kaiku

Rouva
 • Content count

  42
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kaiku

 1. Toinen matkalukemissuositus on Suomalaisen kirjallisuuden seuran julkaisema "Rooma-kirjailijan kaupunki", toimittanut Liisa Suvikumpu. Matkailu saa vähän perspektiiviä siitä, miten aikaisemmin kaupungissa käyneet suomalaiset ovat paikan nähneet ja sitä kuvanneet. Samanlainen kirja on tehty myös ainakin Pariisista ja Berliinistä. Lainaus SKS:n verkkokirjakaupan sivulta: "Tämän teoksen mukana pääsee kulkemaan suomalaisten kirjailijoiden jalanjäljissä Euroopan kaupungeissa. Samalla selviää, mitä suomalaiset kirjailijat näkivät Roomassa, mihin he kiinnittivät huomiota, missä kahviloissa, kirjastoissa he kävivät, keiden luona vierailivat. Matkustaminen on tuonut suomalaisille kirjailijoille elämyksiä, kokemuksia ja aineistoa kirjallisiin töihin. Sitaatit romaaneista, novelleista, kirjeistä, päiväkirjoista ja postikorteista antavat lukijalle mahdollisuuden matkustaa kirjailijan kanssa, nähdä ja kokea. Kirja matkalle mukaan, kahviloissa ja puistoissa luettavaksi."
 2. Mun mielestä juuri näin. Oltiin Neran mainitsemalla Via Venetolla eräässä toisessa neljän tähden hotellissa, ja ainoa ero suomalaisiin kolmen tähden hotelleihin oli palvelun taso (mm. huoneessa kävivät vähintään 2 kertaa päivässä siistimässä, ovimiehiä riitti, samoin aamiaistarjoilijoita). Huoneet, kylppärit, aamiainen ei olleet mitään erikoisempaa. Me varattiin tuo hotelli ebookersin kautta ja hintaa taisi tulla vähän reilu 100 euroa per yö (tosin talviaikaan).
 3. Meillä kävi tammikuussa Roomassa mahtava tuuri säiden suhteen. Neljänä päivänä peräkkäin aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpötila oli päivällä varjossa n.10-15 astetta ja auringossa varmasti kaksi kertaa enemmän. Täydellinen sää kaupunki- ja nähtävyyskierroksille! Ja kyllä me kävelimmekin... Yöllä ja aamulla oli tietysti viileämpää mutta eipä tuo haitannut pätkääkään. Varasimme lennot+hotellin ebookersilta ja muuten olimme omatoimimatkalla. Hyvin tultiin toimeen vaikkei italiaa puhutakaan ja takaisin mennään varmasti vielä joskus!
 4. Kekkolassa oli ihan mahtava palvelu ja loistavat tilat! Varsinkin alakerran takkatupa oli käytännöllinen, aiemmin illalla siellä oli lasten videohuone ja myöhemmin aikuisten jatkopaikka. ;D Privalla lisätietoja.
 5. Liityn tähän ketjuun täysin sydämin. Kaikki oli täydellistä ja ihanaa! Ainoa harmitus on että se elämämme toistaiseksi paras päivä on nyt ohi.
 6. Nosto. Kivoja ideoita kaikki täällä. Itselle tuli mieleen tällaisia: -(just) rengastetut -äsken tahtoneet -nuoripari
 7. Mä voin tulla kertomaan omat kokemukseni Kekkolasta muutaman viikon päästä. Privaakin saa laittaa ja kysellä. Toistaiseksi kaikki on sujunut ihan hyvin.
 8. Suosittelen tähän sarjaan myös mölkkypeliä. Ei varmasti likaannu juhlavaatteetkaan...Ja vielä hauskempaa on, jos peli on monelle uusi tuttavuus. Lisätietoa: http://www.tuoterengas.com/tuotteet/?group...53&mag_nr=8
 9. Laitetaanpa kyssäri tännekin jos vaikka onnistuisi.. Eli saako jostain näistä paikoista (Rileys ja Bob on ainakin tuttuja) sekä kampauksen että meikin? Red Hairiin ei enää mahtunut meidän päivänä.
