Arminen

Rouva
 • Content count

  8576
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Arminen

 1. Mä kyllä väitän että kympillä saa alkosta oikein hyviä viinejä, vaikkapa chileläisiä pinot noireja. Muutenkin viinin valinnassa, kun puhutaan ruokailun yhteydessä tarjottavasta viinistä, ihan oleellisinta on se että viini sopii ruokaan, ei se pullon hinta. Kun ruoka ja viini täydentävät ja tukevat toisiaan, saa sekä ruoasta että viinistä parhaimmillaan paljon enemmän irti. Kannattaa ehdottomasti käydä alkossa kyselemässä, myyjiltä saa yleensä tosi ammattitaitoista ja ystävällistä palvelua sopivien viinien valinnassa.
 2. ^Oletko jo tutustunut Villa Furuvikiin ja Jollaksen kartanoon? Molemmat voisivat sopia kriteereihisi. Meillä oli häät jälkimmäisessä paikassa eikä valittamista juuri minkään suhteen. Meillä tosin häät oli syyskuussa joten ulkona emme niitä viettäneet, mutta varmaan jonkin katosviritelmän tai telttaratkaisun saisi pihalle. Paikat ovat Laajasalossa, siis merimatkaa ei ole ja autolla pääsee perille asti.
 3. Pitopalvelu haussa, tarjous saatu Ateriaxilta ja Pore Cateringilta. Onko kellään kokemuksia Poreesta? Se on kalliimpi kuin Ateriax mutta ensifiilis on että se on myös laadukkaampi, ja henkilö jonka kanssa olen käynyt meilinvaihtoa vaikuttaa mukavalta ja innostuneelta.
 4. Mä ostin puvun helmikuussa ja häät oli syyskuussa. Tilattu puku tuli kesäkuussa joten hyvin jäi aikaa muutoksille. Olisin voinut ostaa vähän myöhemminkin mutta tuo oli viimeinen ajankohta jolloin puvusta sai 15 % alennusta. En itse ostaisi pukua yli vuotta etukäteen, koska muoti ja oma maku / mielipide voisi ehtiä muuttua ja vielä ihanampi puku löytyä myöhemmin. Mutta kukin tavallaan, kannattaa kuitenkin käydä katsomassa pukuja hyvissä ajoin jotta päätöksen voi tehdä helpommin sitten kun sen aika tulee! Ja Adeleinille sanoisin että minäkin pudotin häihin muutaman kilon. Puvusta tilattiin kokoa pienempi kuin sovituskappale oli, ja se istuikin aivan täydellisesti. Nyöriselkä antaa tosiaan vähän joustonvaraa ja ompelija voi tehdä lisämuutoksia tarvittaessa.
 5. Meillä oli pääosa teksteistä Gabriolalla ja otsikoissa sekä esim. kutsussa nimissä käytettiin koukeroisempaa Chopin Scriptiä.
 6. Gallup: mikä oli tai on viikonpäivä teidän vihkimiselle, ja koska juhlitte jos juhlitte naimisiinmenoa?
 7. Vieraana yksitoista kertaa, lisäksi omissa. Juhlittu on siskon, kavereiden, serkun, tädin ja miehen kavereiden häitä, ja aika perinteisiä juhlia on ollut.
 8. ^ Mites joku ihana täyteläinen lihapata? Esim. kreikkalaistyylinen lihapata stifado, joka on nopea valmistella ja vain paranee hautuessaan (vaatii vähintään 2 h uunissa). Stifadoon ei tule edes mitään kasviksia jotka voisivat lössähtää. Sen voi tehdä edellisenä päivänä ja lämmittäessä ei todellakaan tarvitse pelätä että on liian kauan uunissa. Toinen hyvä pataruoka on burgundinpata, mutta se on vähän isotöisempi. Lasagne voi olla haastava, koska se saattaa kyllä kuivua uudestaan lämmitettäessä. Stifadoon tulee kai perinteisesti lampaanlihaa, mutta olen itse tehnyt naudan kulmapaistista ja HYVÄÄ tuli! Riisi sopii lisukkeeksi. Aika halpakin, kun kulma- tai ulkopaisti ei ole sieltä kalleimmasta päästä, ja muuten tarvii lähinnä punkkua (halpa kelpaa), tomaattimurskaa ja joitakin mausteita.
