suspi

Morsian
 • Content count

  19
 • Joined

 • Last visited

About suspi

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Ihan näin äkkiseltään sanoisin, että kyllä se täytyy ilmoittaa, että palkkakuitit yms. tulee sit oikeella nimellä.. Vaikea sanoa näin ammattiasi tietämättä, että kuinka kannattaisi toimia, mutta voithan esim. kysyä pomoltasi, sopisiko jos esiinnyt kuitenkin vuoden vanhalla sukunimelläsi tai onko ammattisi sellainen, että pystyt "salaamaan" asian, jos et asiasta tee mitään hälyä..
 2. Täytyy myös muistaa, riippuen siitä, että mille päivälle 1.1. sattuu, että useimpina vuosina monilla on työpäivä 2.1. Tämä siis lähinnä, jos häissä on alkoholitarjoilu, tai jos vieraat tulevat kauempaa, voi olla hankalaa järjestää tulemista. Kutsut ainakin kannattaisi tässä tapauksessa lähettää hyvissä ajoin, että vieraat ehtisivät varautua, monilla on suunnitelmia uudeksi vuodeksi hyvin aikaisin.
 3. Inhottava tilanne kyllä, ja ymmärrän hyvin, että olet loukkaantunut. Mielestäni ei kuitenkaan kannata tehdä selvää päätöstä, että nyt pistät tämän henkilön kanssa välit poikki, vaan antaa rauhassa ajan kulua, ja katsot, kuinka ex-kaasosi yrittää ystävyyttänne paikata (jos yrittää). Jos hän haluaa edelleen olla hyvä ystäväsi, ja hänen päätöksessään oli taustalla jotain hänestä riippumattomia asioita, niin hänen pitäisi tilannetta jollain tapaa yrittää paikata, ja ehkä sinäkin voit antaa hänelle anteeksi.
 4. Mulla ei oikeestaan oo mitään, mitä en ite vois tehdä, tai mitä mun polttareissa ei sais olla. Kaikesta oon tyytyväinen, mitä järjestetään! Pääasia olis, ettei järjestelyissä tulis mitään riitoja, eikä kukaan joutuis jäämään pois siks, et on liian kallista, ja tän aion sanoo kaasoilleki.. Mut sisältöön en puutu millään lailla, katsotaan mitä tuleman pitää..
 5. Me itse, kummankin puhelinnumerot ja ehkä toisen sähköposti tulee kutsuun. En halua ainakaan anoppia sekaamaan ilmoittautumisiin, luultavasti yhtäkkiä oliski ilmestyny 20 vierasta listalle, jolle kutsua ei oo laitettukaan.. Musta on muutenkin helpoin ottaa ilmottautumiset itse vastaan, ei tule mitään turhia välikäsiä, jos tulee jotaki epäselvää esim. majotuksen/ruokailun tms. kanssa. Tai sit jos joku yrittää tuoda omia avecejaan jne., niin osataan heti sanoo et ei onnistu..
 6. Teksteistäsi on hyvin vaikea tietää, että kuinka paljon olet yrittänyt kaasosi kanssa häistä puhua. Itse olen menossa naimisiin myös elokuussa, ja minulla ainakin menee jokaisen kolmen kaasoni kanssa pitkiä aikoja, ettemme edes ota puheeksi koko häitä. Ei kaasoni minulta itsekseen kovin usein kysele, että kuinka järjestelyt etenevät, todennäköisesti olettavat, ettei tällä hetkellä niin ihmeellisiä tapahdu, ja kerron kyllä sitten itse jos jostain haluan puhua. Ja muutenkaan en oleta, että kaasoni jaksavat häistäni olla niin kiinnostuneita, että haluavat joka tapaamiskerralla selostuksen siitä, että mitä on tehty ja mitä pitää vielä tehdä jne.. Mutta jos kaasosi on totaalisesti sellainen, ettei hän halua kuulla yhtään mitään häistäsi, niin ehkä kannattaa kysäistä, että kiinnostaako homma vielä. Ystävällisellä keskustelulla voit saada aikaan sen, että kaasosi voi ehkä ymmärttä, että on hautautunut omaan raskauteensa liikaa viime aikoina. Tai sitten ei.. Tai sitten vain hyväksyt sen tosiasian, että olet valinnut kaasoksesi sellaisen ihmisen, joka ei häistäsi niin innostu, ja tyydyt hömpöttämään toisen kaasosi kanssa. Ja voihan olla, että kaasosi innostuu vasta häiden lähetessä enemmän. Mielestäni morsiamien tulisi muutenkin ajatella, että minkä luontoisia kaasot ovat; itselläni on kolme kaasoa, joista yksi on sisareni, joka on luonteeltaan melko "huithaipeli" Hän tuskin missään vaiheessa osoittaa mielenkiintoa useimpiin häiden järjestelyihin liittyviin