Modiana

Morsian
 • Content count

  54
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Modiana

 1. Ei tiedä, tosin siltä menisi kielimuurinkin takia varmaan suurin osa jutuista ihan ohi.
 2. Mä oon tilannut koristeluita Ebaysta ihan turkasen halvalla ja hyvää ja kaunista tavaraa saanut. 25m rulla organzaa, silkkiset ruusun terälehdet ja pienet "kristallit" maksoivat yhteensä n.13€. Vielä puuttuu valkoiset pöytäliinat ja mahdolliset tuikkukipot/kukkavaasit mutta vaikka ne ynnättäis tuon 13 euroon niin somistuskulut jää suhteellisen pieniksi.
 3. ^Kuvia olis aina kiva nähdä! Mä tilasin reilu viikko sitten itselleni Ebayn kautta lyhyehkön mantilla-hunnun, joka päivä oon odottanut postinjakajaa innolla että josko huntu tipahtais postiluukusta mutta ei vielä. Vielä odotellaan siis. Lisäksi voitin Ebayssa huudon juurikin täydellisestä helmitiarasta mutta sen saan laitettua maksuun vasta ensi viikolla, onneksi oli ystävällinen myyjä joka lupasi maksuaikaa.
 4. eli, vinkkaatko mulle vaikka yv:llä tuon Ebay-myyjän nimimerkin niin käyn katsastamassa valikoimaa? Oon itsekin pluskokoinen.
 5. Suomessa tuntuu olevan aina vain enemmän ja enemmän nigerialaisia ja varmasti täälläkin saattaa olla joitakin jotka seurustelevat nigerialaisen kanssa tai ovat kihloissa tai naimisissa. Itse olen kohta vuoden seurustellut nigerialaisen miehen kanssa ja häitä suunnittelemme. Olisi kiva kuulla käytännön kokemuksia hääjärjestelyistä ja kahden erilaisen kulttuurin kohtaamisesta hääpäivänä. Eli siis tänne nimenomaan kokemuksia suomalais-nigerialaisten häiden suunnittelusta ja toteuttamisesta!
 6. Me varattiin nyt Hinthaarasta Hindåsa-niminen paikka ens elokuulle, vuokra 200e koko viikonlopulta. Perinteinen nuorisoseurantalohan tuo taitaa olla mutta kelpaa meille.
 7. Ilmeisesti DinoDirectilta on vaan hyviä kokemuksia? Oon tainnut löytää sieltä unelmieni hääpuvun ja laitettaisiin se tilaukseen jossain vaiheessa.
 8. Mistä ihmiset sitten maksavat pukunsa, sormuksensa ja häämatkansa jos eivät laske niitä hääbudjettiinsa?
 9. Muistin tämän ketjun vasta nyt. Onnea Solenne huomisesta! Me mentiin naimisiin maistraatissa joulukuussa 2010 salaa ja viime kesänä piti olla hääjuhlat mutta henk.koht.syistä siirrettiin niitä eteenpäin ja ne järjestetäänkin nyt sitten elokuussa 2013. Palailepa kertomaan millaiset häät teillä oli!
 10. Mä varasin entisenä paikkakuntalaisena Porvoon tuomiokirkon tuossa parisen viikkoa sitten elokuulle 2013 ja ei meinannut ensin meidän toivomina päivinä sopivaa aikaa löytyä (kaikki jostain tyyliin 16:30 eteenpäin mikä on meille ihan liian myöhänen) kunnes sitten löytyi elokuun kolmannelta lauantailta vielä klo 15 vapaa aika ja heti nappasin sen. Sitten vasta kävin suom.srk:n sivuja lukemassa ja siellä oli olikohan tän vuoden maaliskuusta asti kun olisi saanut alkaa kirkkoa varaamaan mutta meillä ei vielä ollut tuota avioliiton siunaamisen päivämäärää vielä mietittynä silloin.
