Jump to content
Naimisiin.info

Elissa

Rouva
  • Viestit

    25
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Elissa kaikki viestit

  1. Hmm.. meillä mun sisko-kaasoni on nähnyt jo painajaisia, minä en Perinteisesti olen tosi stressaava tyyppi, mutta toisaalta myös super-organisoija. Häihin aikaa tasan 3 viikkoa. Kengät ostamatta, puku korjausompelussa, kukat valitsematta. Moni muukin asia tekemättä, mutta olkoon. Kyllä ne vielä ehtii. Täyspäiväisesti on vielä nämä 20 päivää mulla aikaa. Tärkeintä on, että meillä on kirkko, pappi, musiikit, juhlapaikka, ruoat ja ohjelmaa, kukaan vieraista ei ole perunut josta emme olisi etukäteen tienneet, ja saamme sanoa kaikkien kuullen: Tahdon. Se on tärkeintä. Tsemppiä kaikille priorisointiin.
  2. Kiitos, Lainie. Juu, lantiolta olisi juuri eniten kaventamisen varaa, kuten myös yläosan sivusaumoista, vaikka vyötärö onkin melko sopiva. Malli vain on ehkä vähän haasteellinen, ja siksi toivon ettei ainakaan kahden koon muutosta tarvitsisi, ettei malli kärsi: http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php?/topic/85300-onko-puvun-koonmuutos-mahdollinen-kiire/
  3. Kiitos! Juu, tämä on nyt tosi hämärä juttu Saa vielkii vastata, niin selviäis tämä homma. Tai enkö tiedä onko 100% oikeaa vastausta? Katsoin tänään yhdestä mun Espritin paitapuserosta (joka ei saisi olla yhtään pienempi mulle vaan on just sopiva), niin siinä oli meidän 36, UK10 ja FR38. Mut sit taas esim. Amoriinin sivuilla oli että UK10 olisi meidän 40!!! Sitä en oikein ainakaan usko?? Itse olen 84-70-88... hmm. saa nähdä miten käy...
  4. Hmm, okei.. Parissa morsiusliikkeessäkin sanottiin, että UK10 olisi virallisesti meidän 36. Toki saattaa malleittain ihan vaihdella. No onkohan koonmuutos mahdollinen UK10 -> 34/36 tuossa linkittämässäni tapauksessa?
  5. Hei! Täällä Naikkareissakin mm. myynti-ilmoituksissa on kahta tietoa UK-kokojen vertaavuudesta skandinaavisiin. Tarkemman tutkimuksen myötä ymmärsin, että UK10 olisikin lähempnä 36 kuin meidän 38? "Eurooppalainen" 38 se kyllä olisi, eli Ranska/Espanja/Portugali jne. Kysymykseni ammattilaisosastolla, mutta kaikki tietävät saa vastata http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php?/topic/85300-onko-puvun-koonmuutos-mahdollinen-kiire/
  6. Gemma, kiitos rohkaisusta, hauska kuulla! Elli: en tiedä vuoden 2012 syksyn hintoja Kappelinrannassa, mutta ei-sesonkiaikana esim. maalis- ja huhtikuussa 2011 olisi ollut n. 1400 euroa.
  7. Gemma, olipa ihana kuulla, että sulla oli hyvät kokemukset HuLista! Meillä on tulossa häät siellä <3 Vähän jännitti tuo remontti, mutta eiköhän se nyt ala olla loppusuoralla, vai (siis että oikeat kalusteetkin saadaan paikoille jne)? Maistuiko ruoka? Kokki ainakin on tosi ammatissaan kokenut! Lähdimme tosiaan melko myöhään etsimään juhlapaikkaa ja tämä uusi paikka tuli kuin tilauksesta (ei vuosi(a) aiemmin tehtyjä varauksia) Aluksi mietitytti se, kun paikka ei ole missään "metsän keskellä, järven tai meren rannalla", mutta kuulkaas, jostakin ihanne-mielikuvasta on luovuttava! Muutoin paikassa on paljon +++. Ja tämä kaupungin läheisyys toisaalta palvelee hyvin kaukaa saapuvia vieraitamme: saavat itse valita hotellin läheltä jne.
