suvou

Aktiivijäsen
 • Content count

  20
 • Joined

 • Last visited

About suvou

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Ostin meikkaajalta huulipunan, vai mikä kiilto se nyt olikaan. Sitä lisäsin kerran pari. Meikkaaja kehoitti puuterin lisäämisen sijasta taputtelemaan kiiltoa pois ihan vaan talouspaperilla. Ei tule sitten hirveän tönkköä meikkiä.
 2. n.50 vierasta ja rahaa/lahjakortteja saatiin 250€. Raha ei ollut mainittu toivomuslistalla vaan meillä oli lahjalista.
 3. Minusta oli oikein hyvä kun meillä oli vain bestman ja yksi minun ystäväni todistamassa. En halunnut vihkimisestä liian suurta juhlaa kun varsinainen juhla siunauksineen oli tulollaan viikonloppuna ja siinä riitti ihan tarpeeksi stressaamista. Oli oikein hauskaa viettää päivä parin ystävän kanssa ja syödä hyvin. Päivä oli enemmänkin rento ja mukava, vaikka juhlallinen.
 4. Meillä ei ollut siviilivihkimisessä minkäänlaista musiikkia. Mylvittiin vaan sinne todistajien kanssa ilman sen kummempa juhlallisuutta. Ihan hyvä ettei ollut sen kummempia odotuksia vihkimiseltä. Helsingin maistraatissa on melko arkinen suhtautuminen naimisiin menoon. Lopuksi vihkijä sanoi:"Voitte sitten kuvata vielä tuossa ryijyn edessä, se kun on veronmaksajien rahoila maksettu" ja litoi tiehensä. Ja sitten sitä oltiin sitouduttu olemaan yhteiskunnan perusyksikkö. ;D
 5. Ei annettu eikä saatu. Sovittiin näin koska oli muutenkin ihan tarpeeksi puuhaa häätohinassa. Minulla oli sitten yllätys(nakukuvia minusta) miehelleni 1kk hääpäivänä. ;D
 6. Meillä meinasi käydä huonosti kahvipöydässä suukotellessa mutta onneksi sulho piti silmänsä auki. Kahvinkaataja ehti nimittäin pannuineen juuri päidemme väliin kun piti suudella. Oli aika lähellä ettei jäänyt pussailut pitkäksi aikaa.
 7. On pakko kommentoida tuohon että pitäisi vain olla kiitollinen kun ystävät ovat nähneet vaivaa palttareiden järjestämisessä. No niinhän se on varmasti useimmissa tapauksissa ja minunkin tapauksessani mutta en ollenkaan ihmettelisi jos jotkut tuttavani olisivat halunneet ihan vaan leikkimielisesti kostaa sen miten heitä rääkättiin polttareissaan ja pistettiin tekemään kaikenlaista muiden mielestä kamalan hauskaa.
 8. Suunnittelimme istumajärjestyksen tarkoin. Laitoimme ihmiset pareittain tuttujen ihmisten viereen. Mietimme etenkin sellaisten ihmisten paikat tarkasti, jotka eivät tunteneet muita vieraita. Heidät sijoitimme sosiaalisten ja samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten viereen. Minusta oli kauhean mukava kuulla jälkeenpäin häävierailtamme miten se heidän vieressään istunut ihminen oli tosi mukava ja heillä oli hirveän hauskaa. Mielestäni istumajärjestyksen tekemisen vaiva kannattaa nähdä. Viihtyminen pöytäseuran kanssa vaikuttaa paljon juhlan tunnelmaan.
 9. Jos häissä on paljon ohjelmaa, tai muuten vaan lyhytpinnaista väkeä, kannattaa jättää muutama rimpsu välistä, ettei vieraille tule "loppuuks tää koskaan" tunnetta. Niin ja tosiaan ne paketit kannattaa tehdä helposti avattaviksi. Ei leikistä tule puuduttavaa...
 10. Toi on varmaan vähän semmoinen juttu että riippuu hirmuisesti häiden tyylistä ja häävieraista onko rahan kerääminen sopivaa. Jos sukulaiset ovat tottuneet aiemmin häissä laittamaan rahaa, se tuntuu perinteeltä ja voi olla hauskaakin. Jos taas vaikka morsiamen suku ei ole tottunut moiseen ja vetää siitä herneet nenään, ei ehkä kannata. Monesti onkin mainittu tuo kaveripointti. Köyhät opiskelijat eivät innostu asiasta. Meillä ei ollut ryöstöjä ja jos olisi ollut, niin silloin toisen morsiusparista olisi pitänyt suorittaa jokin tehtävä tms. Huomattavasti hauskempaa.
 11. Nukuin edellisen yön mutta oli koko yön painajaismaisissa häissä, joissa oli kokoajan kauhea kiire ja häsläys päällä. Saman koin myös nyt kuukautta myöhemmin kaasona ollessani.
