Black&White

Morsian
 • Content count

  28
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Black&White


 1. Jonkin aikaa sitten kyselin sulhaselta, että mitä se haluaisi että meidän sormuksiin kaiverretaan. Sanoin, että itse haluaisin vaikkapa jonkun kohdan jostain tärkeästä biisistä. Mies sitten Metallica-fanina totesi, että vois kaivertaa niihin "Sad but true". :) Taidetaan päätyä johonkin muuhun vaihtoehtoon kuitenkin...


 2. Aika makean oloinen paikka varsinkin juhlavalaistuksessa! :girl_sigh: Muutama kysymys teille tilassa juhlineilla ja muillekin paikkaan tutustuneille: "holvikellari" sanana viittaa hmmm, siis kellariin, saattaa olla hölmö kysymys, mutta onko paikka ahdistava ilman ikkunoita? Me meinataan juhlia talvella ja silloin on toki muutenkin pimeätä mutta... :blush:

  En ole vielä juhlinut paikassa, mutta olen toki käynyt tutustumassa tilaan kun meillä on se varattuna. Paikan aulatiloista on kyllä ikkunat ulos, mutta juhlasali on osittain maanalla ja siellä ei ikkunoita ole. Tila on kuitenkin iso, ja mielestäni se ei ole mitenkään ahdistavan oloinen. Valaistus on kyllä upea. =)


 3. Olipas huonosti hoidettu homma hääparin puolelta, ja käsittämätöntä käytöstä vierailta! Minä itse morsiamena olen koittanut löytää juuri tuollaista rock-bändiä meidän häihimme, kun meillä suurin osa vieraista eli noin 70 on siinä kolmenkympin alapuolella, ja viiskymppisiä on vain kymmenkunta. Haluttaisiin siis ihan rockmeininkiä ja mitään häävalsseja ei ole tulossa. Lähes jokainen bändi kyllä osaa juuri noita valsseja ja humppia vetää, mutta juurikaan ei ole löytynyt bändejä joilta biisilistojen perusteella taipuisi kolme settiä pelkkää biletettävää rockia. Mä meinaan pelkään kyllä sitä, että jos ei ole tarpeeksi rock-meininki, niin meidän vieraat ei viihdy. Ei sitten oo sekään mukavaa jos niitä humppia soitellaan, kun ei nuoret niitä halua tanssia. Mutta tuossa ketjun aloittajan tapauksessa on kyllä mennyt pahasti pieleen bändivalinta vieraita ajatellen.


 4. Mä olen laittanut Helin matkoille heidän nettisivujensa kautta tarjouslomakkeella tarjouspyynnön 17.8.2009, vieläkään ei ole tullut minkäänlaista tarjousta. Ei sinänsä että me sitä enää haluttaisikaan, varattiin matka jo toisen toimiston kautta. Meidän matka tulee nyt sitten Ebookersin Luxus-matkapalvelun kautta, siellä ehdottomasti paras palvelu. Mr. Travelin kanssakin hiottiin meidän reissua jonkin verran, kunnes saimme ilmoituksen että jos emme ota matkaa heidän kauttaan, siitä veloitetaan 65 euroa mikäli matkaa vielä järjestellään meidän toiveiden mukaisesti. No ei tarvinnut heidän enää sitten järjestellä, mä en todellakaan sitoudu maksamaan pelkän tarjouksen pyynnistä, sillä jos hinta olisikin ollut heillä esim paljon kalliimpi kuin muilla, niin olis tullut tuo 65 euron maksu sitten extrana.


 5. Me ollaan lähdössä häämatkalle Seychelleille heti häiden jälkeen toukokuun lopussa 2010. Aiotaan viettää öitä sekä Mahella, Praslinilla että La Diguellakin. Tarjouksia on nyt pyydelty eri matkatoimistoilta, mutta vasta yhdeltä ollaan saatu hintoja. Ei millään malttaisi odotella reissua... tosin pitäähän eka juhlia ne häät tietenkin.


