on sinne jäänyt. t:KiMa
 2. Interhomelta, www.interhome.fi, voi vuokrata erikokoisia asuntoja/lomataloja viikoksi. Esim. Toscanassa heillä on aika paljon taloja, joista pääsee helposti kiertelemään maaseudulle ja lähikaupunkeihin. Meillä on ollut vuokralla talo Pistoiasta (vähän Firenzestä pohjoiseen) ja Roomasta, aivan Vatikaanin vierestä. Molemmat olivat mukavia ja siistejä. Lentoja kannattaa katella myös esim. Rayanairilta, koska ovat tosi halpoja. Itse en ole heillä lentänyt mutta kaverit ovat ja olivat tyytyväisiä.
 3. Meillä oli hieman tuohon tyyliin. Kutsuimme sukulaiset kirkkoon ja kahvitilaisuuteen. Ystävät saivat kutsun vain iltajuhliin, jotka alkoivat 19.30. Juhlaohjesääntöön kuitenkin laitoimme huumorityylillä, että jos uskonnollinen paatos kiinnostaa voi kirkkoon tulla patsastelemaan klo .... jne. Osa ystävistä tuli, osa ei. Meillä oli pienet häät, joten kaikki olivat kuulleet oikeastaan jo ennen kutsujen lähettämistä suunnitelmista. Keneltäkään ei tullut valituksia ainakaan päin naamaa, pikemminkin ystävämme kehuivat välitöntä iltajuhlaa.
 4. Kuuloosta ihanalta tuo teidän matka Vipsu! Olisipa ihana päästä käymään taas Italiaan.
 5. Mä laitoin meikkini itse viime lauantaina ja hyvä tuli. Pysyi todella hyvin. Itse en halunnut mennä ammattilaiselle, koska ammattilaisten laittamista pohjista on vähän huonoja kokemuksia. Ovat varisseet jossain vaiheessa iltaa ja naamataulu on tullut aivan järkyttävän näköiseksi. Niinpä testailin tuossa pitkin syksyä eri meikkivoiteiden kestoa ja löysin juuri oikeanlaisen itelleni. Jänityksestä vielä, että ei käsi tärissyt vaan pikemminkin tilanne rauhoitti. Sain keskittyä kokonaan meikin laittoon ja unohdin täydellisesti jännittää.
 6. Kävin tänään tilaamassa hääkimpun ja muut kukat elikkä - valtikkakimppu valkoisista liljoista - heittokimppu - 3 kpl vieheitä - kimppu kahvipöytään liljoista ja vihreästä - yksittäisiä neilikoita pulloihin koristeeksi pöytiin iltajuhliin - liljoja koristeeksi pöytiin kahvitilaisuuteen Kaikki yhteensä 127 euroa. Yllätyin iloisesti sillä toisesta paikasta olisin saanut 130 eurolla vain hääkimpun ja vieheet. Lisäksi floristi on mielettömän hyvä!
 7. Täällä myös yksi paljasjalkainen turkulaismorsio. :)Meillä avioliiton siunaus on Katariinan kirkossa. Ja juhlia juhlitaan sitten sekä Nummen seurakuntakodilla että Raatihuoneen kellarissa muutaman kuukauden päästä.
 8. Vielä kuumuudesta... riippuu tietenkin mihin on menossa Italiassa. Kaupungeissa on kyllä tuskastuttavan kuuma esim. Rooma, Firenze ja Venetsia. Toisaalta myös toukokuun alussa voi olla kuuma (tänä vuonna oli kuulemma vappuna Roomassa sellaiset +30c) ja voihan syyskuussakin olla tosi kuuma, ainakin muutamat ensimmäiset viikot. Tietenkin saarilla, merenrannalla ja maaseudulla helle ei tunnu niin kamalalta. Olimme kaksi vuotta sitten kiertelemässä Toscanassa juuri heinäkussa mutta ilma ei tuntunut mitenkään hirveän tukahduttavalta. Meillä oli autossa ilmastointi, joten matkanteko oli aika mukavaa ja Toscanan korkeissa kukkulakaupungeissa käy aina pieni tuulenvire, samoin keskiaikaiset kujat ovat mukavan viileitä. Heinäkuussa muuten Toscanassa kukkivat auringonkukat mielettömän isoina peltoina! ;D
 9. Netin kautta en ole varannut, puhelimella ja faxilla kylläkin. Toscanalaisilla kaupungeilla on aika hyviä omia sivustoja netissä, joihin on kerätty kaupungin alueella tai kunnan alueella olevia hotelleja yhteystietoineen ja nettiosoitteineen. Ei muuta kuin googleen ja surffailemaan!
