martsu80

Rouva
 • Content count

  176
 • Joined

 • Last visited

About martsu80

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. kiitos vinkeistä!
 2. Eli millasia alkoholittomia alkumaljoja teillä on ollu? Kysyn vinkkejä tuttavien häihin, joissa on tarkoitus tarjota koko juhlaväelle alkoholiton alku/onnittelumalja?
 3. Mies on ollut polttareissa Rastilassa ja Serenassa, molemmissa viihtyivät oikein hyvin. rastila on toki edullisempi, mutta siellä se sauna varataan erikseen, siellä on pienempi ns perhesauna ja sitten iso sauna rannassa. Liikenneyhtrydet keskustaan tosi hyvät, jos on tarkoitus lähteä myös baariin tms. Serenassa se mökki oli ollut kalliimpi, mutta hyvin olivat viihtyneet, siellähän voi tehdä muutakin esim kylpylä, mäkiautot tms. Aika vähissä on edullisemmat mökki&saunat pääkaupunkiseudulla. Jos joku lähempänä luontoa oleva paikka sopii, niin kannattaa etsiä myös esim Nuuksion ja Oittaan alueen mökkejä tai ns varaustupia.
 4. Meillä muistettiin n.2v sitten kuollutta isääni häissämme vihkimisen yhteydessä. Meillä vihkiminen oli ulkona kesämökkimme rannassa, joka oli myös isälleni hyvin tärkeä paikka. Läheiseni olivat laittaneet vihkipaikan läheiselle laiturille valkoisen lyhdyn, jossa paloi kynttilä. Asiasta oli puhuttu vihkikeskustelussa ja kokenut pappi ymmärsi toiveeni isäni muistamisesta hyvin, hän sanoi ns alkusanoissaan jotain tämän tyyppistä, että "täällä on läsnä kynttilän muodossa myös morsiamen isä, joka olisi mielellään ollut tänään saattamassa tytärtään". (me kävelimme yhdessä alttarille) Olin kertonut tästä asiasta äidilleni&veljelleni etukäteen, ettei asia tulisi yllätyksenä. Useat vieraat (etenkin sellaiset sulhasen puolelta jotka eivät isääni olleet koskaan tavanneet) pitivät tuota ns muistokynttilää kauniina eleenä. Minulle kukaan ei tullut häissä isäni kuolemasta tai muustakaan isääni liittyvästä kyselemään, mutta tuntuivat ymmärtävän hänen muistamisensa hyvin. Mutta teillä isäsi kuolemasta on niin vähän aikaa, että tunteet luonnollisesti ovat enemmän pinnalla. Kokemuksesta voin kertoa, että tuollaisiin tilanteisiin voi valmistautua puhumalla niistä läheisten kanssa ja vaikkapa kuuntelemalla niitä musiikkikappapelita etukäteen, niin ne voivat auttaa tuomaan itselle rauhallisuutta yms niissä tilanteissa. Jos tunteet kuitenkin purkautuvat ja itkettää, niin se on täysin normaalia. Ihmisellä on täysi oikeus muistaa läheistään myös iloisemmissa juhlissa, kyllä vieraat ja itsekin läheisiään menettäneet aikuiset ymmärttävät, että juhlissa ja erityistilanteissa tunteet helposti nousevat pintaan, se on inhimillistä. Hyvä ajatus on myös esim käyttää kuolleeseen läheiseen liittyviä koruja, kukkia tms, mikä tuo itselle tunteen, että läheinen on symbolisesti läsnä. Kuten joku aiemmin mainitsi, niin papin kanssa voi toki tästä asiasta puhua, sillä hänhän on koulutettu työskentelemään ihmisten kanssa sekä ilon että surun hetkellä.
 5. Meillä oli vihkiminen rannassa, jossa vieressä oli mökkimme. Niimpä loppumarssin jälkeen menimme mökkiin odottamaan, minä aikana vieraat järjestyivät kaason&bestamanin ohjeistuksella kunniakujaan mökin eteen. Saippuakuplat oli. (Onnittelujonot meillä oli sitten ihan normaalisti juhlapaikalla, jonne saavuimme ennen vieraita). Eli jos vihkipaikalta löytyy sopiva paikka (muu rakennus, nurkan taakse tms), jossa voisitte hetkisen piileskellä niin sitä voisi käyttää, ja sillä aikaa vieraat kunniakujaan? Tai vaihtoehtoisesti vieraat asettuvat kunniakujaan vastaanottamaan teitä esim juhlapaikan eteen+tässä yhteydessä voi olla saippuakuplia tms? Esim kaaso voi opastaa vieraita, niin tietävät mitä tehdä, eivätkä palloile ihan eksyneinä ympäriinsä..