 6. Me oltiin nyt kesälomalla muuten vaan Islannissa 10 päivän reissulla, ja oli kyllä ihana loma! Säät eivät ehkä olleet kovin suosiolliset kun yli puolina päivistä satoi, mutta ei se menoa haitannut. Islannissa kannattaa ehdottomasti poistua Reykjavikista, me vuokrattiin auto viikoksi ja ajettiin saari ympäri. Kaikki upea ja mielenkiintoinen oli kyllä siellä muualla Islannissa. Mahtavia vesiputouksia, mielettömiä jäätiköitä, sanoinkuvaamattoman kauniita jäätikkölaguuneita, upeita vuoria, lampaita, lunneja, islanninhevosia... Hintataso oli nyt jopa vähän edullisempi kuin Suomessa taloustaantuman ansiosta, ja vaatteita tuli ostettua hyvinkin edullisesti käynnissä olevien alennusmyyntien ja tax freen takia.


 7. Meilläkin on varattuna hääyö Glosta. Palvelu on pelannut aivan loistavasti, vaikka hääyöhön on vielä lähes vuosi aikaa ja ensi vuoden hinnastoakaan ei ole. Musta toi mahdollisuus kylpylään seuraavana aamuna kuulosta todella ihanalta, ja tykkäsin kovasti myös hotellin sivuilla olevista huoneiden kuvista.


 8. Itse olen taru sormusten herrasta-fani, kuten kihlattuni ja olemme miettineet juuri sen vuoksi uutta-seelantia. Onko siellä esimerkiksi jotain museota tms. paikkaa, jossa tähän leffa-trilogiaan voisi tutustua tarkemmin?

  Ainakin ympäri Uutta-Seelantia löytyy elokuvien kuvauspaikkoja, joihin voi mennä käymään. Mata matan kylän alueella sijaitsee Hobitti-kylä (tosin paikalla ei kai enää ole juurikaan muuta kuin aukkoja rinteissä hobittien asuntojen kohdilla, tuttuja maisemia silti). Ja ainakin myös Queenstownista järjestetään retkiä kuvauspaikoille. Omalla reissullani Uuteen-Seelantiin kävimme mm. hyppäämässä uimaan 11 metrisestä vesiputouksesta, paikalla oli kuvattu kohtaus jossa Klonkku pyydystää kalaa joesta. Lisäksi Mt Doom on helppo bongata pohjoissaarella.


 9. Meillä kuvaajan kanssa tehdyssä sopimuksessakin lukee, että kuvaajalle tarjotaan ruoka. Tottakai oltaisiin ilman muuta muutenkin näin tehty. Ja paikka laitetaan pöytään kuten vieraillekin, niin voi siinä sitten ehtiessään syödä ja muutenkin hengähtää. Päivähän on tosiaan pitkä, kun kuvaaja on töissä 10 tuntia.


 10. Meilläkin on nyt sitten Agroksenmäki varattuna, ja paikka tuntuu kyllä just sopivalta. Vihkiminen tullaan suorittamaan siinä aulatilassa. Keitä teillä on ollut valokuvaamassa tuolla Agroksenmäellä? Luin, että siellä on hieman haastavammat kuvausolosuhteet valaistuksen takia, joten haluaisin sinne kuvaajan joka varmasti onnistuu kuvien kanssa.


 11. Minä en ole tavannut kahden mieheni ystävän puolisoita, mies tosin on heidät tavannut. Ja mun ystävissä taitaa olla yksi sellainen, jonka seurustelukumppania mieheni ei ole tavannut. Eli ei tule paljoa tuntemattomia vieraita kummallekaan. Ja tässähän on vielä paljon aikaa tuleviin häihin, niin ehditään varmaan nämäkin tapaamiset hoitaa ennen häitä, niin sitten kaikkien pitäisi olla tuttuja.


