Nonna

Morsian
 • Content count

  79
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nonna

 1. Mä en löytänyt tästä keskustelua, mutta kiinnostaisi tietää: kuinka monta ei-kutsuttua teidän häihin on tulossa / ilmoittautunut? Me kutsuimme yhden kaveripariskunnan pariskuntana, ilman kotoa pois muuttaneita lapsia mutta he ilmoittivat itsensä ja 2 aikuista lastaan ja toisen seurustelukumppanin. Yksi vieras oli myös kysynyt, etteikö hän voi tuoda aveccia, jota on jo pari kuukautta tapaillut, tyyliin "kun muutkin tulevat AVIOpuolisoidensa kanssa". Me jätimme jopa yhden kaverin AVIOpuolison ja toisen kaverin AVOpuolison kutsumatta, koska ei ole varaa eikä tilaa kutsua kaikkia (ja vedimme rajan siihen, että kutsumme ihmisiä, jotka tunnemme...). Muilla samoja ongelmia? Mä oikeasti mietin kauhuissani nyt kuinka paljon vieraslista voi PAISUA - mä kun luulin, että se voi vain pienentyä, kun osa ei kuitenkaan pääse paikalle. Sinänsä mua ei harmita jos nuo 4 ei-kutsuttua tulevat, ei lainkaan vaan mua ottaa se päähän (ja pahasti) ettei kutsuamme kunnioiteta. Eikö väki osaa lukea kirjekuoresta, kenet on kutsuttu?? Niin kuin ei muuta rahanmenoa häissä olisi kuin maksaa neljän aikuisen catering- ja juomakuluja..
 2. Meidän hääkuvat otti J. Kähkönen Studio J Kähkönen ja kuvat olivat aivan ihania! Kuvaaja itsekin todella mukava ja miellyttävä kaveri. Valitsimme hänet ihan hinnan perusteella eli soitin muistaakseni 6-8 eri paikkaan ja hinta oli miljöökuville kaikilla kutakuinkin samat, mutta Jarkolla tais kuulua pakettiin yksi kuva tai isompi kuva kuin muilla.. Kiitoskortitkin oli muistaakseni halvempia. Joka tapauksessa, kuvista tuli mahtavia eli suosittelemme Jarkkoa lämpimästi!
 3. Meillä loppujen lopuksi moottoripyöräily näkyi harmittavan vähän. Opastekylteissä oli kuva hääparista mopon kyydissä ja sulhasen ryöstössä sekä tietokilpailussa moottoripyöräily tuli esiin, mutta mopoletkaa ei saatu ja sukkanauhan moporiipuskin saapui vasta häiden jälkeen, kun tilasin sen liian myöhään. Niitä riipuksia tulikin sitten mun väärinkäsityksen vuoksi 30 kpl eli olisin saanut niitä ommeltua vaikka mihin! Kenties hyödynnän niitä kiitoskorteissa, tosin ne ei riitä kaikkiin.. Ovat siis myynnissä toistaiseksi. Motoristihääkakkukoriste jäi ostamatta, kun en raaskinut 50-60 euroa maksaa siitä.. Mutta en tekisi silti mitään toisin, koska kemut meni niin hienosti!
 4. Tää nyt ei oo paha, kun tiedän ettei kaveri sitä pahalla tarkoittanut, mutta silti huvitti sammakko: Mä ilmoitan: "Me mennään naimisiin loppukesästä!" Kaveri: " Aijaa. No ei susta sit enää tuu varmaan mulle sinkkukaveria. No höh. Vaikka te nyt menittekin kihloihin ja ostitte talon ni silti jotenkin kuvittelin, että voidaan sinkkuilla yhdessä niinku ennen vanhaan."
 5. Mulle kaveri sanoi, ettei kannata "turhaan" hankkia lastenhoitajaa, koska lapset juoksevat kuitenkin pisin poikin juhlatilaa. (Kaverilla itse lapsi ja omissa häissään hoitaja oli yksin istunut leikkinurkassa..) Emme siis hankkineet hoitajaa, kukin vastaa itse omista lapsistaan. Kyniä ja värityskirjoja juhlapaikkaan ei saa viedä eli lelut ja pelit ovat ainoa vaihtoehto. Meillä ei ole lapsia eli meillä ei ole leluja ja pelejä -> joko lasten vanhemmat ovat varautuneet tai sitten eivät. Yksi leikki tehdään nimenomaan lapsia silmällä pitäen, että heille on oma ohjelmanumeronsa. Tekisi mieli järjestää myös ongintaa , se oli pienenä itestäkin niin kiva mutta tää idea tuli nyt vasta mieleen enkä tiedä ehdinkö toteuttaa häihin mennessä.. Plus että krääsäkin maksaa.. Syöttötuoleja on juhlapaikassa 3, toivottavasti riittävät. Tai siis uskoisin riittävän.
