A-K

Rouva
 • Content count

  57
 • Joined

 • Last visited

About A-K

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Hääpäivä lähestyy, heinäkuun vika päivä juhlistetaan nyt sitten meidän 1. vuotis hääpäivää ja haluttais vähän jotain spesiaalia sen kunniaksi!! Naimisiin mentiin Länsi-Uudellamaalla ja nyt asutaan Keski-Suomessa, joten fiilistelyt nyt niissä samoissa hääympyröissä on poissuljettu. Aikaa on vain viikonloppu, lomaa ei siis ole järjestetty erikseen ja muutoinkin pienimuotoinen romanttinen fiilistely olisi riittävä. Olisiko kenelläkään vinkkiä romanttisesta, rauhallisesta paikasta Keski-Suomen alueella tai parin tunnin ajomatkan päässä Jkl:stä? Sen verran kriteerejä, että paikka ei saisi olla itse Jkl:ssä rallien vuoksi, ei kylpylää eikä risteilyä (liian kaukana). Ollaan niin vähän aikaa täällä asuttu, ettei oikein tiedä, mitä täältäpäin löytyy!!
 2. Kannattaa käydä katsomassa keskustelua ja tietoa myös Thai-klupi ry:n sivuilta, itsekin sinne eksyin sattumalta ja olen löytänyt sekä saanut muilta käyttäjiltä paljon tietoa myös mm. tästä Krabista. www.thaiklupi.fi. Itsekin ollaan menossa häämatkalle Thaikkuun, eka viikko Phanganilla ja toka Krabilla.
 3. Sen verran lisään edelliseen tekstiini Antti Ekolasta (hän oli siis meillä kuvaamassa häitä 31.7.10), nyt ovat siis kuvat jo tulleet ja olemme todella tyytyväisiä! Olemme eläneet hääpäivän uudestaan ja uudestaan haikeudella, Antin kuvia katsellen... koko päivä kuvattuna hetki hetkeltä aina potrettikuvista iltamyöhään saakka. Emme olisi uskoneet, että meistä voi saada niin kivoja potrettikuviakin... Kuvissa oli kivoja kuvakulmia, tilanteita, ilmeitä, tunnelmaa, tarkkuutta, laatua! Olen saanut erittäin positiivista palautetta kuvista myös tuttaviltani, kenelle olen kuviamme näyttäneet, ovat ihastelleet Antin kuvaustyyliä ja kuvien tarkkuutta sekä tunnelman välittymistä kuvien kautta. Kokonaisuudessaan kiitettävää palvelua, suosittelemme lämpimästi Anttia!!!
 4. Meillä oli häät 31.7, vihkiminen siis Lohjalla ja itse hääjuhla Karjalohjalla ja Antti Ekola kuvaamassa. Aloitettiin kuvaaminen ennen vihkimistä potrettikuvauksilla luonnossa ja hän lopetteli vasta iltamyöhällä, n.klo 22 jälkeen. Täytyy sanoa, että olimme enemmän kuin tyytyväisiä Antin toimintaan ja joustavuuteen!!!! Antti oli todella mukava ja kuunteli toiveitamme, kuvasi huomaamattomasti ja eri tilanteista. Kuvia odotellaan vielä, mutta olen täysin varma että ovat 100% ammattimaisesti onnistuneita ja tehtyjä!! Suunnittelupalaverin pidimme siis hääviikon alussa maanantaina puhelimitse ja onnistui aivan täysin näinkin. Ei varmasti ole järkeä ajaakaan suunnittelupalaveriin montaa sataa kilometriä, jos ei ole itse työkeikkaa siinä samalla tms. Puhelun aikana ei itse juuri tarvinnut miettiä mitä pitäisi kertoa, hän kyseli tarvitsemansa tiedot todella sujuvasti. Juhlapäivänä hän oli hyvissä ajoin meitä sovitussa paikassa odottamassa eikä pistänyt pahakseen vaikka olimme itse vähän myöhässä sovitusta ajasta... Kirkossa kuvasi meitä joka suunnalta ja huomaamattomasti tai ainakaan en itse jännitykseltä edes huomannut hänen pyörivän myös alttarin tuntumassa!! Kuvauspaikoilla (järvimaisema, viljapelto ym.) asetteli meidät luonteviin kuvausasentoihin todella sujuvasti ja itse potrettikuvien otto sujui meistä luontevan nopeasti, mutta ei missään nimessä hätäisesti, vaikka aikaa oli vain vajaa tunti. Juhlapaikalla sama juttu, ei mitään häiriötä kuvaamisesta, otti vieraat todella hyvin huomioon, mentiin meidän tahtiin ja toiveiden mukaan. Suosittelen kyllä todella lämpimästi!! Hinnasta sen verran, että oli edullisempi paketti tuo n. 10 tunnin kuvaus (+kuvat kaikkineen) ja matkat Seinäjoelta saakka kuin yksikään Helsinkiläinen firma pystyi tarjoamaan...
