Fyrwill

Rouva
 • Content count

  69
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Fyrwill

 1. Olikohan samanlainen täällä jo....? Mutta munt sai nauramaan vedet silmissä ja pitkään. Katsottiin sohvalla meidän häiden budjettia ja mietin, että mistä voitais nipistää. Kysyin sit mieheltä, että mitä se haluaa meidän häiltä. "Et ne olis jo ohi." Tosiaan repesin nauramaan, vaikka olis tosta voinut kunnon Bridezillatkin vetäistä Mies kun niin inhoaa 'hössöttämistä' 'etukäteen'. Ei vain tajua, että se ei ole hössöttämistä, jos kuvaaja/hääyön hotelli/hääbändi pitäis varata mielellään yli puoli vuotta etukäteen, tai sitä voi jäädä ilman.
 2. Kun mieheltä kysyin, että kai sille saa laittaa jotain puuteria tms (en nyt lähtenyt tekniseksi tässä asiassa) saa laittaa kuvia varten ettei kiillä, niin suostuihan se. Ja kävin itse asiassa ostamassa tuota Diorin jo mainittua transparent-voidetta, joka nimenomaan poistaa kiiltoa. Kokeilin jo itse viime bileissä ja oli kyllä todella hyvä tuote mielestäni. Iho tuntuu ihanalta, ei kiiltänyt koko iltana (ja mulla on taipumusta kiiltää ja hikoilla kasvoista). Miehelle en saanut vielä kokeilla, mut ehkäpä jos väittäisin, et se on jotain kasvorasvaa vain *hykertelyä*. Ja niin, Diorin tuote maksoi Sokoksella 47,70€.
 3. Meillä on valittuna hääpaikaksi paikka, johon kuuluu pitopalvelu ja A-oikeudet. Maksamme hieman enemmän menusta ja juomista, mutta paikkavuokraa meillä ole erikseen. Meillä on alkoholiin budjetoitu seuraavasti (50 hlö häihin): alkumaljat, kuohuviini/alkoholiton vaihtoehto: 20€*10plo (0,75l, riittää 50hlö) = 200€ viiniä (puna/valko): 0,5l/hlö, 20€/plo (0,75l) = 670€ kahvin avec, konjakki/likööri: 5€*50kaatoa = 250€ Kuten huomaa, emme tarjoa kuin ruokajuomaksi viiniä ja esim. ruokailun jälkeen baari on vieraille omakustanteinen. Toivoisimme näin, etteivät vieraamme ole ihan sellaisessa örvellyskännissä kuin jos ilmaiseksi saisi niin paljon juoda kuin haluaisi (tullut todistettua sellainenkin edelliskesän häissä samalla kaveriporukalla, kun paikalla oli ilmainen baari). Toinen syy tähän juhlapaikkaan päätymiseen oli, että nyt ei tartte huolehtia ruoista ja juomista sen enempää, kun ne tulee 'talosta'. Ei tartte lähteä Tallinnan ostelemaan viinaksia ja pitää sitten jotakuta boolivahtina...
 4. From the album Ideakuvasto

