Jump to content
Naimisiin.info

kaiku

Rouva
  • Viestit

    42
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by kaiku

  1. Toinen matkalukemissuositus on Suomalaisen kirjallisuuden seuran julkaisema "Rooma-kirjailijan kaupunki", toimittanut Liisa Suvikumpu.

    Matkailu saa vähän perspektiiviä siitä, miten aikaisemmin kaupungissa käyneet suomalaiset ovat paikan nähneet ja sitä kuvanneet. Samanlainen kirja on tehty myös ainakin Pariisista ja Berliinistä.:)

    Lainaus SKS:n verkkokirjakaupan sivulta:

    "Tämän teoksen mukana pääsee kulkemaan suomalaisten kirjailijoiden jalanjäljissä Euroopan kaupungeissa. Samalla selviää, mitä suomalaiset kirjailijat näkivät Roomassa, mihin he kiinnittivät huomiota, missä kahviloissa, kirjastoissa he kävivät, keiden luona vierailivat.

    Matkustaminen on tuonut suomalaisille kirjailijoille elämyksiä, kokemuksia ja aineistoa kirjallisiin töihin. Sitaatit romaaneista, novelleista, kirjeistä, päiväkirjoista ja postikorteista antavat lukijalle mahdollisuuden matkustaa kirjailijan kanssa, nähdä ja kokea.

    Kirja matkalle mukaan, kahviloissa ja puistoissa luettavaksi."

  2. Onko tietoa onko Roomassa neljän tähden hotelli meikäläisittäin ikäänkuin kolmen tähden - eli onko siellä eri luokitus?

    Mun mielestä juuri näin. Oltiin Neran mainitsemalla Via Venetolla eräässä toisessa neljän tähden hotellissa, ja ainoa ero suomalaisiin kolmen tähden hotelleihin oli  palvelun taso (mm. huoneessa kävivät vähintään 2 kertaa päivässä siistimässä, ovimiehiä riitti, samoin aamiaistarjoilijoita). Huoneet, kylppärit, aamiainen ei olleet mitään erikoisempaa.

    Me varattiin tuo hotelli ebookersin kautta ja hintaa taisi tulla vähän reilu 100 euroa per yö (tosin talviaikaan). :)

  3. Meillä kävi tammikuussa Roomassa mahtava tuuri säiden suhteen. :) Neljänä päivänä peräkkäin aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpötila oli päivällä varjossa n.10-15 astetta ja auringossa varmasti kaksi kertaa enemmän. Täydellinen sää kaupunki- ja nähtävyyskierroksille! Ja kyllä me kävelimmekin... :D Yöllä ja aamulla oli tietysti viileämpää mutta eipä tuo haitannut pätkääkään.

    Varasimme lennot+hotellin ebookersilta ja muuten olimme omatoimimatkalla. Hyvin tultiin toimeen vaikkei italiaa puhutakaan ja takaisin mennään varmasti vielä joskus! :-X

  4. Olinpa sitten jo kerran vastannut tähän ketjuun, mutta saahan mielipidettä muuttaa...:D

    Taannoisissa firman pikkujouluissa oli tämä viihdyttämispuoli hoidettu nimittäin siten, että ajattelin että sitä voisi soveltaa häihinkin. Eli ei mitään yhteistä leikkiohjelmaa, vaan muutama toimintapiste: esim. tietokilpailu morsiusparista, nopan/tikan/sianheittoa, (mikä niistä nyt vain tilanteeseen sopii), elämänohjeiden kirjoittamispiste jne. Näihin sitten voisi osallistua ihan oman innostuksen ja kiinnostuksen mukaan siinä tyhjällä ajalla ruokailun ja kakun välissä. Muutaman sukulaispojan tai -tytön voi nakittaa pisteiden valvojiksi, tai meneehän jotkut noista ilman ohjaustakin. Parhaille tietysti olisi joku pieni palkinto.  

    Miltäs teistä kuulostaa?

  5. Jos häät on kesäkauden ulkopuolella, niin kannattaa tsekata Bodomin kartano: www.kyllajarjestyy.com

    Aivan ihana sijainti!  :-X Väkeäkin mahtuu noin 130 alakerran saleihin, tai vanhaan talliin noin puolet siitä. Ravintola löytyy talosta. Pihapiirissä on upeat saunatilatkin mutta en tiedä saako niitä vuokrata.

    Rakennus on siis golf-kaudella seuran käytössä joka päivä joten ihan yksityisiä tilaisuuksia voi pitää vain talvella.

  6. Ensimmäiset hääni olivat täällä. Kaunis paikka. Majoitusmahdollisuus. Linkki kuviin täällä --> http://www.elamyskymi.com/hemmottelua.php#

    Kartanohotelli Radansuu

    Urajärventie 483

    47400 Kausala

    puh. (05) 326 0100, faksi (05) 326 0105, mobile Pirjo Nylund 040 536 6559

    Heips Marinella, pari pikaista kysymystä kun Google ei tuonut valaistusta asiaan..(tai saa muutkin tietysti vastata):

    - paljonko tuonne mahtuu väkeä

    - onko siellä talon puolesta pitopalvelu

    Kiitos suuresti jo etukäteen vastauksista!

    t. mattimyöhäiset ensi kesäksi...  :D

  7. Näitä vastauksia lukiessa melkein unohtui että mikä se alkuperäinen kysymys olikaan. Onneksi se löytyi tuosta otsikosta.. ;D

    Asenne siis on: ei liikaa leikkejä mutta enpä yhtä tai kahta pahaksenikaan pane. Luotan kaason arvostelukykyyn..:)

    Toisaalta, pelkkä seurustelukin riittää ihan hyvin. Eihän ne tauot esim. ruoan esillelaiton ja siivouksen kanssa koskaan niin pitkiä ole, että aikuiset ihmiset kyllästyisivät tavattomasti. Eihän?

×
×
  • Create New...