 9. Vastalause, toi ykkönen on ihan upea niin väreiltään, malliltaan kuin materiaaleiltaan, wau! Kannatan ehdottomasti sitä! Korsettia alle vaan jos ei muuten vyötärö tule riittävästi esiin, mutta periaatteessa tuon mallinen puku sopii varmasti sun vartalonmallille.
 10. Möö, siis miten uskonnon etiikka liittyy kasvissyönnin etiikkaan? Minusta siinä on vissi ja iso ero. Kasvissyöjien eettinen ratkaisu perustuu siihen että he eivät halua tuottaa eläimille kärsimystä. Miten sillä nyt on uskonnon ja Raamatun kanssa yhtään mitään tekemistä?
 11. No, kyllä mä luulen että ne jotka itse häänsä järjestävät ja siellä haluavat tarjota pelkkää kasvisruokaa tekevät sen nimenomaan eettisistä syistä. Mun tuntemista kasvissyöjistä kaikki on näitä etupäässä eettisistä syistä lihan jättäneitä, toki ajan mittaan lihan maku käy varmasti vastenmieliseksi. Edelleen, minusta olisi hyvin epäkunnioittavaa olla syömättä häissä tarjolla olevaa kasvisruokaa jos ei ole mitään allergioita tms. syytä siihen. Kun kaikki meistä kasviksia kuitenkin syö (toivottavasti) - se siis on ihan oikeaa ruokaa ja erittäin hyvää onkin hyvin tehtynä, vain ilman sitä lihaa. Ei siitä tarvitse minusta pillastua, syököön kukin sitten kotonaan ihan niin paljon kuolleita eläimiä kuin haluaa. Ja siis olen itsekin sekasyöjä. Sen verran kunnioitan kasvissyöjiä että ei tulisi mieleenkään edes ajatella, että siinä olisi jotain kummallista että he tarjoaisivat vain kasvisruokaa muillekin. Luomu- ja lähiruoka taas on enemmänkin tiedostavan ihmisen valinta kuin varsinainen eettinen ratkaisu, ei verrattavissa vegetarismin etiikkaan.
 12. Mä olen kanssa sitä mieltä että ei ole mikään pakko tarjota häissä liharuokia jos on itse vannoutunut kasvissyöjä. Itse syön myös lihaa mutta olisin vieraana oikein mielelläni häissä, jossa on vain kala- ja kasvisruokia tai vaikka pelkkiä kasvisruokia tarjolla. Ei mun juhlat siitä menisi pilalle, ja monet kasvisruoat (ja kala) on sitäpaitsi tosi hyviä! On se nyt kumma jos ei yhtä iltaa pärjää ilman pihvejä ja paisteja. Tärkeintä on että ruoka on hyvää ja tilaisuuteen sopivaa ja sitä on riittävästi ja ruokajuomat sopii sen kanssa
 13. Ei ollut, korkeintaan vähän outoa. En juurikaan tykännyt omasta sukunimestäni, ja miehen nimi kuulostaa paljon paremmalta, lähes soljuvalta, etunimeni kanssa. Tämä olikin suurin syy että nimeä vaihdoin, sen kummempia periaatteellisuuksia ei asiaan liittynyt Olen tyytyväinen että vaihdoin nimeä, vaikka nyt mulla on paljon enemmän täyskaimoja (tyttönimeäni on alle tuhat, miehen sukunimeä taas jotain 7000!).
