Chantelle

Rouva
 • Content count

  94
 • Joined

 • Last visited

About Chantelle

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Sanoisin että hyvin kerkeää, mikäli vain mieluisat tilat on vielä vapaana toivomananne ajankohtana. Ensin vihki- ja juhlapaikan varaus, sitten mahdollinen pitopalvelu. Nuo on ne akuuteimmat mielestäni, niillä kyllä saa jo hyvin juhlasuunnitelmat alkuun. Helpompi on sitten suunnitella muuta, kun on ainakin puitteet kunnossa.
 2. Kävimme yhdessä kaasojeni kanssa ehostautumassa. Meikkaaja tuli kampaamoon, vuorottelimme kampauksessa ja meikissä ennalta suunnitellusti, sillä myös kampauksia teki yksi henkilö. Ensimmäinen aika oli kahdeksalta ja pois lähdettiin suunnilleen puoli yhdeltä, kuten oli aikataulutettukin. Omat aikani olivat yhdeksältä ja yhdeltätoista, kampauksella aloitettiin. Oikein sopivasti kerkesi pukemaan tuon jälkeen, kirkon suuntaan lähdettiin siirtymään kahden aikoihin, tuntia ennen vihkimistä (n. 25km).
 3. Väänäsen pitopalvelulle täältä täydet kymmenen pistettä! Kaikki toimi moitteettomasti, ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Yrittäjä on mukava ja sopivan sisältöinen sekä -hintainen menu pienillä muokkauksilla löytyi nopeasti ja oli sovitun mukainen. Koskaan en ole kuullut tästä yrityksestä huonoa tai varsinkaan havainnut itse, useammassa heidän hoitamassaan tilaisuudessa olleena.
 4. Mekin katettiin pöytiin aterimet, servietit, vesi- ja viinilasit. Vesikannut ja viinipullot olivat myös valmiina pöydissä itsepalveluperiaatteella. Näytti siistiltä ja juhlavalta. Muut juomat olivat buffetpöydän vieressä olevassa juomapöydässä ja tarjoiltiin sieltä laseittain/tölkeittäin. Toimi tosi hyvin näin!
 5. Meille tulee Merjan Marsipaanipuodin toteuttama koriste. Hintaa toki tuli jonkin verran, mutta ompahan käsityötä ja varmasti ainutlaatuinen. Innolla odotan että näen omamme, nettisivuilla olevat koristeet on ainakin ihan mielettömän hienoja!
 6. Maksoimme kaasoille (kolme) puolet heidän puvuista. Oli meidän väritoiveella, mutta muuten heidän itse valitsemansa ja jää toki heille itselleen. Majoitun myös sviittiin kaasojen kanssa häitä edeltäväksi yöksi, jonka maksamme tietysti. Lounaat hääpäivänä menevät myös meidän pussista ja mahdollisesti myös kampaukset. (Menemme porukalla kampaukseen ja meikkiin hääaamuna.) Kiitoslahjaksi olen miettinyt jokaiselle vähän erilaista sisältöä, mutta kuitenkin kaikille ystävysten yhteistä laatuaikaa, herkuttelua ja hieman hemmottelu. Ainakin hienovaraiset vihjailut "tulevasta" ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton.
 7. Hääyötä mennään viettämään hotelliin. Juhlapaikalta on sama matka kotiin ja hotellille, mutta jotenkin yö kotona ei ollut edes vaihtoehto, kotona kyllä keretään olla. Varattuna on huone jossa on poreamme ja sauna, sekä aamiainen huoneeseen ja myöhäinen luovutus.
 8. Jos olkaimettomassa puvussa on esimerkiksi kunnollinen korsettiyläosa, asettuvat rinnat tukevasti pukuun ilman liivejäkin. Kuvittelin itsekin, etten voisi laittaa olkaimetonta pukua tai olla ilman liivejä, mutta pukuni istuu niin hyvin, ettei tarvitse miettiäkään liivien laittamista alle. Onneksi.
 9. Tilattiin Now&Foreverin/Calligraphenin valmiit kutsut. Oikovedos hyväksyttiin viime viikolla ja jo tänään hain paketin postista. Juuri sellaiset kuin pitikin, ellei jopa paremmat. Tulivat tosi nopeasti ja kaikki oli muutenkin sujuvaa. Suositukset siis täältäkin!
 10. Mielestäni kirkko kannattaa varata heti kun on juhlapaikkavaraus, mikäli se on vaan mahdollista. Mitäpä sitä sen pidempään aikailemaan, saapahan todennäköisemmin toivomansa ajankin. Oletteko miettineet Haukiputaan kirkkoa? Tulisi lyhyt matka juhlapaikalle. Hienolla paikalla oleva kaunis kirkko, joka täyttää tänä vuonna muistaakseni 250-vuotta, eli vanhakin.
 11. Taitaa tuo tietää, kun monesti on tullut mainittua kuinka olen sitätätäjatuota lukenut foorumilta. Monta hyvää ideaa on täältä tarttunut haaviin ja useampi tulee hyötykäyttöön.
 12. Oma kantani on se, että polttareihin kutsutaan vain hääkutsun saavia. Pitäisin ihmeellisenä, jos minut pyydettäisiin juhlimaan naimisiin menoa polttareihin, muttei sitten itse juhlaan, jonka kunniaksi polttaritkin oikeastaan järjestetään. Tosin täytyy sanoa, että ymmärtäisin jotaitakin poikkeuksia mainiosti, kuten esimerkiksi tilanteen jossa häät ovat ainoastaan perhepiirissä pidettävät tai esimerkiksi ulkomailla. Enkä sano ettenkö osallistuisi polttarijuhlintaan hääkutsuttomana, kuitenkin se olisi erikoista minusta.
 13. ^ Hieno on! Tyylikäs, mutta kuitenkin vähän jujua. Nauhan väristä tykkään myös, sopii kutsun väreihin, mutta tuo kivaa lisäsäväystä.
 14. Tilattiin kutsut valmiina. Materiaali on helmiäiskartonkia, johon tulee painatusta kolmelle sivulle sekä koristeeksi satiininauha. Tilattiin reilu 70 kappaletta ja ykkösluokan postimerkin kera yhdelle kutsulle näyttäisi tulevan hintaa 3,35 euroa. Hinnasta puuttuu vielä kirjekuoret, joten arvelisin että 3,50 euroa tulee kutsun kokonaishinnaksi.
 15. Minut saattaa isä, enkä omalle kohdalleni voisi muuta vaihtoehtoa edes kuvitella. Ollaan todella läheisiä ja haluan ehdottomasti näin, myös isäni on iloinen saadessaan saattaa ainoan tyttärensä. Kaikissa häissä joissa olen ollut vieraana, on morsiamen isä toiminut saattajana, en kuitenkaan pitäisi ihmeellisenä jos näin ei olisi, jokainen valitkoon itselleen mieluisimman tavan.