MarbleSnow

Aktiivijäsen
  • Viestit

    23
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän MarbleSnow kaikki viestit

  1. Olisikohan tämän kaltaisesta ratkaisusta sinulle apua (kuva papaja.fi) Eli teetä vanhan kihlasormuksen "ympärille" valkokultainen reuna ja sovita uusi vihkisormus yhteen. Uskoisin, että vanhan sormuksen voi jättää lähes ennalleen kiverruksineenkin tuon uuden "kehyksen" alle. En ole kuitenkaan itse asiantuntija enkä siksi osaa varmasti sanoa mikä onnistuu ja mikä ei, mutta kannattaa varmasti kysellä vaihtoehtoja kultasepiltä.
  2. Hei Trintsessa, Tila oli hyvin siistissä kunnossa, kun saimme sen käyttöömme omissa häissämme. Häämme pidettiin lauantaina ja tilassa ei ollut tilaisuutta perjantaina. Pääsimme siis koristelemaan ja laittamaan paikan valmiiksi jo tuolloin edellisenä päivänä. Mitään lisäsiivouksia emme siis itse tehneet. Meillä oli tarjolla aika laaja valikoima erilaisia ruokia, kylmiä ja lämpimiä. (ks. menumme täällä, viesti #725) Ruoat tulivat meille tutun kautta, mutta samalla lailla kun oletan, että pitopalvelukin olisi ne toimittanut. Lämpimät ruoat tuotiin siis paikalle valmiiksi tehtyinä lämpölaatikoihin pakattuina ja keittiöstä löytyvä lämpökaappi piti ne oikein hyvin lämpöisinä tarjoiluun asti. Alkuruoat olivat kylmiä ja kylmäkaappitilaa paikalla oli ihan kelvollisesti. Mitään ongelmia ruokien lämpöisyden tai kylmyyden kanssa ei siis ollut. Meillä oli käytössä normaalit tuolit enkä kuullut vierailta mitään palautetta asiaan liittyen. Itse käytimme omina tuoleinamme kahta isompaa puista ruskeaa tuolia, jotka ovat tilassa valmiina. Ilmeisesti tuolit eivät siis ketään haitanneet. Tilavuokran lisäksi lisäkustannuksia meille tuli vain muutamista jutuista. Otimme eteiseen sen suositellun punaisen maton suositellun pituisena sekä ostimme myös pöytien purun ja loppusiivouksen. Lisäksi tulivat vielä lisävalot ja ne perus äänentoistolaitteet. Lisäkustannuksia olisi tullu vähän vajaa 400e, mutta lisävalot tosiaan sanoivat sopimuksensa irti kesken illan, joten emme maksaneet niistä mitään. Nuo olivat siis ainoat extrat meillä. Mitään tanssilattia-parkettia tai bändin esiintymislavaa emme ottaneet ja oikein hyvin pärjättiin ilmankin. Kuvia minulla ei tilasta yksinään valitettavasti oikein ole. Pöydät järjestimme ns. kalanruotomalliin ja ainoat koristeet löytyivät pöydiltä. Tilan lisävalot ja niiden värit voi kuitenkin säätää ja valita oman maun mukaan, joten niillä pääsee vähän vaikuttamaan yleistunnelmaan. Paikalle jouduttiin tosiaan hälyttämään huoltomies kesken illan ja hän saapui paikalle todella nopeasti. Erittäin hyvää palvelua siis. Lisävinkkinä vielä sekin, että olisimme olleet todella pulassa, jos emme olisi päässeet valmistelemaan tilaa edellisenä iltana. Mikäli valmistelut olisivat jääneet aamuun, olisi meillä pitänyt olla suuri porukka aamulla paikalla erittäin tarkkojen suunnitelmien kanssa ja pöytien kasauksen olisimme ehdottomasti tilanneet myös paikanpäältä. Valmistautukaan siis tuohon tilanteeseen kunnolla. Kaiken kaikkiaan olimme erittäin tyytyväisiä tilavalintaamme ja saamaamme palveluun.