 5. From the album Ideakuvasto

 6. Olen budjetoinut 400€ pukuun (+alushameeseen+korjauksiin), mutta toivon pääseväni tämän alle...
 7. Ekalla kerralla mun piti ottaa sellainen yksinkertainen empirelinjainen puku, häät oli alle 50 henkeä ja perinteisen ja ei-perinteisen väliltä (ei mitkään the häät, mut jotain perinteitä oli mukana). Sit exä otti itelleen niin juhlavan puvun, et mun oli vähän 'pakko' hankkia kunnon hääpuku (no, se oli vähän heräteostos, ei mikään pakko ollut) Liitto oli lyhyt ja ilmeisesti oman suvun mielestä uusi liitto tulee vähän turhan nopeasti. Halusin ensin näistä toisista häistä kans pienimuotoiset, mulla joku yksinkertainen puku, mielellään off-white jota voisi käyttää ehkä jossain muuallakin. Sulho on kuitenkin aina halunnut isot häät krumeluureineen (vaikkei niistä sen enempää tiedäkään), joten sillä mennään ja tulee taas näyttävä hääpuku mulle. Toisaalta kun kävin pukuja taas sovittelemassa, niin ihanaahan se taas oli, enkä siis valita Musta tuntui, et lähinnä lähipiirin painostuksesta olis pitänyt vaan pitää pieni maistraattiseremonia, niin että 'jos nyt täytyy naimisiin taas mennä niin ainakin sit tosi matalalla profiililla ja rahaahan siihen ei tartte kenenkään tuhlata ja täysin turhaahan se on, mutta toivottavasti sitten tällä kertaa kestää'... Juu, menenkin ihan tahalteni naimisiin ja oikein erotakseni. Joten annan loppujen lopuksi piut paut näille aatteille ja pidetään sellaiset häät kun halutaan! Meillä se siis tarkoittaa nyt niitä the häitä (vaikkakaan vessakoreja en aatellut värkätä...).
 8. Tietää että luen ja kirjoitan, mutta päikystä se ei tiiä
 9. Meillä myös tämä ohjenuora ja siksipä esim. äitini jää tyynesti pois vieraslistalta. Itse asiassa vähän odotan, milloin tulee jokin kysymys häihin liittyen, että pääsen sanomaan tasan tarkkaan miksi hän ei kutsua saa. Juu, olen vähän ilkeä ja katkera, mutta haluan oikeasti viihtyä häissäni ja juhlia niitä.
 10. From the album Ideakuvasto