 14. Tässä meidän 30 hengen pihistelyt ja satsaukset. Panostus: - juhlapaikka (ei halpa muttei nyt kauhean kalliskaan Helsingin mittakaavassa, mutta meille mieluinen) - ruoka ja juoma (ei nämäkään sieltä kalleimmasta päästä, tärkeintä että oli hyvää): vaikka tykkään ruoanlaitosta ei olisi tullut mieleenkään alkaa itse tekemään häihin, niin paljon oli muutakin järkkäiltävää... Siis pitopalvelu, josta myös tarjoilijat - hääkakku, tehtiin tilauksesta täysin omien toiveiden mukaan, tosin sekään ei nyt niin kallis ollut (hinta 4,50 / hlö + kuljetus parikymppiä) - minun hääpukuni: halusin sen yhden päivän elämässä olla prinsessa - kukat: ei ehkä aluksi ollut tarkoitus panostaa niin paljoa, mutta lopputulos olikin aivan upea ja kruunasi juhlatilan Pihistys: - ei hääautoa - ei bändiä (ei tykätä tanssimisesta), musat tuli tietokoneelta - juomat tuotiin itse - ei heittokimppua - sormusta lukuun ottamatta ei uusia koruja (eikä muuten alusvaatteitakaan ) - iltapalat tuotiin itse (äiti teki) - ei kallista sormusta (timantit ei kyllä olekaan mun juttu) - valokuvaaja pari tuntia paikalla: miljöökuvat, ryhmäkuvat ja muutama tunnelmakuva riitti "virallisiksi" kuviksi meille hyvin - koristelut kukkia lukuunottamatta vähäiset: tuikut ja tuikkukuppeja Ikeasta a 50 snt - hääyö kotona - kaukaa tulleet majoittui juhlapaikalla (iso plussa) - siivottiin juhlapaikka itse seuraavana päivänä (tämä oli osin myös järjestelykysymys) - perus-kiitoskortit Ifolorilta, 12,90 / 10 kpl
 15. Kyllä se ihan varmasti näkyy kustannuksissa että ollaanko pk-seudulla vai jollain pienellä paikkakunnalla. Meillä meni 30 hengen häihin lähemmäs 6000 euroa, joista puolet paikanvuokraan, ruokiin, tarjoiluun ja juomiin. Tosi vaikea Helsingistä on löytää minkäänlaista tilaa ainakaan alle 600 euron, ja silloinkaan kyseessä ei ole mikään hulppea tai iso paikka. Arvioisin nyrkkisääntönä, että Helsingissä saa laskea 30-80 hengen häihin n. 100 euroa / hlö peruskustannuksiin (tila, ruoka, tarjoilu, juomat) varmaan riippumatta siitä ollaanko liikkeellä tila + pitopalvelu vai ravintola -meiningillä. Ainakin jos tila on sellainen peruskiva, ei halpa mörskä muttei se hienoin ja kalleinkaan ja jos tarjotaan alku- ja lämmin pääruoka ja hääkakku sekä kaikki juomat (kuohuva, viinit, avec, booli / drinkkejä yms.). Ehkä isommista häistä saattaa jo päästä vähän halvemmalla per henkilö. Tähän päälle hääpukeutuminen, kampaaja, koristeet, kukat, valokuvaus, bändi, kuljetukset, hääyö hotellissa, sormukset yms. niin ei ihme että summa menee helposti viisinumeroiseksi. Meiltä jäi noista "ekstroista" aika paljon pois ja siksi päästiin niinkin "vähällä"...
 16. Kokonaisuudessa rahaa meni n. 5700 euroa, vieraita 29 aikuista ja joitakin eri-ikäisiä lapsia. Ja kulut meni näin: paikka 870 (pe-illasta su-iltaan) pitopalvelu 1580 juomat 350 (kuoharia, viiniä, olutta, siideriä, boolia, avec) kakku 205 karkit 15 kukat 660 (morsiuskimppu, pöytäasetelmat, buffetpöydän asetelma) koristeet (tuikkukupit, tuikut, kynttilät, menu- ja paikkakorttien askartelutarvikkeet) 60 kutsut 60 valokuvaus 250 morsiamen puku 900 (sis. vannehameen ja pukupussin) kengät 70 pussukka 30 sulhasen puku 300 sormus 315 kiitoskortit 40 Eli aika paljon ja toisaalta ei kuitenkaan... Vähän hirvitti vaan mikään ei harmita! Satsattiin meille tärkeisiin asioihin - kivaan ja sopivaan paikkaan (Helsingissä ei halvemmalla oltais varmaan merenrantapaikkaa löydettykään, varsinkin kun tuolla pystyi yöpymään), hyvään ruokaan ja juomaan ja itse halusin upean puvun Kukkien hinta oli aika hurja mutta oli ne vaan upeatkin! Itse maksettiin n. 1500, sulhasen vanhemmat vajaan tonnin ja loput n. kolme tonnia meni morsiamen vanhempien piikkiin.
