Jump to content
Naimisiin.info

ninninina

Rouva
  • Viestit

    9
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

ninninina's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Juhlat on nyt onnistuneesti juhlittu. Majan pitopalvelu tarjoilijoineen toimi moitteettomasti ja ruokaa riitti, tosin itse en jättipuvussani päässyt katsastelemaan noutopöydän antimia kun kaasot kuskasivat meikäläiselle ruokaa omaan pöytäämme. Vieraat kehuivat ruokaa ja juhlapaikkaa jälkikäteenkin. Tunnelma oli suhteellisen tiivis, olimme kuitenkin mahduttaneet "pääsaliin" 84 henkeä. Hieman ahdasta oli kulkea pöytien välissä, mutta itsekin onnistuin änkemään ihmisten välistä jos sattui asiaa toisaalle. Seremoniamestari sai äänensä kuuluviin ilman mikrofonia, tanssimaan mahduttiin mainiosti noutopöytähuoneessa. Sää ei valitettavasti suosinut, mutta hienoja kuvia saatiin lasitetulla sisäterassilla ja ulkoterassilla pylväiden edessä. Loppulasku oli todellakin kohtuullinen ja tyytyväisiä yöpyjiäkin oli 12 henkeä. Kaikilla oli hauskaa ja kiitosta on satanut. Vaikka juuri mikään ei muilta osin (sää, kirkkotoimitus) mennyt suunnitelmien mukaan, en olisi voinut toivoa parempia häitä!
  2. Nyt on juhlat juhlittu. Perjantai-iltana teimme vieheet ja heittokimpun, lauantaiaamuna askartelimme morsiuskimppua. Kukkina käytettiin pieniä valkoisia ruusuja ja vaaleanvihreitä neilikoita, morsiuskimppuun istutimme vielä kolme vaaleanvihreää isoa ruusua. Vieheet säilyivät yön yli kelmussa jääkaapissa, samoin heittokimppu. Samana aamuna tehty morsiuskimppu alkoi pikkuisen nuupahtaa iltaa kohden, mutta säilyi kuitenkin kauniina loppuun asti ja roikkuu nyt ylösalaisin naulassa. Morsiuskimpun isojen ruusujen terälehtiä ja viherkoristeita koristelimme kimalleliimalla, päälle kiepautettiin vielä kapeaa satiininauhaa. Tuloksena oli siis paljon kauniimmat kukkalaiteluomukset, kuin olisin koskaan voinut kuvitella pystyväni tekemään. Iso kiitos kuuluu myös kaasolleni, joka auttoi kimpun koristelussa ja kokoamisvaiheessa. viehe: http://www.kuvaboxi.fi/mediaobjects/orig/p...0232057orig.jpg morsiuskimppu: http://www.kuvaboxi.fi/mediaobjects/orig/p...0232070orig.jpg Heittokimpusta en valitettavasti saanut kuvia, mutta oli yksinkertaisempi versio morsiuskimpussa käytetyistä kukista.
  3. Tervehdys! Tähtikello: Minun koevieheessäni hakaneula tosiaan lähti repeytymään teipistä, mutta ruusun lisäksi kukkana oli neilikka ja ruusunlehdet ängettynä aika epämääräisesti kasaan. Myöskään kukkateippiä en saanut tarttumaan ilman kostuketta (en tiedä kuuluisiko sitä käyttää niin, mutta minulla tarttui kunnolla vasta vettä siveltyä). Ostin hääkimppuani varten neljä murattia, joista yksi kupsahti viikon jälkeen ja loput kolme sairastuivat viherpunkkeihin. Onneksi nyt näyttää jo luontokin puskevan jos jonkinlaista lehteä, josko perjantaina pääsisi hyödyntämään kaupan kukkien lisäksi jotain luonnon ruohoja tai lehtiäkin kukkalaitteissani. Varsinaiset kimput ja vieheet ovat tehtävälistassa viiden päivän päässä, joten tulikokeen tulos nähdään silloin. Yritän päästä laittamaan kuvia ja kestävyystulosta mahdollisimman nopeasti häiden jälkeen. Jänskättää!
