Jump to content
Naimisiin.info

Elly

Rouva
  • Viestit

    1159
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Elly kaikki viestit

  1. Me tehtiin ruuat itse ja hyvin onnistui. Tai tarkemmin mies ja isänsä, molemmat taitavia ruuanlaittajia, valmisteli ruuat mahdollisimman pitkälle to ja pe, kun häät oli la. Itse hääpäiväksi oli palkattu keittiöön emäntä ja kaksi tarjoilijaa, jotka viimeistelivät ruuan ja laittoivat esille. Meillä tämä ratkaisu oli osin kustannuskysymyskin, mutta suurin syy ruokien itse tekemiselle oli, että haluttiin kreikkalainen menu, ja kovinkaan monessa pitopalvelussa ei olisi onnistunut. Tämä hääpari ainakin nukkui häitä edeltävän yön erinomaisesti, hääpäivänä ei väsyttänyt tai stressannut, yksikään vieras/perheenjäsen ei häärinyt keittiössä, ruoka oli tarjolla ajoissa, se oli (ihan sairaan) hyvää, sitä oli riittävästi ja muutama eurokin säästyi samalla! Eli kyllä itse tehdenkin onnistuu. Vähemmällä vaivalla toki varmaan pääsee palkkaamalla pitopalvelun, mutta jos on organisointikykyä ja lähipiiristä löytyy auttamishalua ja taitoa, niin eipä siitä ruuantekemisestä mikään tappava stressi välttämättä seuraa. Pitopalveluistakin kuulee kaikenlaista.. Edit. Mekin nimenomaan haluttiin panostaa ruokaan, eikä siksi(kään) otettu pitopalvelua. Kun on kokkaustaitoa (ei minulla tosin, vaan miehellä ) ja melkoisen tarkka ruuan suhteen, niin ei mitkä tahansa pitopalvelun pöperöt kelpaa!
  2. Elly

    Häämessut

    Itseäni kadutti etten katsellut sormuksia ennen messuja, enkä sitten siellä ihmisvilinässä ja kiireessä osannut valintaa tehdä, siitä kun olisi saanut hyvät alennukset. Eli jos mahdollista, kannattaa sormus valita ennen messuja ja hoitaa tilaus ja maksu messuilla. Monet liikkeet tosin jatkavat tarjouksiaan vielä messujen jälkeenkin. Minäkin sain 25 % alennuksen sormuksestani messuilta saamallani kortilla, messuilla alennus olisi ollut 30 %. Valokuvaajista en osaa sanoa.. varmaan kannata kuulostella puskaradiota ja naikkareita hyväksi havaituista kuvaajista. Näppituntuma on, että messuille eivät tule kaikki taitavat kuvaajat, mutta kalliit ehkä kylläkin (ei sillä että se taitoa sulkisi pois). Saatan toki olla väärässäkin.
  3. Samaa mieltä kuin muutkin, paitsi että jos anoppi ei halua anopinryöstöä, niin älä järjestä sellaista / pakota osallistumaan. Kaikki eivät näistä leikeistä innostu, eikä niihin väkisin joutuminen ole mukavaa ja reiluakaan, olipa miten rasittava anoppi hyvänsä.
  4. Maksettiin Paypalin kautta. Lähettivät meilin jossa oli linkit mittojen ilmoittamista, lisätietojen antamista ja maksua varten. En ole ihan varma miten tuo Paypal toimii, mies hoiti maksun omalta Paypal-tililtään. Kannattaa kertoa mahdollisimman yksinkertaisesti yksityiskohtaisesti millaisen puvun haluaa (lukevat paremmin kuvia kuin tekstiä muuten! ). Jos sulla on kuva jostain tietystä puvusta jollaisen haluat kokonaisuudessaan ja vain kiinnitystapa pitää muuttaa, se onnistuu varmasti. Voithan vielä varalta laittaa erikseen kuvan haluamastasi kiinnityksestä? Ennen tilaamista (maksaminen &mittojen ilmoittaminen) kannattaa kuvailla millaisen mekon tilaat, jotta saat hinta-arvion juuri sille puvulle. Suuria muutoksia ei varmaan voi tehdä enää maksamisen jälkeen (pikku muutoksia ja tarkennuksia kyllä). Edit. Ajatusvirhe..
  5. ^ Minä laitoin tiedustelun ja sittemmin tilauksen suoraan sähköpostitse kun noiden nettisivustojen kanssa oli niin sekavaa. Osoite on [email protected]
  6. Vähän väliaikatietoja.. Oon nyt ahdistellut Millyä (tarkemmin Bellaa) chatin kautta suunnilleen joka toinen päivä. Jopa siinä määrin siis, että pelkään niiden kohta tekevän puvun v***illeen ihan vain koska olen niin ärsyttävä asiakas! Mutta odottelu tympii todella, ja alkuperäisen aikataulun mukaan puvun pitäisi jo olla minulla. Jos se mitenkään heitä vauhdittaa (ja siltä ainakin tuntuu), niin aion kyllä jatkossakin kysellä puvun perään usein. Eilen sain ekat (!) kuvat puvusta, vaiheessahan se vielä oli. Mutta hyvältä näytti so far, ja ainakin ovat sitä tekemässä. Sinänsä säälittävää että jopa tämä tieto hieman lohduttaa mua. Pari pientä korjausta pyysin, mutta ei mitään sellaista mikä erityisesti viivästyttäis puvun valmistumista, pikemminkin päinvastoin. Olivat laittaneet ylimääräisen taftikankaan yläosan päälle, ja sellaista en siis ollut pyytänyt. Peukut pystyyn nyt vaan, että pitävät täyden höyryn päällä mun puvun kanssa, niin kauan kunnes se on postissa matkalla tänne. Haluan saada nukuttua öisin, mikä on vielä toistaiseksi, ainakin pukustressin tiimoilta onnistunut, mutta koko ajan enemmän tuo pukuasia alkaa pyöriä ahdistavana mielessä.
  7. Elly

