Jump to content
Naimisiin.info

t_m_a

Morsian
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

t_m_a's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

 1. Ja itse jättäisin tosta vielä noi yhteislaulut pois. Kun on kuitenkin kulttuurista sisältöä niin runsaasti ja musiikkiakin, niin tarviiko yhteislauluja. Kaikki ei tykkää kuitenkaan laulaa, niin tää ei välttämättä toimi? Ja jos on useampi ruuanottolinjasto, niin tarviiko ruokailuihin varata 2 h? Meillä vieraita puolet tosta määrästä & yksi ruuanottolinjasto; aikaa varattu tunti. Ite laittaisin ton valokuvaesityksen ehkä vähän myöhemmäksi. Toi "tämän aikana voi vielä syödä" on vähän huono, koska ekathan on kuitenkin jo syöneet tossa vaiheessa ja menneet vilvoittelemaan ulos tms. Jos ohjelma jatkuu silloin kun viimeiset vielä syö (logiikalla "tämän aikana voi vielä syödä"), niin heiltä jää vessa- ja tupakkatauot kokonaan väliin. Ihan noin yleisesti, riippuen vessojen määrästä, kannattaa varata reilusti taukoja ohjelman sekaan, koska kukaan ei koko iltaa voi pidättää. Ja jos juhlatilassa ei oo mitään aikarajoituksia, niin onko ohjelmaa mahdollista venyttää myöhempään yöhön? Esim. akrobaattiesitys klo 00.15 alkaen ja iltapala vaikka 01.00 alkaen ja sen jälkeen kolmas tanssisetti. Jos kahvit juodaan vasta kymmeneltä, ei puolenyön aikaan vielä ees ole nälkä. Ja vielä tuli mieleen; kun noi jotkut ohjelmat on noin myöhään, niin onkohan häihin tulossa paljon lapsivieraita? Näähän lähtevät varmaan juhlista ajoissa pois, kun ei lapset jaksa valvoa. Että jos on semmoista must-ohjelmaa, niin kannattaa ajoittaa sen verran alkuun, että kaikki vieraat varmasti on paikalla.
 2. Pikaista apua kaivataan: Onko kellään tietoa mitkä liikkeet jälleenmyyvät Hel-korun sormuksia? Heidän nettisivuiltaan ei löytynyt tietoa tästä.
 3. On vaan yksi noutopöytä, eli kaikki ruoka haetaan kerralla. Ja tosiaan siinä ruuan ja kahvin välissä on tarkoitus olla ohjelmaa (puheet yms), kesto n. 45min-1h. Eli jos menee 1,5h että ruokailut on ohi, niin ruokailu olisi 16.30-18.00 ja ohjelma alkaisi 18.15 viimeistään? Ja koska ohjelmien kesto on n. tunti, niin kahvitus voisi olla vaikka 19.15-19.45, niin jäisi ennen kahvia aikaa vielä vessareissuihin yms, jos ei ruuan ja ohjelman välissä oisi ehtinyt käydä? Ja siinä jää tosi reilusti aikaa pitopalvelullekin laittaa ruuat pois ja kahvit esille. Muutenkin pitänee sen verran väljäksi suunnitella toi, että jää ulkoilutaukoja, kun on paljon tupakoitsijoita & jos on lämmin päivä, niin juhlapaikalla tulee varmaan sen verran kuuma, että pitää välillä käydä ulkona "vilvoittelemassa". On se muutenkin hölmöä, jos on tiukka aikataulu ja hirveesti vaan ohjelmaa. Veikkaan, että meidän vieraat onnittelee aika nopeasti. Ja kun siitä joukosta jo n. 20 hlöä on vanhemmat+kaasot+bestmanit perheineen, niin ne ainakaan tuskin jää kovin paljoa höpöttelemään. Eli ehkä 15-20 min aikaa riittäisi tähän meillä.
 4. Niin ja toinen aikakysymys myös; paljonko aikaa 60 vieraan häissä tulisi varata onnitteluihin? Onnittelut siis toteutetaan niin, että ulkona onnitellaan hääpari+vanhemmat ja siitä sitten vieraat siirtyvät sisätiloihin ja etsivät omat paikkansa.
