Jump to content
Naimisiin.info

Briitta

Morsian
  • Viestit

    27
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Gender
    Male

Briitta's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. Hei, eipä ole tullut vähään aikaan käytyä foorumilla joten en ole huomennut kysymyksiä Auringonkukkien kanssa kävi vähän huonosti, eli kukkivat eri aikaan, osa ehti mennä yli ja toiset ei kunnolla puhjenneet kukkaan. Kannattaa myös käyttää tarpeeksi suurta riviväliä, ja matalia lajikkeita. Meillä korkeaksi kasvaneet varret kaatuivat pienempien päälle siten vähän tuhoten niitä. Ostimme muutamia aurongonkukkia lisäksi, omiakin kyllä käytimme. Erityisesti pidin ruosteenpunaisista kukista, tuolta aiemmin mainitusta isoäidin kukkakaupasta (?) tilasin siemenet. Ötökkä ongelmaa ei enää ollut kun ehti muutama kylmempi ilta olla ennen häitä. Suurin ongelma mun mielestä nyt tässä omien kukkien kasvattamisessa on et saa tarpeeksi suuren määrän kukkimaan juuri oikeaan aikaan. Meillä oli pieni penkki, 1m*2,5m, mutta isommalla alueella todennäköisesti saa paremman sadon. Tsempit kasvattajille!
  2. Kävin ammattilaisella meikissä häihin ajatuksena se että säästän rahaa; kunnon pohjustusaineiden ja meikkien ostamiseen helposti uppoaa se 70e minkä tuo meikki maksoi. Jälkiviisaana sanoisin ettei kannattanut; koemeikissä jo kesken meikkauksen meikkivoide kulahti, se vaihdettiin toiseen mikä ei myöskään kestänyt muutamaa tuntia pidempään. Sävyt oli aika neutraalit ja meikkiä tosi paksu kerros. Meikkaaja myös neuvoi ostamaan puuteripaperia jolla sitten voi poistaa kiiltoa päivän aikana; tätä paperia kun käytin niin se kuori viimeisetkin jäljellä olleet puuterit ja meikkivoiteet nenän päästä. Kaasoni on hyvä meikkaaja, olisi siis kannattanut ostaa ne meikit omaksi ja antaa hänen meikata; olisi ainakin ollut sitten tuotteita millä korjata pois lähteviä meikkipohjia.
  3. Briitta