  8. Hei, suositelkaa nyt joku hyvää ja noin 100 euron luokkaista kampaajaa Turussa! Onko jollakulla kokemuksia Ada & Olexista? Entä Olohuoneesta (Pallivahassa)? Entä kokemuksia Turun Hyvä Ilmeestä (2. kerroksessa erikoistuttu hajusteettomiin suomalaisiin tuotteisiin!)? Nyt siis erityisesti tarkoitan hää/juhlakampaus-kokemuksia
  9. Mimon kuvapalvelusta täälläkin toivottaisiin kokemuksia!! Sivuilla ei ole hääkuvia...
  10. Mona ja PikkuPippuri, kappelinrannan tiskausasiasta: Meille tästä kertoi Salon seurahuoneen pitopalvelu, mikä on siis yksi KR:n yhteistyökumppaneista. Kysyin asiasta sitten myös suoraan KR:sta, ja he kertoivat että ongelmia on joskus ollut isompien häiden kanssa jos pitopalvelu on juoksuttanut vettä koko ajan eli tiskikone on pyörinyt jatkuvasti. Konetta kuulemma saa toki käyttää, muttei jatkuvasti koko ajan. Eli kaikkia ruoka-astioita ei saamani tiedon mukaan välttämättä ehtisi tiskaamaan, vaikka tarjoiluastiat yms. kyllä. Yhteistyökumppanit ainakin tietävät siis tämän. Mutta pitopalvelu voinee siis ottaa lisäkustannusta tuosta. Eli eiköhän asia hoitune, mutta pitopalvelun ja teidän on hyvä olla tietoinen asiasta.
  11. Vesi kyllä kuuluisi hintaan, mutta mikään muu ei. Hääbudjetti on muutenkin niin yllätyksiä täynnä, että toivoisi voivan budjetin ruoka/juomakulujen osalta arvioida ainakin etukäteen, eikä "kulutuksen mukaan". Pöytiinkaatoa tuskin tarvitsee, sillä ruokakin haetaan buffet-pöydästä. Vieläkin tätä ihmettelen... :/
  12. Kappelinrannasta sen verran, että Kappelinrannan NORMAALI vuokrahinta v. 2011 on 1599 e, ja vuonna 2012 se on 2500 e. Sisältyy tällöin (v. 2012) seuraavat: "Koko päärakennuksen juhlat (esimerkiksi häät) kesälauantaisin (19.5.-15.9.) 2500€ (sis. alv) sisältäen juhlatilan vuokra klo 01 saakkasiivouspöytien ja tuolien asettelu toiveiden mukaanäänentoistojärjestelmä ja kaksi langatonta mikrofoniakaksi majoitushuoneistoa (max 5 hlöä / huoneisto). Majoitusta on mahdollista varata myös enemmän, yhteensä 40 hengelle. Mikäli majoitukselle ei ole lainkaan tarvetta, voi paketin sen osuuden vaihtaa esimerkiksi kahteen tuntiin jatkoaikaa (perusvuokra-aika klo 01 asti)." Kappelinranta vaikuttaa kuvissakin upealta, mutta on tosiaan tyyris. Lisäksi olen kuullut yhdeltä pitopalvelulta, että paikan vesihuolto asettaa haasteita, joten voi olla, että osan ruoka-astioista joutuu kuljettamaan pitopalvelun omiin tiloihin tiskattavaksi (= tuo lisähintaa) - joten kannattaa nuo asiat tarkasti neuvotella etukäteen... Meille ei ko. paikasta sopivaa päivää löytynyt, ja hintakin esteli.