 10. Ciao, olen kierrellyt Toscanassa sekä omalla autolla, bussilla ja junalla. Ja mielestäni seutu on aivan ihanan romanttista ja kaunista. Umbriassa olen käynyt Assisissa ja Perugiassa. Assisi on aivan ihana paikka, suosittelen todella Pyhän Fransiscuksen kirkkoa ihanine freskoineen. Toscanassa on taas tosi monia kauniita paikkoja: -Siena on aivan ihana ja tunnelmallinen paikka (yleensä koko kaupunki, Duomo, keskusaukio=Piazza del Campo, Palazzo Pubblico=kaupungintalo) -San Gimignano, hyvinsäilynyt keskiaikainen kaupunki tai pikemminkin kylä. Ihana paikka vain kaduilla harhailuun. Luonnollisesti Duomo on hieno freskoineen. -Pienza, pieni tunnelmallinen kylä, jonka keskusta on uudistettu renessanssityyliin. Yövyimme tässä kylässä muutaman yön ihanassa pienessä huoneistohotellissa (jos kiinnostaa niin voin antaa paikan tiedot) aivan muutaman kymmenen metrin päässä keskuspiazzalta (kylä on siis todella pieni!). Kylän toiselta reunalta on ihanat näkymät toscanalaiselle kumpareiselle maaseudulle ja värit auringonlaskun aikaan aivan ihanat. -San Galganon luostarin rauniot. -Sant'Antimon luostari ja kirkko -Firenze!!! Paljon paljon nähtävää. Meillä oli matkalla käytössä Kaupunkikirjojen Firenze ja Toscana -opas ja kaikki edellämainitut löytyvät sieltä. Toscanassa muita ihania paikkoja on mm. Cortona, Arezzo, Montalcino, Montepulciano, Pisa, Volterra, Lucca. Kaupunkikirjan aluekarttoihin on muuten merkitty myös luonnonkauniit tiet ja näköalapaikat. Sienan kaakkoispuolelta (akselilta Pienza, Montepulciano, Asciano, Montalcino) löytyy juuri sellaista ihanaa kumpuilevaa maisemaa. :'( Suuri huokaus, sydämeni sykkii Toscanalle ja Italialle. Katsottavaa löytyy niin paljon ja Toscanaan voisin lähteä uudelleenkin mutta häämatkamme suuntautuu aivan muualle. :-/
 11. Ciao, Italiahan on mitä ihanin matkakohde Heinä-elokuussa taitaa olla aika kuuma niinkuin muutkin tuossa jo kirjoittelivat. Mielestäni kevät on ihanaa aikaa Italiassa, siis huhti-toukokuu. Mutta syyskuukin on mukavaa aikaa. Rooma on aina ihana ja romanttinen paikka häämatkan kohteeksi. Samoin autoilu Toskanassa tai Umbriassa. Kummassakin on ihania ja romanttisia pieniä keskiaikaisia kyliä. Ja niin kauniit värit auringonlaskun aikaan. Nyyh, ikävä! Firenze on myös käymisen arvoinen. Etelä-Italiassa en ole itse käynyt mutta ystäväni kyllä ja he kehuivat tosi paljon Sisiliaa. Olivat siellä autoilemassa huhtikuussa. Saari oli kuulemma aivan uskomattoman vihreä ja upea. Joten koko Italia taitaa olla käymisen arvoinen, valinta vaan on niin vaikeaa. Tulipa haikea olo, kun muistelin taas Italiaa.
 12. Me lähdetään Thaimaahan, Khao Lakiin kahdeksi viikoksi ja loman aikana osallistumme myös sukelluskurssille. Jännää! 8) syy:ei olla koskaan käyty Aasiassa ja monet ovat kehuneet Thaimaata. Khao Lakin pitäisi olla myös rauhallinen kohde eli juuri sopiva häämatkalaisille. Sukelluskurssista olemme haaveilleet jo pitkään. Kiva päästä vilkaisemaan vedenalaista maailmaa Similanin saarille.