    Oulun kukkakaupat

    Välivainion puutarhasta minulla on vähän samanlaiset kokemukset kuin parilla aikaisemmalla kirjoittajalla. Kansio oli vanhanaikainen, eikä minua palvellut henkilö osannut oikein tarjota mitään mielipiteitä tai suosituksia vaikka olin avoin ehdotuksille ja ajatus vähän hukassa sen suhteen mitä haluan. Floristi ei minua palvellut vaan käski myyjän hoitaa homman kun oli jo aloittanut, floristi itse tuli paikalle hieman myöhemmin. Varmaan sieltä olisin saanut kimpun kun olisin tasan tarkkaan sanonut minkälaisen haluan. Hintatasokin tuntui korkealta, kimppu 70-90e, 4 viehettä (15e/kpl) ja 2 rannekukkaa 25e/kpl. Vihertalosta kävin myös kysymässä mutta olin liikkeellä 2 viikkoa ennen häitä joten heidän floristilla oli tilauksia niin paljon etteivät voineet lisätilausta ottaa. Puutarhan yleisilmeestä ja leikkokukkavalikoimasta kuitenkin jäi sellainen olo että heiltä olisin saanut enemmän itseni näköistä kimppua ja muuta palvelua. Vieheet heiltä olisi saanut 10e/kpl. Viimeisenä kävin Aleniuksen puutarhalta, ja sieltä sitten tilasinkin kukat. Floristin kanssa suunnittelimme kimppua noin 15 minuuttia, ja aika oli niin lyhyt ettei suunnittelumaksua peritty. Hän ehdotti heti kimppuun jotain luonnosta löytyviä aineksia kuten pihlajanmarjoja ja meillä heti synkkasi muutenkin. Tilasin kimpun 70e, heittokimpun 15e, morsiusneitojen kimput 10e/kpl, hiuskukan kaasolle 5e ja sulhasen vieheen 12,50e. Olin ajatellut itse tehdä loput vieheet mutten lopulta ehtinyt, ja sain vielä toiselle kaasolle ja bestmanille myös vieheet kun aamulla soitin ja ne olivat parin tunnin kuluttua valmiin kun tilausta haettiin. Kimppu ei ollut juuri sellainen kun sovittiin mutta kuitenkin mieluinen. Sovittiin esim. että tehdään edullisemmalla tekniikalla eli omin varsin mutta se olikin tehty tuollaiseen telineeseen mutta hinta pysyi silti samana. Puutarha oli tosi nätisti somistettu josta tuli olo että sieltä saa myös kauniit kimput ja vieheet. Kanervasta kysyin tarjousta jo aiemmin keväällä ja kimpun hinnaksi annettiin reilusti yli 100e. Floristi kuitenkin huomasi ilmeestäni että kallista on joten sanoi että jos haluan että kimppuni maksaa esim. 60e niin he tekevät kimpun sillä rahalla valikoiden edullisempia tekniikoita ja kukkia. Myös Kanervassa liikkeen yleisilme on nätisti somistettu joka kertoo jo jotain siitä minkälaisia kimppuja heiltä on saatavilla. Pöytäkoristeiksi ostimme auringonkukkia ja gerberoita Stockmannin kukkakaupasta, olivat halvempia siellä kuin noilla puutarhoilla.
  4. Meilläkin juhlat juhlittu Peuhussa ja hyvin toimi juhlatila! Noin 80 henkeä istui yläkerrassa toisella puolella ja takan toisella puolella oli noutopöytä, joka sitten kerättiin pois tanssin alta. Tanssin aikana tarjottiin sitten huoneen seinustalla olleista pöydistä boolia ja iltapalaa. Juhlimme häitä elokuun lopulla ja ulkona oli jo aika viileää mutta yläkerrassa tuli silti kuuma, varmaan palamassa olleet liki 30 kynttilääkin tuohon vaikuttivat. Yläkerrrasta voi avata muutamia ikkunoita ja lämpöpattereita pienentää. Ulkona oli tuolloin jo ihan pimeää illalla. Meillä oli joitain lyhtyjä, ja paikan päällä on muutama pihavalo mutta esim. jouluvalosarjoilla olisi voinut luoda kivaa tunnelmaa ja lisävalaistusta uloskin. Vuokratessa kannattaa huomioida että viereissä asuu tosiaan tuo aluevalvoja, joka oli kyllä tosi ihana ihminen ja pitkin iltaa juoksi meille lisää astioita antamassa ja neuvomassa tiloja ja laitteita. Mutta siis huomioitavaa on että tuossa aluevalvojan talon päädyssä on myös saunatila, jota vuokrataan erikseen (erikseen on sitten vielä sauna siellä rannassa) ja meidän häiden aikaan siellä sitten oli OUSlaisilla saunailta. Tavalliset viinilasit ovat tosi pieniä, näyttivät ehkä enemmän konjakkilaseilta. Löytyi myös suurempia laseja joita meillä sitten oli vaan hääparille. Viinilaseja ei ole kuitenkaan kovin montaa, pieniä ehkä noin 80 ja suurempia vähemmän. Meille keittiössä päänvaivaa aiheutti perunamuusin valmistaminen; paikan päältä löytyy tähän tarkoitukseen vain yksi tavallinen sähkövatkain. Tarjoilijoiden välittäjä oli ensin sitä mieltä ettei muusin valmistaminen onnistu mutta lopulta tarjoilijat sen suostuivat tekemään parilla käsivatkaimella. Palkkasimme 2 tarjoilijaa tilaisuuteen ja he työskentelivät noin 7 tuntia. Pärjäsivät hyvin mutta olivat sitä mieltä että olisi voinut olla vielä yksi tiskaaja apuna niin ei olisi niin kiire ollut. Niin vuokra-ajasta vielä sellaista että aika on tosiaan vuorokausi 00-24. Meillä oli pe-su vuokrattuna. Jos on myös sunnuntain varannut saa juhlia jatkaa vaikka aamuun asti, kuulemma jotkut juhlineet aamu 7 asti. Yöpymään, eli nukkumaan, paikanpäälle ei kuitenkaan saa jäädä. Me koristelimme paikan ja valmistimme ruuat perjantaina, juhlimme lauantaina ja sunnuntai-aamupäivästä appikset olivat siivonneet paikat.
  5. Briitta