  3. Meillä bändi oli ovelta katsottuna salin oikealla seinustalla keskellä ja tanssilattia heti siinä edessä luonnollisesti. Lahjapöytä oli eteisaulassa ovi/ikkunaseinällä keskellä. Kumpikin ratkaisu toimi mielestäni oikein hyvin.
  4. PayPalin kautta pystyy maksamaan myös Visa Electronilla. Itse ole tehnyt näin jo vuosia. Muista vain kytkeä korttisi verkkomaksuominaisuus päälle (jos se ei jo ole) omassa verkkopankissa ennen kuin liität kortin tiedot PayPaliin.
  5. Mulla oli tällaiset: ja puku oli siis tämä.
  6. No meillä mentiin perinteiseen tapaan hääparikoristeella, mutta ihan tavallinen se ei kuitenkaan ollut: Kyseessä siis marsipaanista muotoiltu "näköiskoriste". Koriste oli siis hääparin näköinen kaikki yksityiskohdat huomioiden (nimet piilotettu). Kummallinen otus sulhasen sylissä on meidän lemmikkikilpikonna.
  7. Meillä oli Poor Richard. Ihan Wordistä löytyvä fontti. Tätä käytettiin ihan kaikissa häihin liittyvissä teksteissä.
  8. Meillä talvihäissämme aloitus/onnittelujuomana teemaan sopiva Lumipallo-drinkki. Alkoholittomana vaihtoehtona hennon vaaleanpunainen; Lorina Pink Lemonade.
  9. Meidän menu helmikuisissa talvihäissämme: Alkuruoat Vihersalaatti Tomaatti-mozzarellasalaatti, pestokastike Caesar-salaatti kanalla Paahtopaisti, piparjuurikerma Muikkukukko, lihakukko Tapas-lajitelma (feta, oliivit ja v-sipulinkynnet, cocktailkurkku, a.k.tomaatti) Riisipiirakka, tuore sämpylä, ruisleipä Munavoi, valkosipulilevite Pääruoka Chilipaahdettu uunilohi, tartar-kastike Sitruunamarinoitu porsaanfile Juuresmuusi Uunipaahdetut kasvikset Kakku ja kahvileivät Mustikka-valkosuklaa tuorejuustokakku Karpalo-valkosuklaa cookie Minttusuklaa cookie Yöruoka Lihalörtsyt, kasvislörtsyt perinteiset lisukkeet Juomat onnittelujuomana Lumipallo-drinkki valkoviini, punaviini olut, siideri, lonkero, karpalolonkero vichy, limut, vesi booli (3 eri makua) kahvi, tee avecina Amaretto, Vana Tallinn ja konjakki Menussa siis näkyvissä hiukan savolaisuutta sekä hääparin suosikkiruokia. Vieraita n. 90. Vieraiden joukossa ei ollut täys-kasvissyöjiä, eikä lapsia.
  10. Meillä kirkossa tulomusiikkina Jupiterin teema orkesterisarjasta "Planeetat" (Gustav Holst) ja poistumismusiikkina Toccata urkusinfoniasta nro. 5 (Charles-Marie Widor). Näihin päädyttiin, koska ei haluttu ihan perinteisiä marsseja ja koska Helsingin Tuomiokirkossa ei saanut soittaa mitään erikoisempaa. Toiveena poistumismusiikiksi olisi ollut Star Wars -tunnari tai Throne Room. Häävalssin tilalla oli häähidas + häätango. Häähitaana Devin Townsend Projectin Ih-Ah ja häätangona heti perään Tuska Festivaalin mainostango muutaman vuoden takaa.
