stella-maria

Rouva
 • Content count

  37
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by stella-maria


 1. Haluaisin kuitenkin muistuttaa, ettei pappi ole vihkitilaisuudessa ensisijaisesti "esiintymässä", vaan toimittamassa kirkollista toimitusta. Lähes kaikkeen muuhun pari voikin häissään vaikuttaa paitsi siihen miten pappi hommansa hoitaa. Sille nyt ei vaan kauheasti voi mitään. Tietysti aina voi pyytää tuttua pappia, jonka tavan pitää toimituksia tietää, mutta mitään velvollisuutta seurakunnalla ei ole antaa vihittävälle parille juuri sitä pappia, jonka he haluavat. Ja voihan sille ns. "hyväksi havaitulle" papillekin sattua huono päivä, tai vaikka niin kiireinen ajanjakso, ettei hän esim. ehdi tehdä juuri sille parille suunnattua henkilökohtaista hääpuhetta. Ja inhimillisiä mokiahan sattuu kelle hyvänsä. ;)

  Itse olin reilut viikko sitten kirkollisessa tilaisuudessa, jossa pappi oli ihan tuuliajolla, ei yhtään mukana koko tilaisuudessa oli opetellut tekstinsä ulkoo ja luki sen, jäi erittäin ikävä maku koko tilaisuudesta, hän lopulta mokasi sen tilaisuuden oleellisen asian pahasti.

  Eikö pari sitten tullut vihityksi, vai mitä tilaisuuden oleellista asiaa tarkoitat?


 2. Olen siinä käsityksessä, että jos vihkijä sanoo jonkin kohdan väärin, ei paria ole oikeasti vihitty, joten hyvä, että korjasit!

  Esimerkiksi sarjoissa ja leffoissa näyttelijät mukavihkii pariskuntia ja käyttävät silloin tietoisesti vääriä sanankäänteitä tai vaikkapa pelkkiä etunimiä, joten vihkiminen ei ole aitoa.

  Kyllä pari on naimisissa vaikka nimi tai sanakäänteet poikkeaisvat kuinka kirkkokäsikirjan tekstistä. Kai siinä on olennaisempaa se vihkitodistus ja tahtominen. Tosin tiedän yhden parin, jolta pappi unohti kysyä tahdon kysymyksetkin, ja kyllä hekin ovat ihan virallisesti naimisissa.  

  Leffoissa ei kai yleensä ole oikeaa pappia vihkimässä vaan näyttelijä, eikä mitään virallisia papereita vihkimisestä myöskään tehdä, joten jo ihan siitäkin syystä "vihityt" näyttelijät eivät ole oikeasti naimisissa keskenään.  Ei siinä ole tarve mitään sanakäänteitä muutella.


 3. Kyllä kaikki häihin liittyvät maksut oli maksettu jo ennnen häitä. Juhlapaikan ravintolamaksu maksettiin hääpäivänä paikan päällä. Samoin häämatka oli maksettu jo ennakkoon. Matkalla tullut luottokorttilasku maksettiin heti matkalta tultua. En olisi suostunut ottamaan lainaa häitä varten. Jos rahaa ei olisi ollut, häät ja häämatka olisivat olleet sen mukaiset.


 4. Saimme lahjaksi vihkiryijyn, jonka päällä meidät vihittiin. Vihkiryijymme on kovin erikoinen, ja saa nähdä suostuuko jälkikasvumme sitä käyttämään omissa häissään sitten joskus..  ;D Vihkiryijy on kopio tekijän kotona olleesta ryijystä, joka on mielestäni maailman ihanin... Siinä on yksi mulkosilmäinen kirahvi... Se on upea, ja sopii loistavasti kotiimme.  :-X

  Alunperin ryijyn tekijä sanoi, ettei haluamamme malli mitenkään sovellu vihkiryijyksi, mutta yllätys oli suuri, kun alttarille astellessni näin tuon kirahvin lattialla. Kuvissa näkyy miten morsian nauraa alttarille astuessaan...  ;D


 5. Damn. Vai tulee kela-kortti postissa jo viikonkin jälkeen naimisiin menosta...

  Nyt sitten selvisi, miksei postia ole kuulunut. Lappu, jota luulimme vihtodistukseksi olikin tuo ilmoitus vihkimisestä, joka ei siis kuulu olla meillä vaan kirkkoherranvirastossa... Pappi antoi paperin vihkimisen jälkeen bestmanille, josta se kulkeutui muutaman mutkan kautta appivanhemmillemme. Paperi olisi siis pitänyt toimittaa virastooon.