    Kaasojen avautumisen ketju

    Kyllä morsiamen kuuluisi maksaa kaasolle hääjärjestelyistä koituvat kulut, etenkin jos niitä on ihan kohtuuttoman paljon. Jos morsian päättää kaason puvun, hän ilman muuta maksaa sen. Jos kaason pitää toistuvasti matkustaa, yöpyä ym. toisella paikkakunnalla milloin minkäkin katselmuksen, askartelun tai sovituksen takia, morsian huolehtii kustannuksista. Nämä kaason tehtävät tuntuvat olevan täällä loputon kädenvääntämisen aihe ja aina vain jaksan ihmetellä, kuvittelevatko jotkut morsiamet tosiaan, että kaason "ottaminen" tarkoittaa monen kuukauden ajaksi ilmaisia ja ympärivuorokautisia henkilökohtaisen assistentin palveluja, tehtävän kulloiseenkin luonteeseen katsomatta? Minun mielestä kaaso ei ole velvoitettu osallistumaan joka hemmetin kukkasuunnittelupalaveriin, puvunsovitukseen, sormuskatselmukseen, askarteuiltamaan ja ja ja... koska näitähän ihan varmasti riittää, ja aina voi keksiä vielä vähän lisääkin! Häät ovat morsiamen (toisinaan myös sulhasen ), eikä kaason todellakaan tarvitse tehdä 50 % (tai lähellekään) kaikista järjestelyistä. Ovatko morsiamet todella niin avuttomia etteivät osaa hoitaa mtään järjestelyihin liittyvää yksin, vai kertooko tämä kaasojen "orjuuttaminen" vain uskomattomast itsekeskeisyydestä..
  8. Mun mielestä tuollainen "arvonalennus" olisi melkein pahempaa v***uilua kun kaason heivaaminen kokonaan. Ottamatta kantaa alkuperäisen kirjoittajan tekstiin sinänsä, niin eihän hääparin avustaminen ole mikään palkkatyöhön verrattava työ, jossa noudatetaan ennalta määriteltyä työehtosopimusta ja jos sopimuksen ehdot eivät täyty, niin sitten vaihtoehtoisesti jaellaan arvonalennuksia/ylennyksiä tai otetaan tilalle toinen työntekijä, kun ensin tehtävään valittu ei ollutkaan pätevä/soveltuva/tarpeeksi jotain...! Tai jos näin on, niin kai sitten hommasta pitäisi maksaa palkkaakin?! En väheksy kaason tehtävän tärkeyttä, mutta toisinaan tuntuu että näille avustajille ladataan pikkuisen turhan suuria odotuksia.. Luulen että jos kaaso alennetaan morsiusneidoksi, hän ei tunne kiitollisuutta saadessaan olla vielä edes jotenkin tärkeä, vaan luultavasti kyseiset häät ja niihin osallistuminen kiinnostavat jatkossa vain entistä vähemmän. Ihan yleisesti, kun kaason itselleen valitsee ja mikäli tämä tehtävään suostuu, kannattanee ensi tilassa yhdessä käydä läpi vastaavatko molempien käsitykset kaason tehtävien laajuudesta toisiaan. Hääpäivä on morsiusparille tärkeä päivä, ja avustajat sekä vieraat ovat varmasti onnellisia heidän puolestaan. Silti kenellekään heistä päivä tuskin on yhtä suuri, odotettu ja tärkeä kuin morsiamelle tai sulhaselle itselleen, ja senkin asian kanssa on vain jotenkin opittava elämään.
