Jump to content
Naimisiin.info

Elspe

Rouva
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Elspe's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

 1. Meillä oli syyshäissä vaahteran ja joidenkin muiden puiden ja pensaiden lehtiä pöydillä koristeina. Ne kerättiin perjantaina aamupäivällä, kuivateltiin hieman sanomalehtien päällä ja aseteltiin perjantai-iltapäivänä paikoilleen. Ne kestivät hyvin lauantaina olleet häät, mutta sunnuntaina, kun menimme keräämään tavaroitamme, olivat ne jo selvästi nahistuneet. En tiedä, kestävätkö vihreät lehdet jotenkin paremmin tai huonommin kuin jo kellastuneet, mutta tässä jonkinlaista vinkkiä flapsille .
 2. Minuakin kiinnostavat loka-syyskuun vaihteen kukat, sillä häitämme vietetään 2.10. Mitkä ovat ns. kausikukkia tuohon aikaan, vai ovatko mitkään? Haluaisin jonkinlaisia valko-vihreitä pöytäkukkia, ja omaan kimppuuni mahdollisesti jotain värikkäämpää, esim. keltaista tai oranssia. Ainakaan pöytäkukista en viitsisi maksaa ihan hirveästi jostain tietystä kukasta, joten kiinnostaa, mitkä olisivat helpoimmin saatavilla tuohon aikaan .
 3. Voi ei, todella kauhea tilanne sinulla, Crevasse. Toivottavasti pääsette ompelijasi kanssa samalle aaltopituudelle pian. Ja vähän pakkokin, jos häät ovat kolmen viikon kuluttua . Minäkin aloitin hääpukuprojektini hyvissä ajoin, nelisen kuukautta ennen häitä. Tämä oli hyvä ratkaisu, sillä jopa pukukankaan etsiminen on kestänyt todella kauan. Jokaisessa uudessa kangaskaupassa myyjän kanssa jutellessa tuli vähintään yksi uusi vaihtoehto lisää niin kankaaseen kuin puvun tyyliinkin. Hankalaa tämä päättämättömyys, kun ei ole selkeänä mielessä yhtä täydellistä pukua, jollaisen ehdottomasti haluaisin. Nyt sain kuitenkin kankaan ostettua! Ihanaa (ja edullista) silkkikangasta oli jäljellä enää hieman yli kolme metriä, kun pukuuni tarvitaan hieman alle kolme. Pakkohan se oli ottaa . Vien kankaan nyt lomailevalle ompelijalleni vasta elokuun puolella, ja sitten katsomme, mitä siitä saa aikaan. Toki puvun malli on jo suurin piirtein tiedossa, ja yksi koeversiokin on tehty, mutta varaan silti oikeuden muuttaa mieltäni jonkin asian suhteen . Hinnasta minäkin nyt vasta uskaltauduin kysymään. Olin aiemmin katsonut, että tällä ompelijalla juhlapuvun teettäminen lähtee 250 eurosta, joten vähintään sen verran olin valmis maksamaan yksinkertaisesta, lähinnä iltapukua muistuttavasta hääpuvustani (ei korsettia, ei kirjailuja tms. haastavaa). Ompelija kuitenkin laski puvun hinnan kotelomekosta ylöspäin, ja sanoi, että tällä tietoa hinta ei yli 200 euron nouse. Olin todella iloisesti yllättynyt. Kankaaseen meni n. 120 euroa, ja vuorikankaaseen ehkä 40 euroa (en ole sitä vielä ostanut). Pukuni tulee siis huomattavasti edullisemmaksi kuin ostopuvut (joista yksikään ei minua sellaisenaan olisi edes miellyttänyt) ja ilmeisesti jopa halvemmaksi kuin jotkut vuokrapuvut. Tällaiset hinnat siis Pirkanmaalla, Tampereen naapurikaupungissa.
 4. Kiva kuulla hunnun poistamiskokemuksista . Itse haaveilen pitkästä hunnusta, jonka aion ottaa pois jossain vaiheessa kirkkovihkimisen jälkeen. Onko kenelläkään ollut huntua n. polkkamittaisissa hiuksissa, joissa ei ole ollut nutturaa, vaan esim. kiharoita tai laineita? sandokai, kuinka lyhyet hiukset sinulla on? Haluaisin nimittäin pitää hiukseni suurinpiirtein auki, korkeintaan muutamalla pinnillä tai hiuskorulla toiselta puolelta kiinni, ja mietin, kuinka huntu istuisi tähän kokonaisuuteen.