juttuihin, kuten askarteluihin, koristuksiin ym. näpertelyihin.. Hääpukua valikoitaessakin siskoni katseli suurimmaksi osaksi ihan muita juttuja kuin minun sovittamia pukuja ja kyllästyi pian ja kysy et eikö voida lähteä jo.. Silti en missään vaiheessa voisi kuvitella loukkaantuvani hänelle, sillä olen jo ennen hänen pyytämistään tiennyt, minkälainen hän on, ja silti haluan hänet kaasokseni, vaikka hän ei tekisi sitten häiden eteen paljon mitään. Siksi minulla on kaksi muutakin kaasoa, jotka taas ovat erilailla kiinnostuneita häistä. Yritän siis tällä sanoa, että yrittäkää miettiä, minkälaisia kaasonne ovat; ei kaikilta ihmisiltä voi odottaa samanlaista suhtautumista häitänne kohtaan, ja se täytyy vain hyväksyä, eikä itkeä sitä keskustelupalstoilla.
 7. Me olemme naimisiin mennessä tunteneet 4 vuotta, siitä asuneet yhdessä vähä alle 3. Miehelläni on vakityö, minä olen opiskellut vasta vuoden omaa, vielä 5 opiskeluvuotta jäljellä.. Asumme vielä vuokralla (haaveissa siintää omakotitalo sitten joskus..), eikä meillä ole lapsia eikä kotieläimiä, vaikka molempia haluaisimme.
 8. Me kutsutaan, mut se on ehkä vähä eri asia, koska pappi on hyvä ystäväni, joka puolisoineen kutsuttaisiin, vaikka hän ei meitä vihkisikään.. Mut yleisesti en ole kyllä missään tuttavieni häissä nähnyt pappia hääjuhlassa, eri asia jos vihkiminen on samassa paikassa kuin hääjuhla, sitten varmaan pyytäisin pappia jäämään syömään jne, kuten esim. ristiäisissä on tapana.
 9. Ostin omani tänään.. Häät ovat elokuussa. Kaikki sormukset olivat alennuksessa -20 % ja juuri sattui siitä ihanimmasta olemaan oikea koko, mikä on harviniasta, sillä sormeni on pieni..
 10. Lapuan tuomiokirkossa elokuussa..
 11. Meille tulee aivan perus häävalssi, Maijan ja Jannen häävalssi on ollut suunnitelmissa.. Häähidaskin oli ollut kivaa juttu, mut jotenkin tuo valssi kolahti niin että se halutaan tanssia..
 12. Olisin kiinnostunut menemään meikkiin ja kampaukseen joko Hiuslatoon tai Kahden Kauppaan. Hintaero on melko suuri, sillä Hiusladossa maksaisi 115 e ja Kahden Kaupassa yli 180 e. Onkohan tuo Kahden Kauppa niin paljon parempi paikka että erotus kannattaa maksaa?
 13. Meille tulossa Ajattomat -bändi soittamaan. Olen kuullut paljon kehuja kyseisestä bändistä, soittavat toiveiden mukaan kaikennäköistä musiikkia. Hintakaan ei ollut mahdoton. Jonkun ohjelmatoimiston avulla heitä saa varattua (nimi ei nyt tuu mieleen, mut löytyy googlettamalla muistaakseni. )
 14. - Ruuasta toivottavasti saadaan vähän alennusta tutun pitopalvelun kautta - Tehdään itse mahdollisimman paljon ja yritetään hyödyntää alennusmyyntejä koristeissa, kutsuissa jne. - Yritän löytää pukuni halvalla tai vuokrata, sulhanen käyttää aivan omaa pukuaan. - Viinat hommataan joko Virosta tai Saksasta - Ei vietetä hääyötä kalliissa hotellissa, häämatka tehdään ennen joulua ottamalla äkkilähtö.
 15. Olin kesällä häissä, jossa soitettiin tietokoneelta musiikki. Häävalsseja lukuunottamatta juuri kukaan ei tanssinut. Osittain syynä olivat erittäin hieno ilma (porukka oli pääosin ulkona) ja morsiamen äidin toiveesta alkuillasta soitettu vanhan tyylinen tanssimusiikki, josta en ainakaan itse oikein innostunut. Ilmeisesti ei ollut oikein sovittu, kuka huolehtii musiikista, sillä sama musiikki jäi pyörimään, loppuillasta menevämpi musiikki olisi voinutkin tanssijoita houkuttaa.. Mutta sanoisin, että tanssiin vaikuttaa suurimmaksi osaksi se, onko häävieraissa yleensä sellaisia ihmisiä, jotka tanssivat ja se, että tanssiiko hääpari itse. Helposti tanssilattialle ilmestyy enemmän porukkaa perässä kun siellä on esim. hääpari tanssimassa häävieraidensa kanssa. Meidän häissä oltaisiin soitettu levyltä musiikkia säästösyistä ellei minun vanhemmat olisi halunneet varata meille bändin ja maksaa sen.