Jump to content
Naimisiin.info

Helmi--

Morsian
  • Viestit

    120
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Helmi-- kaikki viestit

  1. Pukuni on pestävänä Viinikan pesulassa, hinta 80e. Pukuni on ollut elokuusta asti pussissa "muhimassa" kun en ole saanut aikaiseksi pesetystä aikaisemmin. Lika on siis ehtinyt jämähtää tiukkaan ja kemiallisella pesulla sitä ei enää saa irti, tämän uskoisin nostavan hintaa kun joutuvat näkemään enemmän vaivaa. Puku on satiinia, siinä on laahus ja ainakin viisi kerrosta erinäköisiä hörhöjä helman alla. Hinta mielestäni ok ja aikaisemmin olen ollut tosi tyytyväinen kyseisen pesulan työhön, suosittelen.
  2. Teetimme vihkisormukseni Andreasenilla, palvelu oli todella hyvää ja hinta erittäin kilpailukykyinen (=halpa verrattuna muihin tamperelaisiin paikkoihin). Sormus teetettiin isoäitini vanhasta vihkisormuksesta suuntaa-antavan kuvamme ja kirjavien selitysten mukaan. Kävimme katsomassa runkoa ennen kivien istutusta. Hyvä niin, koska runko oli erilainen kuin mitä olimme yrittäneet kuvailla ja tässä vaiheessa muutos onnistui vielä helposti. Seuraavan kerran sovituksen jälkeen runkoa vielä pienennettiin hieman. Muutokset onnistuivat ongelmitta, pääsimme myös tutustumaan kultaseppien alakerran työtiloihin. Asioimme sekä nuoremman että vanhemman kultasepän kanssa, vaikka heistä nuorempi vastasi sormuksen teosta. Kaikenkaikkiaan olemme todella tyytyväisiä Andreasenin palveluun ja lopputulokseen, sormuksesta tuli juuri sellainen kuin toivoimme. Suosittelen lämpimästi.
  3. Tässä tuoretta palautetta Knuutilan kartanosta: Vietimme häitämme Knuutilassa elokuussa 2010. Tätä ketjua lukeneena käytännön asioiden sujuminen hirvitti jo etukäteen, onneksi turhaan. Sovin vuokraajan kanssa asioista etukäteen sähköpostitse, tämä tuntui toimivalta ratkaisulta. Pientä huomautettavaa on siitä huolimatta, että kokonaisuutta ajatellen kaikki sujui hyvin. Alkusiivous oli tehty, tosin sen olisi voinut olla perusteellisempikin, vanhat lautalattiat kun jäävät helposti pelkällä mopilla siivotessa väleistään aika töhnäisiksi ja esimerkiksi eteisessä ollut matto näytti likaisenkulahtaneelta. Pöytäliinojen suhteen kannattaa olla tarkkana. Olimme sopineet puolipellavaisista pöytäliinoista pirttiin, osassa oli pinttyneitä tahroja, jotka onneksi saimme kaitaliinoilla piiloon. Pesulasta tulleet liinat olivat myös muutamien tahrojen lisäksi melkoisen ryppyisiä, kokomutta vuokraaja tarjoutui silittämään ne paikan päällä ja lopputulos oli mielestäni sen jälkeen hyvä. En ollut osannut ajatellakaan, että liinat voisivat olla tahrallisia, näin jälkiviisaana asia kannattaa ottaa vuokraajan kanssa puheeksi etukäteen. Osa pirtin lampuista oli palanut ja vessoista puuttui käsipaperi. Tämän huomasimme perjantaina ja vuokraaja kävi vielä samana iltana hoitamassa nämä asiat kuntoon. Aittahotellin suhteen kaikki oli kunnossa. Aamupala oli ok ja huoneet siistejä. Saimme jättää omat juhlatamineemme hotelliin jo perjantaina, koska kyseiseen huoneeseen ei ollut tuolloin varauksia. Avaimet saimme käteen perjataina klo 12 ja luovutimme ne sunnuntaina klo 12. Luovutus onnistui niin, että jätimme ne pirtin pakarin pöydälle. Vuokraaja kävi pyörähtämässä pihapiirissä sunnuntaiaamuna, mutta lähti saman tien ja palasi ilmeisesti