  9. Luin tuon polttarikertomuksen ja olen kyllä harmissani sun puolesta, tosi ajattelematonta käytöstä kaasolta. Voisitko kaikesta huolimatta vain ottaa/pyytää toisen kaason tämän edellämainitun lisäksi? Ajattelin, että jos et välttämättä halua ajautua riitaan/rangaista kaasoa pieleen menneistä polttareista, niin voisiko pitkällä tähtäimellä olla sopuisampi ratkaisu ottaa yksi kaaso lisää ja antaa entisenkin jatkaa tehtävässään ainakin muodollisesti? Uusi kaaso voisi olla suuremmassa vastuussa tärkeistä jutuista (ja voisit selittää hänelle koko tilanteen), eikä vanha kaaso niin helposti pääsisi sössimään asioita itsekeskeisyydellään. En toki tiedä teidän koko tilannetta ja mietin tätä lähinnä omasta näkökulmasta. Itse olen sovitteleva luonne ja pyrin välttämään konflikteja (joskus liiankin kanssa), varsinkin jos on aihetta pelätä seurausten olevan kohtuuttoman suuret/ikävät "hyötyyn" verrattuna. Toisaalta en myöskään ole ladannut kovin suuria odotuksia ja velvollisuuksia kaasoille, lähinnä avustavat roolit. Tykkään huolehtia asioista itse, enkä myöskään halua kuormittaa kaasoja kohtuuttomasti, eivät he sentään alaisiani ole (enkä nyt tarkoita että sinäkään ajattelisit niin!) vaan ystäviä kunniatehtävässä. Summa summarum, sinulla on täysi oikeus ilmaista kaasolle pettymyksesi ja olisi varmasti teidän välien kannalta terveellistäkin käsitellä asia. Kaason "erottamista" pitäisin kuitenkin vähän dramaattisena. Selvennän kuitenkin sen verran, että itse tuskin heivaisin kaasoa paljon vähäisemmästä syystä kuin esim. vehtaaminen sulhasen kanssa, tjsp! Tsemppiä sinulle, mihin ratkaisuun sitten päädytkin, toivottavasti (ex)kaasosi oppii tästä myös jotain, vaikka suuttuisikin.
  10. Chattailua: Mun puku is on the test line, valmistuu tällä viikolla. Jos en tsekkaa testipukua, tekevät oikean puvun valmiiksi asap. Kysyin että jos haluan nähdä testiversion niin viivästyttääkö se koko prosessia. Could you give us a little more time? If so, it will be no problem. (Mun mielestä tuo ei ihan suoraan vastannut mun kysymykseen, mutta kierrellen siis kyllä.) Sanoin sitten, että haluan saada puvun käsiini nopeasti, soon, quick, eli jättäkää testailut tekemättä jos se nopeuttaa puvun valmistumista ja toimittamista. Ok. Ja milloin sitten saan puvun? The beginning of July. No, varmaan lähettävät puvun (aikaisintaan) heinäkuun alussa, eli saa nähdä koska se on ihan oikeasti perillä... toivottavasti kusti polkee tällä kertaa nopeasti! Vielä ei ole ihan mahdoton paniikki, mutta sanonpa vain: aaargh! Kiitos vielä arvokkaista vinkeistä, mietin tässä vaan että koskakohan olisivat alkaneet tehdä pukua jos en olisi ahdistellut? Tämä foorumihan on kultaakin arvokkaampi näiden tilausasioiden suhteen! Ajatelkaa sellaista morsianta joka hyvässä uskossa tilailee pukunsa ulkomailta ja luottaa että homma toimii jämptisti niin kuin Suomessa, eikä sitten saisikaan pukua ennen (ihan oikeaa) hääpäiväänsä? Olis aika ihan v***n kamalaa!
