Katy

Rouva
 • Content count

  538
 • Joined

 • Last visited

About Katy

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

290 profile views
 1. Se pitäis joko sovittaa uusiks ja soittaa sit pianolla tai muulla paikan päällä, tai vaihtoehto on tanssia se foxina, joka se "alkuperäisesti" on. Kaunis kappale. Speak softly love ei ole edes foxia, vaan tanssitaan aivan oikeasti bluesina, samoin kuin tanssitaan Finlandersin Oikeesti, Elviksen Can't help falling in love ym. "piilotriolin" sisältävät kappaleet. Tämä selvisi meille Tanssikoulu Tanssiksessa Tampereella. Foxia voi näihin mennä hiukan fuskaten, mutta suosittelen opettelemaan bluesin, on tyylikäs tanssi ja melko helppo opetellakin.
 2. Ns. "itsepalvelupaikoissa" kuten nuorisoseuroilla yms joutuu kuitenkin ottamaan ruokapuolta hoitamaan pitopalvelun, jonka ruuat ovat kyllä aavistuksen edullisempia (pääsääntöisesti) kuin ravintolassa, mutta jotka kyllä veloittavat joka asiasta erikseen. Kun meillä tehtiin laskelmia alkuvuonna, laskimme 90-100 hengen häissä säästävämme vain 300-400 euroa sillä, että olisimme ravintolan sijaan menneet omatoimipaikkaan pitopalvelun kanssa. Pitopalvelu olisi laskuttanut erikseen tilpehööristä (hääkakkutelineen vuokra 12e, pöytäliinat 5e/4hlöä, kangasservetit 0,5e kpl, kuohuviinilasien vuokra 0,5e/kpl jnejne). Tietysti servetit ja liinat voi korvata paperisilla, mutta huomioi silti, että joudut itse hankkia kukat, kynttilät, koristeet ja todennäköisesti askartelemaan paljon enemmän nätin somistuksen aikaansaamiseksi vrt. ravintolaan, jossa em. koristeet kuuluvat hintaan. 300-400 euron säästöllä en ainakaan itse ollut valmis askartelemaan törkeitä määriä somistuksia, menemään edellisiltana koristelemaan, kattamaan, järjestämään pöytiä yms ja hääpäivän jälkeen siivoamaan. Ravintolaan saa vain "ilmestyä paikalle" jos niin haluaa. Toki voimme ravintolassa tarjota vain ns. perussetin alkoholijuomia (alkumalja, pari kaatoa viiniä, kahvi avec), joka tulee kokonaisuudessaan maksamaan n. 25e/hlö. Boolin hinta oli paikassamme 19,5 eur litralta, joten sitä ei tarjota, vaan baari aukeaa vieraille ruokailun jälkeen, kun taas omatoimivaihtoehdossa olisimme tarjonneet koko illan.
 3. Heh, no olipas sattuma! Mua naurattikin kun nähtiin viidet ajo-opasteet eri häihin reitillä keskusta-sepänkylä-maxmo, että kyllä on juhlittu viime viikonloppuna! Käytiin kilpailuttamassa kukkakauppoja reipas viikko takaperin, ja ne alkoi olla helisemäs kun just tälle viikonlopulle oli varauksia niin hirveesti että käskivät tulla takasin myöhemmin Saako udella mistä teidän auto oli hankittu? Meillä saattaa vielä olla auton etsintä edessä, ellei bm nyt saa sitä tuttunsa ameriikanrautaa lainaan mitä suunnitteli. Teidän menopeli oli kyllä aivan mielettömän hieno!
 4. Elletti, onnea rouviintumisesta! Olittekos te Sundomin kirkossa? Olin pyörälenkillä Sundomissa lauantaina ja satuin näkemään kun kirkon pihalta just lähti hieno musta hääauto ja kaunis pari siellä Ja myöhemmin illalla mentiin mökille ja sama auto ja porukka näytti olevan Sepiksen nuoriskalla. Hih, oikeesti ei tunneta ja viisoin kovaa sulholle että tuolla on nyt yksi naikkari juhlimassa häitään Toivottavasti oli ikimuistoinen ja onnistunut päivä!
 5. Ääh, mä oon missannu teidän vilautukset! Kävin itse eilen, ja kyllä näytti hyvältä ainakin kamerasta päin katottuna! Elletti ja Bruden, kävittekös te sillä Johanilla vai muistanko oikein? Mä kävin Paschinskyllä kun otetaan sieltä hääkuvatkin, tykkäsin kyllä että tuli hyvää jälkeä. Koevedoksia en tietysti ole vielä nähnyt, mutta lupaavalta vaikuttaa. Ja uskallan kyllä suositella muitakin harkitsevia rohkaisemaan itsensä, kuvaus oli tosi kivaa kun pääsi vauhtiin!