vasta lähtömme jälkeen. Paikkana Knuutila on todella tunnelmallinen. Juhlimme pirtin puolella, vaikka koko Knuutila olikin meille varattuna. Hääväkeä oli alle 40 ja tämä määrä mahtui hyvin istumaan neljään pitkään pöytään pirttiin, ruoka haettiin pirtin pakarin puolelta. Iso osa ohjelmasta pidettiin ulkosalla pirtin edustalla, jonne olimme kantaneet pirtin pitkät penkit. Loppuilta kului tanssilattialla ulkoroihujen loisteessa. Tässä muutama kuva pirtin puolelta. Vanhempani näkivät suuren vaivan paikan muuntamisessa, vaikka pirtti on jo itsessään todella kaunis. Äitini teki kaikki pöytäkoristeet itse viljoista ja marjoista, lisäksi meillä oli lattioilla räsymattoja ja nurkissa koivuja. Tunnelman luomisessa hyödynsimme Knuutilasta löytyneitä vanhoja tavaroita ja isovanhempien käsityönä tekemiä liinoja. Pirtin kärrynpyörälampusta saatiin pienellä vaivalla näyttävä, marjat ovat joulumyynnistä löydettyjä muoviköynnöksiä. Lähdimme häämatkalle pian häiden jälkeen, laskutus saatiin sovittua niin, että ehdimme maksaa kulut matkalta palattuamme. Meillä pitopalveluna oli Kartanon fröökynät, heistä ei ole kuin hyvää sanottavaa. Ruoka oli todella maukasta ja sitä oli yllin kyllin. Tarjoilu sujui moitteetta ja palvelu oli koko ajan todella laadukasta.
  4. Kiitos ideoista! tuli vielä itsellekin mieleen että lahjakortti vaikka Kauppahallin johonkin herkkukojuunkin voisi olla mukava -Tampereella kun ollaan. Sieltä voisi sitten itse valita jotain hyvää omaan makuun. Mietin että voisin tietysti itse vaikka leipoa vihkijälle jonkun piirakan tai viedä vaikka itse tehtyjä keksejä tai jotain, tykkään leipomisesta ja tuntuisi jotenkin "henkilökohtaisemmalta" antaa jotain itse tehtyä. Meillä vihkiminen ei tosiaan maksa, kun käymme virka-ajalla käräjäoikeudessa.
  5. Eleniel, Löytyisiköhän Hämeenkadulta Patriciasta tai sitten Figurasta Sokoksen vierestä? Muistelen nähneeni myös Tampereen Stockmannilla jotain ihonvärisiä alusvaatteita, en muista olivatko korsettimaisia mutta ainakin sellasia muotoilevia "tukialushameita", jos niistä on jotain iloa? Jos pääset reissaamaan Lempäälään, niin Ideaparkissa on ainakin muutama alusvaateliike, joista voisi myös löytyä.
  6. Arcatha, Oletko ajatellut ihan kaupasta ostettavia tekokynsiä? Nehän olisi suht helppo laittaa itse, pitäisi irrota liottamalla ja hintakin pysyisi maltillisena jos kynsille tosiaan tulisi käyttöä vain pariksi päiväksi? Sokokselta, Stocmannilta ja ainakin Seppälästä pitäisi löytyä kivasti valikoimaa.
  7. Vihkisormukseni teetetään isomummon vanhasta vihkisormuksesta, kaiverrukseen tulee tämän vuoksi sekä päivämäärä 23.5.1915 että oma hääpäivämme 6.8.2010 minun nimeni & miehen nimi. Kihlassakin on hyvin perinteiset kaiverrukset, päivämäärä ja toisen puoliskon nimi.
  8. Nämä odottavat elokuuta piirongin laatikossa, korut ovat Kalevalan Lumikukka sarjaa. Todella kaunis setti, itselläni nämä ovat "keltakullan" värisinä, vaikka siis ovat todellisuudessa harjattua pronssia. Mies kehui, että ovat ihan minun näköiseni! Korviksia intouduin hankkimaan kahtaa sorttia, saapa nähdä kummat päätyy korviin h-hetkellä. Kuvan korvikset ovat hopeaa: Riipuksesta en löytänyt kuvaa kuin hopeisesta versiosta:
  9. Nostetaanpas tätä, samalla hyvä syy kysäistä siivouksesta Knuutilassa. Knuutilassa juhlineet: missä kunnossa paikka on ollut ennen häitänne, onko ollut paljon puunattavaa/minkä verran aikaa valmisteluihin pitäisi varata? Juhlimme ainoastaan pirtin puolella, vaikka päärakennuskin on käytössämme. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin loppusiivous ei taida kuulua paikan hintaan??
  10. Tässä mun suosikit elokuisiin sadonkorjuuhäihin, vaikea päätös edessä:
  11. Meillä häitä juhlitaan elokuussa. Olemme molemmat 26v, minä opiskelen toista tutkintoani, mies on toukokuussa valmistunut ja ollut samassa työpaikassa puolitoista vuotta. Yhteistä taivalta on takana reilut kuusi vuotta, joista kihlausta n. 3,5 vuotta. Asumme vuokralla, tulevaisuus on avoin. Perheeseen kuuluu kaksi koiraa, lapsia ei ole suunnitteilla eikä niitä meille todennäköisesti ole jatkossa tulossakaan. Elämäntilanne toistemme suhteen on jo jonkin verran vakiintunut, koen että tunnemme toisemme, toisaalta elämä on edelleen täynnä vaihtoehtoja ja valintoja, joita yhdessä pähkäillä.
  12. Kihlautumisesta oli kyllä puhuttu useampaan otteeseen, viimeksi reilu viisi minuuttia ennen kosintaa, joten toisaalta tuli kyllä yllätyksenä, en osannut odottaa sitä siinä tilanteessa!
  13. Kävin kuulostelemassa vihkin teettämistä sekä Suokolla että Andreasenilla. Vaikka palvelu sinänsä oli toki asiallista molemmissa liikkeissä, teki Andreasen omalla kohdallani paljon paremman vaikutuksen. Tarkoituksena on teettää isomummuni vanhasta (v. 1915) 18 K keltakultasormuksesta minulle vihki. Suokolla olivat kyllä valmiita ostamaan vanhan kullan minulta pois, mutta suosittelivat ehdottomasti uuden sormuksen teetättämistä vanhan muokkauksen sijaan. Vanhasta ei kuulemma enää saisi kestävää (?) -tämä siitä huolimatta, että olin kertonut, että sormuksen voi toki sulattaa muokkausta varten. En tiedä vaikuttiko tähän se, että en keskustellut asiasta sepän kanssa. Esittelivät kyllä pitkään omaa mallistoaan ja sen eri runko- sekä pintavaihtoehtoja, mutta vanhan sormuksen muokkaukseen suhtautuivat nihkeästi. Hinta-arvio uudella rungolla oli mielestäni lähinnä tähtitieteellinen. Andreasenilla selvisi, että isomummun sormuksessa on materiaalia yllin kyllin muutoksiin ja kaikki on mahdollista, jos sormus saadaan muokkausta varten sulattaa. Seppä kertoi kattavasti myös mitä vaihtoehtoja on käytettävissä tuunauksen suhteen, jos sormusta ei sulatettaisi. Kerroin saman ideani sormuksen suhteen sekä Suokolla että Andreasenilla, mutta Andreasenilla hinta oli huomattavasti edullisempi kuin Suokolla, vaikka sormukseen kaavailtiin molemmissa paikoissa saman laatutason kiveä. Oma kulta materiaalinakaan ei voi olla ratkaiseva tekijä hinnassa, sillä sen Andreasenin hyväksi suoma hyvitys ei ollut lähelläkään liikkeiden hintojen välistä erotusta -puhutaan siis sadoista euroista. Andreasenilla seppä vaikutti aidosti kiinnostuneelta ideoistani, palvelu oli todella lämminhenkistä. Kävimme viime viikonloppuna uusintareissulla Andreasenilla, jossa tällä kertaa eri seppä palveli meitä todella perusteellisesti. Sormuksen suunnitteluun käytettiin lähes tunti ja seppä teki kuviemme ja toiveidemme perusteella muistiinpanoj. Nyt jäämme odottelemaan 3D mallinnusta tulevasta sormuksesta. Tähän asti olen ollut todella tyytyväinen paikkaan, suosittelen lämpimästi!
  14. Helmi--