 11. From the album Ideakuvasto

 12. From the album Ideakuvasto

 13. Mulla on myös sellainen periaate, että teen kaiken tarpeeksi ajoissa, niin ei sitten stressaa. Toisaalta itsellä myös kokemusta häiden järkkäämisestä. Eniten stressaa sulho ja sulhon vanhemmat, jotka on koko ajan mielellä 'ei vielä tartte' ja 'nytkö jo pitää stressata'. Olen pariin otteeseen jo sanonutkin, että huomattavasti vähemmän stressaa, kun hoitaa ne tärkeimmät ajoissa. Sitten vasta stressaisikin, jos kaikki pitäis hoitaa 3kk tai alle ennen häitä. Nyt ehtii rauhassa askarrella, suunnitella, varailla ja kilpailuttaa. Meillä on kyllä tämä vastakkainasettelu aina tuon miehen kanssa. jos vaikka järkätään illanistujaisia kaveriporukalle, niin mä haluisin miettiä ruoat ja juomat etukäteen (esim. viikkoa ennen) ja ostaa ne kanssa rauhassa, kun mies tulee ajatelleeksi asiaa vasta tapahtuman aamuna... Ja sit sille tulee paniikki Ja miksi ihmeessä se kuitenkin pitää mua sinä stressaajana..?
 14. Vaikka tiedän, että kaikki vieraamme osaavat kyllä pukeutua oikein ja hyvin juhliimme, tulee meille silti pukukoodi juhlaohjeeseen. Ihan vain sen takia, että mun mielestä se on siihen kiva laittaa ja se usein kutsuihin kuuluu. Koodiksi tulee kuitenkin puku/tumma puku, joka sallii myös eriväristen pukujen käytön (mulle kun on ihan sama, minkä värinen puku vieraalla on) ja toisaalta naisilla saa olla iltapuku, jos haluavat sellaisen laittaa. Mulle on tulossa sellainen kermakakkupuku, että mielelläni otan sinne muutaman iltapukuisen naisen Ja en todellakaan aio tätä jokaiselle ilmoittautujalle erikseen selittää, enkä vaivata best manejä, joten pukukoodi tulee kutsuun. Kuulun niihin, jotka eivät ymmärrä ärsyyntymistä pukukoodia kohtaan. A) Se ei ole mikään kiveen kirjoitettu (more like guidelines, anyway...). Se antaa vain juhlasta lisäinformaatiota. C) Se ei tarkoita, että morsiusparilla olisi oikeus arvostella vieraittensa pukeutumista. Siis vaikka meille koodi tulee, niin en jää supattelemaan niistä vieraista, jotka eivät koodia noudata, enkä valita niistä foorumeilla tai muuallakaan (huom, huumoria!) Nämä ovat usein juuri sellaisia ennakkoluuloja, joita ihmisillä pukukoodia kohtaan on. Parempi vain olisi, kun uusia sukupolvia kasvatettaisiin ymmärtämään näitä asioita, niin ehkä joskus päästään tästäkin ongelmasta.
 15. Mulle kävi viime kierroksella vähän samoin kuin edellisellä puhujalla. Mies oli niin tyrmistynyt erosta (mun päätös) että halusi, että teen hakemuksen itse. Näin tein, mutta kului kuukausia ennen kuin harkinta-aika alkoi. En nyt muista tarkkoja päivämääriä. Kävin asiasta tiedustelemassa paikallisessa käräjäoikeudessa, kun mitään lappua tai ilmoitusta harkinta-ajan alkamisesta ei minulle kuulunut ja sieltä tosiaan sanottiin, että exäni ei ollut sinne ottanut yhteyttä, siis antanut tietoa siitä, että oli saanut tiedon erostamme. Viraston ymmärtäväinen täti kyllä lohdutteli, että aikanaan lähtee haastemies viemään sitä kirjettä, ellei miehestä kuulu. Ja että tavalla tai toisella harkinta-aika alkaa. En sitten tiedä miten asia meni, kun en ole exääni ollut missään yhteydessä, mutta sain viimein lapun harkinta-ajan alusta ja viimein eronkin. Ilkeintä asiassa oli se, että olin ottanut miehen nimen vihittäessä, enkä päässyt siitä eroon ennen eron voimaan tuloa (siis ilmaiseksi). Ja tämä samainen mies, joka 'viivytteli' eroa oli se, joka tavallaan vaati, että otan vanhan nimeni takaisin.
 16. ^sieltähän se löytyikin Itse en ollut ennen kuullut ko. merkistä, muuten olisin ehkäpä tuosta kanacan CYMBE tunnuksesta voinut jotain päätelläkin. Kiitos!
 17. Kenen puku on oikeasti kyseessä? Haluaisin nimittäin puvusta vähän paremman kuvan (näkisi millainen on oikeasti).
 18. Komppaaan tätä niiin kympillä. Parilta todella läheiseltä sukulaiselta (ja ystävältäni) olen saanut kuulla, miten meidän kannattaisi odottaa naimisiin menon kanssa ja 'täytyykö sitä naimisiin mennä', kun edellinen liittoni ei kestänyt kovin kauaa, eikä erostakaan ole vuosikymmentä tai edes puolta sellaista. Tulevalle best manille sitten vastasin, että kenelle minun oikein pitäisi parisuhdettani todistella, ennen kuin naimalupa heltiää. Ei oikein osannut sanoa siihen mitään. Miksi ihmeessä minun pitäisi odotella vuosia mieheni kanssa, kunnes 'voimme' mennä naimisiin, kun voisimme olla naimisissa jo nyt? Molemmat kuitenkin olemme ihan tosissamme tämän liiton suhteen, emmekä mene naimisiin millään 'kertakäyttöasenteella' tai takaraivossa ajatus, että erotaan kuitenkin muutaman vuoden kuluttua.
 19. Mauritiukselle ollaan näillä näkymin mekin suuntaamassa (toukokuussa 2010) ja just lähti tarjouspyynnöt sen seitsemään eri matkatoimistoon. Itellä haaveissa Le Victoria, mutta katsotaan josko saavat pääni käännettyä johonkin muuhun...