 12. Me saatiin enimmäkseen listalta tai muuten meitä ajatellen hankittuja lahjoja. Muutama vähän hutiin mennyt lahja saatiin sokoksessa muitta mutkitta vaihdettua toivomiimme. Ainoastaan yksi viinilasisarja (toivoimme toista, ja meillä oli ennestään kahdet viinilasit arkikäyttöön) lojuu vielä kaapissamme. Siinä on neljä mielestäni hirvittävän rumaa iittalan kekkerit punkku punaviinilasia. niitä ei voinut palauttaa edes iittalan myymälään koska sarjaa ei ole myyty vuosiin, eikä heillä ole mitään hintaa sille. Olisivat muuten mielellään ottaneet lasit myyntiin, vaikka niiitä ei ole muuten valikoimissa, mutta juuri tuon hinnan määrittämisen takia eivät voineet. Menee siis myyntiin netissä. Minusta lahjojen vaihtaminen tai myyminen ei ole mitenkään paha. Eihän siitä tarvitse lahjan antajalle mainita. Mm. huuto.netissä saa kaikenlaista roinaa myytyä ja saadaan hyötykäyttön sellaiset tavarat jotka meillä veisivät vain tilaa. Ja sitten ihan vaan vinkiksi ihmisille jotka eivät löydä listalta mitään sopivaa, eivätkä halua antaa rahaa, ostakaa edes jotakin maatuvaa. Ihan hirveä ajatus että luontoa kuormitetaan muka hupaisalla muoviroinalla, jota ei voi käyttää. Jos tavara olisi edes sellaista että jollain muulla ihmisellä voisi olla sille käyttöä.
 13. Meillä oli tuossa heinäkuun alussa häät teltassa. Vieraita oli vain vähän päälle viisikymmentä, joten meille riitti pari pientä telttaa (4x8 ja 4x4m L:n muodossa), jotka vuokrattiin paikallisilta ponnistajilta. Hinta viikonlopusta oli muutaman kympin ja siihen kuului kuljetukset ja mies auttoi meitä teltan kasauksessakin! Sää oli sateinen. Telttaan ei silti tarvinnut laittaa seiniä. Aurinkoisella ilmalla katoskin olisi ollut ehkä liian kuuma. Koristeluun käytettiin paljon luonnonkukkia ja teltan kaikkiin kannattimiin oli laitettu köynnöskasvia. Näytti hiton hyvältä. Hyttysiä ei ollut eikä mutaa. Ja päästiin naimisiinkin. Mitä sitä muuta telttajuhlilta toivoisikaan.
 14. Me kävimme Tallinassa noutoreissulla 9.6.04. Koska juhlamme ovat sen verran pienet ja kuivat haimme viinit ihan vaan käsipelillä. Emme ole käyneet aikaisemmin Tallinnassa mutta reissu sujui oikein hyvin. Emme ensikertalaisina halunneet lähteä kauemmaksi ostoksille, vaikka se olisi varmaan ollut halvempaa, vaan kävimme sataman lähellä sijaitsevassa Citymarketissa. Kolmenkymmenen pullon ostoksessa hintaero kauempana sijaitseviin edullisiin liikkeisiin olisi tuskin olennainen taksimatkojen jälkeen. Citymarketissa viinivalikoima oli ihan kohtalainen. Viinien osalta on hyvä olla hintatietoinen sillä osa viineistä oli samanhintaisia tai jopa kalliimpia kuin kotoisessa alkossa. Tosin sieltä löytyi todella halvallakin hyviä viinejä. Viinejä ei ollut hyllyssä kovin montaa aina samaa kappaletta ja palvelu oli todella tylyä jos yritti kysyä olisiko kyseistä viiniä varastossa lisää. (Toinen myyjä jolta kysyimme pyöritti päätään ettei ymmärrä eikä takuulla kerro kuka ymmärtää ja toinen myyjä mistään tarkistamatta sanoi ettei ole.) Otimme siis useita merkkejä. En muista enää hintoja mutta kaupassa katsoimme että viini on vähintään kaksi euroa halvempi kuin alkossa. Meillä oli siis lista hyvistä merkeistä ja olin etukäteen tarkistanut hintaluokan. Ostoksiin meni noin tunti ja veimme pullot odottelemaan sataman säilytyslokeroon ja meille jäi vielä koko päivä aikaa kummastella Tallinnaa. 8) Ostimme siis: Cono Sur, merlot, Chile 2pl graffigna, shiraz, Argentiina 10pl (täsmälleen samaa ei alkossa ole, mutta hyvää) KWV, Etelä afrikka 4pl Moselland Riesling trocken, Saksa 4pl Törley dry secciä eisitäihanhalvintaniistä 9pl Citymarketissa nämä maksoivat yhteensä 133euroa, alkosta vastaava ostos olisi maksanut 207euroa. Lisäksi ostimme viinoja omaan käyttöön. Niissä säästö oli prosentuaalisesti suurempi. Matkamme maksoi yhteensä meiltä kahdelta 25euroa. Ja risteilyn nimi oli päivä tallinnassa. Jäimme siis kaikkien syömisten ja ostosten jälkeen reilusti plussalle, vaikka emme autolastia tuoneetkaan. 8) Viski kannattaa ostaa mielummin laivalta. Ainakin laatuviskit ovat Virossa puolet kalliimpia kuin Suomessa.
 15. Minua askarruttaa semmoinen asia että jos vaikka mietin kotoisan alkon valikoimista kymmenen hyvää viiniä, niin kuinka todennäköistä on löytää niistä jotakin Virosta. Minua vaan pelottaa että tuleeko siitä hukkareissu jos ei löydykään mitään hyväksi tietämää viiniä eikä halua ostaa sikaa säkissä. Entä onko viski halvempaa virossa?