  11. Kiitos Okkanainen (ja apua!!). No niin, laitoin nyt chat-viestin Millyn suuntaan, katsotaan mitä vastaavat. Olin ystävällinen mutta vaativa ja sanoin olevani huolissani puvusta. Mainitsin myös rush orderista, josta maksoimme ylimääräistä. Mitä hyötyä siitä on jos puvun toimitukseen menee kuitenkin "normaali" 65 päivää (tai ylikin!)? Kynivät sitten 50 $ ei-mistään... ei tuohon talous toki kaadu, mutta kun maksettiin ylimääräistä nimenomaan mun mielenrauhan takia ja laskettiin että puvun pitäisi olla perillä kesäkuun puolella. Jos menee pitkälle heinäkuuhun, niin saattaa olla jo vähän levottomat yöunet tällä morsiamella...
  12. Kiitos Big Apple! Täytyykin kokeilla tuota konstia viimeistään maanantaina, jos ei vastausta ole siihenkään mennessä kuulunut.. olen siis lähettänyt jo kaksi tiedustelua, mutta ainakaan vielä ei ole viesteihin vastattu. Olisi kiva nähdä kuvia lakanaversiosta, mutta toisaalta haluaisin puvun vain mahdollisimman pian hyppysiini jotta ei tarvitsisi häiden lähestyessä stressata kun ei ole pukua ollenkaan. Tosin mulle ei siis ole edes ehdotettu että testivedos jätettäisiin tekemättä prosessin nopeuttamiseksi, kuten ilmeisesti jollekin aiemmin (tässä ketjussa). Joka tapauksessa olen vielä kovasti toiveikas, suurimmalle osalle tuntuu tulleen Millyltä kuitenkin laadukkaita pukuja, vaikka luvatusta ovatkin vähän myöhästyneet. Ja suunnitelmani puvusta ainakin on yhä edelleen aivan ihana (kuinkas muutenkaan )! Tulehan kertomaan Big Apple kun puku saapuu, että miten kävi! Kuviakin olisi kiva nähdä jos tohdit näyttää.
  13. Apua, tässähän alkaa syke nousemaan kun näitä juttuja lukee... olen siis tilannut oman pukuni Millylta, ja Paypal-ongelmien vuoksi (oliko vika Paypalissa vai käyttäjässä, mene ja tiedä) puvun tilaaminen jäi toukokuun alkuun. Häät siis elokuussa, tosin Millylle ilmoitin sen olevan 4.7. tjsp. Laskin että puvun pitäisi olla perillä kesäkuun lopulla, maksoimme erikseen rush orderistakin, mutta näitä juttuja lukiessa alkaa todella jännittämään ehdinkö saada pukuni ajoissa?! En tosiaan ole saanut sovituspuvun kuvia tai mitään, ja tilauksen tehtyänikin yksityiskohtien viilaamiseen meni Bellan kanssa aika pitkään (tilasin puvun siis oman suunnitelman mukaan, en mitään tiettyä mallia). Kaikkihan on ok jos puku on sopiva, mutta mikäli korjauksille tulee tarvetta, niin ei niitä ihan hirveästi kuukaudessa tehdä. Saati hankita uutta pukua. Laitoin tänään aamulla Bellalle tiedustelun puvun tilanteesta, mutta ei ole, yllätys, ainakaan vielä vastannut. Palvelu on muuten ollut asiallista ja asiantuntevaa, mutta aika selkeästi viesteihin vastaaminen hidastuu siinä vaiheessa kun raha on vaihtanut omistajaa. Ihana kuitenkin kuulla että Okkanainen ja muut ovat samasta paikasta saaneet onnistuneita pukuja! Kertokaahan lisää kokemuksia, vertaistuki on verratonta tässäkin asiassa!
  14. Tällaiseen olen törmännyt, tosin tilaamisesta ei ole kokemusta. Googlesta varmasti löytyy, laita hakusanaksi wine bottle label tai wedding label tms.
  15. Elly