 6. Meillä oli ilta- ja aamupalalla nämä ekologisemmat (100% kasviperäiset) lautaset plus saman paikan puiset aterimet. Noi lautaset voi kompostoida, polttaa tms juhlien jälkeen. http://www.sekaetta.fi/palmunlehtilautanen...okoa-p-750.html Vieraat myös kehui noita lautasia. Ne on huomattavasti paksummat kuin ne perusvalkoset jotka tuppaa kupruamaan/lurpahtamaan heti kun ruokaa niihin laittaa. Aterimet toimi myös hyvin. Ne on puiset, voi polttaa tai kompostoida juhlien jälkeen. http://www.sekaetta.fi/puiset-aterimet-p-812.html
 7. Meillä oli päävärinä oranssi, jota oli serveteissä, kukissa, printatuissa papereissa&askarteluissa. Höysteenä oli hieman sinistä (pöytäkukissa) ja vihreää (pöytäkukissa, plus muratit tarjoilupöytää kiertämässä&pylväissä).
 8. Loppujen lopuksi meillä ei kameroissa ollu minkäänlaista tekstiä, kun ei ehditty niitä miettimään. Suunniteltua kuvausleikkiä ei myöskään ollut. Mutta vieraat olivat osanneet käyttää kameroita hyvin ilman sen kummempia ohjeita, kaikki kamerat oli täynnä ja illan päätteksi kaaso keräsi ne talteen. Ekat kamerat olivat käytössä ennenkuin syömäänkään vielä päästiin, nopeaa toimintaa.. Kuvissa oli paljon kuvattu pöytäseuruetta yms mitä meidän virallisissa kuvissa ei juuri ollut, hauskoja otoksia. Osa oli jääny pimeiks, eli ainut mistä oikeestaan tartteis ohjeistaa on se, että ihmiset muistas käyttää sitä salamaa aina sisätiloissa tai kun on hämärää
 9. Meillä oli häätraktori (vm.1965 Massey Ferguson) Tuossa takana olevassa takakauhassa istuttiin, ( sen saa hyvin nostettua ylös matkan ajaksi). Hyvin päästiin molemmat kyytiin ja kestettiin koko 400metrin matka kyydissä.. Siitä kyydistä oli myös kiva vilkutella vieraille ja tuli hienoja kuvia muoks.kuva pois
 10. Meillä oli näin, että minun isäni on kuollut ja sulhon vanhemmat yhdessä. Tanssin sen tokan valssin itse appiukkoni kanssa, sulho tanssi äitini kanssa, minun anoppi tanssi bestmanin kanssa. Yksi vaihtoehto on siis vaihtaa tanssitusjärjestystä, sekä käyttää tanssijoina myös kaasoa tai/bestmania. Tai voi tanssia esim enon, sedän/tädin kanssa, jos joku näistä on sinulle läheinen tai on vaikka kummisi. Käsittääkseni tuo tanssi on nimenomaan vanhemmille, eli silloin ei tarvitse välttämättä ns sopia etukäteen että kuka niitä uusia puolisoita tanssittaa, vaan tärkeintä on sopia kuka hääparin vanhemmista tanssii ja kenen kanssa. Voisko Teepun tapauksessa morsian tanssia isänsä kanssa, miehesi äiti tanssia sulhon kanssa, sit miehesi isä tanssia uuden puolisonsa kanssa? Sit seuraavassa valssissa uusi sekoitus? Sinkkosen tapaukseen vastaavasti; sulho tanssisi sinun äidin kanssa, sinä sulhon isän kanssa, ja sinun isä tanssisi mahdollisen uuden puolisonsa tai muun tärkeän naissukulaisen/kaason kanssa?Sitten seuraavassa valssissa esim. sinä isäsi kanssa, ja muut hakeavat toisiaan kuten haluavat?
 11. No sinne Makarskaan ei liene erityistä tarvetta mennä, sillä hyvin paljon illallispaikkoja, rantsua, ruokakaupat ym löytyy kyllä Baska Vodasta. Jos olette menossa Horizontiin, niin voin tosiaan lohduttaa, että liharuuat oli kuulema paljon niitä kaloja parempia illallisella (mies niitä söi). Mostarin retkiä näkyi olevan tarjolla ainakin pikku matkatoimistossa, joka sijaitsee heti rantakadun&hotelli Bachusin kulmassa (Bachus on vastapäätä Horizontia). Splittiin menee busseja hyvin, opas niistä kertoili enemmänkin, mutta en muista nyt tarkemmin.. Uima-altaat