marihp

Rouva
 • Content count

  29
 • Joined

 • Last visited

About marihp

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Minä olisin alunperin laittanut parit istumaan vastakkain, mutta sitten oli semmoisia "semi"pyöreitä pöytiä, (eli lähes soikion mallisia) joihin se ei mitenkään onnistunut. Toisaalta sitten, kun toisen pöydän päädyssä oli vain yhdelle paikka, niin hänen avec piti tietysti laittaa viereen istumaan --> tämä sekoitti pakan koko pöydän osalta, eli helpointa oli sitten laittaa parit vierekkäin. Ja kolmas haaste oli yksi invalidi jolle piti varata paikka nimenomaan pöydän päästä, ja toisaalta vauvalliset joille halusin sopivan paikan läheltä nurkkaa (tilaa asettaa vauvan kaukalo jonnekin). Istumajärjestys toimi hienosti näin!
 2. ^Ahaa, no se saattoi olla kyllä myös joku laktoositon voi, tai joku muu, kun se selitti että ei vaan onnistu. Minä kun en tiedä kokkauksista mitään, niin hyvä koettaa ymmärtää...
 3. Ei kai paikkakorttien musteen tarvi hirveän kauan säilyäkään, jos nyt et halua niitä valmistaa kuukausia etukäteen ja niitäkin kuljettaa päivittäin mukana Mutta voihan niihin koittaa suihkauttaa päälle vaikka jotain, hiuslakkaa tms. ??
 4. Meillekin varattu Bottone helmikuun häihin. Kiva lukea hyviäkin kommentteja kun Bottonea on lähinnä haukuttu täällä... No tässä tuore kokemus BOttonesta, oli meidän häissä pitopalveluna. Minäkin tämän palstan lukijana jännitin ihan loppuun saakka, onko ruoka hyvää tai mikä menee pieleen, mutta hyvä mieli juhlista jäi. Ennen juhlia yhteydenpito meni suht sujuvasti, tosin pieniä juttuja olisi voinut emäntä selvittää mulle aikaisemmin. Koko menu oli puhelimessa sovittu laktoosittomaksi, ja olin jo ehtinyt pöytiin laitettavat menut kirjoittaa, mutta edellisenä päivänä emäntä soitti että hääkakun kinuskikuorrute ei muuten sitten olekaan laktoositon, että laitetaan erilliset lakt. leivokset tarjolle. (Enhän minä hoksannut itse ettei laktoositonta kermaa olekaan.) Tai että suklaakekseistä ei kans saa laktoosittomia. Kakun piti myös olla gluteeniton, mutta keliaakikolle oli oma leivos. Ei kait siinä mitään, mutta oli puhelimessa keritty sopia ja menut painettu lakt. ja glut. merkinnöillä... No, ei siinä mitään, en jaksanut stressata tästä, elämäähän se vain on eikä pitopalvelussakaan voida ihan kaikkea taikoa. Ruoka oli kuitenkin oikein hyvää! Alkusalaatteja varsinkin kehuttiin, valittiin 4 erilaista ja kaikki oikein maukkaita. Liharuoasta mulle sattui itselleni mukaan todella sitkeä lihanpalanen, mutta myös hyvää mureaa lihaa, ja muut kyllä kehui myös pääruokaa hyväksi. Mutta puheissahan saattoi olla kaunistelua matkassa, kukapa morsiolle kehtaisi valittaa häissä ruuista No, kuitenkin, ruuasta jäi hyvä mieli, mikä tärkeintä, ja vatsan sai täyteen. Ruokaa oli todella riittävästi. Meille jäi kaikkia ruokia kotiin vietäväksi, ja kokonainen hääkakkukin koskemattomana Se vietiin sitten tänään työkavereiden herkuksi. Tee tarjoiltiin ihan vaan pussiteenä, mitä kylläkin teenjuojana ihmettelin, tottuneena etenkin hääjuhlissa aina haudutettuun teehen. En hoksannut tätä siis erikseen pyytää, olis varmaan pitänyt. Tarjoilijan homma pelasi kuitenkin muuten hyvin. Kokonaisuutena hyvä maku jäi pitopalvelusta, onhan ne ammatti-ihmisiä kuitenkin ja monet juhlat aiemmin hoitaneet. Nyt vaan laskua odotellessa