 6. Damn. Vai tulee kela-kortti postissa jo viikonkin jälkeen naimisiin menosta...  

  Naimisiin menosta on kohta 3 kk eikä minkäänlaista korttia - kela, plussa tai pankkikorttia- ole postilaatikosta tippunut. Oliskohan jo syytä huolestua. Huomasin myös juuri että vihkitodituksestamme ei ole täytetty kohtaa vihkijän vihkimisnumero. Ollaankohan tässä ollenkaan virallisesti naimisissa?


 7. Kysyimme kanttorilta marsseista pari kuukautta ennen häitä. Marko kanttori muistaakseni jossain sanoi, että kanttorilla on  täysin vapaat kädet vihkimisen musiikin suhteen, eli kanttorilla on oikeus myös kieltäytyä soittamasta jotain.

  Ja joskushan voi käydä myös niin, että kanttori onkin kesätyöntekijä, eikä osaakan kaikkia marsseja, eli siksi on hyvä olla kanttoriin yhteydessä hyvissä ajoin.


 8. Pyysimme vihkipapiksemme jo eläkkeellä olevaa rovastia, joka n. 30 vuotta sitten vihki sulhasen vanhemmat. (Olivat silloin eka tai toinen vihkipari hänen urallaan.  :D) Olisi ollut ihana ajatus.  :-X Hän on muutenkin ollut vähän sellainen sulhasen sukupappi. Harmiksemme hän ei kuitenkaan pääse tulemaan.  :-/


 9. Jepjep, Akateemisesta hain. Oli montaa väriä ja kokoa, alk 30 cnt zipale!!!

  Ainakin Helsingin keskustan Akateemisessa myydään myös puolet halvempia kierjekuoria. Lähellä alikulkukäytävää myydään sarjaa, johon kuuluu ainakin punaisia, mustia ja vitivalkoisia kirjekuoria ja korttipohjia. kaikkia on saatavana sekä neliön, että suorakaiteen mallisina. Ko. sarja kuulemma lopetetaan eikä uusia enää tilata, joten kannattaa käydä nopeasti, jos niitä haluaa ostaa.


 10. Tämä on jo vanha viestiketju, mutta vastaan kuitenkin, jos joku muu suunnittelee kanssa häitä Gardenian tropiikissa.

  Olin siellä muuutama viikonloppu sitten käymässä, ja yhtäkkiä sinne vaan alkoi tulvia juhlapukuisia ihmisiä. Paikan työntekijät kävivät sanomassa meille, että ei tarvitse postua, koska tilaa ei ole varattu yksityiskäyttöön...(?) Siellä sis todellakin pidettiin vihkitilaisuus, useine kymmenine vieraineen tms. Lähdimme paikalta, vaikke oliskaan ollut pakko. Jotenkin aika noloa ois ollu olla vieraiden ihmisten häissä. Moni japanilainen turisti sinne kuitenkin näytti jäävän.  ;D

  Joka tapauksessa gardeniaa, ei siis näemmä tarvii varata. Pitääköhän tässä tilanteessa siis vaan maksaa vieraiden sisäänpääsymaksut  ;D siis 3.5 e /henkilö?

  No joka tapauksessa, itse en paikkaa kyllä suosittelisi. Vettä tosiaan tippuuu koko ajan niskaan, ja olo siellä oli tosi tukala jo tunnin visiteeraamisen jälkeen. En vois kuvitella istuvani siellä tunti tolkulla. Lisäksi tila on pieni, eikä mitenkään kovin viehättävä. Aika perus kasvihuone se minusta on. Mutta voi se olla ihan kivaa vaihteluakin esim. talven pakkasilla.