    Pöytäkartat

    Meille tulee pöytäkarttaan pöytänumerot ja nimilistat. Samanlaiset laput myös pöytien päähän, on siis määrätty vaan pöydät, ei istumapaikkoja. Paitsi lähipiirille eli meille, kaasoille, bestmanille ja molemmille appiksille. Amerikkalaisilla The Knot ja Martha Stewart Weddings sivustoilla on hääsuunnitteluun muistilistoja, vieraslistoja ym ja pystyy myös piirtämään pohjapiirroksen ja tekemään istumajärjestyksen juhlatilaan. Tuollaisen sitten kun saisi isokokoisena tulostettua.. Yksissä häissä toi 'esittäytyminen' oli hoidettu siten et nimikortin toisella puolella luki esim. hääparin ystävä, sulhasen serkku jne joka selitti kyseisen henkilön yhteyden hääpariin.
  6. Mulla on kasvamassa mm. auringonkukkaa, kehäkukkaa ja ruiskukkaa elokuun lopun häihin. Ensimmäiset istutin toukokuun keskivaiheilla ja ovat jo hyvässä kasvuvauhdissa, auringonkukan varretkin noin metrin korkusia. Lisää siemeniä ripottelin vapaaseen kukkapenkkiin ennen juhannusta ja nämä ovat vasta itämässä. Asun Oulun korkeudella. Minua mietityttää miten kukat tulisi käsitellä etteivät niissä mahdollisesti olevat ötökät juoksentele pitkin pöytiä ja vieraitten ruokalautasia kesken juhlan? Olen suunnitellut et leikkaan itse kukat varsista irti, ja näitä ripotellaan muutamia pöydän keskelle. Osaako kukaan arvella kestävätkö kukat näin yhden päivän vai pitääkö alkaa kehitellä jonkinlaista kostutusta yksittäisille kukille?
  7. Briitta