  13. Haluaisin kokemuksia / mielipiteitä seuraavasta. Meillä olisi siis aikeissa pitää hääjuhla ravintolatyyppisessä paikassa. Menut ovat mahtavan kuuloisia ja kohtuullisen hintaisia (n. 40 e/hlö). Mutta niihin kuuluisi vain vesi! Eli kaikki alkoholittomatkin juomat (lasten maidot, mehut, kotikaljat, piimät, limsat...) pitäisi maksaa erikseen. Ja hintaa tulisi 1 eur / lasi kulutuksen mukaan. Ja laskujeni mukaan yksi vieras voi hyvinkin juoda 5 lasillista illan aikana. 100 vieraalla se tekisi 500 e lisälohkaisun budjettiin, joka meillä on paljon. Onko tällainen toimintatapa yleistä? Kannattaako? Olimme tosi innoissamme paikasta, mutta tämä jotenkin latisti hommaa. Paikka on täysin uusi, ja on vaikeaa luottaa, että onko sama hinnoittelu kaikille, vai kokeillaanko tässä meitä. Onko reilua ravintoloitsijan puolelta? Mitä mieltä olette?
  14. Ja olisikohan kellään antaa yksityisviestillä vaikka Marja Harklinin sähköpostiosoitetta tai muita tietoja? Netistä löytämäni sposti ei toiminut... thx!
  15. Hei! Olisiko jollain kokemusta kampaajasta, Sari Aaltosesta Brahenkatu 7:ssa?
  16. Jep, eli sitten oman kysymykseni olen ottanut ja saanut selkoa noista paikoista. Meri-Karina (sijainti Hirvensalossa) - sisustamista / koristelua ehkä vaativamman silmiin vaatii, mutta erittäin tilava ja valoisa sekä toimiva häätilana, kun ensisijaisesti halutaan yhteen tilaan ihmiset (on tilaa tanssia ja hieno flyygeli musiikin ystäville!!) - olen kuullut monia hääjuhlakokemuksia täältä, ja kaikki parit olleet tyytyväisiä palveluun yms. - mahtuu aina n. 250 henkilöön asti (LLSY:n sivuilta löytyy mm. pöytäkartat, menuvaihtoehtoja yms.) - menujen hinta (28-40 eur / henkilö sisältää kaiken! tarjoilut, pöytien laiton, pöytäliinat, ruoat, ruokajuomat, kuohuviinin (ei muita alkoholeja, eikä saa viedä omia) Marielund (sijainti Kakskerrassa) - kaunis ja kiva miljöö, talo 1800-luvulta, vanhaa puistoa, tammia, merenrantaa yms... tulo esim. veneellä Kakskerran kirkolta mahdollinen, kun välimatkaa 1 merimaili - tila haastava, ___L__l____-mallisen muotoinen (siten että tuo L___l merkkaa tuossa ohjelmatilaa, ja _______ ovat pöytärivejä varten eli ns. terassilla. Kaikilla ei siis näköyhteyttä ohjelmatilaan) - mielestäni mahtuu kivasti max 60, vaikka tuolipaikkoja jopa 96 paikkaa (syöttötuolipaikat yms. lasketaan mukaan), niin silloin ei liikkumatilaa juuri lainkaan - vuokra alv:n kanssa 738 eur - itse tila vissiin sijoittajien omistuksessa, mutta pitopalvelu Laurin Kellariherkut hoitaa varaamiset + ruoat (lisäksi tulee tarjoilijoiden maksut yms) (ennen oli erään järjestön omistuksessa ) - tiedustelut Laurin Kellariherkuista: http://www.fonecta.f...llariherkut+Ky/ Kakskerran seuraintalo - ilmeisesti vähän "hienompi" kuin perinteiset seuraintalot (vanha suojeluskuntatalo) - en ole käynyt katsomassa, mutta hirttä sisätiloissa kuulemma paljon ja on remontoitu - usein keväisin varattuna jotain paikallista näytelmää tms. varten - ei lähellä merta - vuokra nyt 380 eur Kankaisten kartano (Masku) - pelkkä tilavuokra 1500 eur per sali (!) - kolme erikokoista salia (esim. 100 hlölle ja 200 hlölle) - melko varattuna nyt ilmeisesti - kun on uusi ja markkinoineet paljon... - Maskun kirkolle ei kuin muutama kilometri Näistä Merikarina oli meille passelein, vaikkakin olemme nyt lähes varmasti päätyneet näiden tilojen ulkopuoliseen vaihtoehtoon. Mutta toivottavasti tästä apua jollekin tulevaisuudessa! Nämä tiedot siis tammikuulta 2011.
