jewe

Morsian
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

About jewe

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. En usko että jääkaapin puuttuminen on mikään ongelma, koska nykyään on kylmäautoja ja kylmäkärryjä. Jos paikkaan tulee sähkö on asia helposti hoidettu, mutta meidän häihin vuokraama kylmäauto olisi toiminut ilman sähköäkin. Kustannuksia luultavasti tulee enemmän, koska pitopalvelu voi ottaa ns. hankalan paikan lisää. Asiasta kannattaa mainita heti tarjousta pyytäessä pitopalvelulle.
 2. Muutama viikko sitten häitä viettäneen "minä itse" kommenttia ruuista. Teimme itse ruuat ilman ravintola-alan koulutusta. Lihat ja kalat tulivat valmiina, eli itselle tekemiseksi jäi pääasiassa salaatit ja kakut. Kakkuja tein kaksi viikonloppua (pakkaseen) ja salaatteja teimme isommalla porukalla häitä edeltävänä päivänä. Ruoka ei loppunut kesken, jotain jäi enemmän kuin jotain toista, mutta jaoimme ne juhlapaikan siivouksessa auttavien kesken sunnuntaina. Monet kehuivat ruokaa hyväksi. Ruokiin meni n. 15 €/hlö. Tukusta haettiin suurinosa ja tuttujen suhteita käytettiin liha- ja kalahankinnoissa. Tarjoiluhenkilökunnan kulut, pöytäliinat (Ikean lakanat), astiavuokrat mukaan laskettuna 20-25 €/hlö. Ruokana meillä oli: broilerisalaattia, fetasalaattia, kinkkupastasalaattia, hedelmäistä salaattia, perunasalaattia, kalasalaattia, sinappisilliä, valkosipulisilakkarullia, matjessilliä, maustesilliä, savustettua lohta, kylmäsavustettua lohta, perunoita, bulevardinhärkää, herkkupaistia, palvikalkkunaa, lihapullia, kananmunanpuolikkaita, oliiveja, aurajuustoa, kotijuustoa, leipävalikoima, levitteet, viinit, maito, vesi, kotikalja, suklaakakkua, rahkakakkua, juustokakkua, pikkuleipiä
 3. Weddingolla kaasojen puvut maksaa 159,99 $ eli kurssista riippuen 110-120 euroa. Tietysti alvi siihen päälle, jos jää tulliin. Mutta ei hinta siltikään ole kallis, kun täällä juhlapukujen hinnat ovat 200 eurosta ylöspäin. Jos morsiustytöt ovat pieniä, niin melkein ostaisin ebaystä mekot, kun sieltä saa parillakymmenellä eurolla.
 4. Weddingolta tilaamani kaasojen(2) ja morsiustyttöjen(3) puvut tulivat perjantaina, oma hääpukuni vuoden alussa. Kankaan vaihdosta minulla ei ole kokemusta, mutta suosittelen tilaamaan sellaisen puvun johon ei tarvitse tehdä mitään muutoksia, koska aina on suuri riski, ettei muutoksiasi oteta lainkaan huomioon tai ne toteutetaan erilailla kun olit ajatellut. Oma hääpukuni oli suoraan weddingon listalta ja olikin todella hyvä. Nyt tilaamiini kaasojen ja morsiustyttöjen pukuihin piti tulla pieniä muutoksia... Kaikki puvut piti olla nyörityksellä, kuitenkin yhdessä puvuista oli vetoketju. Yhden puvun koristeet olivat saman väriset kuin kuvassa, vaikka väri piti vaihtaa. Muuten puvut ovat todella kauniit ja laadukkaasti tehdyt. Kannattaa heti alussa suhtautua pukuun varauksella, niin ei tule kauhean suuria pettymyksiä, jos puku ei joltain osin vastaakaan odotuksia. Toisaalta pukua voi muokkailla vielä suomessa ompelijalla monen tunnin ajan ennen kun päästään samaan hintaan mitä puvut täällä maksavat. Ja ainahan puvun voi myydä eteenpäin, jos siihen ei itse ole tyytyväinen.
 5. Tarjousmatkoista en tiedä, mutta itse hankimme Viking Linen klubikortit, jolla saa matkoista alennusta (kortti on ilmainen). Lisäksi Viking Linella meidän paku menee henkilöautosta, joten matka on huomattavasti halvempi henkilöautolla kuin pakettiautolla. Kannattaa siis vertailla laivayhtiöiden autojen kokomäärityksiä.
 6. Itse ostin vuosi sitten huuto.netistä maitotonkan, kylkeen vaan reikä johon hana kiinni. Hana ei vuoda yhtään, kun hanassa on tonkan sisä- ja ulkopuolella on tiivisteet. Sanoivat putkiliikkeessä, että kaikki osat soveltuvat elintarvikekäyttöön. Ainoa huonopuoli oli yksinkertaisen hanan ja tiivisteiden järkyttävä hinta! Hana ja tiivisteet maksoivat tuplasti sen mitä maitonkka.
 7. Meillekään ei tule lämmintä ruokaa. Kaikki joiden kanssa olen asiasta keskustellut, ovat olleet sitä mieltä, ettei lämmintä ruokaa välttämättä tarvitse.
 8. Eilen tuli myös minun pukuni Weddingolta. Eikä voi muuta kuin kehua. Kaikki on juurikin noin kuin porcupine mainitsi! Kangas on todella paksua ja laadukkaan oloista, kirjailut ovat hyvin ommeltu. Pituus on juuri oikea. Ja mikä parasta, puku ei jäänyt tulliin Ainoa miinus on, että minäkin joudun myös lyhentämään hieman halternek-lenkkiä, tosin olen joutunut tekemään niin tähän mennessä muissakin vaatteissa joissa on halternekyläosa. Puvusta koitan saada kuvaa, kunhan saan jonkun auttamaan puvun pukemisen kanssa...
 9. Eilinen jakso oli ehdottomasti paras jakso tällä kaudella!
 10. Leineperin ruukin kankipaja? Tuolit eivät ole tummanpuisia, mutta muut ehdot täyttyvät...
 11. Kiva kuulla kommenttia onnistuneesta paikan valinnasta. Itse aloin jo keväällä vähän katumaan paikan varausta, kun on kuitenkin aika hintava paikka. Onneksi katumus meni ohi. Varmistelinkin eilen, että varauksemme ensivuodelle on vielä tallella. Hepana muistatko minkä kokoisia nuo pöydät ovat? Tai kuinka monta mahtuu istumaan yhteen pöytään?
 12. Meidän paikka maksaa 1200 €, mutta se onkin aivan ihana paikka Vuokra-aika on to-su. Vuokra sisältää jotain koristeita.
 13. Juhlavan kautta kun menee messujen sivulle osoitteeksi tulee http://www.porinjuhlava.fi/haamessut2010.htm Lipun hinta on 7 €
 14. En tiedä, olisiko pitänyt itkeä vaiko nauraa...