 6. Todellakin äiti oli mukana! Onneksi! Hän kysyi haluanko hänet ihan oikeesti meidän nuorten matkaan mukaan ja sanoin että itse päätät tuletko (kun kuulee siskoltakin kumminkin ohjelman), mutta mä oon kutsunut sinne oikeasti vain parhaimpia ystäviäni ja sä olet yksi niistä. Niinpä äiti oli mukana polttareissa ja onneksi olikin! Hän järjesti ex tempore (selkeästi oli valmistautunut "varaohjelmillaan") illan aikana ohjelmaa ja KAIKILLA oli hauskaa! Kiitos äiti! Olet maailman paras äiti!
 7. Me haluttais tää mutta kuka sen meille laulais.. :/
 8. Nosto taas josko vielä ehtis saada vinkkejä. Nyt näyttää vähän siltä, ettemme saa mopoletkaa kirkolta juhlapaikalle. Moottoripyörä ei ehkä näy siis kuin sukkanauhassa, johon kiinnitän moottoripyöräriipuksen muistoksi sukkanauhan saajalle.
 9. No tää alkaa olla jo sitä mitä haen! Pitäisi löytää jokin kiva englanninkielinen laulu, koska kaavailemani laulaja ei ole suomalainen. Muutoin Meren laulua kuuntelen tai Kirkan joku biisi ois varmasti se valinta! Ketjussa mainittu Moulin Rougen Come what may voisi olla Se Biisi..
 10. Puku on IHANA!!! Ei paljon tarvitse edes tehdä korjauksia. I'm happy! Tilasin puvun siis mittojeni mukaan Kiinasta ebayn kautta ja se tuli 5 viikossa ja on upeasti kirjailtu ja hieno kaiken kaikkiaan! Kangas tuntuu aika ohuelta mutta ei haittaa mitään kunhan päivän kestää, on se sen verran upea!
 11. Uutta: puku (teetetty mittojen mukaan) Vanhaa: mummon vanha sormus oikeaan käteen Sinistä: hääauto (ehkä - jos valitaankin toinen mahdollisista niin sininen jää ehkä kokonaan - tai sit se on sulhasen kalsarit) Lainattua: huntu (jos edes laitan huntua - muutoin vois lainata jonkun kaulakorun, korvakorut tai käsilaukun)
 12. No, onko väliaikatietoja? Vain yksi viikonloppu enää välissä ennen häitä, oliko polttarit jo?
 13. Meille tuo tulee poistumismusiikiksi jos se vaan kanttorille sopii. Hän ei tosin tiennyt koko biisiä... Nuotit löytyy Suuri Toivelaulukirja 15:stä. Toivottavasti pääsemme kuuntelemaan etukäteen juurikin miltä se kuulostaa uruilla. Ongelmaksi voi vaan muodostua enää sen jälkeen morsian, joka alkaa vollottaa liikutuksesta, kun se biisi alkaa soida.
 14. Ei ole kokemusta mutta miten olisi Jari Sillanpään Jouluyön rauhaa? Tosin en muista miten siinä sanat menee.. Sävelmä on mun lemppari.
 15. Vielä ei ole tullut lisää ei-kutsuttuja, mutta yksi yksin kutsuttu ilmoittautui tulevansa yksin häihin ja mulle se sai hymyn suupieleen . Ihan hyvä että yksin kutsuttu on tulossa yksin. (siis olisi voinut vastata: "olen tulossa häihin" mutta vastaus oli "olen tulossa yksin häihin") - hän siis kuuluu isoon kaveriporukkaamme, jossa on muitakin sinkkuja. Mä en kokisi ongelmaksi mennä häihin, joista en tunne kuin esim. vain morsiamen - hän on minut sinne halunnut ja se etten tunne muita ei pitäisi olla este häihin menemiselle. Tottakai kivempi se on avecin kanssa mennä jos tosiaan ei ketään tunne, mutta aina ei morsiusparin budjetti (tai juhlatilan koko) anna siihen mahdollisuutta. Itse en halua hääpäivääni kuluttaa uusiin ihmisiin tutustumalla vaan nimenomaan juhlimalla ystävieni kanssa. Nyt jo kauhistuttaa ehdinkö jokaisen ystävän kanssa edes vaihtaa kuulumisia, kun "pitää edustaa" ja päivä kuulemma menee tosi nopsaan.. (tulisipa se päivä jo!)