 5. Meidät vihittiin eilen maistraatissa, ja melkein selvisin itkemättä Olin niiiiiin onnellinen siinä tilanteessa, että suurimmaksi osaksi hymyilin leveästi, vähän piti alkuun purra huulta kun meille luettiin rakkausruno ennen vihkikaavaa. Mutta sitten lausuimme omin sanoin sormusvalat, omalla vuorollani tunteet vain tuli pintaan ja hieman kyynelehdin, mutta sain sen melko sopivasti ympättyä siihen mitä olin juuri sanomassa (puhuin onnesta itkemisestä). Ja sain sanottua "asiani" loppuun! En muistanut etukäteen mietitystä valasta yhtään mitään, vaan pää löi täysin tyhjää, joten oon ihan tyytyväinen että sain edes sanotuksi mitään eikä tarvinnutkaan sen enempää sitten nyyhkiä. Mutta morsiamen kyyneleethän kuuluu asiaan!
 6. Minä olen ihan superonnellinen siitä, että meidät vihittiin eilen ja se meni ihan hyvin!!!
 7. Minulle tulee kans Kalevalakorun Lumikukka-sarjaa, kuten Helmilläkin Se tulee hopeisena, kolmen kukan setti ja siihen sopivat korvikset, ne lyhyemmät. Vihdoin tänään tein valinnan (vihdoin tosiaan, ylihuomenna vihille ), oli monta vaihtoehtoa! Lumoava-sarjan (www.lumoava.fi) korut on kans aivan ihanan kauniita, pähkäilin niiden välillä pitkään, mutta Lumoavassa ei ainakaan täältä löytynyt riittävän pitkällä ketjulla olevaa riipusta, en halunnut ihan sellaista lyhyttä kun mulla on niin paksu kaula että pian ahdistavat. Toi Lumikukka tulee hiukka pidemmällä ketjulla.
 8. Tarkoitatkohan Stellan Häävalssia? mulle tuli heti se mieleen, "toiset nuorena nukkuu..." Se on kyllä tosi kaunis ja itkettävä kappale! Minä oon ihan samanlainen kuin sinä Nobilis, liikutun hirveän herkästi, esim. kaunista musiikkia (esim. orkesteri) kuunnellessa tai vaikka joulukirkossa Maa on niin kaunis - niiskuti niisk! vähänkö noloa... Ja samalla lailla mullakin, jos itku tulee niin se tulee kunnon vollotuksena, ei vaan pysty nyyhkimään "sivistyneesti" silmänurkkiinsa. Nolostuisin siis, jos itku tulee. Katsotaan miten käy! Vähän pelottaa miten vihkimyksessä pystyn omin sanoin sormusvalan sanomaan, kun nyt jo ajatus itkettää hymyilevästä (tai vielä pahempaa: jos hänkin itkee) miehestä mun edessäni.
 9. Me päätettiin sitten ottaa kasvisruokavaihtoehdoksi vuohenjuustolla kuorrutettua lohta. Toivottavasti on hyvvää.
 10. Juuh, tarkkaa hintaa en edes tiedä, mutta kampaus noin 130 € (2 h siinä tekemisessä menee) ja meikki 55 €. Sisältää kampauksen suunnittelun (kokeiltiin mihin kohtaan ja millai se sit tehdään, mut ei tehty loppuun) ja meikin suunnittelun (vähän kokeilimme sävyjä). Salon virho, Oulu.