 5. Ohjelmarunkoa ja aikataulutusta yritän väsätä, mutta päänvaivaa aiheuttaa lähinnä se, että kauanko aikaa pitäisi varata ruokailuille? Laskeskelin, että ruokailu alkaisi n. klo 16.30. Ruoka haetaan pöytäkunnittain buffetpöydästä, lisäksi juomat haetaan toisesta pöydästä (osa saa samalla kertaa, osa hakee erikseen). Olettaisin että useampi käy santsaamassa vielä toisenkin lautasellisen, koska ruokaa on tarkoitus tarjota runsaasti. Niin ja vieraita on siis n. 60 hlöä. Kauanko tuossa menee? Tunti? Enemmän? Vähemmän? Tarkoitus on tähän varata vielä ylimääräinen vartti vessassakäyntejä jne varten ennenkuin seuraava ohjelma alkaa. Ruuan jälkeen tarjoillaan kahvit (+ kakku + suolaista ja makeaa muutamaa eri lajia), kauankohan tähän tulisi varata aikaa? Ohjelmarungon hahmottelun perusteella kahvit voisivat olla n. klo 19; onko tämä sopiva väli? Illalla tarjotaan sitten vielä iltapalaa, mutta se on vasta sitten kun kaikki ohjelma on ohi jne. Eli joskus klo 22-23 aikoihin laitetaan iltapala esille ja se on tarjolla loppuillan. Niin ja ohjelmaan ei laiteta tarkkoja kellonaikoja (koska ne eivät pitäisi kuitenkaan), mutta koska valokuvaaja lähtee juhlista pois tiettyyn aikaan, täytyy jonkinlaiset suuntaa antavat kellonajat miettiä etukäteen...
 6. Häihin on tulossa sen verran "ruokarajoitteisia", että ainakin osa ruuista pitää tehdä laktoosittomina/vähälaktoosisina/gluteenittomina. Ajatuksena oli, että nämä voisi merkitä menuun (siis sekä pöydissä olevaan menuun että ruokien edessä oleviin menukortteihin) lyhenteillä L, VL ja G. Mutta mietin, että pitääkö nämä nyt merkitä ihan kaikkiin ruokiin? Siis jos tarjolla on vihersalaatti, niin sen varmaan kaikki ymmärtävät olevan laktoositonta ja gluteenitonta? Vai olisiko helpompaa merkitä tämä näihin "itsestäänselvyyksiinkin", jotta esim. keliaakikko pystyisi helposti lyhenteet katsomalla bongaamaan, että mitä hän voi syödä. Toinen tähän liittyvä asia; jos joukossa on sekä laktoositonta että vähälaktoosista ruokavaliota noudattavia henkilöitä, niin onko helpompi tehdä kaikki ruuat samantien laktoosittomina? Näin säästyisi näiden merkkailu (voisi kirjoittaa esim. alalaitaan että kaikki ovat laktoosittomia ja merkitä vaan gluteenittomat kirjaimin) ja kaikki voisivat huoletta syödä kaikkea. Vai onko laktoosittomat ruuat merkittävästi kalliimpia vähälaktoosisiin verrattuna? Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia ja miten olette ratkaisseet tämän?
 7. Onkohan tuo Kaisu_:n kuvassa oleva ruskea juttu mitä? Kellään tietoa?
 8. Sulhasen pukeutumisongelma on nyt kuumimmillaan, kun sopivan väristä liiviä ei vaan tunnu löytyvän. Tarkoitus oli siis juhlavoittaa mustaa liituraitapukua vaaleanruskealla liivillä. Nyt kun sitä ei löydy - ja olen alkanut epäillä, että sopiikohan liivi edes liituraidan kanssa - niin varasuunnitelmia pitää ryhtyä punomaan. Miltä näyttäisi, jos sulhasella olisi liituraitapuvun kanssa vaaleanruskea kauluspaita? Voiko sellaisen edes laittaa, vai rikkooko värillinen kauluspaita pahasti hääetikettiä? Vaaleanruskean kauluspaidan kanssa voisi laittaa vaaleanpunaisen/vaaleanruskean kuviollisen kravatin. Nämä siis häidemme teemavärit, jotka näkyvät esim. rintavieheessä. Tai olisiko jotain muuta ideaa, miten sulhasen pukeutumisongelman ratkaisisi. Musta liituraitapuku siis on jo (ja häiden teemaväreihin sopiva krakakin löytyy) - kaikki muu vielä hankkimatta.
 9. Kiitos! Toi voisi juurikin olla oikeansävyinen; tarkoitus on siis yhdistää vaaleanpunaisen kanssa, joten toi sopisi oikein hyvin. Onkohan jotain muita kukkia kuin ruusuja, mitä helposti (tai edes helpohkosti) saisi Suomesta?