 5. Minäkin olen kiinnostunut tuosta hunnun kiinnityksestä esim. pantaan. Onko kukaan käyttänyt tällaista systeemiä, vai kiinnitetäänkö kaikkien hunnut kampaan tai pinneillä jotenkin kampaukseen? Minä haluaisin ehkä vielä sellaisen version, jossa pannasta saisi sen hunnun irti sitten kun haluaa. Ehkä tämä on kuitenkin vähän liikaa vaadittu... Kuten edellisellä, minullakin on siis melko lyhyet hiukset, joihin tulee korkeintaan jonkinlainen lainekampaus, enkä oikein osaa hahmottaa, miten huntu kiinnitettäisiin tällaisiin hiuksiin.
 6. Minä kävin vain yhdessä paikassa Tampereella sovittamassa hääpukuja. Sain perjantaipäivän viimeisen ajan Muotitalo Tyynelään. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja tehokasta. Yksi myyjä auttoi pukuja päälleni ja pois päältä, ja toinen tuli aina välillä kommentoimaan pukuja ja antamaan vinkkejä siitä, mikä puku myös saattaisi olla mieleeni. Tunti meni nopeasti ja sain mukaani tiedot kolmesta parhaasta puvusta seuraavaa kertaa varten. Mikään puku ei kuitenkaan ollut aivan täydellinen, mutta kuten Molla, minäkin sain hyviä ideoita teetettävään pukuun. Tätä liikettä voin suositella, ja muissa en aio edes käydä .
 7. Nyt on sovituskierros hoidettu, huh. Tai no, yhdessä liikkeessä vain kävin, mutta en usko että muualla olisi ollut kovin erilainen tarjonta. Ainakin mielipiteeni puvun teettämisestä vain vahvistui, sillä en löytänyt yhtään sellaista pukua, jonka olisin ollut valmis hyväksymään ilman suuria muokkauksia. Toisaalta sain nähdä, miltä erilaiset puvun helmaosat näyttävät päälläni, ja se helpotti hieman pukusuunnitelman tekemistä. Harmikseni sovittamissani hääpuvuissa oli pelkästään joko olkaimettomia tai niskan takaa kiinnitettäviä yläosia, joten yläosan sopivuutta joudun vielä pohdiskelemaan yhdessä ompelijan kanssa. En halua olkaimetonta enkä niskalenkillistä yläosaa pukuuni, vaikkeivat ne mitenkään pahalta näyttäneetkään. Seuraavaksi siis ompelijan juttusille ja puvun suunnittelu kunnolla vauhtiin .
 8. Haluaisimme häihimme vain yhden pöydän, jonka ääressä kaikki vieraat istuisivat. Häihimme kutsutaan kuitenkin n. 80 vierasta, joten ihan yhden pöydän ääreen kaikki eivät mahdu, eikä niin pitkässä pöydässä mitään järkeä olisikaan. Ajattelinkin siis järjestää pöydät niin, että ns. pääpöytä olisi suorakaiteen muotoisen salin toisessa päässä lyhyemmän seinän suuntaisesti, ja siitä suoraan lähtisi muita pöytiä 3-5 kappaletta. Eli juurikin tuollainen E:n mallinen sakaroiden määrän vaihdellessa, hankalasti selitettynä . Onko jollakulla ollut tällainen pöytäjärjestely omissa häissään? Millainen istumajärjestys tähän sopisi? Ilmeisesti etiketin mukaan, kun morsiuspari istuu keskellä pääpöytää, heidän vieressään olisivat "arvokkaimmat" vieraat, eli morsiusparin vanhemmat ja mahdollisesti isovanhemmat, sitten sisarukset ja kummit yms. Emme kuitenkaan välttämättä haluaisi istua vanhempiemme vieressä, vaan olisi mukavaa, jos kaaso ja bestman voisivat istua meitä lähimpänä. Olisiko siis aivan pöyristyttävää, että meidän vieressämme istuisivat kaaso ja bestman puolisoineen, heidän vieressään minun veljeni puolisoineen ja toisella puolella läheinen kaveripariskunta. Näiden jälkeen sitten voisivat tulla vanhempamme ja esim. sulhasen isovanhemmat. Ajattelin, että kaikki istuisivat vain yhdellä puolella tätä pöytää, ettei kenenkään tarvitse olla selkä muihin vieraisiin päin. Toiseen suuntaan lähtevissä pöydissä istuisi sitten sukulaisia ja kavereita vaikkapa niin, että vanhempiemme kohdilta lähtisi pöydät, joissa istuisi heidän sukulaisiaan, ja suunnilleen meidän kohdalta luultavasti kaksi pöytää, joissa olisi kavereitamme. Miltä tämä kuulostaa? Minusta olisi mukavaa, että kaikilla olisi näköyhteys morsiuspariin ja samalla toisella puolella tapahtuvaan ohjelmaan.