 16. Mä tein tapetista kutsut. Sisälehti oli kuultopaperia, jolle tulostin kutsutekstin. Kiinnitin kuultopaperin kaksipuoleisella teipillä taitetun tapettikortin sisäreunaan, jotta se jäi vähän eläväiseksi mutta ei tarvinnut käyttää mitään narua. Etukanteenkin laitoin tekstin Kutsu teippaamalla eli tein kutsut täysin ilman liimaa, jee! Helpotti oikeasti PALJON!
 17. Meille tulee näillä näkymin "hääkarkiksi" sydänheijastin. Ja koska kuitenkin tykkään hääkarkkiperinteestä (ja vaikka tulee karkkibuffettikin) niin kenties laitan sydämen pieneen kuoreen yhdessä After Eightin kanssa. Toinen litteä karkki heijastimen pariksi voisi olla vanhat autot tms. koska tykkään salmiakista ja ne on yksittäispakattuja niin helppo sujauttaa mukaan. Vaihtoehtona vielä sydänheijastimen päälle (mun makuun vähän liiankin) perinteinen suklaasydän-tinakuoret ja paketin kääriminen sellofaaniin. Katsotaan..
 18. Lisää vinkkejä kaivataan! Kiitos hintatiedoista, niitäkin on hyvä kuulla, niin tietää mihin varautua mikäli pukuan joudutaan korjailemaan.
 19. Juuri sain meilitse tiedon, että pukuni on valmis 2 päivässä ja lähtee Kiinasta kohti Suomea! Jännittää älysti onko puku yhtään mitä odotan.. Onko oikean kokoinen, värinen ja hyvälaatuinen..? Kääk. Voi tulla pikaostos toiselle puvulle jos tuo osoittautuu kamalaksi. Mitä se ei tietenkään ole. Eihän..
 20. Nosto. Samoja juttuja pohdin minäkin ja luulen, että otan vanteellisen mutta mietin vaan että 1 vai 2 vannetta.. Kuvia olisi kiva nähdä!
 21. Tää ois kiva. Ebaysta olen koittanut katsoa kaikkea kivaa, mutta ei siellä mitää superhalpaa ole. Mietin et toinen vaihtoehto kakkukoristeelle olisi tämä: ja sen eteen laittais vaan moottoripyörän pienoismallin eli ostais leluosastolla - jos vaan koko sopii parin kanssa yhteen. Takaa päin koriste on siis: Siinä siis se juju.
 22. Samaa mieltä eli ehdottomasti yhteys kaasoon asenteella voinko auttaa järjestelyissä. Jos kaasoa ei tunnu kiinnostavan lainkaan, silloin toi tyttöjen ilta ois loistava juttu mutta toisaalta taas mahdoton kutsua kaikkia morsiamen toivomia ihmisiä mikäli et tunne koko polttariporukkaa etkä kehtaa kysyä sitä listaa kaasolta/ morsiamelta. Se taas voi aiheuttaa pettymyksen morsiamelle, kun kaikki eivät ole paikalla ja riidan kaason kanssa, jos astut hänen varpailleen (vaikka ite sitä kerjääkin jos ei ala järjestää polttareita!). Itse morsiamena tykkäisin tietää jos kaasoni ei tee mitään ja ehdottomasti polttarit pitää järjestää!!! Mulle tärkeintä on yhdessäolo eli että saa porukan kasaan ja näin lyhyessä ajassa se on jo haaste eli pikimmiten vaan kaasoon yhteys. Onko kaaso sulle tuttu? Ja toki kaasolla voi olla hyviä syitä toimimattomuudelleen (sairastelua tms.) mutta silloin hänelläkin pitää olla selkärankaa sanoa siitä morsiamelle ja esim. pyytää avukseen toista kaasoa! Sä olet hyvä ystävä morsiamelle, koska kannat asiasta huolta!! Pidähän meidän ajan tasalla miten hommassa käy ja tsemppiä kaason kanssa!