 11. Meillä avioliiton siunaaminen on klo 15, juhlapaikalle mahdollisesti matkaa n.10km.
 12. Oonko mä ainoa joka olis mielellään ottanut tuommosen julkisen kosinnan? Siis just vähän showmaisen ja dramaattisen. Olin kyllä sanonu miehelle että mua saa kosia kyllä julkisestikin, mutta niin siinä vaan kävi että kihlauduttiin meidän omassa keittiössä. No, kunhan kosi - se tässä se tärkein juttu oli.
 13. 2000-2500€ olis meillä budjetti, vieraita mahdollisesti n.70. Vuokrataan työväentalo/nuorisoseurantalo joten edullisesti päästään siinä, perhe- ja ystäväpiirissä olevat kokit tekevät ruuat ja tuomme omat juomat. Kutsut tilataan edullisesti netistä, koristelu simppeliä mutta silti kaunista. Meille ei mielestäni tule homssuisia häitä vaikka pienemmällä budjetilla mennäänkin.
 14. Voisiko joku vielä tiivistää minkälaiset vuokrat on niillä Kiialan kartanon eri tiloilla ja saako tuoda omat ruuat+juomat?
 15. Siis voiko meikki vaikka hyvällä pohjalla onkin niin oikeasti pysyä freesinä klo 09 aamulla iltapäivän klo 15 vihkimiseen asti? Jos heinäkuussakin on helteet niin aivan varmasti on puolet meikkivoiteista ja muista sulanut pois iltapäivään mennessä. Onneksi eräs tuttuni on minulle kampauksen ja meikin tekemässä, joten hänen kanssaan on varmasti helppo aikataulut sopia. Meille kun kuitenkin tulee valokuvaus vasta kirkkotilaisuuden jälkeen, niin ei tarvitse senkään takia kiirehtiä.
 16. Nakitan tehtävän mitä luultavimmin molemmille tai jommallekummalle kaasoistani sekä äidilleni.
 17. Meillä sovittiin kesällä yhdessä tulevien häiden ajankohdasta eli tavallaan kihlauduimme, mutta ilman sormuksia. Eikä ollut mitään klassista polvistumista, vaikka toki siitä aina olin haaveillutkin. Yhdessä kuitenkin päätimme niinkin ihanasta asiasta kuin naimisiinmenosta. Kihlasormusta minulla ei siis vieläkään ole, mutta se on tulossa ja netistä olemme valkanneet yhdessä minulle sellaisen, joka miellyttää molempia. Sulhon vain pitäisi se käydä hankkimassa paikallisesta liikkeestä ja antaa sen minulle sitten yllättävänä hetkenä.
 18. Meillä on niin, että toukokuussa jätettiin ehkäisy pois elikkä lapsi saa tulla kun on tullakseen ja kesäkuussa päätettiin häitten olevan ensi vuoden heinäkuussa. Vielä en ole tullut raskaaksi, mutta näin voi käydä periaatteessa tässä missä vain ja tottakai asia jännittää, että miten paljon tilanne menisi päällekkäin häiden kanssa. Emme kuitenkaan stressaa asiasta vaan menemme tilanteen mukaan. Lapsi olisi kovasti toivottu asia kyllä.
 19. Me teemme vain niin, että kutsun mukana hääinfossa mainitsemme paikallisista hotelleista yms hintatietoja sekä välimatkoja kirkkoon ja juhlapaikalle. Niistä saa vieraat sitten valita itsellensä sopivat jos meinaavat yöksi jäädä hääpaikkakunnalle.
 20. Tuossa muutama päivä takaperin mieheni makasi sängyllämme läppärinsä kanssa lukien jotain sporttisivuja sieltä ja menin hänen viereensä kertomaan, kuinka olin kuullut, että toiseen paikallislehdistämme saisi laitettua ilmaiseksi kihlailmoituksen (olimme siis puhuneet asiasta jo aiemmin, miettineet kihlailmoituksen laittoa). Olin todella innoissani aiheesta ja kuvittelin miekkosenkin olevan, sillä kovasti yritämme hääjutuissa säästää ja jos jotain ilmaiseksi saamme, niin tartumme siihen. Mies oli kuitenkin edelleen syventynyt nettiuutisiin ja sanoikin vastaukseksi: "Hei ooksä lukenu tästä Wayne Rooneyn pettämiskohusta? Vitsi mikä tyyppi." Joo-o, näin meillä keskitytään olennaiseen.