  11. Oma vihkini ja kihlani sekä mieheni sormus ovat kaikki palladiumia. Päädyimme palladiumiin materiaalina erityisesti juuri sen sävyn vuoksi, toki myös hinta vaikutti asiaan hiukan. Olen verrannut muutamaan otteeseen rodinoitua valkokultasormusta sekä omaa palladiumistani rinnakkain ja voin sanoa, että sävyero näiden välillä on erittäin pieni. Rodinoimattoman valkokullan ja palladiumin ero on varmasti hiukan selvempi. Materiaalien tummuudessa ei ole eroa, ainoastaan juuri tuossa sävyssä; palladium on hiukan kylmemmän sävyinen, valkokulta hiukan "rusehtavampi" tai lämpimämpi. Palladium on materiaalinen kestänyt käytössä oikein hyvin. Kolhuja ja naarmuja on näkyvissä kyllä jonkin verran, mutta sormuksemme ovatkin vähän massiivisemmat eli kolhiintuvat ja naarmuuntuvat enemmän kuin kapeammat ja matalammat. Eroa kestävyyteen valkokullan kanssa en oikein osaa verrata, koska en omista itse valkokultaista sormusta. Kaverin valkokultasormuksessa näytti kyllä olevan naarmua aika samalla tavoin kun omissa sormuksissani. Kuva sormuksistani
  12. Meillä oli helmikuisissa talviaiheisissa häissämme hääkarkkeina tikkarit, jotka tein itse valkosuklaasta ja turkinpippurirouheesta Wiltonin lumitähti-suklaatikkarimuoteilla. Pakkasin tikkarit läpinäkyviin yksinkertaisiin sellofaanipusseihin, jotka suljin hopeisilla lumihiutale-tarroilla. Ulkonäöltään tikkarit olivat samanlaisia kuin kuvassa, mutta siis kokonaan valkoisia. Omista tikkareista ei valitettavasti ole kuvaa.
  13. Tässä oma kimppuni helmikuisissa häissämme. Kimpussa on ruusua, kallaa, jaloleinikkiä (?), tuoksuköynnöksen kukkaa (jotka eivät auenneet eli ovat nupulla) ja hopealankaa.
  14. Minun ja mieheni sormukset teetettiin Helsingin Kalliossa, paikassa nimeltä Papaja (entinen Design Aaltonen Tamminen). Kummankin sormukset tehtiin palladiumista ja olimme todella tyytyväisiä lopputulokseen. Palvelu oli erittäin henkilökohtaista ja ystävällistä sekä hinnat todella kilpailukykyisiä. Suunnittelimme sormukset yhdessä inspiraatiokuvien perusteella ja lopputulos oli juuri sellainen kuin pitikin. Suosittelen muutenkin tekemään hintavertailua edes jonkin verran. Kilpailevassa paikassa oman sormusyhdistelmäni hinta oli lähes kaksinkertainen kuin mitä lopulta maksoin. Saimme yhden vieläkin edullisemman tarjouksen, mutta päädyimme tähän vaihtoehtoon koska, Papajassa oli enemmän kokemusta palladiumista materiaalina ja lisäksi henkilökemiat menivät paremmin yksiin. Suosittelen.
  15. Tässä oma teetetty yhdistelmäni. Kummatkin sormukset palladiumia, vihkissä 3 x 0,09 ct princess-kivet.
  16. Minulla oli myös Kalevala Korun Lumikukka-sarjaa hopeisena: Kaulakoru Rannekoru ja Korvakorut Kaikki lahjoja mieheltäni.
  17. Laskin menot aika tarkkaan ja loppusumma, ihan kaiken mukaan lukien (paitsi häämatkan käyttörahat) oli vähän reilut 13 000€. Vanhemmat osallistuivat menoihin kyllä jonkin verran ja kaikki saatiin maksettua säästöistä, ei siis tarvittu lainaa. Häissä oli vieraita n. 90, matka maksoi reilu 3000€ ja sormukset 1450€ (teetimme oman kihlani ja vihkini sekä miehelleni uuden sormuksen, koska pikaostoksena aikoinaan tehdyt kihlat olivat hopeiset). Häät pidettiin Helsingissä ja tarjosimme vieraille buffet-ruoat ja kaikki juomat. Juhlapaikkaan sai siis tuoda omat juomat. Mitään luxusta meillä ei ollut. Koristelut olivat yksinkertaisia ja edullisia, bändi sukulaisen kautta hommattu ja ruoat saattiin huomattavan edullisesti, koska niistä vastasivat tuttu ammattilainen työporukkansa kanssa. Juomat haettiin Tallinnasta. Meillä oli ostettu valokuvaus kirkko+potretit ja loppuillan hoiti kuvauksen hyvin hallitseva kaveri, joka oli myös vieraana. Kaikessa yritettiin valita järkevä ja edullinen vaihtoehto, ostin esim. koristeita paljon käytettynä. Rahan meno ei jälkikäteen kaduta, vaikka hurjalta se vähän tuntuukin. Kerrankos sitä naimisiin mennään.