 23. Nimenomaan tämä on mun pointtikin: itse en kehtaisi mennä kutsumatta häihin! Tupareihin tai synttäreille tms. eri asia, mutta kun kaikki jotka ikinä ovat olleet missään tekemisissä hääjärjestelyjen kanssa tietävät kuinka tiukille vierasmäärä yleensä rajataan! Edes mökkibilehäihin en ole kehdannut kerran mieheni mukana mennä, kun kutsu oli osoitettu vain hänelle (jonka jälkeen vasta hän mut löysi ja aviopari pyysi ottamaan mut mukaan musta kuultuaan enkä silti kehdannut). Ja sit tuo lapsiasia: jos pyydetään jättämään lapset kotiin (vaikkakin vasta klo 19 jälkeen) niin joko sitä jättää lapset kotiin hoitajalle tai jää itsekin heidän kanssaan kotiin ja jättää häät väliin. Elämä on! Me olemme kutsuneet kaikki lapset ja moni kaveri on jo ilmoittanut hommaavansa lapsenvahdin (jotta pääsevät itse juhlimaan "rauhassa") - jopa 3 kummilastamme ei ole tulossa häihin näillä näkymin! Se on meille fine - kunkin vanhemman on itse tehtävä itselleen sopiva ratkaisu eli emme voi pakottaakaan ottamaan kummilapsiamme mukaan. Yhden kummilapsen vanhemmat kysyivät onko ok, jos ottavat lapsen mukaan vaikka kutsun perusteella onkin näköjään ok. Vissiin halusivat varmistaa, että haluammeko oikeasti lapset häihin vai olemmeko kutsuneet vaan "velvollisuudentunteesta". Aika ihanasti ajateltu vaikka me tosiaan halutaankin lapsia häihin. Ja Daniela: meille tulevat ei-kutsutut ovat ilmoittautuneet miehelleni (vaikka kutsussa lukee, että ilmoittautumiset mulle..), joten itse en ole vielä joutunut siihen tilanteeseen, että olisin joutunut ottamaan kantaa tai siis sanomaan suoraan. Mies onneksi ekan tapauksen ja mun purkauksen jälkeen tälle toiselle "voinko ottaa avecin (jonka kanssa seurustellut 2 kk) mukaan häihin" -tapaukselle sanonut, että ei tiedä kuinka tiukille tila on laskettu, että varmistaa vielä vaimokkeelta ja palaa asiaan. No mä revin tietty pelihousut kuinka joku toinenkin (ja vielä nainen!) kehtaa tunkea aveccia kutsumatta ja sanoin (myönnyin) miehelle, että voi itse ratkaista asian parhaimmin päin, kun itse tuntee kaverinsa paremmin eli jos ei uskalla yksin tulla (kun tuntee vain reilu 10 henkeä häissä etukäteen..) niin anna lupa avecille (konkurssissa ollaan kumminkin, ei se yhteen tuntemattomaan enää kaadu). Mies kun oli kertonut tämän kaverilleen, niin kaveri oli vastannut että ok, laita listalle molemmat, mutta katsotaan nyt onko se mies enää silloin kuvioissa. Ei näitä juttuja voi enää ottaa kuin huumorilla, mutta mä todella toivon, että nuo 4 ei-kutsuttua ovat ainoat eikä lista enää kasva ei-kutsutuista. Rahallisestikin nuo 4 maksavat jo aika paljon ja kukaan kutsutuistakaan ei ole vielä ilmoittanut ettei pääse tulemaan (mikä taas on huippujuttu!). Ja sanotaan näin, että hääpaikkaan mahtuu väljästi istuen kai 115 aikuista (mahtuu kai 150 jos tunkee) ja kutsuttuja oli kaikenkaikkiaan muistaakseni 124, joista 8 lasta on jo jäänyt pois eli noi 4 ei-kutsuttua voisin laittaa sit vaikka eteiseen johonkin omaan kuokkavieraspöytään - nojoo, kunhan hassuttelen. Ihmetyttää vaan, mutta on toi alkuperäinen kiukkumus onneks laantunut. Kai tää sit on normaalia, että tulee ei-kutsuttuja. Pääasia kai, että ilmoittautuvat kumminkin etukäteen ettei sit hääpäivänä tuu paniikki, kun on 4 ylimääräistä henkilöä (joille ei ois ollut paikkaa varattuna)! Niin ja siis kutsut on laitettu nimillä eli ihan selvää kirjekuoressa kenelle kutsu on osoitettu. Siis jos osaa lukea. P.S. Toi vieraan provo oli ihana paluu suomi24-keskustelupalstan tasolle. Ihana!
 24. Näitä kaipailisin minäkin! Pesutähdessä olen pesettänyt petauspatjani, muuta kokemusta ei Tampereen pesuloista olekaan..
 25. Cityshopparilla mentiin 30 euroa 2 henkilöä Tallinkilla. www.viinarannasta.ee eli SuperAlko oli se halvin ja lähellä (vertailimme Rimiä, WineStorea ja jotain kolmatta, nimeä en nyt muista). Itse ostimme Spumantea, koska itse tykkään siitä, oli muistaakseni 2,50 e/pullo! Menimme kahdestaan ja kävellen eli oli siinä kantamista ja enemmänkin olisi ollut hyvä kantajia olla..