 17. Joo, kyllähän virolaisetkin varmasti haluavat itsekin juoda perushyviä ja laatuviinejä, siis varmasti Tallinnasta niitäkin löytää ja kenties halvemmalla kuin täältä. Mutta kyllähän ne Tallinnan sataman suomalaisille (!) suunnattujen viinakauppojen HALVIMMAT viinit aika hirveitä on. Pointti oli siis se että jos vaan budjetti antaa yhtään myöten niin ei kannata aina tuijottaa pelkkää hintalappua varsinkaan viinien osalta eikä pyrkiä ostamaan mitä tahansa mahdollisimman halpaa litkua.
 18. Meillä taisi mennä n. 600 euroa 30 hengen häihin. Tarjolla alkukuohari, viiniä, avecit, olutta, siideriä ja boolia sekä varalta oli kaksi fisu-pulloakin mutta niitä ei edes korkattu. Viineistä jäi vajaa puolet, lisäksi jäi kolmasosa oluista ja siidereistä. Rahaa häissä kuluneisiin juomiin meni siis ehkä 350-400 €. Ostin ihan täältä Suomen Alkosta, kun halusin oikeasti sellaiset perushyvät viinit jotka sopi meidän ruoan kanssa enkä mitä tahansa halvinta moskaa jota Tallinnasta saa. Itselleni hyvä ruoka ja hyvä viini on sen verran tärkeä asia että halusin panostaa edes vähän niihin. Jos häät olisi olleet isommat niin booliainekset ja kaljat olisikin voinut hakea Virosta.
 19. Tuo menu riippuu tietysti siitä minkätyyppisiä juhlia olette ajatelleet - rentoja ja mutkattomia vai vähän juhlavampia. Uusivuosi on juhlana minun mielestäni ehkä hieman arvokkaampi kuin vaikka vappu - siinä on jotain sellaista keskitalven glamouria - ja siksi menu voisi olla vaikka juhlavampikin. Suosittelen myös harkitsemaan laittamaan jotain makeampaa juomaa tarjolle, ihan siksi että montaa vierasta saattaa janottaa edellispäivän pippalointi. Aiotteko tehdä itse tarjottavat? Minusta esim. lämminsavulohi remoulade- tms. kastikkeen kanssa ja marinoitu paahtopaisti piparjuuritahnan kera voisi tuoda mukavaa lisää menuun. Nämä on myös helppo toteuttaa jos tekee ruoat itse ja ne sopisivat tuon ehdottamasi menun kanssa. Vihersalaatin kera voisi tarjota fetajuustoa ja uunissa puolikuivattuja minitomaatinpuolikkaita, jotka on marinoitu yrttiöljyssä (näitä on tosi helppo tehdä itse isokin määrä). Pestossa marinoidut minimozzarellat on myös kivoja ja nopeatekoisia lisukkeita. Lihapullat on minusta aika arkista ruokaa, tai olen kyllä itsekin tarjoillut monissa kotibileissä mutta en ehkä häihini olisi halunnut. Mutta sehän tosiaan riippuu ihan siitä mistä itse tykkää ja millaisia juhlia kaavailee.
 20. No miten olisi joku ruoanlaittokurssi, esim. sushikurssi tai vastaava, joku missä tehdän vähän eksoottisempaa? Mulla oli sellainen omissa polttareissa ja oli tosi kivaa tehdä yhdessä ja vielä sellasta ruokaa mitä ei yleensä tule tehtyä! Joku viinin- tai suklaanmaistelukurssi olisi myös ihana! Ja tietty hieronnat ja muut hemmottelut voisi sopia myös äipälle, joskaan ne ei ehkä ole mitään kovin vauhdikkaita...
