Jump to content
Naimisiin.info

JRP

Rouva
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female

JRP's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

 1. Mulla haaveissa siintää uusia vihkivala (vai mikä nyt on sopivampi nimitys tälle Suomessa) 10-vuotis hääpäivänä. Matkaa tähän on vielä reilu kahdeksan vuotta, mutta asiasta on miehen kanssa muutamaan otteeseen puhuttu. Varsinainen hääpäivä oli aika koruton ja nopea, eikä todistajien lisäksi ollut muita kutsuttuja. Tästä syystä haluan pyöreiden vuosien kunniaksi juhlistaa meitä, mutta ilman kirkkoa ja muutamia muita perinteisiä hääelementtejä. Lisäksi rahallinen tilanne on toivottavasti silloin nykyistä parempi, jotta voidaan meitä miellyttävät juhlat järjestää.
 2. Me emme häitämme juhlineet kirkossa, mutta yhtälailla tuli hääpäivän aamuna jännitettyä. Allekirjoittaneella menee vatsa _aina_ sekaisin jännityksesta ja ruoka ei millään meinaa maistua. Pakko oli kuitenkin huolehtia, että joi tarpeeksi ja söi edes pikkaisen. Kun tekee edellisenä päivänä jotain pientä suolaista (nopeasti syötävää sekä hyvää) valmiiksi, niin ei tarvitse erikseen ruveta esim. mitään leipiä väsäämään. Onneksi maha pysyi sen verran aisoissa, ettei vessassa tarvinnut ravata ja suurin jännitys laukesi ajomatkalla maistraattiin. Ajettiin kaason kanssa väärästä liittymästä ja sekoiltiin liikenteessä muutenkin. Perille päästyä oli vain tyytyväinen, että ehdittiin ajoissa.
 3. Rentouduttiin kotona ennen miehen lomaviikkoa ja sukulaisilla käyntiä. Yö siis vietettiin kotoisasti tutussa ja turvallisessa sängyssä samoja tuttuja rutiineja noudattaen eli pojan yösyömisiä valvoen.
 4. Musta polvipituinen mekko mustalla bolerolla. Sulholla myös musta kauluspaita ja mustat farkut. Väripilkkuna minulla sähkönsininen rannekoru ja sulholla kravatti.
 5. Nyt on maistraatissa käyty ja hääjuhlat pidetty. Vihkitilaisuus oli todella(!) nopea ja jäi ihan harmittamaan, kun todistajat olivat tulleet paikalle usean sada kilometrin päästä. Pääasia kuitenkin, että naimiisiin päästiin. Hääjuhla pidettiin lähipiirille vuokramökillä ja oli onnistunut viikonloppu! Nyyttäri-meiningillä saatiin kasaan riittävä määrä juomista ja syömistä. Rantasauna paljuineen oli yllättäen tosi suosittu. Saas nähdä uusitaanko vihkivala joskus hamassa tulevaisuudessa vähän samalla periaattella, mutta isommalla porukalla.
 6. Huolimatta siitä, että meidän ei ollut tarkoitus mitään lahjoja toisillemme hankkia, niin mies yllätti kauniilla rannekorulla. Itse en ostanut enkä aio myöhemminkään hommata mitään erikoista miehelle. Arjen pienillä jutuilla saa toisen niin hyvälle tuulelle, että siinä on huomenlahjaa kerrakseen. Vaikka toisaalta haluisin miestä muistaa jollain hienolla tavaralla, mutta näin meillä.
 7. Vihkisormukseni maksoi reilu 500 euroa, 14K valkokultainen rivitimanttisormus (7 x 0,02).
 8. Suunnitelmat meni oman vihkisormuksen kohdalla totaalisen uusiksi. Tarkoituksena oli ostaa kultasepällä teetetty rinkula, mutta päädyttiin tilaamaan valkokultainen rivitimanttisormus netin välityksellä. Olen kuitenkin todella tyytyväinen valintaani ja istuu hienosti kihlan viereen. Kuvaa laittelen sitten, kun vihkiminen on suoritettu.
