Fiorile

Morsian
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

About Fiorile

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Ehdoton valinta meidän kesähäillemme 2011! Tuo miljöö nyt vain on niin ainutlaatuinen Helsigissä. Jo venematkalla vastaantuleva mastomeri (no, saattaa olla hiukan harvempi hyvällä säällä heinäkuussa kuin näin syyskylmillä) on todella sykähdyttävä. Ravintolatila itsessään on ihana sekin, kaipaisi ehkä tosin pientä pintaremppaa. Mutta kauniita yksityiskohtia on sen verran, ettei mitään isoja koristeluja kaivata. Itse en ole isommassa tilaisuudessa Boathousessa ruokaillut. Mutta ainakin illallisen - johon kuului myös paru häämenuissa tarjottavaa ruokalajia - ja 2010 vuoden hintojen perusteella sanoisin, että ei välttämättä ole ollenkaan huonoin paikka hinta/laatu -suhteeltaan Helsingissä ravintolahäitä järjestää. Sellaista pientä vihjettä sulhanen on kyllä jo häitään Boathousessa viettäneeltä hääparilta kuullut, että kannattaa olla tarkka niiden tarjouksessa mainittujen ekstrojen kanssa. Ne laskutetaan todellakin tarkkaan !
 2. No olipas ! Ymmärrän nyt ehkä hieman paremmin sen, miksi bileistä bongaamamme bändin manageri oli hieman epäröivä, kun mies kysyi heiltä, voisivatko tulla soittamaan häihimme. Kyseessä on kunnon roots-rockia soittava bändi. Jouduimme selittämään moneen kertaan, että ei, emme halua heidän soittavan perinteistä tanssimusiikkia, vaan nimenomaan sitä materiaalia, mitä soittivat kyseisissä bileissä. Tarkoitus olisi kuitenkin, että ilta aloitettaisiin DJ:n (MP3 playlistin ) . Ensimmäinen tanssi tulee olemaan alkuperäistä Sinatraa, joten on jotenkin luontevaa jatkaa setti samalla linjalla. Bändi tulisi sitten loppuillan tunnelmankohottajaksi. Varmaan tässä vaiheessa ne harvat vieraat, jotka eivät rokkia ymmärrä, käytännössä siis isovanhempani, olisivat muutenkin jo vetäytymässä juhlasta.
 3. Helsingin Stockamannin morsiuspalvelussa on ollut kesäkuusta asti muutama malli - mieleen muistuvat nyt ainakin Faisan ja Fabula - , lisää tulee kuulemani mukaan elokuussa.
 4. Kyllä, olen tutustunut tähän listaan. Jos tämän mukaan tosiaan mennään (eli isommille ryhmille ei ole jonkinlaista erillistä listaa), käsitykseni vahvistuu.
 5. Omissa häissänikin tullee art deco -näkymään. Lähtee ihan jo siitä, että sekä julhapaikka (alustavasti varattu) että suunniteltu kirkko (ei vielä varattavissa) ovat 20- ja 30-luvuilta. Sunnitelmissa on koota ainakin illallisen playlist ajan musiikista, eli Berliniä, Gerswiniä ja Porteria soitettanee paljon. Samoin häävalssin korvaa hääfoxi, koska se on meille sulhasen kanssa merkityksellinen tanssi. Myös ainakin minun kampauksessani ja meikissäni tullee näkymään ajan henki, mutta ei minään flappermeininkinä. Pikemminkin hakenen innoitusta ajan huippumuodista, Chanelin ja Vionnetin asuista ja englantilaisten aristokraattien tyylistä.
 6. Sulhasen ystäväpiirin tuntien ihan varmasti tulee ainakin snapsilauluja. Eikä ole ollenkaan mahdotonta, että illan kuluessa ihan spontaanisti siirrytään pianon ääreen lauleskelemaan, koska todellakin sen verran musikaaliset suvut ja ystäväpiiri meillä on.
 7. Sulhanen totesi jo ennenkuin juuri mitään muuta oltiin päätetty, että Hotellin (kirjoitettuna isolla, koska mainitsi myös hotellin nimen) sviitissä. Ja kyllähän me johonkin hotelliin menemme, ihan jo siksi, että saamme juhlavieraita majoitettua kotiin.
 8. Hetkinen, en nyt oikein ymmärtänyt, sotkeutuivatko kaason lastenhoitosuunnitelmat hänen miesystävänsä äidin (eli anoppinsa) vaiko siskon miesystävän äidin sairauden takia. Ensimmäisessä tapauksessa ymmärtäisin erittäin hyvin, ettei kaaso välttämättä juhlamielellä olisi. Toisessa tapauksessa kysyisin ihan suoraan, onko muunlaista lastenhoitovaihtoehtoa tarjolla, niinkuin Krista07 ehdotti. Esim. omiin häihini olen ajatellut hankkia lastenhoitajan (hoitunee miehen työpaikan kautta), jotta äidit pääsevät rentoutumaan ja nauttimaan ohjelmasta ainakin hetkeksi. Ei tee todellakaan isoa lovea hääbudjettiin muihin "palkattuihin" avustajiin verrattuna. Ja jos todellakaan kaasolle ei ollut mitenkään hirveästi tehtäviä "nakitettu" kuin hääpäivälle - kaiketi kyseessä on myös henkilö, joka pitää esiintymisestä muutenkin ? -, en näe mitään syytä siihenkään, mikset voisi selvitä ihan täysin ilman virallista kaasoa.