 21. -Hääpukuni tilataan Kiinasta, hinnaksi jää alle 200e -Koristeluissa käytämme vain muutamia tiettyjä juttuja, ei valtavasti yksityiskohtia -Valokuvauksen tekee eräs tuttuni, koko päivän kuvaukselle jää hintaa n.200e -Suomalaisen ruoan hoitaa äitini, afrikkalaisen ruoan mieheni tuttu -Hääkakun tekee toinen kaasoni -Kampauksen ja meikin tekee eräs tuttuni, joka on ammatiltaan kampaaja -Hääauto tulee tuttavapiiristä -Hääkutsuissa tilaamme painatuksen vain kanteen ja sisäosion teemme itse -Hääyön hotellissa meille kelpaa vaatimattomampikin huone -Sormuksiin emme törsää
 22. Muutama ihminen tietää, että me ollaan ensin menossa maistraatissa naimisiin (tarkkaa päivää emme kuitenkaan aio kertoa) ja ens heinäkuun häistä tietää jo suhteellisen moni. Joillekin ystäville piti jo hyvissä ajoin kertoa, että osaavat varata meidän juhlapäivän kalenteriinsa, sillä ovat semmoisessa työssä, jossa omat menot on hyvä tietää hyvissä ajoin etukäteen. Ensi kesän häät eivät mitenkään ole salaisuus, mutta emme ole niistä vielä huudelleet täysin julkisesti, sillä kesäistä kihlaustammekaan emme ole vielä julkisesti virallistaneet. Tässä on meidän ystäviä mennyt viime aikoina naimisiin ja kihloihin ja ajateltiin ilmoittaa sitten, kun tomu on laskeutunut ja kukaan ei osaa odottaa vielä seuraavia uutisia. Kummankin vanhemmat tottakai tietää naimisiinmenosta ja ensi kesän hääpäivästä.
 23. Minun äiti tuntui ensin olevan hieman järkyttynyt, kun kerroin uutisesta puhelimessa kesäkuussa. Hän oli kuulemma luullut, että aiomme odottaa vielä pari vuotta. Isäni ei pahemmin puhu eikä pukahda, mutta kai hän on asian suhteen ihan ok, kun en vastalauseitakaan ole kuullut. Mieheni vanhemmat Nigeriassa taas ovat onnessaan poikansa puolesta ja se lämmittää minunkin sydäntäni. Isosiskoni reaktio oli tosi vaisu, kun kerroin hänelle ilouutisen. Vastauksena oli vain "Jaa." Ja sitten, että edetäänpä me nopeaa vauhtia. Hän itse seurusteli miehensä kanssa 5 vuotta ennen kuin menivät naimisiin ja kunpa hän vain ymmärtäisi, ettei kaikkien tarvitse toimia samalla tavalla. Meille riittää hyvin se 2v kun vietämme häitämme ja emme oikeastaan ole olleet yhdessä niinkään kauaa, kun tässä syksyn aikana karautamme vihille jossain vaiheessa.
 24. Elämäntilanne nyt häitä suunnitellessa: itse olen 24v, mies täyttää ens kuussa 27. Olemme olleet yhdessä n.1v 3kk. Minä olen huonopalkkaisessa työssä mutta muutakaan ei ole tällä hetkellä, mies on opiskelija ja tekee keikkatöitä sillä rahaa jostain on saatava kun hän ei ulkomaalaisena saa opintotukea. Asumme vuokra-asunnossa, muutamme loppuvuodesta isompaan asuntoon. Vauvaa yritämme. Hyvin, hyvin, hyvin rakastuneita. Ensi kesänä häiden aikaan tilanne on toivottavasti tämä: minulla parempipalkkaisempi työ, mies jo valmistunut amk:sta ja vakityössä. Saatan olla raskaana tai vaikka juuri vauvankin saanut, ei voi tietää. Edelleen rakastuneita kuin mitkäkin. Ja yhdessä olleet 2v 1kk.
 25. Porvoon tuomiokirkon pihalla saa heittää riisiä.