 5. Haettiin 3 viikkoa ennen hääpäivää, vietiin lomake kirkkoherranvirastoon joten ei tarvittu todistajia mukaan. Ohjeissahan lukee, että jos lomakkeen lähettää maistraattiin suoraan netin kautta, niin pitäisi olla 2 todistajaa??!! Meille todistus tuli postitse kotiin vajaassa viikossa ja paperi toimitettiin jo meidät vihkivälle papille (meidän pappi on siis eri seurakunnasta kuin missä itse olemme).
 6. Tipiltä mahtava paketti tietoa Hua Hinistä, oliskohan jollain yhtä kattavaa myös Phanganista ja Klong Muangista tai Krabista noin yleensä... ainakin hyvistä ravintoloista, paikoista joissa kannattaa ehdottomasti käydä, onko hyviä räätäleitä ko. paikoissa jne. Vinkkejä kaivataan edelleen vaikka matkaoppaitakin on jo tullut luettua, marraskuun puolivälissä olisi lähtö!
 7. Roxy; Sorry kun vastaus on viipynyt!! Me ostettiin vielä pari kärryä lisäksi niiltä sieltä superalkosta (toimittivat satamaan nekin), laskivat erotuksen siinä autolla ja antoivat rahaa takaisin. Euroja siis käteisenä, ei tarvinnut kruunuja. Mielestäni olivat kyllä todella tarkkoja ja huolellisia, kuitit ja maksut tarkastettiin siinä lopuksi yhdessä.
 8. Moikka iitanen!! Juu käytiin männä viikonloppuna lauantaina päiväreissulla (Hki lähtö klo 11.30, Tallinnassa klo 14, takaisin Tallinnasta klo 18, Helsingissä klo 20.30) viinakset hakemassa, meitä oli neljä ihmistä niitä kantamassa ja todella hyvin saatiin kaik tuotua, enemmänkin oltais nelistään saatu roudattua!! Meidän viinamäärä pelkästä superalkosta oli seuraavanlainen: 4 laatikkoa olutta, 3 laatikkoa siideriä, 13 pulloa punkkua ja 13 valkkaria + 3 tonkkaa punkkua ja 2 tonkkaa valkkaria, 15 kuoharipulloa, 2 konjakkipulloa, 1 litran baileyspullo, pari pulloa shampanjaa ja yks peruskuohari (=juhannusjuoma...). Hmm olikohan tuossa kaikki...riittääköhän 72 vieraalle... vaikee arvioida, tosin meille ei hirveesti "juovia" vieraita tule eikä tietty oo tarkoituskaan juottamalla juottaa!! Väkeviäkään ei ostettu kun meille ei tule boolia, tosin ehtii vielä mieli muuttua.. Meillä oli siis auto laivassa koko reissun ajan ja oli kyllä aika helppoa, ei tarvinnut lähteä ajamaan tallinnaan eikä tarvinnut myöskään tehdä uutta autolähtöselvitystä Tallinnassa. Eli tilattiin viinat ja 3 kpl perus kärryjä etukäteen superalkosta (n.viikko ennen risteilyä) ja pyydettiin toimitus terminaalin eteen klo 16.30, jolloinka siis lähtöselvitys alkaa ja autokansi aukeaa. Meille jäi näin 2,5h aikaa Tallinnassa oleiluun. Superalkon paku myöhästyi ehkä 5 min. sovitusta ja siitäkin ilmoittivat etukäteen soittamalla. Tilaus tarkastettiin autolla, ainoa mikä puuttui niin oli siiderilaatikot, tästä ilmoittivat vasta terminaalilla. Luultiin kyllä, että kun tilaus tehtiin viikko etukäteen niin olisivat pakanneet jo tuolloin tilauksen valmiiksi... sanoivat vaan että ko. siideri oli loppunut. Nou hätä, ostettiin laivasta sitten sidukat (tosin ei saatu nyt sitä merkkiä mitä oltais haluttu) ja vähän extrana lonkeroakin.. Irtopullot olivat pakanneet hyvin pahvilaatikoihin tai alkuperäisiin laatikoihinsa (konjakit), irrallisia pulloja ei ollut. Sitten vaan pakattiin viinat kärryihin ja meillä oli lisäksi pari isoa putkikassia mukana omasta takaa. Perus risteilymatkustajina "normaalia" kautta sisään laivaan, kukaan ei kysellyt mitään viinamäärästä!! Siitä hissillä alas autokannelle ja viinat autoon. Ei mitään ongelmia ollut missään vaiheessa, tosi helposti onnistui!! Kannattaa muuten tulostaa tekemänne tilaus sekä kuitti (viinat siis maksetaan etukäteen superalkon tilille!) ja ottaa mukaan, sillä kysyivät maksukuittia ja voitte tarkastaa täsmääkö summat omassa ja heidän tilausversiossaan!!