oli mielestämme hyvät, ja yllättävän rauhallista siellä oli myös heinä-elokuun vaihteessa. (samaan aikaan rantsussa oli aika tiivis tunnelma siinä kylän kohdalla). Ulkona oli yksi allas&poreallas, sisällä myös yksi allas&poreallas. Aurinkotuoleja oli altaalla runsaasti. Ne saunat ym jäi meiltä näkemättä, kun ei viitsitty niistä erikseen maksaa (ilmeisesti sesongin ulkopuolella ne kuulus kai hotlan hintaan..). Horizontissa on tarjolla myös kosmetologin/hierontaa ym, itse kävin jalkahieronnassa ja olin kyllä tyytyväinen muoks. unohtui vielä mainita, että maisteltiin tuota Prosek-jälkiruokaviiniä viikonloppuna, oli tosi hyvää, makeaa
 12. Meillä oli vihkiminen ulkona nyt viime kuussa, juhlapäivälle sattui aivan loistokeli, mutta varasuunnitelmiakin oli toki kehitelty. Meillä juhlaa joka tapauksessa vietettin juhlateltoissa, joilta vieraat kävelivät n 300m varsinaiselle vihkipaikalle järven rantaan. Kutsussa oli mainittu myös tuo, että satoi tai paistoi, niin ulkona ollaan. Jotkut sitä häissä kyselikin, että mitäs sitten oisitte tehny jos ois satanu. Mut kyllä monet oli varannu itekin sateenvarjoja mukaan ja me oltiin ostettu motonetistä halpis sateenvarjoja varalle. Vihkipaikalle oli tarkoitus pystyttää paviljonki, jonka alle me hääpari&pappi mahduttaisiin. Vieraat olis ollu sateenvarjoineen ulkona joka tapauksessa. Suunnitelmissa oli, että jos hirvein ukkoskuuro sattuu juuri kohdalle, niin sitten hieman odotetaan (noi myrskykuurothan menee ohi nopeasti). Vihkipaikalle saatiin paikallisen seurakunnan kautta lainaan mikrofoni&vahvistin, jonka kautta puhe oli kuulunut hyvin myös takariviin. Tuuleen kannattaa myös varautua, eli semmonen "sukka" laittaa mikin suojaksi, niin ei kaikki tuulenhumina kuulu mikin kautta.. Tästä tuuli-ilmiöstä oli meillä hieman haittaa, kun välillä kuulu kohinoita. Minä olin varautunut ulkona vihkimiseen siten, että puvussani ei ollut laahusta tms joka olisi roikkunut maassa. Vihkipaikalla meillä oli allamme vihkiryijy, jonka päällä seisottiin (ryijyn alla oli sitä suojaamassa lakana).Kanttori soitti meillä piharakennuksen rapuilla, eli sadekatos olisi ollut jo valmiina. Jos kerta juhlapaikalla löytyy tilaa, niin silloinhan on mahdollisuus varata kunnon takit&satennvarjot ym tarvittaessa mukaan, niin kyllä ne vieraat hyvin pärjää ulkona. Teille itselle kannattaa ostaa varalle sellanen jättituplasateenvarjo, jonka alla voitte tarvittaessa kävellä vihkipaikalle, jossa sitten voitte tarvittaessa olla paviljongin tai vastaavan alla.
 13. Meillä oli tämmöset, koivusta sahatut viipaleet,joihin poltettiin kaasupolttimella itse tehdyn sabluunan avulla nuo kirjaimet, nuoli maalattiin. Hyvin kestivät sateenkin
 14. Meillä oli tämmöset, noi pienet lastukorit on sinellistä. Niihin on liimattu puusydämet, sisällä tyllipalaan käärittynä ja oranssilla nauhalla solmittuna sydänmarmeladeja. Korissa oli myös rullalle kääritty Viivi&Wagner-strippi.
 15. Tässä minulla ollut kimppu, aiemmin en ole vastaantyyppisiä häissä nähnyt niin laitoin sen tänne palstalle. Pohjana on kultamaalilla värjätty puu/metallilankakehys, yläosassa on ympyrä josta kukka pujotetaan ranteeseen. Kyseessä siis pitkähäntäinen rannekukka Kukat on liimattu yksitellen pohjaan,joten aikaa siihen kuulema meni. Hintaa tuli 80e. Kukkina valkoista freesiaa, ruiskaunokkia ja keijunkukkaa, kaikki kestivät tosi kauniina pitkän päivän. Pidin kimppua itse koko vihkimisen, koska se kesti luontevasti kädessä eikä häirinnyt, hääjuhlassa kimppu oli sitten koristeena pöydällä. Näyttää kauniilta myös potreteissa