cerise

Morsian
 • Content count

  36
 • Joined

 • Last visited

About cerise

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meidän ranskalais-suomalaiset häät Ranskassa (ensi viikolla, PANIIKKI): Vieraita 100, joista suomalaisia noin 15-20. Kutsut ja menut kaksikielisiä. Ei ohjelmalehtistä. Siviilivihkiminen ranskaksi, vihkijä varmaankin kysyy kysymykset myös suomeksi. Kaksikielinen ystävä tulkkaa lyhyen toimituksen vanhemmilleni. Cocktail-tilaisuuden aikana isäni puheen tulkkaa ystävä. Voi olla että hän tulkkaa muitakin puheita. Olen sopinut että ihmiset saavat puhua omalla kielellään tai englanniksi, miten osaavat Ohjelma on aika universaali: kimpun ja sukkanauhan heitto pöytäjärjestyksessä joka pöytään on pyritty löytämään yhteinen kieli. Käytännössä perheet ovat samassa (isossa) pöydässä, morsiuspari todistajineen yhdessä pöydässä, kaveripöydistä kaksi on monikansallista. Luotan siihen että ihmiset vähän pistää efforttia tuohon kommunikointiin. Mietin että jos laittaisi pöytiin pieniä "fraasisanakirjalappusia", joista voisi katsoa tärkeimmät kohteliaisuudet ja jotain huvittavaa, tyyliin "morsiamen puku on kuten tavallista hurmaava", "saisinko vielä neljännen lasin viiniä?" tai "mitä mieltä olette maailmanpolitiikan nykytilasta?"
 2. Olemme molemmat häiden aikaan 30-vuotiaita, yhteiseloa takana 7,5 vuotta. Olemme 7 vuotta asuneet yhdessä, ja meillä on 1,5-vuotias lapsi. Olemme molemmat vakitöissä.
 3. Meidän menut. Joku painosysteemi pitää keksiä tuonne, etteivät lähde tuulessa lentoon (pöydät terassilla).
 4. Meikki, koemeikki, kampaus, koekampaus, manikyyri (tavallinen, ei rakennekynsiä) ja kaason kampaus maksavat yhteensä noin 200 euroa. Tosin minulla on kauneushoitolan maksullinen kanta-asiakaskortti, jolla saan kauneuspalveluista 30% ja kampaamopalveluista 20%. Muuten summa olisi isompi, ja laskin että kannatti ostaa tuo kanta-asiakaskortti, varsinkin kun ennen häitä käynen varmaan kasvohoidossa, ja kantiskortin hintaan kuuluu ilmaiset epilaatiot kerran kuussa. Tämä kaikki siis Ranskassa. Hintataso kaupungissani on hiukan Helsingin seudun hintoja alhaisempi, paikasta riippuen.
 5. Joe ette sauno, niin ideanhan voisi nyysiä nimikoituihin kankaisiin lautasliinoihin. Sellaisille olisi varmaan käyttöä ihmisillä kotona?
 6. Meillä kutsuihin teki kuvan perheeseen kuuluva valokuvaaja. Painatus maksoi 295 euroa (kaksi eri tekstiversiota, 100 kpl kutakin) ja kuoret 30 euroa. Painatusmäärät laitoin yläkanttiin kun 50 kpl olisi tullut melkein samanhintaiseksi kuin 100 ja tilausvaiheessa listaa ei vielä oltu lyöty lukkoon. Kallista, myönnän.
 7. jotenkin luotan siihen, että mahdolliset allergikot tajuavat itsekin olla syömättä mantelirakeita, aikuiset ihmiset... Ei onneksi taida olla vieraiden joukossa yhtään allergista.
 8. Taidan olla ilonpilaaja... Miksi siihen tarvitsee tekstin? Eiköhän ihmiset näe ihan itsekin että kas, tuossa on tarjolla karkkia. Olen kyllä muutenkin ihan tiukkapipo kun mua ei karkit houkuta, jotenkin ne on musta lasten juttu... Mutta ei siinä mitään, mikäs sen viattomampi ilo, jos karkista tykkää.
 9. Minua ei omat häät pelota, siviilivihkiminen (vaikka onkin Ranskassa kaupunintalolla hieno seremonia) ei sillä lailla irrota kyyneliä. Sitävastoin olen kaksi kk omien häiden jälkeen parhaan ystäväni kaasona, ja kun eilen illalla kuuntelin eri häämarssivaihtoehtoja niin itkuhan siitä tuli. Taitaa tykätä kaverini kun kaaso ryystää räkäitkua alttarilla ;-)
 10. Minä "askartelen" tällaiset, eli ostin netistä valmiit pussukat ja laitan sisään 10kpl valkoisia mantelirakeita.
 11. Meille ranskalaisiin häihin perinteisesti valkoisia sokeripäällysteisiä manteleita valkoisessa organzapussissa, noin 10kpl/pussi. On muuten yllättävän tyyristä. Ensin kävin ihan chocolaterie:ssa maistamassa rakeita jotka olivatkin aivan ihania, tuoksuivat ihanasti mantelille... Hinta 50 euroa/kilo (ja meille sataan pussukkaan tarvitaan 4 kiloa). Tilasin sitten netistä vajaa 30 euroa/kilo, ei ihan samanlaatuisia eikä -tuoksuisia mutta saavat kelvata. Hinnaksi tuli pussukkoineen (130kpl) ja postimaksuineen 140 euroa.
 12. Löysin nopealla googlehaulla tällaisen aasialaisen cateringin: http://www.asiancourt.fi/fin/
 13. Häiden budjetti on 9000-10000 euroa. Sulhasen äiti maksaa samppanjat ja tyttäremme mekon (tarjoutui itse, niihin menee noin 1500 euroa), sulhasen isoäiti on tarjoutunut avustamaan sulhasen puvun ostossa parilla-kolmellasadalla eurolla. Äitini teki kutsut (graafisen alan ammattilainen, rahanarvoinen palvelus), isäni on ilmoittanut (pilke silmäkulmassa) "Perinteisestihän morsiamen isä maksaa... Onhan se niin että kun tähän on lähdetty, täytyy se hoitaa kunnialla loppuun. Kyllähän minä sen aavistan mitä tämä lysti tulee minulle maksamaan, enpä kerro sitä teille koska sitten käytätte koko sen summan." Eli itse maksamme kaiken mitä pystymme ottamatta lainaa, isäni hoitaa loput. Mitään järjettömiä menoeriä ei ole, mutta ruokaan panostetaan (ravintolahäät). Selkeästi se on hänelle kuitenkin ylpeydenaihe ja ilo, ja isäni osallistuu aika aktiivisesti esimerkiksi pöytäkukkien ideointiin (!). Olen isäni ainoa lapsi, taidan olla aika lailla isän tyttö...
 14. Meillä on häät Ranskassa, ja suomalaiset jutut vähän hakusessa vielä. Ajattelin mustikkalikööriä aveciksi kahvin kanssa ja keskiyön suomalaiskansallista takakonttibaaria salmareineen. Tuo tervasnapsikin oli kyllä ihan kiva idea!
 15. On auttanut tekemällä kutsujen taiton ja ottamalla niihin tarvittavat kuvitusvalokuvat. Se onkin tosi iso apu, josta olemme tosi kiitollisia!