 9. Minulle alkoi ilmaantua näppylöitä hormonialueelle, eli leukaan ja leukaperiin, ehkä kuukauden päästä pillereiden lopettamisesta. Kävin muutama päivä sitten kosmetologilla ihonpuhdistuksessa, ja voi luoja mitä tuskaa se oli. Epäpuhtauksia oli paljon enemmän kuin ikinä aiemmin, vaikka ihoni on aina ollut jonkinasteinen ongelmatapaus. Näppylät ovat kuitenkin suurimmaksi osaksi hyvin pieniä ja piiloutuvat leukaperiin hiusten alle, joten en pidä tilannetta aivan katastrofaalisena. Toivon, että näppyläiho ajan myötä rauhoittuu, ja kosmetologin ohjeiden mukaan yritän muistaa kosteuttaa sitä riittävästi. En aio aloittaa pillereiden syömistä uudelleen häitä ajatellen, vaan yritän hoitaa ihoani hyvin ja toivon, että ammattimeikkaaja saa hääpäivänä kasvoistani parhaat puolet esiin ja huonommat piiloon.
 10. Mäkin laitan häihini ehdottomasti piilolinssit, vaikka muuten käytän niitä nykyään hyvin harvoin. Haluan meikissäni korostaa silmiäni, ja tämä menisi aika lailla hukkaan, jos mukana olisivat vahvat miinuslasini. Ainoa mikä tässä epäilyttää, on silmien punaisuus ja kuivuminen piilolinssien kanssa, kun niitä kuitenkin pitää pitkän päivän aina yöhön asti. Täytyy varmaan hommata jotain kosteuttavia ja rauhoittavia silmätippoja. Kai apteekista tai optikolta sellaisia saa...?
 11. Kiitos taas kommenteistanne. Polaroid-kamera kuulostaa tosiaan hauskalta jutulta, ja siitä ja vieraskirjasta saisi hyvän ohjelmanumeron odottelun ajaksi. Olen myös pääkaupunkiseudulta kotoisin (tosin häitä ei vietetä täällä), joten saatan tarttua tarjoukseesi kameran vuokraamisesta, Aallotar . Täytyy tutkia juhlapaikkaa tarkemmin sitten kun joskus kesällä menemme käymään siellä, jotta selviää esim. tuolien määrä. Ajattelin, että jos vieraat viettäisivät odotteluajan alakerrassa, jonne ei ole katettu pöytiä, olisi kuitenkin hyvä, että muutama tuoli löytyisi istumapaikkaa kaipaaville, varsinkin vanhemmille ihmisille. Ehkä joku pöytäkin voisi olla, jolla olisi tarjolla pieniä alkupaloja. Luultavasti pitopalvelusta ei ole kuitenkaan niin monta tarjoilijaa tulossa, että ehtisivät tarjoilla alkupaloja cocktail-tyyliin, vaan heidän pitää todennäköisesti järjestää varsinaista ruokailua, jotta se päästään aloittamaan nopeasti. Bestmanin ja kaason täytyy tosiaan vähintäänkin kertoa, mitä on luvassa, eli jo kirkolta lähdettäessä olisi vierailla tiedossa, että menemme kuvaukseen ensin ja sitten vasta saavumme juhlapaikalle. Epätietoisena se tunnin odottelu varmasti tuntuisi huomattavasti pidemmältä. Mietin myös tuota alkujuomaa (meidän tapauksessamme varmaankin kuohuviiniä), että jos vieraat saavat lasit käteensä heti tullessaan, pitääkö heidän käyttää samoja laseja uusilla kierroksilla, jos varsinaiset onnittelumaljat nostetaan kuitenkin vasta meidän saavuttuamme paikalle? Jotenkin kuvittelisin, ettei pitopalvelulla niitä kuohuviinilasejakaan ehkä ole ihan älyttömästi, mutta saatan olla väärässäkin. Tai sitten alkujuoma voisi olla jotain muuta kuin kuoharia, esim. jotain lämmintä. Mutta eiköhän tällaiset yksityiskohdat selviä sitten pitopalvelun kanssa keskustelemalla .
