mieb

Jäsen
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

  Never

About mieb

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Tätä en ymmärrä miksei vieraat saisi olla upeasti pukeutuneita. Minä ilahtuisin siitä, että vieraat olisivat panostaneet hähini pukeutumalla parhaisiinsa. Minua ei vähääkään haittaisi se, että naisvieraat olisivat minua kauniimpia ja upeampia, koska kyseessä ei ole mikään ihmeen missikilpailu vaan hääpäivä. Mistä kummasta tulee tällainen käsitys, että morsiamen pitäisi olla kaunein. Miksi se olisi vähääkään tärkeää? 2000-luvulla naisen kauneus ei ole hänen tärkein avunsa, eihän?
 2. En halua loukata ketään, mutta vastaan antaakseni yhden näkökulman niille, jotka epäröivät laittaako kutsuun runoa vai ei. Niillä, jotka ovat laittaneet tai haluavat runon laittaa, suon runot kaikin mokomin. Itse en ymmärrä miksi niin monet esittävät kutsun runomuodossa. Runot ovat yleensä vielä aivan luokattoman huonoja, ei minkäänlaista rytmiä, riimit kuluneita ja ilmeisiä jne. Lopputulokset ovat koomisia sanan negatiivisessa merkityksessä. Onko runon tarkoitus herättää nostalgisia muistoja ala-asteen äitienpäiväkorteista? Jos runoon päädytään miksei edes yritetä kirjoittaa jotain kaunista ja koskettavaa tai vastaavasti (tuoreella tavalla) hupaisaa? Runomuotoiset kutsut virittävät ainakin minussa negatiivisia odotuksia myös itse hääjuhlan suhteen. "Soittaa/koittaa, rahaa/pahaa -mitähän tässä vielä on odotettavissa ennen kuin hääpäivän iltaan päästään.."
 3. Eino Leinon Nocturne kertoo itsemurhasta, onnettomasta rakkaudesta ja kuoleman kaipuusta. Siitä ei vain usein esitetä sitä toista ja "raskauttavaa" säkeistöä. Kannattaa siis harkita kahteen kertaa Nocturnea, vaikka yleinen harhaluulo (mistä syntynyt?) on se, että se on rakkauslaulu.
 4. Tossa rannekukassahan on ideaa vaikka morsiamellekin! Eipä kimppu unohdu kotiin, eikä autoon, eikä sakastiin, eikä kaasolle, eikä pois häävalssista...
 5. Eräissä häissä jossa olin vieraana ilmojen herra yllätti järjestelijät. Häät pidettiin morsiamen lapsuudenkodissa, joka on kartanomaisen kokoinen ja näköinen. Siis mitä sopivin häiden viettoon. Myös piha on mahtava. Vihkiminen olikin tarkoitus järjestää puutarhaan tehdyn morsiuskaaren alla. Ja niin se järjestettiinkin, tihkusateesta ja kylmyydestä huolimatta. Morsiusparin suojana pidettiin sateenvarjoa, jonka pikantti yksityiskohta oli erään lääketehtaan nimi suurilla painokirjaimilla painettuna. Morsiamen äiti kastui sateessa niin pahasti, että näytti uitetulta koiralta valuvissa hiuksissaan. Kyllä harmitti perheen puolesta! He olivat nähneet paljon vaivaa, minkä huomasi monissa kauniissa yksityiskohdissa. Ruokatarjoilukin oli niin viimeisen päälle, että eipä ole sellaisia herkkuja ollut missään sitä ennen eikä sen jälkeen. Mutta kauniisiin ilmoihin oli luotettu vähän liikaa.
 6. Teille, jotka mietitte missä välissä voisi heittää riisiä siivilihäissä! Oman mummoni mielestä häissä riisiä pitäisi heittää vasta kun hääpari on lähdössä häämatkalle. Eli olisiko teidän kohdallanne mahdollista heittää riisiä vasta siinä vaiheessa kun olette poistumassa hääpaikalta? Siinä on tietysti se ongelma, että jotkut vieraat kaikkoaa häistä aikaisessa vaiheessa.
 7. Kyllä Hymni rakkaudelle (Chanson d'Amour) on aivan valtavan kaunis rakkauslaulu niin sanoituksen kun sävelmä puolesta. Mutta saako sitä laulaa kirkossa? Monet seurakunnathan on todella tarkoina siitä mitä kirkossa saa esittää.