  17. Hei Marko, mihin asti tuo konsertti kestää? Kehtaako tulla myöhässä.. :/
  18. Hei, tietääkö kukaan missä Zazabellan (mittatilaus-) ja muut puvut tehdään? Kiinassa...?
  19. Bride-to-be: Hmm, luin tuolta toisaalta että olit saanut väärän puvun ja et on 100 km lähimpään... Jos vain suinkin mahollista, kannattee mennä kaupunkiin, jossa on useampi liike! Löydät varmemmin Ja tietty voi aina soittaa etukäteen ja kysyä onko heillä sun kokoista suurinpiirtein. Pienentää aina voi, mutta useamman koon pienentäminen on jo työlästä (ja aikaavievää). tsemppiä!
  20. Voi että, -Bride-To-Be-! Osanottoni Tosi ikävää. Jotain hämäräperäistä muistan täältä ko. firmasta kyllä lukeneeni. Onko pukua kuulunut vielä? Sen vinkkaisin, että jos meinaat liikkeestä ostaa puvun jos tämä puku ei tule / ei sovi tms, niin kannattaa käydä jo nyt h e t i kattelemassa läpi. En tiedä jos sun paikkakunnallasi on morsiuspukukauppoja, mutta kannattaa lähteä vähän kauemmaksikin! Nimittäin se ei ole varmaa, löytyykö liikkeestä juuri oikeilla mitoilla sopiva puku. Monilla morsiuspukukaupoilla on jokaisesta mallista vain yksi puku. Sitten siitä tilataan oikea koko tai ommellaan (pienennetään). Ja tietty vielä korjausompelut jokatapauksessa tarvittaessa. Nämä tilaukset kestää monesti 3-4 kk + sitten sovitus ja korjausompelut (voi olla jopa 1 kk ruuhka-aikaan) eli esim. nyt muutamilla firmoilla on jo liian myöhäistä tilata vasta toukokuuksi. Jotkut yksityiset tilausompelijat myös pystyvät melko pikaisellakin aikataululla työstämään puvun, ainakin jos se ei ole kovin monimutkainen - se selviää kysymällä suoraan heiltä. t. itsekin pukua pähkäilevä...
  21. Kertokaahan kokemuksia sitten kun puku on tullut, kauanko meni, mitä maksoi jne Minäkin laitoin sinne sähköpostia, kyselin olisiko mahdollista saada näytetilkkuja jotta värit näkisi luonnossa. Vastaus tuli nopeasti. Ei saa Kyselin muutenkin muutaman kysymyksen ja sain niihin ammattimaiset ja asiantuntevat vastaukset. Silti minulle tulee olo tuosta kaupasta että ostaisin sian säkissä sillä korjauksia eivät muistaakseni tee valmiisiin pukuihin. Hei, uniikkipuku.net :stä kiinnostuneet. Luin tuolta yhdeltä toiselta foorumilta ko. firmaa koskien seuraavan, lainauksena: "Pukumme teetetään vakiintuneilla partnereillamme Kiinassa, Suzhoun alueella. Laadukkaiden partneriemme vuoksi voimme toteuttaa monimutkaisiakin toiveita." Etusivulla kun mainostetaan, että "Suomalainen UniikkipukuTM tuottaa..." niin sehän tarkoittaa, että vain välittäjä on suomalainen. Saattaapi vetää harhaan. Eli Kiina-pukujahan nuokin - vaikkakin se houkuttaa, että ikään kuin saat itse täysin suunnitella pukusi. Kuitenkin käytännössä aina se on helposti mallien yhdistelmien kopioita. Minusta sivuilla on vähän liikaa suitsutusta siitä, että "juuri Sinä saat suunnitella ainutlaatuisen, unelmiesi puvun" ja kyllähän se hää-hömpähtäneeseen vetoaa. Täytyy vielä sano, että olen toki lukenut netin eri lokeroista asiakkailta ihan hyvää palautetta ko. firmasta, kun on suomenkielinen palvelu jne. Ja ilmeisesti tämä vastuuhenkilö, jonka tarkastuksen kautta kaikki puvut menevät, on itse vaatetusalan ammattilainen ja