  4. Heips! En tiedä onko edellisen viestin laittaja saanut jo vastaukset kysymyksiinsä majan henkilökunnalta, mutta itse olemme juhlimassa häitä kyseisessä paikassa puolentoista viikon kuluttua. Isäntä on vastannut kysymyksiini asiallisesti, ottanut ehdotukset auliisti vastaan ja jopa rauhoitellut hermostunutta ja epäileväistä morsianta Hinnat ovat pikkuisen nousseet laman vuoksi, mutta saimme neuvoteltua meille täydellisen menun ja kakkuvaihtoehdon, jota ei ihan normikekkereillä ehkä olisikaan. Pöytäliinoiksi ostin Ikeasta lakanat ja lasit vuokrataan majalta, uusia tuoleja heille on tullut muutama kymmenen kappaletta, mutta sekalaista seurakuntaa istumapaikat ovat edelleen. Pulmallisimmaksi koen meidän vieraiden sijoittamisen. Sain alustavan istumajärjestys/pöytämallin, jota on ilmeisesti käytetty majalla useimmiten. Istutin keskelle vielä kaasojen ja bestmanien 10 hengen pöydän ja saa nähdä kuinka mahdutaan. Tällä hetkellä isoon saliin olisi siis ängettynä 85 henkeä, joista kuitenkin alle 5-v lapsia 7kpl (syöttötuoleja pöytien päässä 3kpl ja pöytien päässä istuvia henkilöitä 2kpl). Voi siis olla että joku pieni seurua laitetaan buffetti- ja ruokailusalin väliseen tilaan ja pelkäänkin heidän tuntevan olonsa ulkopuolisiksi. Lapsia on seurueessamme niin monta, että en pelkäisi ruuan loppuvan kesken. Toivon mukaan sitä kuitenkin riittää. Ja laskuhan tulee vasta jälkikäteen, joten moka menisi siinä vaiheessa kyllä pitopalvelun piikkin Yöpyjiä on tällä hetkellä 14 kappaletta hääpari mukaanlukien. Iltapalaa hommaamme itse, sillä isäntä sanoi ettei pelkästään päivälliseltä ylijäävän ruuan määrän varaan kannata laskea. Jotain salaatteja, nakkeja ja koktailpiirakoita yöpalaksi siis. Lopulliset vierasmäärät, erikoisruokavaliot ja yöpyjien lukumäärän ilmoitan isännälle ensi maanantaina (eli saman viikon alussa kuin häät pidetään), joka on mielestäni myöhäisin mahdollinen ajankohta pitopalvelun kannalta. Yöpyjien määrän he tarvitsevat ennen juhlapäivää, jotta osaavat varata oikean määrän petivaatteita. Hinnat ovat mielestäni kohtuulliset, paikka vuokrineen, 12 hengen majoituksineen (20e/yö/hlö) ja pitopalveluineen tulee kustantamaan meille näillä näkymin alle 3000 euroa. H-hetken kokemuksia voin tulla laittamaan parin viikon päästä, mutta tällä hetkellä paikka henkilökuntineen vaikuttaa jopa oletettua paremmalta.
  5. Mulla on häihin aikaa kolme viikkoa, enkä juuri niihin liittyviä painajaisia ole nähnyt. Tässä useampana viimeyönä olen kuitenkin alkanut unissani pettämään tulevaa aviomiestä Lieneekö sitten pinnan alla piilevä, jopa itseltäni huomaamatta jäänyt ahdistus naimisiinmenon lopullisuudesta. Esim. viimeyönä vannotin jollekin "Tiedätkö mitä vihkisormus merkitsee? Se tarkoittaa ikuista rakkautta ja siksi mulla on se" Rakastan miestäni yli kaiken. Alkaa kieltämättä ihan pelottamaan kun tähän asti olen pitänyt unia "luonteen" tulkitsijoina..
