Jump to content
Naimisiin.info

töttöröö

Morsian
  • Viestit

    11
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Paikkakunta
    Jyväskylä

töttöröö's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. tämä oli sulhon idea, minusta kiva, kun en itse ole varsinaisesti sydänjuttu-ihmisiä. Jotenkin, kun nämä vuodet on tässä vierineet niin, että meidän perheetkin on sekaisin kauanko me ollaan oltu yhdessä. Ensi vuonna meille tulee yhteistä historiaa täyteen 8 vuotta, mutta monihan muistelee että se on jotakin kolmisen-nelisen vuotta. Päätettiin sitten että kun näin 8 vuoden jälkeen on hyvä mennä naimisiin, niin laitetaan hääkarkeiksi kahvin kanssa after8-suklaita, oikeastikin hyviä ja on niistäkin tarina kerrottavana. Ehkäpä liimataan violetti satiininauharusetti siihen käärepaperiin, jotta saadaan ne mätsäämään muuhun
  2. töttöröö

    kimpun ja sukkanauhan heitto

    olin ensin tästä heittoasiasta sitä mieltä, että en heittele mitään. Sitten jostain poimin vinkin heittää kimppu kukkia niin, että avaa kimpun kääntyneenä selin vieraisiin (esim ruusukimppu), ja kukkia riittää vaikka kaikille. No, en ole vielä päättänyt asiaa lopullisesti, mutta tätini kanssa päätetiin (ollut kihloissa 20v, mutta monista syistä johtuen eivät ole menneet koskaan naimisiin) että kun heiton aika tulee, hän menee eturiviin ja kaivaa esiin vanhan pesisräpylän. Saadaanpa vähän huumorinpoikasta tilanteeseen.
  3. Meille ei tule alkumaljaa lukuunottamatta alkoholitarjoilua häihin. Minun tilanteessani juttu on siis niin, että niitä alkoholisteja todella löytyy ja heidän juomisensa koskettaa myös heidän läheisiään. Meille itsellemme asia olisi ollut lähes sama, tarjoillaanko vai ei, mutta koska suvuissamme on alkoholisteja jotka todella voivat pilata paitsi juhlamme, myös seuraavat päivät, päädyimme jättämään tarjoilut pois. En pysty ajattelemaan, että on jokaisen aikuisen oma häpeä, jos ei pysty hillitsemään itseään tai juomistaan, kun on läheltä nähnyt, kuinka juominen ja rähinä vaikeuttaa myös muiden elämää. Kenties joku sukulaisistamme tai perheenjäsenistämme joisi itsensä ulos juhlista, mutta emme voi olla välittämättä siitä, mitä juhliemme jälkeen tapahtuu. Esimerkiksi putki jää päälle ja riehuminen alkaa kotona tai kylillä, ja mitä kärsimystä se aiheuttaa muille rakkaimmillemme, jotka joutuvat elämään tämän alkoholistin kanssa juhlia seuraavat päivät. Ymmärrättekö mitä tarkoitan? Emme siis välitä, juoko joku itsensä koomaan, vaan siitä, mitä siitä seuraa. Jokaisen on otettava huomioon vieraansa ja näiden "taipumukset". Emme tietysti voi ottaa kantaa siihen, miksi esimerkiksi kyseisten juoppojen perheet heitä vielä katsovat, mutta voimme vaikuttaa siihen kuinka hyvin he juhlissa viihtyvät ja kuinka mielellään he tulevat paikalle. Ajattelimme asiaa myös budjetin näkulmasta, sillä ratkaisu myös antaa meille mahdollisuuden panostaa hyviin valokuviin, häämatkaan tai vaikkapa ruokailuun. Pohdimme asiaa niin, että onko vierailla, jotka haluaisivat tarjoilua, vähemmän mielekkäät häät kuin mitä niillä vierailla olisi, jotka eivät juo, jos juhlissa olisi tarjoilua.
  4. Me varattiin kesäkuulle 2011 Vesangan kylätalo eli Rientola. Vihkiminen on Vesalan riihikirkossa, joten siirtyminen juhlapaikalle sujuu helposti (välimatka n 5 km). Paikkaa on ilmeisesti juuri rempattu, sisätilat etenkin keittiö ja wc:t olivat todella siistit ja muutenkin paikka on suht hyvässä kunnossa. Tuolit, pöydät ja astiat on myös uusittu. Paikka on sisältä aika vihreä, mutta toisaalta kesähäihin sävyt sopivat oikein hyvin ja kun verhot ottaa pois niin paranee. Myös tekniikkaa oli aika hyvin, äänentoistolaitteet ja karaoke, ja ikkunoissa pimennysverhot jos haluaa iltaa kohti luoda hämyisempää tunnelmaa. Ainoa mikä vähän aiheuttaa päänvaivaa on, että tila on lopulta aika pieni eli meidän 60 vierasta juuri mahtuu, ja tanssille jää aika vähän tilaa. Lisäksi varausviestimme jälkeen ei ole paikan varauskirjan pitäjästä kuulunut mitään, pitää vielä tarkistaa että varaus on todellakin tehty.
  5. Meillä on alusta asti ollut harkinnassa, että paikalla olisi vain perheemme, tosin olemme nyt päättäneet kutsua noin 40 henkeä. Olen ikuisesti onnellinen että en ole kenellekään luvannut kutsua, ja olen vain sanonut kyselijöille, että emme ole päättäneet ketä kutsumme, ja ainoat varmat ovat perheenjäsenemme. Varmaan joku voi siitäkin loukkaantua, mutta eipä tarvitse tuskailla sen kanssa, kehtaako jättää kutsumatta kun on "luvannut".
  6. Minä olen oppinut sen, että jos koristeita ei juurikaan ole, niihin tai niiden puuttumiseen ei oikeastaan edes kiinnitä huomiota. Mutta jos koristelut ovat kökköisiä tai mauttomia, ne kyllä huomataan ja se jää mieleen. Eli tässäkin voisin omia häitäni suunnitellessa miettiä, että jos budjetti on pieni, niin enemmän on vähemmän. Mieluusti muutamia hyvin harkittuja vaikka sitten suurempia koristejuttuja tai asetelmia esimerkiksi. Toki juhlapaikan ilmeellä on paljon tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tarvitaan somistukseen. Itselle on mieleen kökkönä koristeena jäänyt muinoin eräistä häistä sellaiset muoviset ruusuköynnökset, jotka menivät pitkin pöytiä. Kutsut tulee aina syynättyä tarkkaan, joista mieleen on jäänyt ihanat persoonalliset kiinnitysideat kaikille liitteille, esim juhlaohjesäännöt ja reittikartat. Jos askartelee itse kutsut niin minusta on tärkeää että ne ovat huolellisesti tehdyt. Saa siis olla askarrellun näköiset, mutta minä haluaisin, että esimerkiksi kutsu, jossa on tavallaan sellaiset ovet, eli aukeaa keskelta kantta, niin että ne kannen osat olisi leikattu suoraan eikä keskellä olisi rakoa Tosin ehkä kyseisistä häistä kokonaisuutena jäi mieleen sellainen viimeistelemättömyys, joka ei liittynyt pelkkiin kutsuihin. Myös sellainen jää mieleen, jos juhlissa on selkeästi tingitty vaikkapa menusta, mutta sen sijaan käytetty rahaa painatettuihin servetteihin ym yksityiskohtiin, joista tietää että ne eivät ole olleet ilmainen lisä koristeluihin.
  7. Kuulostaa kateellisten panettelulta Tsemppiä sinne!
  8. töttöröö