    Salon kukkakaupat

    Suosittelisin myös Kikan kukkaa ja lahjaa Salossa. Morsiuskimpuista ei itselläni ole paikan suhteen kokemusta, mutta sieltä on tullut haettua useampikin taidolla tehty kimppu vuosien mittaan. Liike on ihastuttava ja palvelu todella ammattitaitoista, ei voi kun kehua!
  15. Löytyisikös täältä ideoita, miten voisi muistaa vihkijää? Meidät vihkii elokuussa Tampereen käräjäoikeuden tuomari Jouko Strander. Vihkipäivämme saattaa ajoittua hänen kesälomalleen, mutta tänään selvisi, että hän aikoo vihkiä meidät tuolloin oli elokuussa lomalla tai ei, kun on kerran näin luvannutkin. Lisäksi hän haluaisi tavata meidät ennen vihkimistä, jotta voisi sanoa meille vihkitilaisuudessa myös jotain henkilökohtaisempaa, kuin pelkän peruskaavan. Näin mahtavasta palvelusta ja vaivannäöstä olisi mukava muistaa häntä jotenkin. Ideoita otetaan ilolla vastaan!
  16. Helmi--

    Improvisaatioesitys

    Hauska idea, nostetaanpas tätä! Onko kokemuksia?
  17. Meille tulossa 40 hengen häät ensi kesänä ja muutamasta pitopalvelusta täällä Tampereen seudulla saimme tarjouspyyntöä kysyessämme tiedon, että eivät tee lainkaan alle 80 hengen häitä. Tämä oli puolitoista vuotta ennen varsinaista juhlapäivää. Tämän perustelivat sillä, että tilaavat raaka-aineet tukusta, eikä näin pienten häiden tarjoilun järjestäminen ole heille kannattavaa.
  18. Helmi--

