aavehaltia

Morsian
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

About aavehaltia

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.aavehaltian.net/Kirppis/haat.html
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Salo
 1. On nähnyt puvun jo 8kk ennen. Kun tilattu puku saapui sulhanen oli sitä pukemassa ja kuvaamassa. Joka tapauksessa olisi nähnyt hääpäivänä ennen vihkimistä kuvauksessa.
 2. En ota kihlasormusta koskaan pois arjen askareissa. Lähinnä kultasepänliikkeessä on tullut otettua pois. Tiedän sen verran, että jos ottaisin sormusta pois ennen tiskausta jne. se ennen pitkään katoaisi. Sormusta ei myöskään saa pois tuosta vain. En siis usko että otan vihkisormustakaan pois - vaikkei se olekaan sileä.
 3. Erikseen on hankittu heittokimppu: Mutta varmaan sekin vain ojennetaan (ringissä pyörien), ei heitetä.
 4. Meille on tulossa juontaja, joka tosin on puolituttu (vetänyt mm. kummitätini häät parikymmentä vuotta sitten). On myös orkesterille tuttu, kenties muutenkin kannattaa alueen orkestereilta tai muilta tapahtumien järjestäjiltä kysellä.
 5. Tammelan kirkossa (Tammelassa) saa heittää riisiä.
 6. Toinen n. 1v 3kk ennen häitä. Toinen 1v 1kk ennen.
 7. Ajatuksena on laittaa päivämäärä niille ihmisille, joille laitetaan joulukortit. Varmasti ihan vain mainintana joulukortissa, eikä mitenkään erikseen. 7 kk ennen siis oltaisiin liikkeellä.
 8. Ajatuksena (foorumin innoittamana) olisi tehdä häälehti. Sisältö vielä pohdinnassa, mutta joitakin ihmisiä on jo pyydetty kirjoittamaan.
 9. Näin kun etukäteen ketjuja lukee niin toivottavasti kaiken tulevan kiireen keskellä muistan tarpeeksi kiittää kaasojani. Etukäteen yritän vähentää työtaakkaa kaasoilta suunnittelemalla ja tekemällä itse. Toinen kaasoista lupautui jo juontamaan häät, mutta sekin asia helpottuu sillä että otetaan ulkopuolinen juontaja (/seremoniamestari).
 10. Tämän ketjun perusteella sanoisin että laitetaan kutsut kaikille. Varmaan askarrellaan kutsut itse niin tulee yllätyksenä kaasoille ja best manille.
 11. Alustavat ajatukset tehtävistä Best man: - sulhon polttarit - hääauton ajaminen kirkon ja juhlapaikan välillä - pitää sulhosta huolta - hääauton koristelu Sormuspoika: - viedä sormus papille / sulhaselle Apulais best man: - viedä sormus papille / sulhaselle mikäli pojalta ei onnistu Kaaso I: - on mun tukena ja avustaa - kirkossa pitelee kimppua - auttelee ohjelman järkkäilyssä - polttareiden juoniminen - häälehtien jako vieraille - apujuontaja - vieraiden ohjaaminen - lahjapöytä Kaaso II: - on tukena ja avustaa - avustaa laahuksen kanssa - polttareiden juoniminen - vieraiden ohjaaminen Tärkeintä olisi että ovat vain läsnä. Askartelut yms. eivät niin tärkeiltä tunnu.
 12. En tiedä onko etiketin vastaista, mutta ajattelin jos kaasojen ja best manin lahjat ostettaisiin vasta häämatkalta. Pitäisikö juhlassa mainita asiasta?
 13. Vaikka tässä ei nyt varsinaisesti ole vielä hääjärjestelyt päällä (suunnittelu ennemmin), niin silti välillä tuskastuttaa se kun haluaa hääjuhlasta *kaikille* mieluisan/antoisan/jne. Sitä yrittää huomioida rahatilanteen, mutta kuitenkin samalla olla nipottamatta pienistä kivoista "välttämättömyyksistä". Kohta kun pääsee kotiin, vanhemmille selviää hääpäivä ja sulhasen kanssakin voidaan *yhdessä* enemmän keskustella niin katsotaan mihin suuntaan tästä mennään. Yritän pitää stressin kurissa - häihin on kuitenkin aikaa yli vuosi.
 14. Tässä "taistellaan" sen kanssa koristellaanko ihan vain oma auto, vai pyydetäänkö sukulais-tutulta (ei siis sukua varsinaisesti) museorekisteröityä autoa lainaan - mutta en vain tiedä miten kuski-asia hoituu silloin (jos nyt lainaan saisikaan). Jotenkin vain ei auto tunnu kovin tärkeältä osalta, sulhaselle kenties tärkeämpi...
 15. Olisikohan kakunkoriste... hääteema valittu/päätetty koristeen oston yhteydessä. Lähtömaa USA, saapui ihan ehjänä Suomeen, enkä malta odottaa että näen sen (tähän mennessä olen nähnyt vain Skypen välityksellä, sillä olen vaihdossa ulkomailla).