    Jos ei halua kaasoa

    Nyt kun aletaan olla perheenperustamis- ja naimis-iässä, niin minun tuttavapiirissä ainakin on tullut esille enemmänkin epämiellyttäviä seikkoja kaasoihin ja bestmäneihin liittyen, ja se on minultakin vienyt maun koko kaasotouhusta. Nimittäin: kaasojen ja bestmänien nimityksiä käytetään hyväksi tilanteissa, kun halutaan joko loukata jotain henkilöä (osoitetaan jollekin henkilölle asiaa kiertämällä että huomasihan tämä että häntä ei ole pyydetty kaasoksi), tai halutaan kostaa jotain. Tosin sama koskee myös hääkutsuja, niistä kuulutetaan kaksi vuotta etukäteen, ketkä kutsun tulevat saamaan ja ketkä eivät. Niille, jotka eivät ole kutsuja saamassa pitää tietysti myös suureen ääneen ihmetellä häiden järjestelyitä. Pikkuisen tekee pahaa katsoa touhua vierestä, ja tuntuu hassulta että aikuiset ihmiset alentuvat moiseen. Minäkin olen monesti ihmetellyt kaasoasiaa itsekseni. Ongelmani on se, että työkaverini, jotka eivät ole minulle erityisen läheisiä, pystyisivät hoitamaan homman hienosti apunani ja minun ei tarvitsisi stressata mistään. He ovat tapahtumatuotannon ammattilaisia ja olisivat innoissaan auttamassa. Toinen puoli asiassa on läheisemmät ystäväni, joista en sitten kuitenkaan luota että homma toimisi. He ovat ihania ihmisiä ja ystäviä, mutta aikamoisia sähliä osa. Valinta olisi vaikea kun itsekin haluan ja olen tottunut tietynlaisiin toimintatapoihin, että hommat toimivat jämptisti ja tyylikkäästi. Kaikkien pohdintojen jälkeen minäkin olen päättänyt olla ilman kaasoja, kun miehen kanssa hoidellaan järjestelyitä yhdessä ja ei tarvitse selitellä kenellekään.
  9. Tulin lopulta siihen tulokseen, että yv:llä voi kysellä
  10. Meilläkin olisi juhlapaikka hakusassa kesäkuulle 2011. Äitini oli joku aika sitten Priimuksessa muistotilaisuudessa, ja oli tietysti katsellut paikkoja ja ruokia "sillä silmällä" Kuulemma heillä on jonkunlainen rantahuvila, jossa voi viettää häitä, en kylläkään tiedä vielä tilojen koosta. Ruoka kuulemma oli todella hyvää ja edullista, kunnon sisäfilepihveineen kaikkineen menun hinta oli 25 euroa/hlö. Nyt on tainnut tulla uusia paikkoja jyvässeudulle, olis kiva saada tuoreita kokemuksia palvelusta ja hintatasosta
×
×
  • Create New...