 9. No me myös. Kun myös perheissä ja ystäväpiirissä jazzia ihan sujuvasti kuunnellaan ja jopa soitetaan, instrumentaalijazz on ihan itsestään selvä valinta meillä ruokailumusiikiksi. Siinähän nimittäin musiikin taajuudet eivät haittaa seurustelua niinkuin lauletussa musiikissa. Varmaan sinne playlistille tulee ainakin ensimmäisillä ravintolatreffeillä soinutta Erroll Garneria, Stan Getzin brassilevyjä, Oscar Petersonia, Wes Montgomeryä, Joe Passia, ihan klassista Duke Ellingtonia, Pat Methanya, Miles Davisia... Joku puhdas bebop tai hard bop, joista pidämme myös, on varmaan liian vaikeaa tuohon tilanteeseen. Myöhemmin illalla sitten varmaan siirrytään kasarirokkiin, Stax-souliin ja erinäisiin ysäriklassikkoihin.
 10. Meidän häistämme tulee varmasti hyvinkin perinteiset, mannermaiset kaupunkilaishäät. Olemme sen verran ahkerasti erilaisia viime vuosisadan alusta olevia käytösoppaita vaikutuksille alttiissa iässä lapsina lukeneet sekä sulhanen että minä. Tunnelman ja persoonallisen otteen tilaisuuteen tuovat juhlavieraat - esim. on hyvin todennäköistä, että jossain vaiheessa iltaa joku pöytäseurue puhkeaa spontaaniin yhteislauluun .
 11. Mietin, että paljonkohan verottavat viineistä ? Olen itse viini-ihmisiä, ja Royal Ravintoloiden katteet niissä ovat yleensä ottaen ihan omaa luokkaansa Hkissä sarjassa gourmet-ravintolat, joilla ei ole Michelin-tähtiä. Ei edes se normaali Alkon hinnan kertominen kolmella aina riitä. Olemme kyllä muutenkin luultavasti päätymässä toiseen vaihtoehtoon, hinnasta viis. Tämä on nimittäin semmoinen asia, josta sulhasella on ilmeisesti niin vahva näkemys, että on valmis pistämään mahdollisen budjetinylityksen hääkassaan omasta pussistaan.
 12. Suostuisikohan Boknäs sellaiseen järjestelyyn, että häävieraat kustantaisivat meille osia heidän hyllyistään ? Nimittäin uudet hyllyt ovat oikeastaan ainoa tavara, jota kotiimme vielä kaipaamme. Mutta vakavasti puhuen, suosittelen kyllä sitä lahjalistaa kaikille nuorille pareille, jotka eivät vielä asu yhtä hyvin varustetussa kodissa kuin me. Oikeastaan on aika jännää, että lahjalistat ovat yleistyneet Suomessa vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana. Olen itse asunut maassa, jossa käytännössä kaikilla on häälahjalista, ja juttu todella toimii. Itse ajattelimme avata häämatkatilin matkatoimistoon.
 13. Alustavasti ajattelin, että voisin pärjätä jopa ihan ilman sitä virallista kaasoa. Valmisteluapuja en erityisemmin kaipaa, meille kun on tulossa pitkälle ammattilaisten valmistamat ravintolahäät. Mutta sitten totesin, että haluan ehdottomasti parhaat ystäväni kampaajalle juomaan skumppaa kanssani ennen vihkiseremoniaa. Joten kyllä taidan sittenkin pyytää kaasoiksi yhdestä kolmeen ystävää. Yksi on aivan ehdoton valinta, vanhin ystäväni, jonka olen tuntenut pian 30 vuotta, ja jonka tiedän arvostavan juuri tällaista "tyttöilyä".
 14. Aikalailla Auringonkukan_ linjoilla. Mutta sen verran vieraisiimme luotamme, että uskomme puheiden olevan oikeasti hauskoja ja alkoholinkäytön pysyvän sivistyneellä linjalla (tarjoamme ne alkudrinkit ja pari-kolme kaatoa, sen jälkeen on baari auki), joten niitä tarvinne rajoittaa. Samoin kaasoni järjestänevät polttarit tyylillä.
 15. 1. Läheiset (sukulaisiksi lasketaan korkeintaan serkkujen alaikäiset lapset) ja ystävät koolle tekemään "hyvät bileet". 2. Merellinen juhlapaikka. 3. Kulinaristisesti tasokas ruoka- ja juomatarjoilu. 4. Hyvä dj ja/tai bändi pitämässä huolta musiikista. Samoin tasokkaat esiintyjät kirkkoon (ja tässä onneksi voidaan luottaa sukuun). 5. Juhlien visuualisesti yhtenäinen ilme, esim. vihkikirkon ja juhlapaikan tulee olla "samaa paria" visuaalisesti. 6. Morsiamen asu ja stailaus, tämän kanssa ei laadussa tingitä, koska muutenkin jo 7. Vihkipappi, joka oikeasti tuntee meidät. Luultavimmin tulee sulhasen suvusta, mutta minulla on myös ystäväpiirissä pari pappia varalla. 8. Häämarssit. Tämä on nimenomaan minun (morsiamen) Olen valmis menemään naimisiin jossain vähän vähemmän suositussa hääkirkossa, jos siellä vain on todella hyvät urut 9. Hyvä kuvaaja varsinaiseen hääkuvaan. Muu tapahtuma voidaan tallentaa sitten vaikka meikäläisen kännykällä, mutta sen piirongin päälle laitettavan kuvan on oltava todella huipputasoa. Ja kymmenettä en oikeasti sitten enää keksi... Hyvän ilman tietysti voisi pistää tilaukseen.