pystyy siksi esim. arvioimaan etukäteen, onko jokin liian vaikeaa toteuttaa. Mutta mitään et saa nähdä itse etukäteen. Itselleni jotenkin tärkeää olisi tukea suomalaista työtä, vaikken vielä olekaan varma, onko siihen varaa... Ja tärkeää on pukujen kankaiden ja muiden materiaalien, ompeluiden ja kiinnitysten laatu. Niin, että se puku näyttää laadukkaalta myös 30 cm päästä - ei vain 3 metrin päästä. Häät eivät ole vain näytelmää ja teatteria, niin että näyttää kauaksi unelma. Kuitenkin se Unelmamieskinhän seisoo siinä vieressä
  22. Elissa

    wc-kori

    Komppaan, että WC-kori idea on hyvä ja käyttökelpoinen, jos vain sen sisällön suunnittelee järkevästi ja juhliin sopivaksi! Ja ylijäämät jäävät sitten parille tms. itselleen Itse eräissä häissä olin iloisesti yllättynyt naistenhuoneessa kauniisti laitetusta korista, vaikka en sen sisältöä tainnut tarvitakaan. Mutta tuosta lääkityksestä sen verran, että en missään nimessä laittaisi niitä valvomattomaan tilaan julkisessa juhlassa kuten häissä. Eiköhän yleensä, jos henkilö tuntee itsensä ja tietää, että on taipuvainen ihan vaikka melusta johtuvaan päänsärkyyn, migreeniin, tai on just menkkakivut tms. niin kantele itse omat särkylääkkeensäkin vaikka kuinka pieni käsilaukku olisi. Eikä WC-kori nyt ole niin yleinen juttu, että tällainen henkilö jättäisi lääkkeensä kotiin siinä mielessä, että "hei, morsiuspari ja porukka on varmaan ajatelleet just tätäkin meitä varten". Siksi parempi vaihtoehto mielestäni, että lääkkeet ovat jonkun vastuullisen henkilön takana. Muutoin paikanpäälle voi tuoda vaikka auton EA-pakkauksen, never know, jos joku tarvitsee vaikka sidetarpeita. Itse ostin vastikään moisen SPR:lta, ja vaikka hinta silloin opiskelijaa kirpaisi, on se kuitenkin halpa meno silloin, jos vahinko käy. Ja OT seuraavaa: parasetamolista nyt saa muutenkin kuulla jatkuvasti ikävää. Mm. ohessa Svenska Dagbladetin juttu 30.12.2010, jossa tutkija toteaa, että mikäli parasetamoli kehitettäisiin nyt, eikä kuten 50 vuotta sitten korvaamaan jotain vielä pahempaa, sitä tuskin edes hyväksyttäisiin. Jutussa 3 toimittajaa oli kokeillut suurinta vuorokausiannosta viikon ajan, ja yhdellä oli kohonneet maksa-arvot (kuten muuallakin todettu, että 1/3:lla nämä kohoavat). Juttu on osa SvD:n lääketeollisuutta käsittelevää sarjaa: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/paracetamol-hade-inte-godkants-i-dag_5836609.svd Ugh.
  23. Moi! Meilläpä olisi haussa 90-120 hengen juhlatila Turusta... ja häihin aikaa n. 5 kk! Viisi vuotta kun on vakavasti seurustellut, niin olisihan sitä voinut aiemminkin... Mutta itse kysymys. Eli JOS jollakulla kokemuksia seuraavista, please, kirjoittakaa! En ole vielä käynyt mitään näistä katsomassa (joulun jälkeen sitten..), mutta kaipaisin kokemuksia: - Meri-Karina (lähinnä sisustus, valaistus -> miten saada viihtyisäksi) - Marielund (onko ahdas 100 hlölle?) - Kakskerran seuraintalo (ilmeisesti vähän "hienompi" kuin perinteiset seuraintalot?) - Kankaisten kartano (Masku) (kokemuksia?) - Samppalinna (mahtuuko n. 100 hlö niin että kaikki näkevät, miten ruoka maistui, kuuluuko biletys jokirannasta...?)
×
×
  • Create New...