 9. ^ Toivottavasti asia on näin ja olisihan siitä jo kirjoittajat maininneet. Täytyy vain tarkistaa asiat perinpohjin, ettei tule huolimattomuudesta johtuvia virheitä. Etenkin, kun ei ole aikaisempaa kokemusta tällaisesta reissusta.
 10. Tämähän menee sitten mielenkiintoiseksi. Nyt ne, jotka ovat SuperAlkon kautta juomansa hankkineet (tehneet ennakkotilauksen), niin oletteko tehnyt ilmoituksen ostoksista? Ei sattunut silmään ketjua selatessa, että yksikään olisi maininnut maksaneensa valmisteveroa.
 11. Olisi vähän kysyttävää valmisteverosta. "Etämyynnissä verovelvollinen on etämyyjä. Etämyynnillä tarkoitetaan myyntiä, jossa yksityishenkilö on ostanut toisesta jäsenvaltiosta kulutukseen luovutettuja valmisteveron alaisia tuotteita, jotka etämyyjä tai joku tämän puolesta suoraan tai välillisesti lähettää tai kuljettaa Suomeen. Kuljetus katsotaan myyjän järjestämäksi esimerkiksi silloin, kun myyjä ohjaa Internet-sivuillaan tilauksen yhteydessä asiakkaita käyttämään tiettyjä kuljetusliikkeitä tai jotenkin muuten osallistuu kuljetusta koskeviin järjestelyihin." Teksti lainattu Tullin sivuilta. Valmisteveron alaisiin tuotteisiin kuuluu mm. alkoholi ja tupakka. Tarvitseeko minun tehdä ilmoitusta tuotteista, jos tarkoituksena on pyytää toimittamaan tavara satamaan? Silloinhan (boldattu kohta) myyjä on osallistunut kuljetusta koskeviin järjestelyihin. Tästä ei nopealla silmäysellä ole kukaan maininnut tässä ketjussa, onko siis tarvinnut huolehtia verotukseen liittyvistä asioista? Lisätään vielä, että tilauksen ajattelimme tehdä SuperAlkon kautta.
 12. Itse olen päättänyt meikin taiteilla, täytyy vain uusia joitakin välineitä. Ammattilaisen käsissä en varmasti uskaltaisi sanoa pieleen mennystä ehostuksesta ja sitten ottaisi rankasti kupoliin, jos rahaa on laitettu epäsopivaan meikkiin. Sen verran hyvin tiedän mitä omaan pärstään kannattaa laitella, ainut on vain tuon meikkipohjan kestävyys mikä mietityttää. Tässä on todennäköisesti turvauduttava hyvään pohjustajaan ja kestävään meikkivoiteeseen.
 13. Ehdottomasti piilarit, en ole vieläkään tottunut laseihin, vaikka kuusi-seitsemän vuotta huonon näön kanssa on joutunut elämään. Tai no, huono ja huono, -3.25 on tällä hetkellä eikä huonommaksi lääkärin mukaan pitäisi muuttua. Leikkaukseen haluan tulevaisuudessa, kun rahallinen tilanne antaa myöten. Ihmiset sulhoa myöten ovat tottuneet näkemään minut ilman kakkuloita ja koen näyttäväni lasit päässä ilman meikkiä suht urpoltakin. Meikin kanssa menee vielä ihan hyvin, mutta äh, piilolinssit on mun juttu. Pitää muuten olla todella huonosti istuvat piilarit, jos tuppaavat tippumaan omia aikojaan. Minulla ei ole niin koskaan käynyt, vaikka olen hieronut silmää, itkenyt hullun lailla tms. Linssin kaarevuudella on todennäköisesti jotain vaikutusta asiaan.
 14. Meillä tarkoituksena tosiaan kahdestaan maistraattiin kahden todistajan läsnäollessa kesän kynnyksellä. Meistä kumpikaan ei halunnut mitään ylimääräistä stressiä isompien häiden järjestämisestä. Viikon päästä vihkimisestä pidämme grillikauden avajaiset/sulhon syntymäpäiväjuhlat vuokratulla huvilalla, jossa kerromme sukulaisille ja ystäville juhlien varsinaisen merkityksen. Odotukset ovat korkealla ja pyrimmekin pitämään hauskat, rennot ja intiimit juhlat vain läheisten kesken. Ihmettelyjä tulee varmasti ja negatiivisiakin kommentteja, mutta sittenpähän tulee, ei vaikuta meidän elämään.
×
×
 • Create New...