mrs

Rouva
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited

About mrs

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Ihan totta?! Mun mielestä tämä jos mikä on perinteinen tapa. Tai en nyt tiedä onko 40-luvulla tai 60-luvulla tehty näin ???, mutta jotenkin tämä tapa tuntuu "tutulta" monella tavalla, ja tehdäänhän niin leffoissakin ;D No, kaikki tavat/perinteet ei millään ole kaikille tuttuja eikä tietysti tarvitse toimia niin, jos se ei tunnu "omalta" jutulta. No ööh... tietysti!! Tai siis en mä muutakaan vaihtoehtoa keksi Jos kakkua meinaa syödä ensimmäisenä hääpäivänä niin kyllä, pakkaseen vaan, ei se muuten millään säily vuotta : En oikein kyllä tiedä miten kermakakku säilyy vuoden pakkasessa, mutta kai se ihan hyvin säilyy, siis ei se pilaannu, mutta kuinka raikkaalta maistuu niin sitä en tiedä. Mut fiilishän siinä on sitten tärkeämpää kuin se, onko kakku enää ihan niin tuoreen makuista kuin häitä juhlittaessa. Mä kyllä mieluummin suosittelisin sitä mitä Bagelkin: että ylin kerros säästetään hääyön jälkeiseksi aamupalaksi, silloin se on varmaan vielä herkullista ja fiilistelyyn sopivaa syötävää
 2. Juuri näin. Täsmälleen samaa mieltä katin kanssa. Istumajärjestys on vieraiden viihtyvyyden kannalta tosi tärkeä asia eikä sitä kannata jättää minkä tahansa kiireen tai viitsimättömyyden takia tekemättä.
 3. Meitä moukkia ;D taitaa kuitenkin olla enemmänkin, jotka ovat - hui kauheaa - kehdanneet asiaa tiedustella. Nyt kai pitäisi sitten olla tosi nolona, kun on kehdannut kysyä, miten yli jäävien ruokien kanssa menetellään, ja nyt vasta jälkikäteen saa valistusta : sen suhteen miten olisi pitänyt toimia jotta olisi ollut "tyylikäs". Meihin ainakin suhtauduttiin täysin asiallisesti, kun tiedustelimme kyseisen ravintolan käytäntöä - onneksi kohdallemme ei sattunut sellainen "asiakaspalvelija", joka olisi osoittanut meille närkästystään/tuohtumustaan siihen tapaan, miten nämä alalla työskentelevät ja muut viisaat&hienot&tyylikkäät ihmiset ovat täällä tätä kommentoineet. Emme "ruinanneet" mitään "jämiä" mukaamme, mutta kysyimme, mikä on kyseisen paikan käytäntö. Kummallista olisi jos tuota ei saisi kysyä! Voisiko millään ajatella, että tässä (niinkuin kaikissa muissakin asioissa) on ihmisillä erilaisia mieltymyksiä, ja että ketään ei parjattaisi sen takia, että on esittänyt ravintolalle/pitopalvelulle tästä asiasta kysymyksen - kaikki muut asiathan lienevät sellaisia joista saa tai pitääkin voida kysyä, joten miksi tämä yksi asia, ylijäävän jo maksetun ruuan mahdollinen mukaan saaminen, olisi sellainen että on suorastaan epäpyhää sitä ääneen lausua ??? Ei ymmärrä. Kysehän on siitä, että jos lietsotaan jatkuvasti tällaista käsitystä että "on moukkamaista kysyä mukaan ruokia, jotka olet kyllä maksanut, mutta jotka jäivät yli", sehän vain edesauttaa ravintoloiden myyntiä eikä ole ollenkaan asiakas/kuluttajaystävällistä toimintaa. Ymmärrän toki, että jotkut ruoka-aineet menevät nopeasti huonoksi eikä niitä voi turvallisesti enää myöhemmin syödä, mutta näin ei kyllä ole lainkaan kaikkien ruokien kanssa, jos vain haluaa pakata&säilyttää ruuan oikein. Ravintolan bisneslähtöisen ajattelun tietysti ymmärrän, se lähtee muistakin lähtökohdista kuin ruuan säilyvyydestä, mutta sitä ihmettelen, että näyttäisi monella "tavallisellakin" ihmisellä olevan se käsitys, että on jotenkin hienompaa ensin maksaa ruuasta ja jättää se sitten juhlapaikalle.
 4. Ainakaan Amicalla ei onnistu. Kyseessä seisova pöytä. Ajattelin samalla tavalla kuin meme82, että kun olemme maksaneet itsemme kipeiksi ruuasta, meille kuuluu sekin ruoka mikä ei juhlassa tullut syötyä. Olisimme järjestäneet näistä leftovereista (ja tietysti muustakin ruuasta olettaen että ruokaa ei kuitenkaan ihan hirveästi yli jää) brunssin molempien vanhemmille ja sisaruksille seuraavaksi päiväksi. Ajattelimme että se olisi ollut mukava tapa jatkaa häiden juhlintaa.