  6. Kokeilinpa vihdoin omia floristintaitojani ja tein koekimpun, sekä vieheen. Käytin valkoisia ruusuja ja roosahtavia neilikoita (lopullisiin kukkalaitteisiin tulee vaaleanvihreitä neilikoita), jotka on ostettu Prismasta. Kukat olivat jo valmiiksi vähän nuupahtaneet, eivätkä auenneet puolentoista päivän odottelun jälkeenkään kunnolla. Koekimpussa (heittokimpun kokoinen) on siis vain kahdeksan ruusua, neilikoita pystyin käyttämään vain viisi-kuusi ja ruokapöydällä on siis edelleen pieni kimppu avautumattomia kukkia maljakossa.. Onneksi marketin vieressä on kukkakauppa, jos h-hetken lähestyessä näyttää että kukkien laatu on samanlainen kuin nyt. Hääkimppuun toivon löytäväni isompinuppuisia ruusuja, jotka ovat jo kunnolla auenneet. Vieheen varsi on pikkuisen liian pitkä. Sulhanen totesi kokeillessaan myös, että pelkän kukkateipin varassa hakaneula repeytyy helposti irti. Pikkuisen rautalankaa siihen pidoksi siis. Ruusun lehdet ovat turhan lerppuja ja pitäisi saada jotain tukevampaa lehteä kukkien kaveriksi, omaan kimppuuni tulee vielä vähän murattia. Onko ideoita esim. luonnosta jo toukokuun alussa löytyvistä isommista lehdistä? Kuvassaolevasta kimpusta uupuu myös vihreä satiininauha, jonka kieputan varren ympärille. Viehe ja kimppu viettivät yönsä jääkapissa, viehe sumutettuna kelmussa ja kimppu vesilasissa ilmatun muovipussin sisällä. Olivat suht hyvässä kunnossa, vaikkakin siis jo valmiiksi nuhjuisia, seuraavana päivänä ja kimppu kesti lämpimässä autossaolonkin. Vieheen jätin päiväksi pöydälle ja iltaan mennessä vain vihreät lehdet olivat lerpahtaneet. Toivottavasti kuvan linkitys onnistui, en ole aiemmin tätä kokeillut. http://www.kuvaboxi.fi/mediaobjects/orig/p...9309839orig.jpg
  7. Ihana ketju, lisää juttuja tänne! Olin itse ajatellut sutaisevani markettiruusuista heittokimpun ja mahdollisesti kaasojen avustuksella miehille vieheet, mutta ketjun selattuani rupesi himottamaan kokeilla omankin kimpun tekoa Tahtoisin yksinkertaisen ja kohtuullisen kokoisen kimpun, valkoisia ja vaaleanvihreitä ruusuja ja mielellään murattia koristukseksi (jonka rooli häiden somistuksessa on aika iso). Ongelma lähinnä on, että en kasvata itse mitään. Pitäisikö käydä kukkakaupasta tms hakemassa ruukku tuota murattia valmiiksi, niin voisi napsia kimppuihin ja vieheisiin tarvittavat määrät? Tai onkohan toukokuun alussa jo luonnossa esim kielon lehtiä saatavilla? Koivu ei ehkä niin sovi.. Marketeissa en ainakaan ole vaaleanvihreisiin ruusuihin törmännyt, tietääkö kukaan saako niitä pk-seudulla mistään erikseen tilaamatta? (kukkakaupassa sanoivat tilaavansa kimppujaan varten n.kuukautta ennen) Alan ammattilaisille ja kokeneemmille esittäisin kysymyksen kimppujen säilyvyydestä, onko kukaan kokeillut kumpi sidontatapa säilyisi paremmin: kukkien tyviin kiinnitetyt rautalangat joista tehty kimpulle varsi, vaiko kukat sidottuna omiin varsiinsa? Tarkoitus olisi todennäköisesti tehdä kimppu to- tai pe-iltana, kun häät la-iltapäivällä..
  8. ninninina

    Kutsukortteja

    Alla meidän tänään valmistunut kutsu, enää sopivan väristä kirjekuorta vailla.
×
×
  • Create New...