    tyylimoka kutsussa

    Käsittääkseni kuoreen tulisi laittaa nimet siten, että ensin mainitaan ns. ensisijaisen kutsuttavan nimi, sitten puolisonsa. Sukupuolella ei siis ole väliä. Jos pariskunnan puoliskot ovat keskenään "tasavertaisia" (l. kutsuisitte molemmat, vaikka eivät seurustelisi keskenään), ei nimien järjestyksellä ole väliä. Minun mielestä ei kuitenkaan ole niin iso moka että pitäisi kuoret uusia, jokainen vierashan näkee vain oman kutsunsa, ja harva sitä kuorta niin tarkkaan syynää!
  16. Samaa mieltä edellisten kanssa, ja lisäisin vielä että vaikka kohteliasta ja etiketin mukaista onkin hääparia "lahjoa", niin minun mielestä lahja ei vierailta ole kiitos juhlien järjestämisestä, sillä eiväthän he ole juhlia pyytäneet. Hääpari järjestää juhlat ensisijaisesti avioliittonsa kunniaksi, ja kyllä se pitäisi pystyä tekemään kustannustehokkaasti ja järkevästi niin, ettei oleta vieraiden osallistuvan juhlien kustannuksiin sanan varsinaisessa merkityksessä. Häät on erikoislaatuinen juhla kaikille meille morsiamille ja sulhasille, mutta tosiasia on, että yhtä iso juttu se on vain harvalle vieraalle, joillekin jopa pelkkä velvollisuus. Usein myös vieraalla kuluu rahaa häihin osallistumiseen (pukeutuminen, mahdolliset matkakulut, yöpymiset jne.), ja päälle vielä häälahja, eli melko varmasti pulittavat häiden vuoksi ainakin ruokansa verran rahaa joka tapauksessa. Mutta varsinaiseen kysymykseen, eli minäkin olen rahaa antaessani tehnyt tilisiirron vasta hääpäivänä, tai aikaisintaan edellisenä. Ystäväni miehensä kanssa oli saanut rahalahjoja tilille enemmän hääpäivän jälkeen, kuin sitä ennen.
  17. Elly

    Pukukoodi kutsuun

    Lynx, en näemmä ole keksinyt. Totesin tosin, että koodia käytetään yleisemmin virallisisten tilaisuuksien yhteydessä, enkä että vain virallisten tilaisuuksien yhteydessä. Ensisijaisesti vastasin tuossa kysymykseen onko kutsuun pakko laittaa pukukoodia, että ei ole. Kuten olen jo aiemmin kirjoittanut, kannatan pukukoodien käyttöä ja nimenomaan näitä normatiivisia ts. selvitettävissä olevia koodeja. Juhlava pukeutuminen on tulkinnanvarainen käsite, kun taas tumma puku, frakki ym. koodisto on etiketissä määriteltyä, eikä siis kunkin omasta tulkinnasta kiinni. Yleensä ottaen häät ovat kuitenkin yksityinen juhla, jossa kutsuja tuntee vieraansa ja saa lopulta aivan vapaasti päättää mitä kutsuunsa kirjoittaa.
  18. Elly

    Lahjalistat nettiin

    Täällä mietitään sopivaa nettipalvelinta häälahjalistan tekoon.. onko kenelläkään kokemusta lahjalistasta sivulla www.bulevardi.fi/häät? Tutkin monia sivustoja muutama kuukausi takaperin, mutta nyt oon jo ehtinyt unohtaa kaikki "tutkimuksen tulokset" Tätä bulevardia en ollut aiemmin huomannutkaan.
  19. Elly

    Mitä tehdä?