 6. Mä oon ostanut joihinkin vuosijuhliin pariin kertaan Anttilasta kans jotku perusirtokynnet ranskalaisella manikyyrillä valmiiks koristeltuina. Ihan vinkkinä, että itse ainakin jouduin aika paljon muotoilla kynsiä, siis lyhentää että valkoinen osuus lähtee nätisti oikeasta kohdasta, ja toisaalta viilailla sieltä täältä. Mutta siis irtojakin voi ihan huoletta leikellä saksilla ja viimeistellä viilalla, niin saa paremmin omiin kynsiin sopivat. Näyttävät ihan näteiltä, tosin jotkut mallit ovat melko paksua tavaraa. Pysyivät oikein hyvin koko päivän ja pari seuraavaakin. Irrottelu tosiaan ei ollut mukavinta puuhaa niinkuin joku tuossa jo kommentoikin. Mutta aivan varteenotettava vaihtoehto!
 7. Minäkin vielä hämmennän soppaa. Soitin itse poliisin lupa-asioihin kun täälläkin on monta ketjua joista jokaisessa on eri ohjeita saaneita. No lupakäsittelijä piti mua idioottina kun kysyin asiaa, että tietenki varaat sen matkan vanhalla nimelläs, ei sitä passia nyt vuositolkulla voi käyttää mutta kun ei käytännössä muuta mahdollisuutta ole, niin näin on silloin ohjeistus. Maistraatista sanoivat samaa. Ja mitä tulee nimen rekisteröitymiseen, sanoi henkikirjoittaja että käytännössä reaaliajassa, eli saman päivänä rekisteröityy. No me mennään vihille keskiviikkona ja matkalle lähdetään maanantaina, että just ja just saattas se express-passi ehtiä, mutta sitten tulee nuo luottokortit, vakuutuskortit ym vastaavat, jolloin ollaan entistä enemmän solmussa kun passissa ja kortissa onkin eri nimi. Eli asiakirjat ja kortit vaihtoon vasta matkan jälkeen. Nyt voin minäkin turvallisin mielin varata Hong-Kongin matkamme ps. En tosin alkanut mistään huhutuista pistokokeista kyselemään, kun kerran rouva linjan toisessa päässä niin pontevasti sanoi että varaat tyttönimelläs ja sillä siisti. Tähän on nyt sitten luottaminen. Maistraatista otetaan vihkitodistus kaiken varalle mukaan, siinä se.
 8. Mä näin painajaisia sulkin käytöksestä häissä, vaikka ei oikeasti ole mitään sellaista huolta mielen päällä Toisessa unessa sulho tuli humalassa kirkkoon ja oli ottanut oikein viinipullon vielä mukaansa, jota sitten vielä naukkaili suoraan pullosta kun jo käveltiin alttarille. Kyllä hävetti kävellä siinä sukulaisten edessä Toisessa unessa sulho ei malttanut pitää näppejään erossa meidän hääkakusta, vaan nappasi siitä sormenpäällä sellaisia törkeän isoja vetoja kermaa maistellakseen. Lopulta leikkasi vielä palasen juuri ennen häitä Mistä lie nämäkin pulpahtaneet.. kuten sanottu, en oikeasti pelkää mitään tuommoista
 9. Tänään käytiin kiertelemässä valikoimia, löytyi se unelmien sormuskin Sormus on Sandbergin Poutapilvi-mallistoa, palladiumia ja yhdellä 0.17 ct wesselton VS kivellä. Aah, ihanuutta Sulho oli erityisen ilahtunut kun budjetin ylitystäkin tapahtui kaikki 25 euroa Kokonaishinnaksi sovittiin 675€. Opiskelijakortilla sai 15% alennusta, mikä teki jo ihan mukavasti. Isäntä yritti pluutata muutamaa kymppiä ihan vaan mielihyväksi, mutta onneksi älysin sitten kysyä opiskelija-alennusta No, tässä se ihanuus nyt on: Kaverina on valkokultainen Kalevalakorun Vaasa-sormus. Onko teillä kokemuksia kuinka tuosta palladiumista? Pudotti hintaa aika reilusti valkokultaiseen verrattuna, noin 200 euroa Myyjä kertoi, että on nyt tammikuussa vasta saanut Suomessa jalometalli-statuksen. muoks. kirjotuserheet