  18. Hymyilin ja paljon. Liikutuksen kyyneleet tulivat vasta alttarilla.
  19. MarbleSnow

    Itkitkö häissäsi?

    Itkin kirkossa lähes koko toimituksen ajan, siitä lähtien kun päästiin alttarille. Tai oikeastaan nyyhkin, ei mitään vuolasta kyyneleiden vuodatusta kuitenkaan. Papin puheen aikana ehkä eniten ja heti sormusten vaihdon jälkeen, aivan liian liikuttavaa. "Tahdon" onnistui kuitenkin ihan kohtalaisesti. Itku tuli jo kirkkoharjoituksissakin kun harjoittelimme "kysymyksiä".
  20. Hiukan oli kyllä haikeaa. Vanhaa nimeä kuin on vain 35 hlöllä ja lisäksi oma etunimeni ja vanha sukunimeni sopivat loistavasti yhteen (näyttivät ja kuulostivat hyvälle yhdessä). Mietin pitkään otanko yhdistelmänimen vai vaihdanko kokonaan. Ratkaisuun vaikutti eniten kai käytännöllisyys ja helppous. Kaikki nimeni (myös etunimi) ovat hiukan harvinaisempia (lue vaikeasti oikein kirjoitettavia), joten yhdistelmänimen kanssa olisi tullut vielä hankalampaa kuin aikaisemmin. Mieheni nimi on kuitenkin kaunis ja onneksi ei kovin yleinen sekään (515 hlöllä), mielelläni siis sen otin. Jälkikäteen olen muutamaan kertaan jo ehtinyt harmitella etten päätynyt yhdistelmänimeen, mutta loppuen lopuksi näin on helpompaa ja minulle oli tärkeää, että meillä on yhteinen nimi.
  21. Meikkasin itse ja olin tyytyväinen ratkaisuuni. Hinnasta ei ollut kyse, koska ostin erityisesti häämeikkiä varten useita uusia hinnakkaitakin laatutuotteita. Meikkasin itse, koska osaan mielestäni meikata ja tiedän itse parhaiten, mikä minulle sopii ja mikä ei. Näin säilytin mielenrauhani myös parhaiten, olisin nimittäin stressannut enemmän tuntemattoman ammattilaisen käsittelyssä. Harjoittelin myös meikin useampaan kertaan etukäteen, joten tiesin tarkkaan hääpäivänä mitä tein. Hyvät välineet, kestävät pohjustustuotteet, huolellinen meikkipohja, varjostukset, silmämeikki, ripsitupsut ym. ja kaikki onnistui hyvin. Meikki myös kesti hyvin koko illan. Luotan toki ammattilaisiinkin, mutta hääpäivänä koin "turvallisimmaksi" vaihtoehdoksi tämän ratkaisun.