 11. Minä oon ollut vaikka kuinka monissa häissä, enkä muista koristeluista yhtään mitään! Mutta se ei tarkoita, etteikö koristelut ja somistukset voisi olla tärkeitä siellä juhlan aikana! Unohtuuhan ne, mutta ne luovat kuitenkin juhlaaan tunnelmaa, omalta osaltaan, jos ovat onnistuneet - tai vastaavasti jos ovat epäonnistuneet. Meillä tulossa pöytäkoristeiksi yksinkertaisia kukkalaitteita ja kynttilöitä, ja sitten on menukortit ja paikkakortit, eikä muuta. Ehkä lisäksi konvehteja tai jotain ripottelen pöytiin "hääkarkeiksi" että voi vieraat niitä halutessaan natustaa. Eli somistukseen ei käytetä hirveästi aikaa eikä vaivaa, pöytäkukkia nyt lukuun ottamatta (tulevat kukkakaupasta eli jonkin verran rahaa niihin laitetaan).
 12. Kiitos vastauksestasi vmh! Eli kaavassa pitäytyminen tarkoittaa, että hän aloittaa lauseella "Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi. Avioliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voisivat yhdessä luoda onnellisen kodin. Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä...." ja se on sitten siinä, jos ei mitn ylimääräistä hankita omasta puolesta. Vähän se kyllä harmittaa ja on minusta epäreiluakin, että siviilivihkimisessä pitää tyytyä semmoiseen, mikä riippuu vihkijän omasta "vakaumuksesta", kun kirkossa papit aina runoilee hääparista vaikka mitä kaunista. Mutta elämähän on epäreilua. En sitten tiedä olisiko siellä siihen aikaan muitakin vihkijöitä että pystyisikö vaihtamaan.
 13. Ei voi olla totta! Tuohan on ihan hirveää! Onko tuo oikeasti jonkun mielestä hauska juttu ja hyvä tapa kerätä rahaa? Ihmisten hiuksilla?! Ylipäätään kaikki rahankeruu häissä on mautonta. Lahjat on jo saatu ja vieraat matkustaneet paikalle, eikö se riitä, pitääkö heidän vielä maksaa koko hääjuhla...
 14. Olin sähköpostilla yhteydessä Päivi Riehkalaiseen, joka välitti viestini tälle Mirjalle, joka palaa kuulemma loppuviikosta töihin ja ottanee sitten yhteyttä meihinpäin. Ajattelin vain kysyä etukäteen, jotta tietää suhtautua oikealla tavalla, jos on kovinkin tiukka täti! Mutta hyvä tietää, että on kaavassa pitäytyjä, niin voin yrittää kysyä joltakulta muulta joka vihkimisessä on läsnä, voisivatko he sitten lukea jonkin runon, jos vihkijä ei sitä tee. Ja musiikkiesitys meille toivottavasti on tulossa myös (yksi biisi, mies & kitara -menolla). Hei vmh! Teillä ilmeisesti vihkiminen ohi, kerrotko kokemuksesi vihkijästä? Meillä ilmeisesti tulee sama ihminen. Suostuiko hän miten ylimääräisiin kuvioihin? En ole vielä ollut häneen itse yhteyksissä.
 15. Minä pyörittelin ihan tosissani mielen pääällä, että laulan häissämme miehelle laulun Make you feel my love. Adelen versio tuosta biisistä on ihana ja ihastuin siihen heti kun kuulin, siitä asti ajattelin että tuon minä häissä vetäisen ja säestän itseäni pianolla. (kuunnelkaa biisi youtube/spotify) Ostin netistä biisin nuotitkin ja miehen poissaollessa äsken rupesin kokeilemaan. No, sehän kuulosti ihan pashalta kun ei kosketinsoitin kuulosta oikein miltään ilman kunnon kaiuttimia ja äänentoistoa, ja sellaisia hääpaikalla ei ole. Eli pelkillä soittimen omilla kaiuttimilla pitäis soittaa ja se ei kuulosta yhtään miltään. Tyssäsi siihen koko juttu, ilman säestystä en edes harkitse laulavani. Olispa siellä oikea piano niin voisin vielä miettiä... Mutta tuo biisi, ihana , ja kauniit sanat myös!