 5. Aivan! Montakohan vuosikymmentä pitää mennä eteenpäin ennenkuin häihin tulevat vieraat oivaltavat laajemminkin tämän, että vieraat mielellään katselevat hääparin saamia lahjoja, ja helpoin tapa katsella niitä niin että lahjat pysyvät kuitenkin pakattuina (=helpompi kuljettaa kotiin) on läpinäkyvä sellofaani. Aiheesta: meillä oli pari kaveria lahjapöytää hoitamassa - lähinnä kiinnittivät kortit teipillä oikeisiin paketteihin, avasivat jotkut lahjat, mutta muutaman tosi kauniin paketin jättivät meille kotiin avattavaksi. Ja mukavalta tuntui sillä tavalla että osa oli avattu - tiedettiin että vieraat mielellään katselee lahjoja eikä paketteja - ja saatiin kuitenkin sitten joitain lahjoja avata rauhassa kotona seuraavana päivänä. Toi numerointi, josta Baby kirjoitti, vaikuttaa tosi näppärältä!
 6. Kauniita varmasti ovat. Itse ajattelisin morsiamen olevan kovin kokoomushenkinen ja tekevän poliittisen statementin, jos näkisin ruiskaunokkikimpun hänen kädessään, mutta ei varmaan kaikille tule sellaisia mielleyhtymiä.
 7. Juuri samalla tavalla meilläkin. Eihän siellä mitään tanssiskaboja pidetä!! Ja kyllä se meidänkin häävalssi ihan oikealta tanssilta näytti, sen verran meillä molemmilla on rytmitajua . Se kannattaa ehkä kuitenkin tsekata etukäteen, että teillä on yhteinen käsitys siitä, millä tahdilla valssiin lähdetään, ettei toinen nyi eteenpäin ja toinen on kuvitellut että vasta seuraavalla tahdilla lähdetään ;D
 8. Minäkin kallistuisin äkkilähdön tai jonkun edullisen keski-euroopan kaupunkikohteen (Praha esim on hintatasoltaan aika edullinen) kannalle, en lähtisi Viroon kylpylälomalle. Tai siis mikä ettei, voi siellä olla mukavaakin, mutta kun kysyt mahtavatko ne olla eläkeläisten kohteita niin ainakin omista sukulaisista ja tuttavista juuri ne kuusikymppiset reissaavat kylpylöissä Virossa. Mutta te nautitte häämatkalla toisistanne, joten kohde on toisarvoinen jos vain itse siellä viihdytte. Onnea matkametsästykselle!! Toivottavasti kaikin puolin mieleinen matka löytyy edullisesti vaikka jostain supermegatarjouksesta *pitää peukkuja*.
 9. Vettä paljon mukaan, niin liikkua jaksaa kyllä. Ja jos menee bussilla/henkilöautolla, niin ilmastointi jeesaa ;D Turistibussit oli kai kaikkikin ilmastoituja, joissain takseissa ei ilmastointia ollut :-/ mutta vuokra-autoissa taas ilmastointi oli aika lailla vakiona.
 10. Yksi pointti vielä: jotta kaikki vieraat viihtyvät ja tuntevat itsensä yhtä arvostetuiksi vieraiksi, on mielestäni oleellista varata sellainen juhlapaikka, johon koko vierasjoukko mahtuu samaan tilaan. Näkyvyys on näin taattu ja ei synny sitä epämukavaa tilannetta, että katsellaan sivusilmällä, ketkä ovat niin tärkeitä että saavat istua hääparin kanssa samassa huoneessa, ja ketkä rankataan ns. kakkoskategoriaan. Aina tietysti ei ole mahdollista sijoittaa kaikkia vieraita samaan saliin mutta pitäisin sitä yhtenä kriteerinä juhlapaikkaa valitessa.
 11. Mielestäni juhlavieraiden huomioimista on sekin, että valitaan sellainen juhlapaikka, että koko vierasjoukko voi nauttia juhlasta silmin ja korvin. Espoonkartano on kaunis paikka mutta minua häiritsee että vieraat ripotellaan eri huoneisiin ja kaikki eivät ole ajan tasalla siitä mitä juhlassa on meneillään. Majvik Kirkkonummella on kaunis paikka myös, ja sinne mahtuu noin 100 (jos muistan oikein) yhteen saliin. Tosin sali on kaarevaksi rakennettu, eli kaikki eivät näe joka nurkkaan, mutta ovat sentään yhdessä tilassa. Majvikin hintataso on kohtuullinen. HSS:lla (Helsingfors Segelsällskapet) on kaunis ja merellinen ravintola Liuskasaaressa. Loistava sijainti esim Johanneksenkirkkoa ajatellen. Venematka on kai pari minuuttia ja ravintola toimii yksityistilaisuutena hääjuhlan ajan. Saliin mahtuu kai helposti puolitoista sataa ihmistä ja kaikki näkevät esteettä koko juhlasalin. HSS:lta olen saanut hyvää palvelua hääpaikkaa miettiessämme. Ravintola Kadetti Munkkiniemessä on meren tuntumassa, vaikka ei ihan rannassa. Kaunis piha, iso juhlasali (noin 100 henkeä) johon kaikki vieraat mahtuvat varmaankin samaan tilaan. Söderkulla Sipoossa on tosi upealla paikalla ja rakennus on erittäin kaunis, sali tunnelmallinen ja erkkeri kruunaa sen. Noin 100 kai sinnekin mahtui yhteen huoneeseen ja lisäksi salin päissä on kaksi pienempää huonetta, joihin voi sijoittaa lisää ihmisiä ja he näkevät avoimista pariovista jonkun verran myös salin puolelle.