  22. Kampaus koekampauksella 135€ Helsingin keskustassa. Olin todella tyytyväinen. Meikin tein itse.
  23. Juhlimme häitämme Holvikellarilla helmikuussa ja tässä hiukan kokemuksia: - Pidimme juhlapaikkaa onnistuneena valintana. Halusimme talvihäät ja paikka sopi siihen aivan loistavasti. Kesähäihin en olisi paikkaa välttämättä itse valinnut, koska mahdollisesta kauniista säästä ei oikein tuolla pääse nauttimaan - Tila on upean tunnelmallinen eikä kaipaa paljoa koristeita. Meillä oli ainoastaan pöytäkoristeet ja pöydissä paljon kynttilöitä. - Vieraita juhlissamme oli n. 90 ja tila oli juuri sopivan kokoinen tälle porukalle. Tanssilattialle jäi jopa yllättävän vähän tilaa, meidän valitsemallamme "kalanruotomallisella" pöytien asettelulla. Buffet-pöydille löytyi hyvin tilaa salin takaosasta kahdelta seinältä. - Akustiikka oli ihan ok. Bändi kuului hyvin ja soitimme läpi illan taustamusiikkia Intercomin äänentoistolaitteilla. Mitään huippuakustiikkaa ja äänentoistoa tuo ei tietenkään ollut, mutta menetteli hyvin. - Emme vuokranneet lavaa, emmekä parkettia tanssilattiaksi. Ei olisi tarvittu mihinkään, tanssi sujui loistavasti ilmankin ja bändi oli kivan lähellä. - Käytimme hintaan kuuluvia pöytiä ja tuoleja. Toimivat ihan hyvin yhden illan. Lievää ahtautta oli kuitenkin havaittavissa kun kolme kookasta miestä istui rinnakkain. Peruspöytien päihin kun ei voi laittaa istumapaikkaa. - Otimme riskillä varauksen vain lauantaiksi eli hääpäiväksi. Onneksemme perjantaina tila oli vapaa ja pääsimme valmistelemaan tilan jo klo 16 lähtien. Nyt jälkikäteen kauhulla ajattelen, mitenhän asiat olisivat menneet, jos olisimme päässeet paikan päälle valmistelemaan vasta lauantaiaamuna. Hommaa riitti tarpeeksi pöytien asettelussa ja koristelussa, olimme valmiit vasta n. klo 21. Suosittelen siis valmistautumaan ERITTÄIN hyvin, mikäli paikanpäälle pääsee vasta hääpäivän aamusta. Pöytien etukäteen asettelu kannattaa ehdottomasti tilata. - Ostimme loppusiivouksen ja pöytien kasaamisen Intercomilta, jotta kaikki vieraamme pääsisivät juhlimaan loppuun asti. Hinta tuntuu näin jälkikäteen pieneltä uhraukselta isosta hyödystä. - Moitittukin keittiö toimi tarjoiluissa ihan ok. Ruoat olivat lämpimiä ja juomat kylmiä. Itselläni ei moitittavaa sen suhteen, enkä kuullut keittiöhenkilökunnaltakaan kommentteja asiasta (eri asia on tosin oliko niitä). - Otimme hääpotretteja myös Holvikellarilla, mutta lopputuloksesta ei tullut valonpuutteen vuoksi niin hyvä kuin odotimme. Tämä saattoi johtua kyllä kuvaajastakin. Mikäli suunnittelet samaa, suosittelen kuvaajan vierailua paikan päällä etukäteen ja kuvauspaikkojen valmiiksi katsomista. Ulkopuolella ei myöskään ole kovin montaa sopivaa kohtaa miljöökuvien ottamiselle. - Ongelmia meillä aiheutui ainoastaan extreme-talvisäästä ja valaistuksesta. Hääpäivän kylmyys ja lumisade aiheutti miestenvessan lattiakaivon jäätymisen, jota seurasi tottakai erittäin ikävä hajuhaitta. Omat ensiaputoimenpiteet ja Holvikellarin "hätänumeroon" soitto sekä paikalle esimerkillisen nopeasti saapunut huoltomies korjasivat kuitenkin ongelman. Spottivalot lakkasivat toimimasta puolessavälissä iltaa, kun aioimme himmentää niitä hiukan. Vieraat eivät kuitenkaan huomanneet mitään ja saimme Intercomilta hyviksen hinnassa, tämän osalta kaikki siis ok. Suosittelen siis paikkaa erityisesti talvihäiden viettopaikaksi. Häämme olivat onnistuneet, tunnelmalliset ja toimivat. Muutamia ongelmia oli, mutta ne eivät jääneet meitä vaivaamaan jälkikäteen.