 10. Täälläkin yksi morsmaikku Vaasasta. Vihkiminen 9.9. ja hääjuhla 12.9.09 eli puolen vuoden päästä Brudenin kanssa siis sama päivä kuten päikkyysi jo kommentoinkin. Meillä varauksia nyt siis maistraatissa, Mustasaaren kirkossa, Stundarsissa ravintola Hemmerissä, studio Paschinskyssä ja Trendyssä. Puku hankittiin Tampereelta, lähdin merta edemmäs kalaan Seuraavat pohdinnat olis floristi ja kutsut. Day Spata olin ajatellut niin ikään kynsien geelaukseen, mutta saas nähdä nyt. Eikö ne muka tosiaankaan ota varauksia kuin kuukautta ennen?! Kukkakauppoja en ole kierrellyt vielä ensimmäistäkään, enkä oikein tiedä mistä sitä aloittaisi. En edes tiedä mitä haluan Että kaikki suositukset otetaan ilolla vastaan. Oletteko muuten ajatelleet kimpun kuivatusta? Onnistuukohan lähimaastossa ja mihin mahdolliseen hintaan?
 11. Niin ikään meillä mennään kuvaan ennen kirkkoa. Päivän raaka-aikataulu alkaa pikkuhiljaa olla selvillä ja näyttää kutakuinkin tältä: klo 8 kampaus + meikki (varattu väh. 3 h) klo 11.30 pukeminen ja syöminen klo 12.30 valokuvaus klo 15 kirkko Edellisen viestin kirjoittaja oli ollut vain häissä, joissa vieraat odottavat, mutta minä puolestani olen ollut vain häissä joissa ei ole tarvinnut odotella. Ja itsestäni odotuttaminen tuntuisi kyllä huonolta vaihtoehdolta. Päivä menee vieraiden kanssa muutenkin nopeasti, niin hoidetaan mielummin kuvat freesinä suoraan meikistä tulleena ennen juhlia. Ja mitä tulee tuohon ekaa kertaa näkemiseen vasta kirkossa, niin onhan se varmasti tunteellinen hetki nähdä toisensa vasta siinä kirkon käytävällä tai missä kenetkin vihitäänkään. Toisaalta nykyparit ovat usein jo asuneet vuosiakin yhdessä ja kuten tässä joku ennemmin kommentoi, nähneet toisensa milloin missäkin vetimissä, lookissa tai ilman lookkia Eli uskon että tilanne on tunteellinen jo sellaisenaankin. Meidän tapauksessa kyse on kylläkin avioliiton siunauksesta, joten kuvia otettaessa olemme jo naimisissa. Pelkän puvun säästelyn vuoksi en viitsisi vieraitamme odotuttaa. Näin täällä siis. edit: Lisäisin vielä, että meidän kuvaaja aikoi varata aikaa miljöökuvaukseen 1½ - 2 h, joten on kyllä aika pitkä aika keksiä vieraille tekemistä ja laseille täytettä ennen kuin juhlat pääsisivät alkamaan.
 12. Meillä on myös käyty asian tiimoilta keskustelua sillä asetelmalla että minä kuulun kirkkoon ja mies ei. Minulle kirkollinen elementti ja kristilliset arvot ovat tärkeä osa vihkimistä, mies taas ei tunnu kaipaavan tätä puolta. Hän on perheensä mukana eronnut kirkosta ennen rippikouluikää, joten rippikoulukin on sitämyöten suorittamatta hällä. Varsinaisia näkemyseroja meillä ei asioista ole, sillä hänen kotitaustansa on vahvasti kristillinen, tosin ei ev.lut. seurakunnassa. Näillä eväillä päädyimme siis avioliiton siunaukseen, sillä mielestäni olisi erittäin tekopyhää liittyä vain ja ainoastaan häiden takia kirkkoon. Mies itse muotoili asian niin että se olisi loukkaavaa tai tekopyhää nimenomaan kirkkoa ja seurakuntaa kohtaan. Koska hän ei tunnu kaipaavan hengellisyyttä elämäänsä tässä vaiheessa, menemme siis maistraattiin ja siunattavaksi. Meille se maistraatti on kuitenkin Se Päivä, joka sormukseenkin kaiverretaan. Ei tulisi mieleenikään "hoitaa maistraattia alta pois" ruokiksella farkut jalassa. Tuntuisi tilaisuuden vähättelyltä. Kuten tässä on jo moneen kertaan off-topiccina todettukin, tilaisuudesta voi halutessaan saada todella intiimin ja tunnelmallisen. Ja halutessaan varmaan myös ihan päinvastaisen, riippu aivan omasta asenteesta.