 12. Olen ollut talvihäissä ja kesähäissä ja molemmissa on kyllä puolensa. Talvihäät ovat juhlatilasta riippuen ehkä jopa vielä tunnelmallisemmat kuin kesähäät juuri hämäryyden ja kynttilöiden takia. Ilotulitus on hyvä idea, mutta miten sen toteuttaa siten ettei se ole liian myöhään (joillain vierailla on tapana lähteä kovinkin aikaisin pois, olen huomannut), eikä kuitenkaan keskeytä mitään muuta ohjelmaa... siinä pohtimista aikatauluttajille. Kylmyys on talvihäiden huonoin puoli, itse olen ollut juhlissa joissa ruokaillessa oli todella viileä, lapsille haettiin toppahaalareita päälle jne. Eli vieraiden kannattaa varautua shaaleilla tms (fiksu hääpari järjestää ehkä jotain lämmintä huopaa tms valmiiksi paikalle, jos on pienikin aavistus siitä että tila saattaa olla viileä). En usko kuitenkaan että morsiamen tarvitsee varautua erilaisella puvulla kuin kesähäissä, mutta ehkä hyvä olla joku viitta tms jos puku on hihaton. Siinä on touhua koko ajan sen verran että en usko että morsian ehtii kylmyyttä tuntea Mielelläni itsekin saisin uusia kutsuja talvihäihin, ne on jotenkin eksoottisemmat kuin kesähäät, ja siinäkin mielessä mukavat että useinkaan ei ole talviviikonloput samalla tavalla täyteen buukatut kuin kesäviikonloput tuppaa olemaan.
 13. Pukuni oli hihaton, olkaimet kyllä oli, mutta olin paljain olkapäin kirkossa eikä kukaan mitään kommentoinut. Paitsi sulhasen äiti etukäteen kun kerroin että en aio laittaa huntua :-) Tehkää morsiamet niinkuin itse haluatte, nykyään "säännöistä" voi joustaa! Katolinen kirkko lienee eri asia mutta luterilaisessa ei kovin tiukkaa olkapääsäännöstöä ole.
 14. Nautiskeltiin pitkään hotellin sviitissä Iltapäivällä meidät haettiin autolla kotiin, ja mieheni kantoi mut kynnyksen yli, romanttista oikeesti! Katseltiin häälahjoja, jotka oli meille jo kotiin toimitettu, ja fiilisteltiin Alkuillasta käytiin kääntymässä molempien vanhemmilla ja sitten pakattiin matkalaukut honeymoonia varten. Kannattaa nautiskella ja muistella edellistä päivää, älkää järkätkö mitään arkista aherrusta tai ohjelmaa, ellei jostain syystä ole aivan pakko.
 15. Mä en halunnut olla keskipisteenä siinä mielessä, että en halunnut mitään leikkejä tai pelleilyjä joissa joudun olemaan esillä. Mulla ei taas ole mitään ongelmaa siinä,että ihmiset katsoo (ihaillen, siihen varautukaa morsiamet!) koko ajan mitä teen. Oli jopa aika hauskaa että tehtiin me sulhasen kanssa mitä tahansa, niin kameroita oli esillä jatkuvasti. Tuollaiseen kyllä kannattaa siis varautua, mutta tietysti kannattaa yrittää ajatella se niin, että kyseessä on sinun ja sulhasesi elämän suuri päivä ja ihmiset ovat tulleet sitä juhlistamaan eikä tuttujen ihmisten kanssa tarvitse jännittää. Kerro kaasollesi sekä lähisukulaisille, että et halua mitään "ylimääräistä" valokeilaa itseesi, he varmasti ymmärtävät ja järjestävät ohjelmaa sen mukaisesti. Ei mielestäni ole mitenkään välttämätöntä että morsiuspari on koko ajan esillä, ystävät ja sukulaiset sekä bändi voivat hyvin olla ohjelman esittäjiä - jos ylipäätään kamalan paljon ohjelmaa halutaan järjestää. Kannattaa jättää aikaa myös yleiseen seurusteluun.