    pikkusuolasta

    Suolaiset muffinssit on hyviä ja helppoja tehdä, googlettamalla löytyy runsaasti reseptejä! Tässä esimerkkinä yksi perusohje: Suolaiset muffinssit Voitaikinasta voi tehdä myös "suupalan kokoisia" suolaisia herkkuja. Paloittele taikina, päälle vaikka pestoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja mozzarellaraastetta. Savulohitahna/munavoi coctail-kokoisten karjalanpiirakoiden päällä on hyvää. Myös patongin palat tuorejuustolla tai itse valmistetuilla tahnoilla (esim. kanttarellituorejuustoa,savuporoa siivuina, punasipulia ja paistettuja kanttarelleja vielä joukkoon) tekevät hyvin kauppansa!
  19. Vaikuttaisikohan tuohon itse tehtyjen suklaakarkkien sulamiseen, jos suklaan temperoisi tekovaiheessa, sen ainakin pitäisi pidentää suklaan säilyvyyttä? Kinuskikissan blogista löytyy hyviä vinkkejä tästä ja muutenkin kivoja karkkiohjeita, myös Hellapoliisin sivuilla on käyttökelpoisia reseptejä: Suklaan temperoinnista Kinuskikissan konvehdit ja makeiset Hellapoliisin karkkiohjeita Itse olen tehnyt joskus toffeeta ja Daim-tyyppistä mantelinekkusuklaata, molemmat oli tosi onnistuneita. Veikkaan että itse tehdyissä karkeissa ei juurikaan hinnan puolesta säästä, mutta niiden tehtailu on kyllä mukavaa. Olen testaillut suklaakarkkien teossa eri suklaita ja todennut parhaimmaksi tavaraksi Fazerin block-suklaat, jotka on tosiaan leivontaan tarkoitettuja. Eron huomaa lähinnä maussa ja suklaan käsittelyssä -sulaa hyvin ja tasaisesti ja maistuu aaaah-ihanalle. <3
  20. Kiitos vastauksesta Jenny-Maria!
  21. Knuutilan kartanon kohdalla huonot kokemukset näyttävät liittyvän lähes poikkeuksetta vuokraajan käytökseen. Kyllä tämä kieltämättä pistää miettimään, varsinkin kun olemme jo tehneet tilavarauksen ensi kesälle, vaikka varmasti niitä positiivisiakin kokemuksia paikasta on. Kävimme katsomassa paikkaa uudelleen nyt elokuun alussa, pihapiiri oli todella kaunis. Tällä kertaa tiloja oli näyttämässä Kartanon Fröökynöiden emäntä, joten "päävuokraajaa" emme nyt tavanneet. Täällä lukemieni kommenttien perusteella aion kyllä ottaa Knuutilaan liittyneet ongelmat puheeksi hänen kanssaan ennen ensi kesää, sen verran asia nyt itseäni vaivaa. Sattuuko kukaan muistamaan tämän vuokraajan nimeä, kenen kanssa vaikeuksia on ollut? Lisää kommentteja vaan kehiin!
  22. Osaako kukaan suositella hyvää trubaduuria/laulutaitoista kitaristia Pirkanmaalta, jolta taittuisi tunnelmallinen ja letkeä taustamusiikki, ei perinteisiä suomalaisia iskelmiä. Minkähän hintainen parin tunnin setti olisi? Häämme ovat Nokialla vuoden 2010 elokuussa, juhlatila on pieni ja intiimi eli myös musiikin kannalta aika haasteellinen. Kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan!
  23. Me valitsimme juhlapaikkamme myös sillä perusteella, että sen yhteydessä on majoitus n. 30 hengelle. Majoitus siis sisältyy juhlapaikan hintaan. Kaikki vieraamme eivät tule mahtumaan saman katon alle tästä huolimatta, mutta koska valtaosa juhlaväestämme tulee muualta, halusimme muistaa erityisesti pitkämatkalaisia näin. Eleenä tämä tuntuu meistä hienolta. Majoituksesta kiinnostuneet voivat ilmoittaa siitä meille ilmoittautuessaan häihin. Jos majoitukseen on tunkua enemmän kuin petejä, etusijalle menevät tosiaan pitkämatkalaiset ja lapsiperheet. Täytyy vielä lisätä, että itse en odottaisi majoituksen järjestämistä mikäli olisin kutsuvieras. Tuo Marthan mainitsema varausten järjestäminen majoitusvaihtoehtoihin on hieno juttu ja helpottaa hurjasti vieraiden oloa!
  24. Helmi--

    Hääparilla oma pöytä?

    Itse tahtoisimme juhlapaikalle pitkän pöydän, joka olisi aseteltu esim. u-malliin niin että vieraat näkisivät toisensa, samalla voisimme itse istua juhlaväen parissa. Juhlapaikkamme tila on aikas haasteellinen, joten jää nähtäväksi onko tällainen istumajärjestely edes mahdollista -voi siis olla että joudumme tyytymään omaan pieneen hääparin pöytään. Tahdomme intiimin, lämpimän ja leppoisen hääjuhlan (-tällä en siis tarkoita, ettäkö tämän tyylisiä juhlia saisi järjestettyä myös muulla tavalla kuin meidän valinnoillamme). Vieraita tulemme kutsumaan alle 40, joten tämän vuoksi "yhteisöllinen" istumisjärjestely tuntuisi luontevalta. Itse myös vierastamme vähän juhlakaluina istumista erillään muista. Sulhon tahdon kuitenkin viereeni, siitä ei tingitä!
  25. Meillä mies vastaa täysin häämatkasta ja siihen liittyvistä järjestelyistä ja on aloittanut ideoinnin innolla -minulle määränpää ja muut yksityiskohdat taitavat paljastua sitten vasta matkan päällä. Häiden suhteen suuret päätökset on tehty ja tehdään yhdessä (juhlapaikka, pitopalvelu, vieraslista, vihkiminen...). Valokuvaajan etsimisen olen delegoinut miehelle, on luvannut perehtyä asiaan nyt kesälomillaan. Apua annetaan ja pyydetään puolin ja toisin varmasti tässä vuoden varrella ennen h-hetkeä.
×
×
  • Create New...