 21. Mun sormus valmistui puolessatoista viikossa vaikka ensin sanottiin että se neljä viikkoa menee! Uskelan Isokylän sormus valkokultaisena siis tullut. Luulin tilanneeni viime tipassa mutta hyvin ehti. Sanoin tilatessa että sen pitää olla viimeistään tasan neljän viikon päästä valmis, muuten ei ehdi, eli ehkä sitten kiirehtivät tai ei ollut ruuhkaa tilauksissa... edit: siis vihkiksi tulossa, ja tilasin Kampin liikkeestä.
 22. ^Komppaan! Barcelona on ihana kaupunki jossa näkemistä ja tekemistä riittää. Ruoka ja juomat on kohtuuhintaisia Euroopan suurkaupunkien yleiseen hintatasoon verrattuna. Cava eli katalonialaisten sampanja on niin hyvää eikä maksa paljon mitään! Romanttinen on kaupunki myös - merenranta, upeat näkymät kukkuloilta, ihanat puistot ja hieno vanhakaupunki luovat sen tunnelman. Toinen vaihtoehto voisi olla Kreeta tai muu Kreikan saaristo, jos tykkää enemmän rantalomailusta. Autolla pääsee liikkumaan näppärästi ja minusta Hanian kaupunki Kreetalla oli oikein viehättävä. Turistikohteita löytyy moneen lähtöön - itse valitsisin sellaisen pienehkön kylän, joka ei ole ihan turistirysä vaan alkuperäisasutus on oleellinen osa. Myös Kroatiasta on hyviä muistoja, siellä olen ollut Hvarin saarella ja paikka oli ihana! Toukokuussa säät on yleensä jo aika lämpimät etenkin Kreikan saaristossa mutta merivesi voi olla viileää ja toki jos huono tuuri käy, voi muutenkin olla vielä koleaa (mutta se on kai aika harvinaista).
 23. Älkää nyt herranjestas kukaan käyttäkö noita pikavippejä! Se on puhdasta koronkiskontaa, todelliset vuosikorot nousee helposti satoihin prosentteihin. Jos tarvitsette lainaa, pankkiin mars! Jos ei ole rahkeita saada pankkilainaa niin ei nyt missään tapauksessa kannata ainakaan turvautua hämäräperäisiin kulutusluottoyhtiöihin. Jos hinku naimisiin on kova, muistakaa, että vihkiminen on ilmaista. Pitäkää hääjuhla sitten myöhemmin kun on siihen varaa tai saa oikeaa lainaa pankista. Tosi kurja, että koko laina on nyt sun harteillasi. Mutta koska se on sun nimissä, ei miehesi ole periaatteessa mikään pakko sitä maksaa. Itsellä saattaisi kyllä häät olla peruttu pysyvästi jos mies ilmoittaisi, että ei maksa mitään vaikka lainasta on yhdessä sovittu...
 24. Moi! Magitolla ei ollut pöytäliinoja eikä astioita, eli ne pitää tuoda omasta takaa. Magitolla on myös dj-vehkeet (tai mikä se sellainen härveli on missä on hirveesti namiskoita) joita saa käyttää. Minusta tuo 600 euroa oli kyllä aika edullinen näin Helsingin hinnaksi, joten ihan helppoa ei liene alle 500 eurolla selvitä... Yksi paikka tulee kyllä mieleen heti: Oletko miettinyt Pasilan Rauhanasemaa - se oli mullakin yhtenä vaihtoehtona synttärien järjestämiseen? Se taitaa olla halvempi ja astiatkin kuuluu hintaan. Sitä ei tosin vuokrata keskikesäksi ollenkaan, joten jos teillä on kesähäät tiedossa niin sitten ei onnistu. Tässä linkki paikkaan: Rauhanaseman vuokraus