    Tosi kurja juttu! Jos asiat ei oo menneet kuten vuokraaja väittää, et tietenkään maksa laskua vaan pyrit ainakin neuvottelemaan asiasta. Suoraan sanottuna p*****stä väittää, että vielä puoliltaöin ollut naapureita häiritsevä meteli jos ette ole olleet lähimaillakaan, eikä kovin tyylikästä tuokaan että tulee "salaa" kuokkimaan teidän ainutlaatuisia juhlianne, olkoonkin paikan omistaja Ai että pistelee vihaksi.. Ihmisten ikiä on tosi vaikea arvioida, joten aika hataria tuollaiset "korkeintaan 22-vuotiaita" -kommentit - ja tuntuipa aika asenteellista olevan kaikki muukin mitä oli juhlistanne kommentoinut. Samoin "puolen yön aikaan" voi jollekin (vanhalle elämäänsä kyllästyneelle kurpalle, anteeksi nyt) olla jo yhdeksältä.. toisaalta, teitä ei ilmeisesti melusta laskuteta vaan väitetystä huonosta siivosta, joten sikäli sivuseikkoja nuo. Neuvoni on, että jos olette asianmukaisesti siivonneet, ette maksa ylimääräistä laskua siivouksesta. (Puhumattakaan että olette itse tiskanneet edellisten vuokralaisten astioita .) Varmasti paikalla on ollut lisäksesi muitakin jotka voivat "todistaa", että siivottu on? Kysele ennakoivasti vaikka kuluttaja-asiamieheltä tilanteestasi. Ja ota joku iso, pelottava mies mukaan kun juttelet omistajan kanssa seuraavan kerran. Ps. Paljon onnea tuoreelle avioparille, kaikesta huolimatta!!
  20. Minä ihan nopeasti ajatellen ottaisin tuon jäljempänä mainitun. Ensin mainitun kaltaisen "negativistin" kanssa voi olla vaikea suunnitella ja järjestellä mitään, jos hänellä on kovasti kielteinen asenne kaikkea ylimääräistä tehtävää kohtaan. Vaikket aiokaan kaasoasi kummemmin rasittaa (sama täällä, ja ainakin toistaiseksi on onnistunutkin ), voi häiden lähestyessä tulla hetkiä jolloin tarvitset luultua enemmän apua tai tukea. Kiva sitten olla sitä vailla kaasolta, jota kaason hommat eivät voisi vähempää kiinnostaa, ja ikään kuin joutua pyytelemään avuntarvettaan anteeksi. Toisella taas tuntuisi intoa riittävän, kunhan sen vain kanavoi oikein Mitäs sitten vaikka vähän kohkaisikin omista irtoripsistään välillä, ei kai se kaasoltakaan ole kiellettyä nauttia häistä ja niihin valmistautumisesta? Mieluummin ainakin itse järkkäilisin juhliani vähän koheltavankin, mutta positiivisen ihmisen kanssa kuin sellaisen, joka on jo itsekin ilmoittanut ettei enää kaasoksi halua. Plussaa sekin, että sulla olisi jo valmis (hänen omansa) perustelu sille, miksi et tätä ensin mainittua kaasoksi pyytäisi. Tällaiset johtopäätökset täällä, ihmisiä yhtään tuntematta tietenkään...
  21. Harmi heidän puolestaan, ilmeisesti oli isolla rahalla järjestetty häät, mutta kieltämättä itsekin olisin samaan hintaan valinnut jonkin toisen paikan.. nyt meni sään takia vähän plörinäksi. Teema oli kiva, ja morsiamen puku tosi kaunis Mutta ne hääaaton ja -aamun panikoinnit, kääks... toivottavasti en oo itse samassa mielentilassa reilun 5 kuukauden päästä
  22. WhiteLion, mitä jos muuttaisit "Hääjuhlaamme" sanan tilalle "Vihkiäisiimme"? Tekstissä näytti lukevan, että "..ja sen jälkeen juhlapaikkaan", eli ihan johdonmukainen teksti tulisi näin(kin).
  23. ^ Samaa mieltä. Ymmärrän tavallaan nämä kustannuskysymykset, mutta tässä on kyse myös vieraiden viihtymisestä. Meillä vieraslista venyy ja paukkuu, mutta haluan silti että kaikilla ystävilläni on mahdollisuus tulla juhliin oman tärkeän ihmisensä kanssa.. tämä siksikin, että minusta itsestänikin tällaisia rakkaudentäyteisiä juhlia on paljon mukavampi viettää oman rakkaan kanssa kuin "yksin". En myöskään halua vieraita häihin vain spektaakkelimme yleisöksi, vaan (toivottavasti) viihtymään itsekin Mutta kuten tästä ketjustakin voi päätellä, voi tästäkin asiasta olla montaa mieltä, tämä vain omani
  24. Elly

    Istumajärjestys?

    ^ Jos vain täydellinen nimi on avecista tiedossa (luultavasti ainakin selvitettävissä ), niin laittaisin kyllä sen paikkakorttiin. Tuntuisi kohteliaammalta ja henkilökohtaisemmalta vaikka ei ensisijainen kutsuttava olekaan. Näin siis aiomme itse tehdä. Sijoitamme myös valokuvaajan istumajärjestykseen omalla nimellään, vaikka olen kyllä nähnyt näitä "Valokuvaaja" -paikkakorttejakin. Ja niin, meillä paikkakortteihin tulee kunkin vieraan etu- ja sukunimi. Näin vältyttäneen ikäviltä sekaannuksilta (jos/kun on useita samannimisiä vieraita), ja kyllähän se tekee juhlavamman vaikutelmankin, mielestäni
×
×
  • Create New...