 10. Mä olen ollut kakunkoristeiden vastustaja tähän asti mutta tässä on kyllä ideaa... http://www.topsthecake.com/691232fr.jpg Wow!
 11. Olinpa sitten jo kerran vastannut tähän ketjuun, mutta saahan mielipidettä muuttaa... Taannoisissa firman pikkujouluissa oli tämä viihdyttämispuoli hoidettu nimittäin siten, että ajattelin että sitä voisi soveltaa häihinkin. Eli ei mitään yhteistä leikkiohjelmaa, vaan muutama toimintapiste: esim. tietokilpailu morsiusparista, nopan/tikan/sianheittoa, (mikä niistä nyt vain tilanteeseen sopii), elämänohjeiden kirjoittamispiste jne. Näihin sitten voisi osallistua ihan oman innostuksen ja kiinnostuksen mukaan siinä tyhjällä ajalla ruokailun ja kakun välissä. Muutaman sukulaispojan tai -tytön voi nakittaa pisteiden valvojiksi, tai meneehän jotkut noista ilman ohjaustakin. Parhaille tietysti olisi joku pieni palkinto. Miltäs teistä kuulostaa?
 12. Iitin Radansuun nettisivut löytyvät muuten osoitteesta www.kartanohotelliradansuu.fi En tajua miten en noita löytänyt silloin ekalla kerralla... Kai se johtuu siitä kun olen blondi... ;D[
 13. Kiitos vastauksesta, laitetaan tämäkin paikka harkintaan. Meillä kyllä olisi pitopalvelu tutunkauppaa tulossa, joten voi olla että Radansuu karsiutuu siitä syystä. Iitin kirkon takia kyllä voisi Kausalassa häät pitää.. Se on kerrassaan upea.
 14. Jos häät on kesäkauden ulkopuolella, niin kannattaa tsekata Bodomin kartano: www.kyllajarjestyy.com Aivan ihana sijainti! Väkeäkin mahtuu noin 130 alakerran saleihin, tai vanhaan talliin noin puolet siitä. Ravintola löytyy talosta. Pihapiirissä on upeat saunatilatkin mutta en tiedä saako niitä vuokrata. Rakennus on siis golf-kaudella seuran käytössä joka päivä joten ihan yksityisiä tilaisuuksia voi pitää vain talvella.
 15. Heips Marinella, pari pikaista kysymystä kun Google ei tuonut valaistusta asiaan..(tai saa muutkin tietysti vastata): - paljonko tuonne mahtuu väkeä - onko siellä talon puolesta pitopalvelu Kiitos suuresti jo etukäteen vastauksista! t. mattimyöhäiset ensi kesäksi...
 16. Näitä vastauksia lukiessa melkein unohtui että mikä se alkuperäinen kysymys olikaan. Onneksi se löytyi tuosta otsikosta.. ;D Asenne siis on: ei liikaa leikkejä mutta enpä yhtä tai kahta pahaksenikaan pane. Luotan kaason arvostelukykyyn.. Toisaalta, pelkkä seurustelukin riittää ihan hyvin. Eihän ne tauot esim. ruoan esillelaiton ja siivouksen kanssa koskaan niin pitkiä ole, että aikuiset ihmiset kyllästyisivät tavattomasti. Eihän?
 17. Kiitos vastauksesta Blueberry. Tässä taitaakin olla enemmän tekemistä kuin uskoisikaan.. Meillä nimittäin on tutunkauppaa jo pitopalvelu tulossa, joten budjetin kannalta ravintolahäät olisi aika huono juttu. Näyttää vähän siltä että jostain vaatimuksesta tilojen suhteen pitää luopua.. Etsintä jatkuu..
 18. Onko ihan mahdoton yhtälö jos toiveena olisi löytää 150 hengen paikka, johon saisi osa vieraista jäädä myös yöksi ja jatkoille? Yhtenäinen ruokailutila olisi vielä plussaa, joten kartanot taitavat jäädä pois laskuista heti.. :-/ Mikkelin seutu on toistaiseksi yhtenä vaihtoehtona juhlien järjestämiselle... t. nimim. epätietoinen ;D