 12. Kiitos oikein paljon vastauksistanne, Aallotar ja Arby, sain jälleen hyviä vinkkejä. Cocktail-tilaisuus kuulostaa hyvältä, sillä meidän juhlapaikassamme on kaksi samankokoista kerrosta, joista ylemmässä pidämme luultavasti hääpäivällisen ja mahdollisesti kaiken muunkin ohjelman. Alakertaan emme ole suunnitelleet toistaiseksi mitään, mutta siellä voisi tosiaan järjestää tällaisen odotteluhetken juotavan ja pikkupurtavan kanssa. En tiedä juhlapaikan audiovisuaalisista laitteista mitään, mutta jos alakertaan olisi mahdollista järjestää power point -esitys meistä, sekin olisi hyvä ohjelmanumero. Ja sitten vieraat voisivat helposti ottaa meidät vastaan, kun tulemme kuvauksesta, ja voisimme vaikka itse kiertää toivottamassa kaikki tervetulleiksi ja vastaanottamassa onnittelut. Tämän jälkeen kaikki voisivat yhdessä siirtyä yläkertaan ja aloittaa ruokailun. Polaroid-kamera olisi kyllä aivan ihana juttu tällaiseen tarkoitukseen, mutta ne ovat varmaankin aikas kalliita. Täytynee harkita kuitenkin, sillä olisi mukava, jos vieraskirjaa pystyisi täyttämään kuvien kera jo juhlassa. Tosin digiaikana ihmisille ei välttämättä kelpaa polaroid-kameralla nopeasti näpsäisty kuva, vaan he haluavat useamman kuvan itsestään... Tai sitten se olen vain minä, joka ajattelee näin .
 13. Jep jep, niin mä vähän epäilinkin, että sovituskierrokselle on lähdettävä. Ajattelin voivani jättää sen väliin, koska teetän pukuni, mutta ehkä se on kuitenkin parempi katsoa ennen kuin katuu, tai jotain . Tuntuu vain jotenkin epärehelliseltä mennä morsiuspukuliikkeeseen sovittelemaan kaikkea, kun ei ole pienintäkään aikomusta ostaa mitään. Ei taida kannattaa heti kättelyssä tosin pamauttaa, ettei varmasti osta mitään, vaan tutkii tarjontaa puvun teettämistä ajatellen... Kiitos kommenteistanne, on mukava tietää, ettei muillekaan ole ollut aivan saman tien selvää, millaisen puvun he haluavat. Ehkä se minunkin pukuni alkaa jossain vaiheessa hahmottua. Ja ompelijaltakin voin toki kysyä neuvoa, vaikka viimeksi mekkoa teettäessäni hän ei juurikaan tyrkyttänyt mielipiteitään. Silloin minulla tosin olikin aika selvät sävelet jo valmiiksi.
 14. Kiitos vastauksestasi, juillet. Juuri tuollaista Vieraan kuvailemaa tilannetta haluan kaikin keinoin välttää, toivottavasti se käy ilmi aloituksestani. Mielellämme hoitaisimme valokuvauksen ennen kirkkoa, mutta sitten aamuksi tulisi aivan älytön kiire. Ja onhan sekin ihan kaunis ajatus, että sulhanen näkee morsiamen vasta alttarilla. Tosin se nyt ei meidän tapauksessamme ole niin tarkkaa... Uskon kuitenkin, että vieraamme viihtyvät keskenään sen maksimissaan tunnin, joka meillä menee kuvauksessa, sillä aiomme suunnitella istumajärjestykseen, ja kaikki varmasti tuntevat ainakin jonkun vierustovereistaan. Lisäksi sitten vielä juotavaa, syötävää ja jonkinlaista ohjelmaa, niin tunti ei toivottavasti tunnu lainkaan pitkältä ajalta. Kaipaan vielä vinkkejä siitä, mitä tekemistä muut ovat omiin häihinsä tällaiselle odotteluajalle keksineet tai minkälaisten juttujen vieraana olleet ovat huomanneet nopeuttavan odotteluajan kulkua. En ole itse ainakaan aikuisiällä ollut vieraana sellaisissa häissä, joissa morsiusparia olisi joutunut odottamaan kauemmin kuin ehkä 20 minuuttia. Sekin on minusta jo aika tylsää, jos joutuu seisomaan onnittelujonossa sen 20 minuuttia, mutta näissäkin tilanteissa on ainakin voinut aina jutella jonkun kanssa. Kirkolla onnitteleminen onkin erittäin hyvä idea, kiitos juillet. Jos vain lokakuun ilmat suovat, voisimme tuon napata itsellemme. Muutenkaan teidän vieraidenne odotteluajat eivät tunnu minusta lainkaan pitkiltä .
 15. Minuakin kiinnostavat kovasti Tampereen seudun DJ:t. Ilmeisesti niistä ei juurikaan ole kokemuksia, tämän ketjun hiljaisuuden perusteella... Mutta yritetään kuitenkin.
×
×
 • Create New...