 10. Kukkakauppias sanoi, ettei mitään ruskeita kukkia ole olemassa, eikä sellaisesta väristä kannata edes haaveilla hääkimppuun. Mutta kyllähän niitä täällä on vaikka millä mitalla! Osaako joku sanoa, mitkähän näistä olisivat sellaisia, että... a) Olisivat saatavilla pienemmänkin kukkakaupan valikoimista (edes tilaustuotteina) Olisivat saatavilla elokuun alussa oleviin häihin. Voisin sitten koostaa listaa mukaan seuraavalle kukkakauppa-vierailulle. Noi oksat, viljat yms väriä tuovat ei innosta, ennemmin kunnon kukkaa ottaisin kimppuun. Haussa siis erityisesti vaaleanruskeat kukat; ihannevärisävynä tämä: http://www.sinelli.fi/Image/products/variants/1210-807.jpg
 11. Mullakin on toi helma/laahus, mikä pitää joka tapauksessa asetella viimeistään siinä kun jäädään alttarille seisomaan. Niin oisko se sitten fiksuinta, että kaasot tulisi viimeisenä alttarille? Ja jos sulhaspoika menisi ensimmäisenä yksin (on vanhin, joten varmaan myös rohkein näistä lapsista) ja morsiusneidot tulisi perässä kahdestaan. Tämä ehkä minusta tuntuisi luontevimmalta - ja jos tähän ei mitään etikettisääntöjä ole, niin näin me varmastikin tehdään.
 12. Nyt on suuri ongelma, johon ei pappikaan osannut oikein antaa vastausta. Missä järjestyksessä alttarille mennään - ja ketkä kaikki menevät ja ketkä ovat siellä jo valmiina? Siis itsestäänselvää on se, että morsian + isä kävelee alttarille ja sulhanen + 2 bestmaniä odottelee alttarilla jo valmiina. Mutta mites sitten nämä loput? Eli 2 kaasoa, 2 morsiusneitoa ja 1 sulhaspoika. Ajatuksena olisi, että ainakin nuo morsiusneidot kävelisivät morsiamen + isän edessä alttarille (joko kantaen kimppuja tai heitellen ruusun terälehtiä korista). Morsiusneidot menevät sitten eturiviin istumaan. Kuuluuko kaasojen kävellä alttarille vai odottavatko hekin jo alttarilla valmiina? Alttarilla siis toinen kaaso ottaa kimpun ja toinen laittaa hääpuvun helman/laahuksen kuntoon. Ja entäpä sitten sulhaspoika? Papin mielestä sulhaspoika voisi odotella jo valmiiksi etupenkissä ja antaa sieltä sitten vaan sormuksen papille. Itse ehkä ennemmin haluaisin tuoda sulhaspoikaa enemmän esille (etenkin kun on hieno sormustyynykin ostettu) ja laittaisin hänetkin kävelemään alttarille. Mutta tulisiko sulhaspoika sitten ennen vai jälkeen morsiusneitojen? Sulhaspoika ja morsiusneidot menevät siis kaikki samaan paikkaan istumaan kirkossa vihkimisen ajaksi.
 13. Pari kysymystä liljoista. Minkävärisenä liljoja saa? Hääkimpussa pitäisi olla vaaleanpunaista ja vaaleanruskeaa, eli löytyykö jompaa kumpaa näistä sävyistä? Mikä kukka sopisi hyvin liljalle kaveriksi hääkimppuun + muihin koristeluihin? Itsellä on tällä hetkellä liljan lisäksi kukkavaihtoehtoina ainakin freesia, gladiolus, orkidea ja ruusu. Sopisiko näistä joku? Niin ja kriteerinä tosiaan se, että jommankumman kukan pitäisi olla vaaleanruskea... Mitkä lajikkeet liljasta ovat vähiten tuoksuvia? Mitkä lajikkeet liljasta ovat kestävimpiä vieheenä ja/tai hiuskukkana; molemmat kun on suunnitelmissa. Ja vielä; olisikohan liljasta mahdollista tehdä tämän tapaista asetelmaa? Ei tarvitsisi olla täsmälleen tällainen, mutta samalla idealla, eli sylinteriin kukka. Näitä joko isompia lattialle tai pienempiä esim. 3 kpl noutopöytään. Jos joltain löytyisi kuvaa tästä liljalla varustettuna (nopealla googlettelulla en tämmöistä löytänyt...), niin olisin erittäin kiitollinen!
 14. Itsellä haussa ehkä jotain vähän tämän tyylistä: Mutta voisi olla vähän leveämmän mallinen. Oisko kellään esimerkkikuvia tämmösistä? Tai linkkiä jonkun hyvän kukkakaupan sivuille, josta löytyisi pöytäasetelmakuvia? Nuo viimeisimmissä viesteissä olleet on vähän turhan runsaita ja jenkkityylisiä mun makuun.
 15. Noniin, uusi yritys kuvien kera. Ja sitten tämäntyyliset kynnet, mutta erivärisenä voisi kanssa olla hienot häihin:
×
×
 • Create New...