 12. Me ollaan muutenkin ajateltu mustavalkoista teemaa, morsiankin kun tunnetaan siitä että pukeutuu normaalisti aina mustaan ja valkoiseen. Ne on ehkä kuitenkin sitten ne meidän värit, joukkoon saatetaan ehkä sotkea myös vähän hopeaa. Ihana mustavalkoinen hääpukukin on jo alustavasti löydetty, tarvitsee tietenkin kyllä lähteä liikkeeseen sitä sovittelemaan. Teemaan sopivan hääpaikan löytäminen on vain tuottanut ongelmia, yhteen paikkaan laitoin viime viikolla tarjouspyyntöä menemään, mutta mitään ei vielä ole kuulunut. En vaan voi kuvitella juhlia pidettävän paikassa, jossa on esim punaiset verhot tms.


 13. Mun äiti ilahtui meidän kihlauksesta tosi paljon, se tykkää mun tulevasta aviomiehestä muutenkin. Appivanhempien reaktioista ei oikein ota selvää. Ilmoitettiin kihlauksestamme samana päivänä sen tapahduttua, ja koska kyseessä oli aprillipäivä, niin luulivat sitä sitten vaan aprillipilaksi. Kyllä anoppi sitten seuraavana aamuna soitteli pojalleen, ja kysyi että onko se nyt ihan oikeesti totta. Jotenkin mulle jäi vähän sellainen olo, että eivät nyt ehkä ihan niin ilahtuneita ainakaan olleet kuin mun perhe. Anoppi on kyllä jo pitkään puhunut kirkkohäistä, mutta kun me ei edes kuuluta kirkkoon kumpikaan niin kirkkohäitä se ei ole saamassa. Katsotaan nyt sitten mihin suuntaan tilanne kehittyy, pääsiäisenä ollaan menossa heille kyläilemään ja sitten ehkä saadaan parempi käsitys siitä millä mielellä ovat.

  No niin, appivanhemmat ei sitten olleet ymmärtäneet, että meidän kihlautuminen tarkoittaa sitä, että myös häitä aletaan järjestämään. Soittivat toissapäivänä, että ootteko te oikeesti menossa naimisiin. No, kyllähän toiset menevät kihloihin ja häät ovat sitten vasta joskus myöhemmin vuorossa, mutta ei siitä mun mielestä nyt olis pitänyt niin ihmeissään olla jos ne häätkin laitetaan samantien suunnittelun alle.


 14. Olis kyllä kiva pitää häät meidän kotikaupungissa, jossa mä olen aina asunut ja sulhanenkin jo useamman vuoden. Oikeanlaisen paikan puuttumisen takia joudutaan kyllä varmastikin pitämään häät muualla, mutta vielä on epäselvää että tulevatko juhlat olemaan jossain muussa kunnassa täällä pääkaupunkiseudulla vaiko sitten sulhasen synnyinseudulla.


 15. Onhan sitä tietoa nyt tullut kerrottua eteenpäin jo ihan laajasti perheen ja kavereiden keskuudessa. Kun kerran on kysytty kihloihin menon myötä että onko hääpäivä jo sovittuna ja koska, niin en mä oikein osaa ja halua valehdellakaan. Eihän se nyt haittaa jos ystävät tietävät että häät ovat tulossa, tuleehan niille sitten kaikki muu juhlia koskeva yllätyksenä kuitenkin.


 16. Mun äiti ilahtui meidän kihlauksesta tosi paljon, se tykkää mun tulevasta aviomiehestä muutenkin. Appivanhempien reaktioista ei oikein ota selvää. Ilmoitettiin kihlauksestamme samana päivänä sen tapahduttua, ja koska kyseessä oli aprillipäivä, niin luulivat sitä sitten vaan aprillipilaksi. Kyllä anoppi sitten seuraavana aamuna soitteli pojalleen, ja kysyi että onko se nyt ihan oikeesti totta. Jotenkin mulle jäi vähän sellainen olo, että eivät nyt ehkä ihan niin ilahtuneita ainakaan olleet kuin mun perhe. Anoppi on kyllä jo pitkään puhunut kirkkohäistä, mutta kun me ei edes kuuluta kirkkoon kumpikaan niin kirkkohäitä se ei ole saamassa. Katsotaan nyt sitten mihin suuntaan tilanne kehittyy, pääsiäisenä ollaan menossa heille kyläilemään ja sitten ehkä saadaan parempi käsitys siitä millä mielellä ovat.