 9. ^jees sain jo soiteltua ympäriinsä ja selvitettyä asiaa, piti soittaa ihan XPRS laivan infoon kun eivät osanneet viikkarin asiakaspalvelussa varmaksi sanoa, saako autolla käydä vaiko ei...!! Eli siis tiedoksi kaikille muillekin asiaa pähkäileville, päiväristeilylipulla (meillä siis lähtö Helsingistä klo 11.30 ja Tallinnasta takaisin lähtö klo 18) saa tallinnassa laivasta poistua vaan kerran ja samoin mennä sisään laivaan vain kerran. Eli hytistä ei ole hyötyä, viinaksia ei voi viedä autolle eikä hyttiin laivan saapuessa satamaan. Kannattaa siis pyytää superalkosta viinojen toimitus satamaan vasta lähtöselvityksen alkaessa, sillä autokansi on auki 1,5h lähtöselvityksestä alkaen!! Huh onneksi onnistuu näin, koska nyt päästään 56 eurolla auton kanssa, jos olisi pitänyt ajaa auto ulos laivasta niin se olisi maksanut 139€...
 10. Apua Apua!!! Kokemuksia kaivataan!!!! Ollaan lähdössä tulevana lauantaina hakemaan viinaksia tallinnasta Viking XPRS laivalla, meillä on oma auto laivassa (ei ajeta laivasta ulos Tallinnassa) ja ollaan tilattu ja maksettukin viinakset superalkosta, toimittaavat viinat satamaan. MUTTA saatiin tänään tietää, että autolle saa mennä vain autokannen ollessa auki eli kun autot ajetaan ulos laivasta ja lähtöselvityksen yhteydessä. Onko kellään kokemuksia siis kuinka kauan tuo autokansi on auki, oletteko saaneet vietyä viinat laivaan heti laivan saavuttua Tallinnaan? Ajateltiin itse niin, että kun viinat toimitetaan satamaan meille niin vietäisiin ne samantien autoon ja sitten tuhlataan loppuaika (3-4tuntia) Tallinnassa. Mutta onnistuukohan näin????
 11. -> http://www.papaija.net Krabilla oltiin 2006 ja Koh Phanganilla 2007. Joo, nämä olenkin lukenut jo aikaisemmin... kiitos kuitenkin! : )
 12. Mekin varattiin häämatka Thaikkuun, ekaa kertaa sinne suunnataan. Eka viikko ollaan Koh Phanganilla (pohjoisessa) ja toka viikko Krabin Klong Muangilla. Otettiin hyvät hotellit, jossa hemmottelua, ainakin ekalla kuherrusviikolla... kun vaan malttais oottaa marraskuulle!! Kokemuksia ja matkavinkkejä otetaan vastaan, jos joku on näissä paikoissa ollut!!
 13. Mistäpäin Suomea tämä? Monta henkilöä bändissä on? Minustakin 1000-1500 on aivan liikaa...
 14. Kiitos kommentista! Mutta sittenhän nauhasta tulee kapea, jos ommellaan nelinkerroin? Haluaisin nimenomaan sellaista vähän leveämpää, joka kiristämisen jälkeen myös näkyy ja asettuu kauniisti!
 15. Kiitos vieras_Tiina kommenteistasi, tulivat tosi tarpeeseen!!! Eli ei vinonauhaa, onneksi en ehtinyt sitä enempää ostaa. Sitä minä vähän ihmettelinkin, kun hääpukuliikkeen ompelija sanoo, ettei voi tehdä haluamaani nyöritystä, jokin ohut liirum laarum nauha hänellä olisi laittaa, muttei kunnollista nyöriä voi jostain syystä minulle tehdä. Tuleekohan liian kalliiksi tehdä "kaupan päälle", niinkuin lupasivat vai mikä lie mättää. Ja jos ei ompelija tiedä/osaa, kuinka voin itse osata ostaa... Puvussani on siis vahva yläosa, siis kunnon tukevat luut, korsettimainen ja todella tarvitsee vahvan nyörityksen/nauhan, koska sillä puku kiristetään päälleni sopivaksi. Erillistä vetoketjua ei ole, toki nyörin alla on sellainen "tukiläppä", siis hakasilla kiinnitetään. Mutta yläosan varsinainen kiristäminen päälle sopivaksi tapahtuisi tällä nyörillä. Eli siis ompelukauppaan ostamaan satiinia, mitä se vahvistusnauha sisään voisi olla?