    Kaitaliinat

    ^Pari sivua taaksepäin tässä ketjussa mainittiin saksalainen nettikauppa jossa oli 3-4 erin levyistä kuitusilkkiä, 8-60cm levyisiä.
  8. Haaveissa myös perinteinen mansikkakakku tuunauksilla. Ajattelin että ulkonäköön voi kivasti vaikuttaa erilaisella pursotuksella, esim Kinuskikissan blogissa on paljon erilaisia pursotustyylejä.
  9. Meille on varattuna Oulunsalon Peuhu ensi elokuun loppuun. Viime viikolla kun varasin meille oli vielä heinakuussa ja elokuussakin vapaita viikonloppuja, heti vaan kyselemään jos kiinnostaa! Talohan on punainen 2 kerroksinen hirsitalo, jossa keittiö alakerrassa ja varsinainen juhlatila ylhäällä. Meille tulee ilmeisesti noin 100 vierasta ja silloin noutopöydän mahtuu kattamaan yläkertaan. Tilaa on lähes 200 hengelle jolloin varmaan joutuu hieman jakamaan vieraita eri huoneisiin. Hinta on 170e/vrk tai OYS:ssa työskenteleville 90e/vrk, vrk alkaa aamulla ja loppuu klo 24. Paikasta ei netistä oikein löydy kuvia mut tässä ketjussa pari sivua takaisinpäin löytyy pari kuvaa ja yhteystiedot.
  10. Pienille häille sopiva vois olla Korvenkylän nuorisoseura. Minusta talo on nuorisoseurantaloksi kaunis sisältä. Kävimme viime vkl tanssikurssin aikana katsomassa paikkaa ja näytti aika pieneltä jonka vuoksi meiltä voi jäädä väliin. Sanoivat että on siellä pidetty 120hlön häitäkin mut sit täytyisi pöydät kasata pois ruokailun jälkeen ja osa porukasta ollut ulkona teltassa. Pihalle saa kesällä teltan joka voi olla mukava.
  11. OT: minustakin yli 100 henkeä on isot häät, mut tuo alle 50 on jo pienet. Voihan sisaruksia olla monta ja heillä perheet niin näistä vain lähimmistä jo voi tulla 50 henkeä. Mut itse asiaan, olisin myös kiinnostunut kokemuksista, onko kaduttanut jälkeenpäin. Meillä kokoa voisi rajoittaa raha, en usko että kovin suuria juhlia saamme säästöillä maksettua. Toisaalta pienten häitten ajatus viehättää intiimiydessään mutta tulee sitten hankalaksi vetää raja kutsuttujen määrään. Yli 100 hengen häät tuntuis jo aika epämiellyttäviltä, alustavassa 'kaikki kutsutaan'-listassa on suunnilleen tuo 100 ja tuntuu jo paljolta.
  12. Kutsuja ei ole vielä edes aloittettu tekemään mutta alustavan vieraslistan olemme tehneet ja molemmat olemme kaikki tavanneet, tuntemisesta ei voi puhua puolison sukulaisten kohdalla jos jossain sukujuhlissa on nähty. Tai nytpä tuli mieleen että yks sulkin kaverin avec on minulle tuntematon, onhan tässä kyllä vielä silti aikaa et saatetaan ehtiä hänenkin kanssa tavata.
  13. Mua ihmetyttää tää ajattelu et kyllä nyt omat syömiset pitää kustantaa. Meettekö te ravintolaankin porukalla syömään ja annat jonkun muun valita annoksesi ja maksat sen sitte mukisematta? Tuskin koskaan vierailla on hääruokailuun mitään sanottavaa, joku voi haluta vaikka vähän halvempaa ruokaa mutta kaikille kuitenkin se sama hääparin valitsema annos kannetaan. Toinen ihmetystä herättänyt ajatusmalli on että vähän tuntemattomammille ihmisille annetaan pienempi lahja. Kyllä te niillekin ihmisille olette tärkeitä kun ovat vaivautuneet teidät häihinsä kutsumaan. Minua lähinnä ihmetyttäisi kutsu vähän tuntemattomampien random ihmisten häihin.. Itse ajattelisin että 10e on naurettavaa häälahjaksi mutta jo 20e on ihan sopiva opiskelijalle, riippuen ihan täysin tietysti ihmisen rahatilanteesta. Ei kuitenkaan ole hyvien tapojen mukaista odottaa hyvintoimeentulevilta ihmisiltä suurempaa lahjaa, heilläkin voi olla monenmoista tärkeää menoa (esimerkiksi lainoja) rahoilleen. Itse olemme laittaneet 40e pariskuntana, itselläni ei ole tuloja joten miehen tienesteillä eletään. Jos olisi ollut vaatimuksena tai yleisenä tapana että 100e annetaan häälahjaksi niin olisimme luultavasti kaikista häistä tähän mennessä jääneet pois kun ei olisi ollut varaa tuohon. Useimmiten tämä rahalahjatoivekin esitetään kutsussa tyyliin 'tärkeintä on että juhlitte kanssamme, muistaminen ei ole tarpeen mutta jos kuitenkin haluatte niin laittakaa rahaa' Tällaisen viestin jälkeen ei ole hääparilla mielestäni sijaa arvostella jos joku on jättänyt rahan laittamatta. Kyllähän se tiedetään että häät ovat suuri kustannus monille pareille mutta ei kannattaisi laskea sen varaan että häälahjaksi saaduilla rahoilla ne kustannukset katetaan. Häät ovat parin oma valinta ja he tekevät päätökset kaikista niihin liittyvistä kustannuksista myös. Kiitollisuudestakin vielä.. Vieraana olen ollut kiitollinen kutsusta ja iloisena osallistunut juhliin. Omissa häissäni olen varmasti monen vieraan kohdalla kiitollinen että ovat jaksaneet ja nähneet vaivaa tullakseen juhlimaan tärkeää päivää kanssamme. Toivat lahjaa tai eivät, kiitoskortit lähetetään vieraille tästä hyvästä.
  14. Harva morsian tai sulhanen järjestää itse polttareitaan vaan ne ovat ystäväpiirin hänelle järjestämät juhlat. Kun itse järjestätä tällaisen illanvieton kavereillesi häitäjuhlaksenne eiu ole kyse polttareista vaan pienimuotoisesta hääjuhlasta. Tai ei kai niitä häiksikään voi kutsua kun ei ole hääpukua päällä..
  15. Tuttavien naimisiinmenon yhteydessä tuli juteltua siitä mitä itse haluaisi. Molemmat olimme samaa mieltä ettei julkista kosimista, se on vaan meidän kahden välinen asia. Jostain syystä sulhaseni oli saanut päähänsä etten halua naimisiin joten kosintaa ei sitten kuulunut.. No, juteltiin asiasta ja aloin vihjailla että ois kiva mennä naimisiin. Kavereiden häissä puhuttiin paljon miten itse haluaisimme monet asiat järjestää omissa häissämme. Kerran olin jo epätoivoissani etteikö se saa kosittua ja sanoin ettei sen mitään ihmeellistä tarvi olla, kunhan vaan se kysymys esitetään ja se on lupaus naimisiinmenosta. Mies sitten kosittuaan sanoi helpottuneensa niistä sanoista kun hänellä oli ajatus että sen täytyy olla jotain todella spesiaalia, tyyliin viikonloppumatka Pariisiin.. Sitä odotellessa olisi kyllä kestänyt ikuisuuksia kun ei ole rahaa paljon matkusteluun tuhlattavaksi Tietyssä vaiheessa ajattelin itsekin että vihjailuni menivät liian pitkälle, ja saatoin pilata muutaman potentiaalisen kosintahetken vihjailuillani. Ajatukseni kuitenkin oli että miehen täytyy kosia. Tuttavan häissä mies sitten sanoi tanssin pyörteissä haluavansa naimisiin minun kanssa mutta ei nyt ja tässä kosi vaan kahden kesken jossain. Nämä sanat rauhoittivat minunkin mieleni, lopetin vihjailut eikä siitä enää kauan kestänyt itse kosintaan joka oli ihana ja mieleenpainuva
×
×
  • Create New...